Şimdi Ara

Kronik Hepatit B

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
7.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    KHB (Kronik Hepatit B) ile ilgili paylaşımlarda bulunmak için bu başlığı açmanın faydalı olacağını düşündüm.

    Yaklaşık 5 yıldır hayatımda olduğunu bildiğim bu hastalığı öncelerinde yeterli şekilde bilgilendirilmediğimden çok ciddiye almamıştım, son 2 yılım yükselen enzim değerlerimle birlikte buna bir çare aramakla geçti.. Geldiğim son durumda tekrarlanan biyopsiler neticesinde yeterli kriterleri sağlayamadığımdan (Fibrozis >=2 ve HAI>=6) şuan için ilaç tedavisine başlayamadım. Belli aralıklarla kan tahlileri yapıp doktorumla durumu takip ediyoruz.



  • 50 bin $ cıvarı ilacı vardı diye biliyorum bu hastalığın. Mavyret diye araştırın belki diğer alternatif ilaçları da bulabilirsiniz. Tabi onlarında gene aşağı yukarı fiyatta olmasını beklerdim.
  • MemberOfDH kullanıcısına yanıt
    Bahsi geçen ilaç Kronik Hepatit C hastalığı içindir, Hepatit B için şuan için %100 hastalıktan kurtulma sağlayacak bir tedavi bulunmamaktadır..
  • Tenofovir Disoproxil Fumarate (ticari adıyla Viread) kullananlarda yapılan incelemelerde ilerleyen dönemlerde böbrek rahatsızlıklarına sebep olabildiği ortaya konduğundan firma bu yan etkiyi azaltıcı yeni bir Tenofovir versiyonu geliştirdi. Tenovofir Alafenamide (ticari adı Vemlidy) adında olan bu ilaç 2016 yılında FDA onayı aldı. Önümüzdeki yıllarda ülkemize de umarım gelecektir. Uzun dönem tedavide Viread kullananların bu ilacı takip edip doktorlarıyla birlikte değişikliğe karar vermeleri, olası böbrek ve kemik erimesi yan etkilerini minimize etmede fayda sağlayacaktır.
  • Hepatit testi için hangi bölüme gitmek gerekir ?
  • minimalist kullanıcısına yanıt
    gastroenteroloji veya enfeksiyon hastalıkları bölümü
  • Kronik Hepatit B'li arkadaslar, hangi ilacları kullanıyorsunuz? (entecavir ve Tenofovir) etken maddeli ilaçların diğerlerine oranla daha iyi olduğu belirtilmektedir.
  • Son yaptırdığım biyopsi sonucuna göre doktorum entecavir etken maddeli ilac verdi. Yaklasık 3 haftadır kullanıyorum, 1 hafta sonra tekrar kan tahlili yaptıracağım.
  • yaklasık 1 aylık entecavir kullanımı sonrasında ALT değerim 90 IU/mL seviyesinden 58IU/mL seviyesine düsmüstür. Önümüzdeki hafta raporumu doktoruma göstereceğim. Şuan için tedavinin olumlu seyrettiğine inanıyorum.
  • 6 aylık ilaç kullanımı sonucu HBV DNA değeri <10IU/mL yani ölçülemeyecek değerlere ulaşmıştır. Şimdi kan tahlileri 6 ayda bir yapılacaktır.

    ALT genel olarak 55IU/mL altında görünse de en son tahlilimde 59IU/mL çıktı. Yani ALT üst sınıra yakın çıkıyor. Baraclude yan etkilerinde de ALT yüksekliği belirtilmiş. Doktora sorduğumda endise edilecek bir durum olmadığını belirtti. HBV DNA değerinin düşmüş olması tedavinin başarılı gittiğini belirtiyormuş.

    Vemlidy (TAF) ve Baraclude (Entecavir) karşılaştırmasına ilişkin güzel bir tablo buldum (İngilizce):https://www.iodine.com/compare/vemlidy-vs-baraclude

    Bahsi geçen tablodan anladığım: eğer böbrek fonksiyonlarınız pek iyi değilse ve başka bir bulasici hastalığınız yoksa (HIV), Baraclude kullanımı daha güvenli gibi. Teonofovir (TDF) ve onun geliştirilmesiyle üretilen Vemlidy(TAF) halen böbrek fonksiyonlarında kritiklik bulunan hastalar için yan etkileri bildiriliyor.


    Şuan için doktorumun verdiği ilactan ve sonuclardan mutluyum. Bende yan etki olarak ara sıra yorgunluk hissi oluşuyor.

    Saglıklı günler.




  • Merhaba bende 6 senedir Sebivo kullanıyorum.hbv dna negatif oldu 1 ay kullanımdan sonra.
    şu an tek sorun sebivo ilaç pıyasada yok.
    sanırım bu hafta ilacım değişecek...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrhdrmz

    Merhaba bende 6 senedir Sebivo kullanıyorum.hbv dna negatif oldu 1 ay kullanımdan sonra.
    şu an tek sorun sebivo ilaç pıyasada yok.
    sanırım bu hafta ilacım değişecek...
    HBV DNA'nin negatif olması güzel haber. merak etmeyin, Sebivo'nun alternatifi birçok ilaç piyasada mevcut. HBV Dna'yı negatif tutan, yan etkileri oldukça hafif olan ilaçlar var bu noktada elimiz kuvvetli. İçerik maddeleri Tenofovir bazlı TDF (piyasadaki ismi Viread), TAF (Vemlidy) veya Entecavir bazlı (Baraclude). Doktorunuz kan tahlili sonuçlarınıza göre size en uygun ilacı verecektir. Belki de Sebivo'nun içeriği olan Telbividune etken maddeli muadil bir ilaç verecektir. Gastroentereloji bölümünden bir uzmanla takip etmenizi öneriririm.

    Not: Hangi ilaç daha iyidir, artıları ve eksileri konularını doktorlarımızla konuşalım. Kan tahlillerine, yan etkilere vs. göre farklı ilaçları doktorlar yazıyorlar.

    Sizin hasta olarak takip etmenizde fayda olacak durum ise HBV DNA değerinizin <50 IU/mL altında kalması, ALT seviyenizin normal seyretmesidir. Bir de yan etkileri karşı kan tahlillerinizde anormallikleri takip ediniz..

    Şuanda tam anlamıyla bir kür (tamamiyle bu hastalıktan kurtulmayı sağlayacak bir tedavi) olmamakla birlikte bazı hastalarda belli bir yıldan sonra virüsün kandan temizlendiği rapor edilmiştir; fakat bu durum %2-3 mertebelerindedir diyebiliriz (4 yıl ve üzeri ilaç kullananlarda) Bununla birlikte %2-3 şanslı kısmın bazılarında çeşitli ağır ilaçlar kullanması gereken durumlarda örn: kanser tedavisi vs. gibi tekrar Hepatit b virüsünün kanda aktifleştiği görülmüştür.. Bu durumdan dolayı tam anlamıyla bir kür halen bulunmadığını söylemek pek de yanlış olmaz.

    Bununla birlikte biz hastalara umut ışığı olacak çeşitli çalışmalar halen mevcuttur. Aşağıdaki sitede bu virüsü tamamiyle yok etmeyi hedefleyen ilaç çalışmaları ve geldikleri aşamalar rapor edilmektedir:
    https://www.hepb.org/treatment-and-management/drug-watch/

    İnşallah bir gün kür bulunacaktır diye umut ediyorum.

    hepimize geçmiş olsun.




  • Olumlu düşünceleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler.Sizin gibi insanlara ayrı saygı duyuyorum.(olumsuzu eleştirirken olumluya da hakkını vermek gerekir.)
    Yarın kontrolüm var.6,5 senedir kontrollü hastayım.Bakalım yeni ilacım ne olacak?
    buradan bilgilendirmeye çalışırım.
    Allahım hepimize şifa versin o %2-3'e girelim inşallah...
  • emrhdrmz E kullanıcısına yanıt
    İnşallah bir gün hepimiz bu virüsten kurtulacağız, çok geçmiş olsun. Doktorunuz en doğru ilacı size verecektir.
  • iyi akşamlar.Quantavir verdi doktorum.
    inşallah bunu kullandıktan sonraki durumları da anlatırım.
    hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrhdrmz

    iyi akşamlar.Quantavir verdi doktorum.
    inşallah bunu kullandıktan sonraki durumları da anlatırım.
    hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.
    Entecavir etken maddeli iyi ilaçlardan bir tanesidir. Aynı zamanda yan etkileri görece daha düşüktür.

    geçmiş olsun.
  • Herkese geçmiş olsun. Yaklaşık bir buçuk ay önce biopsimin 2/6 çıkması Dna ise 37bin küsür oluşu sebebiyle tenoviral kullanmaya başlamıştım. Yan etki olarak fosfor düşüklüğü oluşmuş. Bu arada da 1 ay gibi bir sürede Dna negatif çıktı. Şimdi ise Vemldy ile devam edip 6 ay sonra tekrar kontrol olucam. Allah herkesin şifasını versin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pasha111

    Herkese geçmiş olsun. Yaklaşık bir buçuk ay önce biopsimin 2/6 çıkması Dna ise 37bin küsür oluşu sebebiyle tenoviral kullanmaya başlamıştım. Yan etki olarak fosfor düşüklüğü oluşmuş. Bu arada da 1 ay gibi bir sürede Dna negatif çıktı. Şimdi ise Vemldy ile devam edip 6 ay sonra tekrar kontrol olucam. Allah herkesin şifasını versin.
    Vemlidy (TAF), Tenoviral (TDF) yan etkilerinin iyileştirilmiş halidir. SGK geri ödemelerine yeni dahil edilmiş bir ilaç olup artık TDF içerikli ilaçlar yerine doktorlarımız yazmaktadır. Doktorlarımızın da artık Tenorival, Tenofovir gibi TDF içerikli ilaçlar yerine Vemlidy ve muadilleri ilaçlar yazacaklarını düşünüyorum...

    geçmiş olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gencco

    Bu mesaj silindi.
    Kronik Hepatit B tedavi yöntemi hakkında kastınız nedir ? Yüz yüze gelip görüşecek bir hastanede ofisiniz mi var ? Ben açıkcası tam anlayamadım. Bu mesajınızda anlatmak istediğiniz durumu.

    Eğer doktor iseniz bu sorgulamalar için kusura bakmayın, ha değilseniz bunca zamandır yerli yabancı bir sürü makaleler çalışmalar okuduğum halde kimseye bir tedavi yöntemi önermedim. Çünkü doktor değilim.

    Benim gibi hastaların yakınen bildiği gibi kronik hepatit b tedavisi için dünyada tek yöntem antiviral haplar ve de interferonlardır..
  • merhaba tekrar. Quantavir ilacını yaklaşık 3 aydır kullanıyorum.Çok şükür ki her hangi bir yan etkisi yok.Tahlil yaptırmadım daha.Pandemiden sonra giderim inşallah hastaneye.O zamanda yine gelişme olursa yazarım.
    selamlar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.