Şimdi Ara

Köpek sahiplenmek istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Köpek sahiplenmek istiyorum yavru fakat ilk seferim olcak . Köpek büyüyünce saldırganlaşır mı saldırganlaşmaması için ne yapmamız gerek?
    İkinci sorum ise köpeklerin mamasıdır falanıdır bunlar hep para benimde durumum pek iyi değil . Evde yapılarak köpeklere ne verilebilir et falan olmadan. Çok bi param yok fakat evdeki bişeylerlede köpekleri besliyenleri duydum ne yapılabilir bu konuda?



  • güncel
  • Köpek yetiştirmekten çok köpek cinsine karar vermelisiniz bence, her ne kadar sahiplenseniz bile bu 2nize mutluluk getirmeyebilir kendi yaşantınıza göre köpek cinsi belirlemekte fayda var .Mesela tüy sorun olacaksa uzun tüylü köpek sahiplenmenin bir anlamı yok. Ve sonuçta bir canlı mamadan tutun oyuncaga kadar masraf yani. Aşı veteriner ücretlerini de unutmayalım.Ki hiç hesapta olmayan bir rahatsızlıktan dolayı tedavi gerekebilir ve bu da masraftır sonuçta. Bunları göze alın köpek sevebilir beslemek isteyebilirsiniz ama daha önceden köpek bakabilir miyim imkanım müsait mi diye tekrardan göz önünden geçirin bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SuwaTr

    Köpek yetiştirmekten çok köpek cinsine karar vermelisiniz bence, her ne kadar sahiplenseniz bile bu 2nize mutluluk getirmeyebilir kendi yaşantınıza göre köpek cinsi belirlemekte fayda var .Mesela tüy sorun olacaksa uzun tüylü köpek sahiplenmenin bir anlamı yok. Ve sonuçta bir canlı mamadan tutun oyuncaga kadar masraf yani. Aşı veteriner ücretlerini de unutmayalım.Ki hiç hesapta olmayan bir rahatsızlıktan dolayı tedavi gerekebilir ve bu da masraftır sonuçta. Bunları göze alın köpek sevebilir beslemek isteyebilirsiniz ama daha önceden köpek bakabilir miyim imkanım müsait mi diye tekrardan göz önünden geçirin bence.

    Ah kardeşim bide yazdığımı okusan......... Keşke bide yazdığımı okusan be güzel kardeşim. Ben zaten demişim besleyebilir miyim ? Ne kadar tutar bu ücretler ne yapabilirim mama yerine diye sorular sormuşum sen bana köpeğin böyle ihtiyaçları var demişsin.




  • Merhabalar.

    SuwaTr'ye aynen katılıyorum. Ki verdiğin cevapta "besleyebilir miyim" diye sorduğunu söylemişsin. Ama yine ve defalarca okudum böyle soru cümlesi görmedim.

    Benim eklemek istediklerim ise; bence daha almadan maddi olarak pek güvenmiyosan kendine bu işe gerçekten hiç girme. Hem kendini çok fazla eksiye düşürürsün maddi olarak hemde alacağın köpek çok iyi olmaz yada gelişmez.

    Arkadaşın da dediği gibi aşı vae hastalık hali var oyuncağı var tasması var. Yeri gelecek kıyafetlerini yırtacak bunlar hep masraf.

    Evde "ET" olmadan hazırladığın hiç birşey hazır mamanın yerini tutmaz. Köpeğin gelismez pek fazla.

    Hayvan besleyenler bilir özellikle köpek besleyenler ilk 1 sene hatta 14. Aya kadar hesap edilen masrafların hep 2 2.5 katı daha fazla masraf çıkıyor. ..

    Reklam yada artistlik olsun diye algılamayın 4 5 tane köpek büyüttüm epey sıkıntı çektim. Hele ki ilk köpeğimi aldığım zaman zaten acemiydim bir sürü masrafım oldu.. hatta bazen aşı mama parası veremediğim oldu. Ne annem nede babam yardım etti maddi olarak. O zamanlar lise 1e gidiyordum. Köpeği gezdirirken bazen veterinerin sokağından geçmiyordum borcum var diye. . Maddi sıkıntıya girince 15 aylıkken ayrıldım köpekten..

    1 sene ara verdim işe girdim çalıştım maddi durumumu düzelttim simdi 2 yetişkin köpek sahibiyim..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Para durumum iyi değil ifadesini görünce maddi sorunlar olduğu anlaşılıyor ben de size bu konu hakkında tavsiyelerimi verdim. Köpek illa da kuru mama yer diye bişey yok ev yemeği verirsin hayvan acından ölmez yani. Ama yemek işini hallettim kurumama gerekmiyor o zaman masrafı kalmadı diye düşünmemeni istedim sadece. Kurumama dışında köpeğin ihtiyaçları var ve bunlar yine maddi durum gerektiriyor. Maddi durumda sıkıntı varsa köpek sosyalleştirmeyi beslemeyi bırak; köpek alma kararını gözden geçir olası para gereken durumları düşün dedim. Hele ki yavru köpek aşı olayları bile belki de seni maddi olarak zorlar ben bunu bilemem.hele yavru ishal falan olursa uğraş dur

    Sorunuza geçersek bildiğim kadarıyla aşılandıktan bir süre evden çıkarılmaması gerekiyor zaten. Onun dışında sosyalleştirme olarak da bir parka götürürsün hayvanları insanları görür yani bu o kadar da zor değil. Ev beslenmesi olarak yavruya sütü sulandırarak biraz ekmekle verebilirsin. Ne kadar besleyici olur onu bilemem ama kemik verirseniz kesinlikle çok dikkatli vermelisiniz. Ev beslenmesi olarak da başka bir bilgim yok . Bu arada ev yemeklerini yavrunun sindirmesinin zor olduğunu dışkıda koku artışlarına neden olacağını unutmamalısınız

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.