Şimdi Ara

Küçük esnaf olarak halimiz içler acısı, sizde durumlar nasıl? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
378
Cevap
2
Favori
29.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
362 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Küçük esnafin %90i vergi odemiyorken iscileri bu konuda %90 diyemezsin. Hersey ortada. Hükumetin yardim etmesi gerekiyor sadece kendilerine yardim ediyorlar bu bir gercek ama dogru olan birseyede yalan demem.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deboern

    Küçük esnafin %90i vergi odemiyorken iscileri bu konuda %90 diyemezsin. Hersey ortada. Hükumetin yardim etmesi gerekiyor sadece kendilerine yardim ediyorlar bu bir gercek ama dogru olan birseyede yalan demem.
    işci kesiminde cok var üçkağıtcı. .ben cok eleman calıştırdım adam kasadan para calıyor.adam calıştırmak kolay değil.düzgün dürüsrt birini bulmak cok zor.malzemelerimi çaldılar elemanım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leftercan1907 -- 24 Mart 2020; 18:6:20 >
  • Biraz dişi sıkmamiz gerek. Allah yardımcımiz olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Öyle demeyin sınırsız dua gücü ile devletimiz bize her türlü dua desteğini veriyor.








    Şaka la şaka bitti küçük esnaf devletin umurumda dahi değiller.
  • küçük esnafın vergi kaçırdığından ne kadar çok bilgisi olan insan varmış memlekette...

    esnaf olmayan bir dükkan açsın bakalım bu çenesi düşüklerden, görelim ne kadar veriliyor vergiler... aldığın sattığın yediğin içtiğin hatta altındaki arabanın bile vergilerinin oranları ortadayken kim vergi vermeden dükkan çalıştırıyor görelim... işsizler bir baltaya sap olamayanlar yada sırtını torpille devlete dayayanlar çıkmış esnafa laf ediyor... millet kan ağlıyor, tırmalıyor ki para kazansın, evine ekmek götürsün.. burada 2-3 kızıl totolu çıkmış esnafı beğenmiyor!
  • 20 binlik dükkandan 10 bin kazanan esnaflarkn icilerini idare edecek 1 aylik gücü bile yoksa batması daha iyi. Ama 1 ay idare eder hükümet esnafa hala yardim etmezse o zaman haklı görürüm . 1 haftada iscisini cikaran yada ucretsiz izin veren esnaf esnafim demesin .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok şükür bizim işler açıldıkça açılıyor. Çalışacak eleman bulamıyorum, lise dahi okumamış gundiler benim yerime patronluk etmek istediği için işi beğenmiyorlar. Neyse buldum iki kişi de çalışıyorlar. Online satışlarımız %25 civarında arttı, virüsle alakası şu insanlar online sipariş vermeye başladılar. Kolonya ve maske ise satmayı red ediyorum, fahişçilik benim ahlakıma ters. Bazıları bu ürünleri sattığımı düşünebilir ondan yazdım. Ben oto aksesuar üretip satıyorum, işim bu.
  • Sosyal devlet sosyalizmde olur. Kapitalist sistemde devletin halka bakma gibi bir sorumluluğu yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: halil altın

    Yerel seçimlerden önce "şu ekonomik kriz varken beklenen büyük İstanbul depremi bir olsa da etkisi daha fazla hissedilse" diye forumda yazdın.

    Yerel seçimler geçti. İstanbul belediyesi el değiştirdi.
    Hala siyaset peşindesin.
    Normal bir siyaset yapsan başım gözüm üstüne.
    Fakat nefret üzerine, acı uzerine, insan hayatı üzerine siyaset yapıyorsun.

    Artık forum şikayet sistemini kullanmıyorum. URL ve ekran görüntüsü gerekli kurumlara iletildi.

    Alıntıları Göster
    Benden de güzel bir muhaha

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yine paket çıkardılar, safi esnaf. Kredi kullanmış olanların kredileri esnaf kefalet ile kullananların faizsiz ötelenirken, normal kredi kullanan bireysel ve ticari müşterilen kredileri faiz eklenerek öteleniyor. Yani burada en son ağlayacak esnaf olması lazım.
  • Daha bu ne ki. Bir de İstanbul depremi bekleniyor. Akp ekonomiden hiç anlamıyor. Ekonomi bilgisi 0. Bu zorlu günlerde, Türkiye'yi bu zorlu süreçlerden çıkaracak en son parti akp dir. Meclisteki diğer bütün partiler akp den daha iyidir. 2002 den beri dolar sürekli arttı düzenli bir şekilde. Doların artış grafiği hep yukarı doğruydu. Üretimi azaltır, eğitimi bitirir, insanları kutuplaştırırlarsa olacağı budur. Bu saatten sonra başka bir parti gelse bile 1-2 sene içinde Türkiye düzelmez. 1-2 sene içinde zaten İstanbul depremi bekleniyor.

    Dini inançların egemen olduğu hiçbir ülke gelişemez. Bu sözü bir yere not edin. Aksi kanıtlanınca silersiniz.
  • Devlet ne yapsın elinden geleni yapıyor vatandaş vurdum duymaz esnafa yıllardır verilen kredinin haddi hesabı yok ama krediyi işini geliştirmek için değil arabayı evi yenilemek için kullanırsan ilk krizde devlete düşman olursunuz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence de devlet yardım etmeli ama daha 2 hafta olmadı. Çoğu esnafın en az 1 ay dayanacak gucu olduğunu biliyorum. Yok mu? Para ticarette lafı boşuna değil. Baktık 1 aylık durum kötü gidiyor. Iste o zaman devletin şimdi yapması gereken yardimlardan daha ciddi yardımlar yapması gerekir. Asgari ücretli ne yapsın. Zaten kıt bir maaşı var ödemeler duruyor. Ücretsiz izine çıkarıyorlar. Sizden önce bunlar var. Esnaf ise yeri geliyor yıllık ciro yapıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bizim de ne komiktir ki işler tam tersine açıldı

    ama gerçekten çok üzülüyorum ülkem için, esnaf için.

    keşke bütün ülke normale dönse de gerekirse bizim işler yine eskisi gibi durağan olsun.
  • 1HAFTA da piyasa tepetakla geldi 1 ay böylr gittiğini düşünemiyorum
  • Manisada oturuyorum ön ödemeli su sayacı kullanıyoruz yıllardır.(bireysel ev abonesi) Her ay 50tl su yükletirdik üstüne +3,54 tl vergi eklenirdi 53,5 tl öderdik. Son 3 aydır +10 tl daha vergi getirildi.(neyin vergisi bilmem) Yani 51,26 tl lik su alacaksanız 65tl ödemek zorundasınız.

    Ayrıca geçen sene kadar 48 tl ye 14m3 su alabilirken şuanda 8m3(51,26tl) alabiliyoruz.

    Suya gelen %75 zamma mı yanalım + 10 tl ek vergiye mi yanalım. Bizim gelirimizin 1 yılda %75 artmadığına mı yanalım.
  • Bizi etkilemedi dükkan/arsa/ev kiralarıyla geçindiğimiz için. Kiracılarımız da hep memur ya da kurumsal firmalar olduğu için de etkilemeyecektir. Ancak devlet el atmadığı sürece işçilerin, küçük esnafın hali zor.
  • Six Feet Under. kullanıcısına yanıt
    Siz bir maasinizi bağışlayın dekontu burada yayınlayın önce sonra ahkam kesersiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.