Şimdi Ara

Lada Samara Hb ötme sorunu yardım edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba öncelikle. 93 model samaramız var. Aracı alır almaz fren balatalarını değiştirdim. Bir kaç zaman sonra ötmeye başladı. Önceki konularda balatadandır dendi. Ustam diskten dedi. Diskleri ve orj. Rus balataları taktım. Rot balans ayarı yaptırdım. Arabamda ötme kesilmedi ve 100km hıza yaklaşınca titreme yapıyor sizce sesle titreşimin ilişkisi var mı (bence var) sorunu nasıl çözerim? Yardım ederseniz sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Balatalara değen yaylı klipsler vardır, arkalarında veya çevresinde kalipere değen yerlerde olabilir. Bazen yeni balata kutundan çıkar, bazen çıkmaz. Balataya perçinli gelebilir veya ayrı olabilir. Lada'da nasıl bilmiyorum. Eski arabalarda kaybolmuş olabilir. Bir kontrol edin. (resimde: anti-sequeal spring/shim, ve "pad support plate" olarak gösterilen parçalardan bazıları olabilir)

    Kaliper kızakları yağlama veya keçeleri varsa değişim isteyebilir. Bazı arabalarda balatanın kalipere değer yerleri lokal gresleme isteyebilir.

    Fren sesini, lastikler hatta salıncak burçları bile etkiler ama ilk bakılacak yerler bunlar.

    Titreme sadece fren sırasındaysa disklerde eğrilik var, hıza bağlı ise ve belirli bir hızda ise balans problemi. Hızla birlikte sürekli artmaya devam ediyor, hiç azalmıyorsa akslar gibi ciddi bir problem olabilir.





  • Hocam bilgilendirdiğin için çok sağol :) çok kapsamlı anlatmışsın :) Fren balataları kendinden pimli geliyor. öncekiler takılıyken yol yapmadım şehir içi max. 50 ile kullandım belki ozamanda var olmuş olabilir ancak bu yeni balatalarla ilkkez yola çıktım ve titreşimi farkettim. 100km/h ile giderken direksiyonda hafif bir titremeyken 120 km/h ye çıkınca direksiyonun vuruşunu hissediyorum. mesai çıkışı ilk işim AKSlar'a bakıtacağım. anladığım kadarıyla ustamın değişme zamanı gelmiş :)
  • Sorun çözüldü; şöyle ki; Aracıma yeni balata takımı aldım. ses ilk gün kesildi sonra yeniden başladı. Ustam disk al dedi diskler yeni diye almak istemedim (gerçi balatam da yeniydi). parçacıya gittim. bana bir işyeri tavsiye etti oraya gittim fren diskine torna yapıyorlardı. tornayı yaptılar olay kesildi. titreme devam ediyor. Rot-balans ayarı yaptırdım, diskteki balansıda çözdüm ama hala hızım 100-130 arasıyken aracım titriyor. sizce sorun ne ola ki? Aks mı acaba :S
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.