Şimdi Ara

Kronik Hepatit B (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
1
Favori
7.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • hepimiz için aynı durum geçerli.. ben de pandemi sebebiyle kan tahlilerimi yaptıramadım ama ilaçlarımo alıp tedavime devam ediyorum.

    geçmiş olsun.
  • bende viread 245 kullanıyordum. yaklaşık 5 yıl olmuştur. şuan fiyatı daha uygun diye ovirproxil kullanmaya başladım. ovirproxil kullanan var mı işe yarıyor mu ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekaraca79

    bende viread 245 kullanıyordum. yaklaşık 5 yıl olmuştur. şuan fiyatı daha uygun diye ovirproxil kullanmaya başladım. ovirproxil kullanan var mı işe yarıyor mu ?

    kendi imkanlarınla mı alıyosun ilacı ? Fiyat konusuna takıldığın için sormak istedim.


    Viread ve ovirproxil her ikisi de etken madde Tenofovir disoproksil içermektedir. Yani Viread ne etki yapıyorsa bu ilaç da benzer etkiyi yapmasını bekleriz.


    Şahsi fikrim, bir ilacta seçme şansım varsa; etken maddeyi ilk piyasaya sürmüş markayı tercih ederim. Tenofovir ilk Viread adıyla çıkmıştır. Bununla birlikte aynı etken maddenin kullanıldığı farklı ilaç adlarını piyasada bulabiliriz. Kimi doktorlar viread yazar reçetelere kimileri de aynı etken maddeli farklı ilaçları yazarlar.





  • evet kendi imkanlarımla alıyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekaraca79

    evet kendi imkanlarımla alıyorum.

    kendi imkanlarınızla alıyorsanız, işin biraz da maddi boyutları devreye giriyor ister istemez.


    Maddi açıdan daha uygun "Tenofovir Disoproksil" etken maddesi içerikli ilaçlar bulunmaktadır (ilacrehberi.com sitesinde fiyatları paylaşılmış). Doktorunuz belki bu ilaçlardan birini kullanmanızı önerebilir.


    geçmiş olsun.

  • arkadaslar merhaba dogum yoluyla kronik hepatit b tasicisiyim 3 yildir amerika birlesik devletlerinde ikamet etmekteyim ve gecenlerde yapmak istedigim bi meslegi bu hastalik yuzunden yapamadim daha onceleri pek sorun etmiyordum cunku seviyesi vs. yuksek degildi ama bu meslegi gercekten yapmak istedigim suan ciddi sekilde tedaviye baslamayi dusuyorum. Doktorumla viral haplar hakkinda konustuk ama bu haplarin hastaligi cigerden tamamen atmadigini tek cozumun interferon shots denilen igneler oldugunu soyledi inferferon alfa denilen bu ignelerin bi cok yan etkisi olabilecigini okudum internette(depresyon, virus seviyesinde yukselme vs) icinizde bu tedaviyi daha once uygulamis birisi var mi sizce denemeye deger bi tedavi yontemi mi dunyada suan ki tek kesin tedavi yontemi bu olarak goruluyor. Tesekkurler ve hepimize acil sifalar..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pyrrha33 -- 27 Nisan 2021; 19:34:45 >
  • Pyrrha33 kullanıcısına yanıt

    merhaba,


    ben de benzer yolla kaptığımı düşünüyorum. Gitmediğim doktor kalmadı, açıkcası interferon ile bu virüsten kurtulabilecegine ilişkin çalışma örneklerine rastlamadım gecmiste, doktorlardan da duymadım özellikle doğumda kapanlar için. Varsa elinizde bu çalışmalardan paylasırsanız ben de inceleyeyim doktorlarımızdan görüş alayım.


    Bazen uzun süreli antiviral kullanımında HBsAg'nin negatif olduğu yani virüsten kurtuldum diyen vakalarda daha sonra geçirilen ağır bir hastalık veya ağır ilaç tedavileri sonrası HBV virüsünün tekrar aktif olduğu ve HBV DNA varlığının yeniden görüldüğü olgular mevcut. HBeAG durumuna göre sanırım bu sekilde iyilesmeler görülebiliyordu. Epeydir takibi bırakmıştım, doktorunuzun belirttiği bu tedavi ile ilgili calismalara erişebilirseniz paylasabilir misiniz?


    gecmis olsun.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.