Şimdi Ara

Kredisi Devam Eden Aracı Aynı Gün Alabilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kredisi Devam Eden Aracı Aynı Gün Alabilir miyim?

    Satıcı aşağıdaki mesajı yazmış ama emin olamadım, size danışmak istedim. Aracın 23 bin lira kredi borcu varmış.

    quote:

    orfin finansman sayfasinda okudum devir mumkun gorunmuyor malesef.. satis icin bir gun once borcun o gun icin hesaplanan erken kapama miktari odenecek. ertesi gun internet sayfasinda borc kapandi yazısı gorunuyor.. satış ondan sonra yapılabiliyor..benim bir önceki aracımda renault clio idi yine o şekilde yapmıştık.. aynı gün içerisinde mümkün değil malesef .. araci gelip beğenirseniz kredi borcunu kapatıp bir şekilde birbirimize bir güvence olusturup ( noter , senet ... konusulur) ertesi gün satış için tekrar bir araya gelmemiz gerekiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bu tarz bi araç rehinli oluyor. Yani hangi bankadan kredi çekildi ise o banka rehin koyuyor. Satışını yapmak için borcunun kapanması gerekiyor. Bi arkadaşım bu tarz bi araç almıştı ama ayni gün olmuştu yanlış hatırlamıyorsam. Yinede riskli bir iş. Adam aracın borcunu kendisi kapatsın. Al gülüm ver gülüm yapın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracın sahibinin yazdığı gibi satışı aracın kredi borcu kapandıktan bir gün sonra alabiliyorsunuz bu süre bazen iki gün olabiliyor. İki gün olursa örneğin krediyi perşembe kapatırsanız satışı pazartesi alabilirsiniz.
    Kredi borcu olan bir aracın satışı ciddi sıkıntıdır ve güven sorunları doğurur. Önceden tanımadığınız bir kişiye nasıl güveneceksiniz?
    Aracın sahibi size noterden birşeyler yaparız filen demiş ama bu konuda noterden yapacağı tek şey size noterden onaylı bir borç senedi vermektir ki bu da ancak senedi kendinin vermediğini inkar etmesinin önüne geçer. Adam size kredi borcunu ödettikten sonra ertesi gün satışı başkasına verse birşey iddia edemezsiniz. Ancak size verdiği senedi icraya koyar, bir dolu masraf eder, aylarca icra dairesinde ve majkemede sürünür ve eğer üzerine başka bir malı varsa ancak paranızı kurtarırsınız.
    Hiç riske girmeyin derim.
  • Aracın kredisini kapattığınızda satışı alabilmeniz için 1gün geçmesi Lazım.Eğer yarın kapatırsanız en erken pazartesi alabilirsiniz

    Ama birgün bile olsa arac sahibine güvenmek çok zor bu durumda.Çünkü araç kredisini Kapatım dolandırılan bir müşterimiz vardı malesef daha önce kendisi böyle bir acı Tecrübe yaşamış.

    Araç kredisi kapatmış ertesi gün araç satışını almak için bidaha araç sahibine ulaşamamış.

    Bilginiz olsun çok dikkatli olmamız Lazım riskli bir alışveriş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 günde satışa şahit oldum...

    Sabah borç kapandı akşam üstü 4.30 gibi is bitti...



    Çok emin olmamakla beraber sanırım banka ve şube fark ediyor işlem süresinde...

    Ancak her ne olursa olsun süre ne kadar olursa olsun borcu sizin kapatmanız risktir... Mümkünse satıcı kendi bi şekilde kapatsın...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True_Sun -- 16 Kasım 2018; 0:55:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu krediyi üzerime alıp devir alabilsem o da olurdu ancak o işe de finansman kuruluşu izin vermiyormuş. Bu durumda başka bir araca yöneleceğim. Cevaplar için hepinize teşekkürler.
  • Eğer Bankadan kredili ise , Kredi kapaması yaptığınız anda sistemdeki resin kalkar, Fakat rehin farklı bir kurumdan ise haklı olabilir aldığınız kişi.
    Banka rehni anında kaldırır sizde üzerinize alabilirsiniz.
  • Ben kredi borcu olan aracımı satarken, noterde alacak kişi hesabıma parayı gönderdi, bankaya kapatılmasını ve rehinin kaldırılmasını söyledim. 15 dakika içinde rehin kalktı ve satışı verdim.

    Belki her kredi kuruluşu için aynı değildir ama İş bankasından ticari krediyi hemen kaldırdılar.
  • Noterde sozlesme yapilip aracin borcu kapatilip sonra borc sonrasi islemler yapilmasina dair noter huzurunda imza atilabilir karsilikli

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an kullandigim araci satin alirken kredi borcu vardi. Satisi yapacagimiz gunun sabahi satici kalan borcunu odedi. Yarim saat sonra da aracin satişini noterden uzerime aldim.
    Risk almamak adina Saticinin kredi borcunu kendisinin odemesini isteyin.
    Ozetle borcu kapatilan aracin satisini ayni gun alabiliyorsunuz. Hatta yarim saat mi ne surmustu sistemden borcun silinmesi. Bankadan bankaya gire degusir mi bilmiyorum...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı gün içinde de olabilir , olmaya da bilir. Bu işler biraz risk içerir , satıcı art niyetli ise büyük problem. Satıcı kendi ödeyip rehini kaldırabilir.
  • Kredi ödemesi gecikmeden dolayı takibe alınmadıysa veya en sonuncu kredi taksitinin günü geçmediyse rehin aynı gün kalkıyor aynı gün satış veriliyor. Fakat yukarıda yazdığım durumlar var ise aynı gün olmuyor satış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Temmuz ayında aynı gün aldım, hatta aracı gösterip anlaştıktan sonra arabaya bindik ben kalan kredi miktarını eft yaptım, satıcı arkadaş telefon etti kredi kapandı rehini kaldırın diye, biz notere giderken yolda tekrar sorduk rehin kalkmıştı ve kalan tutarı eft yapıp satışı aldım
  • Kurumdan kuruma farklılık gösterebiliyor. Vdf rehinli aracımı borcunu ödedikten 1 saat sonra rehini kaldırmışlardı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba

    Aracı satacak olan kişi sizin bir akrabanıza araç satışı için noterden vekalet verip sizde aracın bedelinin tamamını verip aracı teslim alabilirsiniz. Sonraki gün aracı bu vekaletle kendi üzerinize almış olursunuz

    Tabi burada yine karşılıklı güven gerekiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.