Şimdi Ara

Kötü para iyi parayı kovar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İktisadın temel kavramlarından biridir.Tedavülde (dolaşımda) olan para daha çok saflığı azalmış para dır. Daha kaliteli olan saklanır mantığı var. Tercih edilen para olmak! Geçer akçe olmak deyimini karşılar.
    Buradan nereye geleceğim; Osmanlı Türk olduğu halde yetersiz bir dil olan Türkçe den çok Farsçayı ve Arapçayı kullanmış. Şuan dünyanın geçer akçe si İngilizce! 1492 de başlayan Amerika kıtasının keşfi ile başlayan yolculukta; oraya göç edenlerin düzinelerce dili vardı ama diğer dillerin üstüne çıkan bir dil vardı! O da İngilizce idi. Konuşma ve anlatım(ifade) kolaylığı sebebiyle hakim oldu Kuzey Amerikaya! Sonra tüm dünyaya hakim oldu İngilizce... Çünkü diğer dillerden daha baskındı.
    Dünya nın geldiği şu noktada İngilizce bilirseniz dünya hakkında daha sağlıklı bilgi sahibi olursunuz. Orada burada kendi dilini konuşan yüzlerce insan(ülke olacaktı sanırım) var. Ama her birinin derdini bilmek için İngilizce bilmek yeterli.
    Belki bu konu daha önce işlenmiştir onu bilemem. Ama İngilizce dünyanın tek dili olacaktır ki zaten öyle. İngilizce bilmeyen her zaman geri kalmaya mahkumdur.
    Anlatım bozukluklarım için özür dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Massaimassai -- 25 Aralık 2016; 3:11:22 >







  • Bu bilinen bir şey zaten.
  • Ee anlat dedik mi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.