Şimdi Ara

Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı/ Kütahya Merkez (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
7
Favori
42.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Köl Tigin K kullanıcısına yanıt

    Evet gerçekten iyi olacak tek kullanımlıklar.

    Haydaa birde bu muhabbet çıktı 😆 bakalım daha neler duyacağız Kütahya ile ilgili 😆

  • Melez_Prens kullanıcısına yanıt

    Dönüş tarihlerinde bir cevap atarsanız anlatırım tabi ki.


    Sağolun size de hayırlı tezkereler şimdiden.

  • SANTRAFOR ÖZLEMİ kullanıcısına yanıt

    Tamamdır, askere gitmeden once de uğurlarız sizi burdan 😄

  • Merhabalar, askerliğimi yedek subay olarak Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığında yapacağım. Sınıfım topçu olarak gözükmekte. Merak ettiğim husus; takım komutanı mı yoksa meslekçi asteğmen olarak mı eğitileceğim merak ediyorum, bilgisi olan var mı?


    Ayrıca burada yedek subaylık eğitimi almış olan arkadaşların tavsiyelerine açığım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axra -- 25 Ocak 2023; 21:21:31 >
  • Merhaba. Şubat celbi olarak bugün hayırlısıyla terhis olduk. Cuma günü katılacak arkadaşlara kolay gelsin şimdiden, zor bir 25 gün sizleri bekliyor. Zorluk derecesi tamamen düşeceğiniz bölükle ve komutanlarınızla alakalı. Sorusu olan arkadaşların sorularını cevaplayabilirim.
  • django1608 D kullanıcısına yanıt
    Hocam, nasıl geçtiği ile alakalı ve neler yaptığınız ile alakalı bir takım şeylerden bahsedebilirseniz iyi olur. Nelere önem vermemiz lazım mesela tuşlu telefon konusunda problem oluyor mu? Sizin bölüğünüz hangisiydi? 28 gün söyleniyor askerlik süresi 25 gün demişsiniz sebebi nedir Şubat celbi olduğundan dolayı mı acaba. Geriye bir takım eksik olan şeylerden bahsetmek istedikleriniz aklınıza ne gelirse artık. Yardımcı olabilirsiniz teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FallenDemon -- 2 Mart 2023; 0:51:44 >
  • FallenDemon kullanıcısına yanıt
    İlk hafta kayıt, valizini teslim etme, bir sürü imza, doktor kontrolü gibi şeylerle geçti diyebilirim hocam. İkinci hafta sağa dön sola dön, yürüyüş, yatak toplama nasıl yapılır ile geçti. Son hafta silah eğitimi ve tören hazırlığı. 10. Bölükteydim ben, diğer bölüklerdeki arkadaşlarımın daha rahat geçirdiğine şahidim. İçtimalar sizi çok yoracak, çök kalk yapmayan/yapamayan adamlar yüzünden bir ton laf yedik. Telefon konusunda ilk teslim olduğunuzda kamerasız tuşlu telefon olur ama mutlaka askercell almalısınız diye inanılmaz darladılar. O açıdan orası bir ticarethane olmuş, askercell alan da oldu sivil hattını sokan da. Benim telefon çift hatlıydı ikisini de soktum içeri. Muhakkak pastil götürün, asker sayısı çok olduğundan sürekli hasta olma durumu var. Koğuşlar 10 kişilik, biri iyileşiyor biri hasta oluyor kısır döngü. Doktor size en fazla 1 gün rapor yazarsa askerliğiniz uzamıyor eğer 1 günden fazla yat derse askerliğiniz o kadar uzuyor. Onun dışındaki şöyle yapmazsan uzatırım, yaka kartını alırım vs.laflarına çok aldırmayın. Bir şey yapmıyorlar, yapamıyorlar. Eğitimler zor değil ama dediğim gibi diğer arkadaşlar zorlaştırıyor ve sürekli güneşin altında kalmak durumunda kalıyorsunuz. Sabırlı olmanız gerekiyor. Yanınızda eşofman takımı mutlaka alın, bedellisiniz diye sadece temel şeyleri veriyorlar.




  • django1608 D kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam cevabınız için teşekkür ederim, valiz yerine sırt çantası götürsek yine dolaba koyamayacağız sanırım, valiz konulan odaya teslim edeceğiz öyle görünüyor. Dolapları kitleme gibi bir olay oluyor mu yapabiliyor muyuz bunu acaba, eşofman takımı hangi renk almazsak eğer çok sorun olur mu illa, askercell almayı düşünmüyorum kime sorsam gidenlerden alma diyor çünkü bir şekilde almamaya çalışacağız artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FallenDemon -- 2 Mart 2023; 10:12:4 >
  • Her türlü valizhaneye koyuyorsun hocam sırt çantası da olsa. Eşofman takımı ben gri almıştım. Kilit pek mümkün görünmüyor, dolaplar ona göre yapılmamış. Zaten o konuda çok hassaslar, çalma olaylarını hiç duymadım
  • django1608 D kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam teşekkür ederim cevaplarınız için, eşofman takımı hiç aklıma gelmemişti açıkçası söylediğiniz iyi oldu. Başka dikkat etmemiz gereken bir konu var mı acaba? Cumartesi günü teslim oluyorum bende hayırlısıyla çünkü son eksikleri tamamlamaya çalışıyorum artık.
  • FallenDemon kullanıcısına yanıt
    Hocam bol ıslak mendil, kuru mendil almaya çalışın. Bunların çoğu er gazinosunda var ama hem kalitesi kötü hem pahalı hem de hep sıra var. Boyunluk, eldiven, bere alabilirsin, ben oradayken almıştım kalitesi kötüydü. Askılık da olsa iyi olur. Şimdiden iyi teskereler hocam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: django1608

    Merhaba. Şubat celbi olarak bugün hayırlısıyla terhis olduk. Cuma günü katılacak arkadaşlara kolay gelsin şimdiden, zor bir 25 gün sizleri bekliyor. Zorluk derecesi tamamen düşeceğiniz bölükle ve komutanlarınızla alakalı. Sorusu olan arkadaşların sorularını cevaplayabilirim.

    Hocam öncelikle hayırlı olsun teskereniz. Bende 4 martta teslim oluyorum size bir kaç sorum vardı cevaplarsanız, çok sevinirim.


    Sizce teslim günü sabah erkenden mi gidip sıraya gireyim yoksa akşama doğru mu teslim olayım çünkü10.bölükle ilgili bir şeyleri bende duydum. Bölüklere sırayla atılıyorsa sabah erkenden sıraya girmek daha mı mantıklı olur?


    Sabahları sıcak su oluyor mu?


    Eğitimde neler yaptınız, sürünme mekik şınav vs var mıydı ?


    15 er tane tshirt, çorap, iç çamaşırı götüreceğim dolaba sığar mı?


    İş mangası- yemekhane görevleri 2-3 günde bir mi geliyor?


    Eşofman takımı alın demişsiniz nasıl bir şey almamı önerirsiniz dümdüz siyah alt ve üst olur mu mesela bir de son olarak koğuşlar sıcak oluyor mu olmuyorsa ona göre bir kazak götüreyim diye düşünmüştüm.


    Çengelli iğne dikiş takımı gibi şeyler absürt geldi bana ama almaya gerek var mı gerçekten ?


    Çok sormuşum şuan farkettim kusura bakmayın . Şimdiden teşekkür ederim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SANTRAFOR ÖZLEMİ -- 2 Mart 2023; 19:21:46 >




  • django1608 D kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam sağolun.
  • django1608 D kullanıcısına yanıt

    Geçmiş olsun, sorunsuz gidip geldiniz anladığım kadarıyla. Tebrik ederim kolay olmayan bir 25 günü atlattınız. Şuan ben ve benim gibi yakın zamanda gidecek olanlar için vereceğiniz bilgiler ve aktaracağınız tecrübeler çok önemli ve şimdiden teşekkürler.

    Yarın teslim olacak arkadaşımızın sorularını cevaplayabilirseniz bize oldukça yararlı bilgiler vermiş olursunuz.

  • SANTRAFOR ÖZLEMİ kullanıcısına yanıt

    Bende bu soruların cevaplarını merakla bekliyorum. Size de şimdiden hayırlı, güzel, sorunsuz ve hızlı tezkereler diliyorum 😄 bedellinin askerliği 28 gün sanarken 25 gün olduğunu bilmek güzel oldu.

    14. Bölük hakkında bir yazı okumuştum, rahatlığından bahsediliyordu. Umarım size de rahat olan bölük denk gelir. Kendinize dikkat edin ve rahatça gidip gelin inşallah.

  • SANTRAFOR ÖZLEMİ kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba, mesajı geç gördüm geç kalmadım umarım.

    Ben 14 gibi sıraya girip 23:30 gibi kendimi koğuşta bulmuştum. Erken gitmek kesin çözüm olur diyemem ama deneyebilirsin hocam.

    Sıcak su belli saatlerde geliyor ve hemen bitiyor. Sadece bir kez bölükte duş aldım onda da 5 dkda su bitti zaten. Genelde hep hamama gittim.

    Eğitim tamamen bölük arkadaşlarınıza bağlı, çök kalk bile yapmıyorlarsa komutanlar yer kar çamurken süründürmüştü de. Ama genelde çok ağır bir durum yok.


    Hocam siyah olur gri olur farketmez normalde evde ne giyiyorsanız onu götürebilirsiniz. Bizim koğuşun petek ısıtıyordu gayet ama üşüyen arkadaşları da çok duydum içtimalarda. Şans.


    Dikiş takımı vs hiç lazım olmadı, eksiklerimi er gazinosundan aldım ilk haftanın yoğunluğu geçince.

    İş mangasının size dönme sırası tamamen bölük sayısına bağlı. Biz 400 kişiydik bana 2 kez, koğuş arkadaşlarıma 3’er kez vurdu. Merkez mutfak düşerse yandınız net söyleyeyim. 13 saat bulaşık yıkadığımı hatırlıyorum. Yemek indirme, levazım vs o kadar zor değil ama onlarda da 03 gibi kalkıyorsun.


    Son olarak herkesin ağzı var çok konuşuyorlar, komutan şöyle demiş, çavuş böyle demiş. İnanmayın. Çok göze batmamaya çalışın. Hasta olmayın, depocu olmak gibi bir hataya düşmeyin. Pastiliniz hep cebinizde olsun, odalar çok tozlu ve pis. Yanınıza giderken kapalı paketli yiyecek alabilirsiniz, onları sokabiliyorsunuz. Ios, android de sokuluyor ama ne kadar gerekli tartışılır. Yanınıza mutlaka kitap da alın. Şimdiden hayırlı tezkereler hocam, umarım rahat geçer.




  • django1608 D kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam paylaştığınız bilgiler için sizi de uğraştırdım son bir sorum olacaktı bulaşıkta eldiven veriyorlar mı yoksa götüreyim mi
  • SANTRAFOR ÖZLEMİ kullanıcısına yanıt
    Mıntıkada (tuvalet temizlerken), bulaşıkta asla eldiven vermiyorlar hocam. Saç bonesi veriyorlar, maske veriyorlar. Şeffaf eldiven götürmeniz faydalı olacaktır
  • django1608 D kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam unuttuğum bir soru vardı bu cidden son sorum sağlık muayenesi nasıl yapılıyor acaba
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.