Şimdi Ara

LAGUNA II GRUBU *** Gelin; Konuşalım, Tartışalım, Paylaşalım *** (27. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24.183
Cevap
248
Favori
1.645.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1.6 lardaki lastik ölçüsü ve özellikleri dediğiniz gibi benim orjinal ölçülerim 205/55 veya 60/16 mesela (hem 55 hem de 60 sorunsuz uygulanıyor)
    Mehug 17 inch de hoş görünüyor birader hayırlı olsun takılmış halini de görelim
  • pişman olmamdaki sebep, aracın km ve hız ayarlarının bildiğim kadarıyla 205/60 R16 (orijinal lastik ebatı) için ayarlandığını, bu nedenle başka bir lastik takınca, mesele 205/55 R16 gibi, aracın gerçek km ve hızını az da olsa fark yaratabileceği için. tek sebep bu. yoksa lastikten memnunum.
  • nickozy hocam aracimi servisden alayim hayirlisiyla sonra jantlari takacagim

    jantlari takdikdan sonra arabayida biraz dusurmek istiyorum.. leylek gibi durmasin 17 lerle...

    5 cm onler 3 cm arkaalari dusurmek istiyorum.. bunlari yaptikdan sonra resimleri sizlerle paylasirim arkadaslar..


    Macmaneman hocam zaten tum araclarda gostergelerde yanilgi vardir.. 17 yi 15 i istedigini tak zaten tam hizini gostermez araba... gostergelerde yanilgi muhakkak vardir.. bu yuzden cok sıkıntı etmem..

    tesekkurler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: macmaneman

    pişman olmamdaki sebep, aracın km ve hız ayarlarının bildiğim kadarıyla 205/60 R16 (orijinal lastik ebatı) için ayarlandığını, bu nedenle başka bir lastik takınca, mesele 205/55 R16 gibi, aracın gerçek km ve hızını az da olsa fark yaratabileceği için. tek sebep bu. yoksa lastikten memnunum.

    birader pişman olacağın bir şey yok takma kafana sadece arabanın göstergesi 100 derken sen 95 le gittiğini bil yeter yani göstergedeki kayba göre hızını ayarla Mehugun dediği gibi genelde arbaların hız göstergeleri 0 veriler le çalışmaz örnek trafiğin yollara koyduğu bilgilendirme radarlarının olduğu yerlerden geçin o sabit radarlar hızınızı hep daha düşük gösteriyor...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MeHuG

    arkdaaslar bu arada arabama bu jantlari aldim.. sizce nasil? yakisirmmi aracim gri renk

    servisden ciktiginda takacagim

    225-45-17 lastikler war..


     LAGUNA II GRUBU *** Gelin; Konuşalım, Tartışalım, Paylaşalım ***


    Yakışır hoca bide 3.5 yayla tamamdır.




  • bir arkadaşım önceki mesajlarda motorunun performansını artırmakla ilgili bir soru sormuştu.
    konuyla ilgili (Chip tunning) bir yazı buldum buradan paylaşmak istiyorum

    "Aracınızdaki gizli gücü ortaya çıkarın
    Basit bir işlemle hem aracınızın motoronun gücü artıyor hem de yakıt tasarrufu sağlıyor.

    Araçların motorunu yöneten programda yapılan ve ''chip tuning'' olarak adlandırılan değişiklik sayesinde, turboya sahip motorlarda yüzde 20-30, turbosuz motorlarda da yüzde 10'a varan güç artışı elde edilebiliyor.

    Megachips Firması sahibi Mehmet Gazihan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, günümüzde satılan bir çok binek ve ticari aracın, vergisi düşük olsun ve yüksek miktarda satılsın diye düşük motor hacimleriyle tüketicilere sunulduğunu kaydetti.

    Bu tür araçları tercih eden bazı sürücülerin, düşük motor güçleri nedeniyle araçlarının performansından memnun kalmadığını ve pişmanlık duyarak, arayışa girdiklerini ifade eden Gazihan, ''Bu arayışları sonucundan internetten ya da çevrelerinden duyarak bize ulaşıyorlar. Bizim yaptığımız ise kısaca, motorların kontrol ünitelerine satışa çıkmadan önce çeşitli nedenlerle konulan limitlendirmeleri kaldırarak, fabrikada tasarlandığı gerçek gücüne kavuşturmak'' dedi.

    Söz konusu limitlendirmelerin neler olduğuna değinen Gazihan, ''Bu limitlendirmeler arasında, AB ülkelerinde uygulanan sert emisyon normlarına uyum amacı taşıyanlar, motorun çok sıcak ya da soğuk şartlarda veya uzun süre bakımı yapılmadan kullanılabileceği varsayılarak konan kısıtlamalar bulunuyor. Motor bu limitlendirmeler nedeniyle, tasarlandığı gücün altında bir güçle çalışıyor. Yani aslında her motorda bu limitlendirmeler nedeniyle kullanılamayan bir miktar gizli güç var'' dedi.

    YAPILAN İŞLEM

    Yaptıkları işlemin, söz konusu gizli gücü ortaya çıkarmak için limitlendirmeleri ortadan kaldırmak olduğunu ifade eden Gazihan, ''Biz, motoru kontrol eden ve 'beyin' denen ünitenin programında, bilgisayarla aracın arıza teşhis soketinden bağlanarak değişiklik yapıyoruz. Yani kaputu dahi açmıyoruz. Beyindeki programı okuyup, üzerinde performans iyileştirme ve limitlendirmeleri kaldırma çalışmaları yapıyoruz ve beyne geri yüklüyoruz. Bu işlem de 'chip tuning' olarak adlandırılıyor'' diye konuştu.

    Yaklaşık 1-2 saat süren chip tuning işlemi tamamlandığında, artık motorun limitlendirmeler olmadan, yeni yüklenen programa göre çalıştığını ifade eden Gazihan, ''Yeni püskürtme, avans ve turbo basıncı değerleriyle çalışmaya başlayan motorun gücü artıyor. Güç artışı, turbosuz benzinli motorlarda yüzde 10, turbolu dizel ve benzinli motorlarda ise yüzde 20-30 civarında olmakta. Bu değerlerin üzerine çıkmak mümkün, ancak, o zaman motorun sağlıklı çalışma sınırları aşılabiliyor'' dedi.

    Gazihan, chip tuning'in yakıt tasarrufu da sağladığını vurgulayarak, ''Bahsettiğim limitlendirmeler genelde alt devirlere uygulandığından, işlem sonrası alt devirler canlanıyor ve sürücü hızlanmak için daha az gaza basıyor, bu da beraberinde yüzde 5 ile 15 arasında yakıt ekonomisi getiriyor'' şeklinde konuştu.

    ''MOTORDA SORUN ÇIKMIYOR''

    Kendilerine en çok, motorda bir sorun çıkıp çıkmayacağının sorulduğunu vurgulayan Gazihan, şunları kaydetti:

    ''3,5 senedir bu işi yapıyorum ve yaklaşık bin 500 araca uygulama yaptım. Motor sağlıklıysa ve bakımı düzenli yapılırsa, sorun çıkmıyor. Sorun çıkanlar oldu, ancak, incelediğimizde chip tuning yapılmadan da aynı sorunun bir süre sonra ortaya çıkacağı, chip tuning'in sadece bu süreyi kısalttığı ortaya çıktı. Bazen de müşterinin isteği üzerine güvenli sınırın üzerinde yüksek güçler elde ediyoruz. O zaman sorun çıktığında müşteri zaten kabahatin kendisinde olduğunu biliyor.''

    Uygulamanın fiyatına değinen Gazihan, ''Kimi firmalar program üzerinde kendileri değişiklik yaptığı için ve bu durum ekstra maliyet getirmediğinden, fiyat 500-600 lira kadar oluyor. Bazı firmalar ise yazılımı Avrupa'daki şirketlere gönderip, değiştirilmiş halini geri alarak yükleme yapıyor. Bu da maliyeti ve fiyatı artırıyor. Bu durumda fiyat 800-bin 500 lira arasında değişiyor'' dedi."

    AA




  • hocam motor performansı ile ilgili bu yazıyı yayınlaman çok iyi oldu. hatta bu işlemi yaptıranlar varsa burada tecrübelerinide paylaşırlarsa çok iyi olacaktır. ben yaptırmayı düşünüyorum. özellikle ilk kalkışlarda ve ani sollamalarda yeterli aktiviteyi göstersin yeter. yoksa otobanda 250 yapmak gibi bir amacım yok. zaten çok nadiren 100ü geçerim. arabada asıl zevki veren şey 100 km hıza kısa sürede ulaşabilmek. yoksa doktor olduğum için yüksek hızlarda insanların başına neler geldiğini çok iyi biliyorum.görüşmek üzere..
  • 1.6 motor ve 110 beygirin laguna II lere yetmediği aşikar arkadaşalr denemek isteyebilirler diye düşündüm
    bir uyarı aman saçma sapan firmaların eline vermeyin aracınızı (risk göze alınmalımı bilemiyorum doğrusu)
  • Bence, arabanın hiç orijinalliğinin bozulmaması görüşündeyim. motor gücü, torku fabrika ayarlarında olmalı bence.
  • Dün süpermarketten aldığın sonax marka deri bakım ve temizleme sütü ile araç döşemesinin deri olan kısımlarını bir güzel bu krem ile sildim. Sanki parladı ve temizlendi gibi. motor yağını servistemi değiştireyim yoksa sanayi demi, sanayide değiştircek olursam motor yağı markasını ve modelini ne alayım? önceki mesajlarımda dediğim gibi araba ekranında "motor yağını değiştiriniz" ikazı verdi. sadece merak ettiğim için soruyorum, bu alet nasıl oluyorda motor yağı değiştirmem gerektiğini biliyor, karterin içinde bir yağ seviye sensörü mü var?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: macmaneman

    Dün süpermarketten aldığın sonax marka deri bakım ve temizleme sütü ile araç döşemesinin deri olan kısımlarını bir güzel bu krem ile sildim. Sanki parladı ve temizlendi gibi. motor yağını servistemi değiştireyim yoksa sanayi demi, sanayide değiştircek olursam motor yağı markasını ve modelini ne alayım? önceki mesajlarımda dediğim gibi araba ekranında "motor yağını değiştiriniz" ikazı verdi. sadece merak ettiğim için soruyorum, bu alet nasıl oluyorda motor yağı değiştirmem gerektiğini biliyor, karterin içinde bir yağ seviye sensörü mü var?

    birader deri döşemede kremleme de önemli ihmal etme. önceki mesajlarda yazmıştım.
    iyi bir ustanız varsa servis dışında da değiştirilebilir motor yağı. ama şanzıman yağı öyle değildir mesela şanzıman yağı değiştiği zaman değişiklik tarihinin arabanın bilgisayarına girilmesi gerekiyor.
    evet araç motor içerisindeki sensör vasıtası ile yağın durumunu takip eder.
    aracı ilk çalıştırdığınızda gördüğünüz 6 adet 000000 yağın seviyesini ve tam olduğunu gösterir yağ eksildikçe 0 larda eksilir ve bir noktadan sonra sizi ikaz eder. bunuda sensörleri vasıtası ile yapar.




  • Merhabalar,
    Aracımın ön farlarında,iç kısımda --- muhtemelen buharlaşma sebeiyle--- kahverengi bir tabaka oluşmuş.

    Bunları temizletmenin bir yolu var mıdır? Bazısı "bu araçların farları bir bütün olarak takılı,sadece cam(mika) kısmı çıkartıp içini temizletemezsin" derken bazısı da "xenon cular açar ve iç kısmı temizler" diyor.

    Bu konuda bir tecrubesi olan arkadas var mı? Ne yapılabilir? teşekkürler...
  • temizlenir
    ancak farların sökülmesi lazım komple elektrik tesisatıda sökülecek sonra yıkayabilirsin su ile çok fazla kimyasal kullanma basınçlı su yetecektir
    sonra iyice kurutlduktan sonra takılabilir. sadece bir mesele önemli benim aracımdan biliyorum arabanın xenon beyni farlara monteli onu ıslatmamak zorundasın. sonrada bir kontrol ettir bakalım neden buharlaşıyor herhangi bir yerinde çatlak falan olmasın.
    bir ustaya söktürmek zorndasın kendin sökme sakın ön tamposn sökülerek çıkartılıyor farlar.
  • arkadaşlar merhaba bende uzun süredir formu takip ediyordum ama bugün birşeyler yazayım dedim...
    öncelikle aracım 2005 Laguna II privilage faz 1 2.0 tiptronik prestij paket aracım en dolu paket sunroof,xenon,elektirikli ısıtmalı deri,cruise,telefon vs.. en dolusu işte..
    aslında bu benim 2. lagunam daha önce 2003 yılında lagunaII ilk çıktığında sıfır olarak almıştım ama daha sonra işler ters gitti battık ve satmak zorunda kaldım..
    neyse gel zaman git zaman lagunaya geri döndük işte...
    bu süre zarfında lagunalar konusunda bayağı bir deneyim kazandım güzel arabalar ama özellikle 2.0 ların parçaları gerçekten çok pahalı malesef...
    forumdaki arkadaşların yaşadığı sıkıntıların bazılarını bende yaşadım zaten çocukluğumdan beri sanayideyimdir ve araba manyağı biri olarak bir şekilde çözdüm,yaşadığım sıkıntılar....

    1.sürücü tarafı kapı kilidim bozuldu, önge ses çıkarıyordu bir süre sonra tamamen bozuldu.
    arkadaşın biri yazmış megane ile kilit aynı diiye,malesef öyle değil içi aynı ama kapı kolunu açan telin uzunluğu aynı değil,o yüzden olmuyor,meganın orjinal kapı kilidi 30 tl lagunanınki (zaten yok siparişle geliyor) 240 tl... buyur burdan yak..
    neyse şaşmazda bir abimiz meganın kilidini aldırıp içinden sorun çıkaran küçücük bir dişli tırnağı var onu değiştirdi ve sorunu toplam 50 tl ye çözdü...
    bu arada bazen arka kapıların açık olduğunu algılamıyordu onunda kilidin içindeki swich den olduğunu öğrendim..

    2.benzin hordumum delindi,meganlarınki 1.6 lara oluyor 2.0 motorunki piyasada yok maisten siparişle geliyor 300 tl civarı,yıldız sanayiden çıkmasını 150 tl ye hallettim..

    3.şanzıman yağını yetkili serviste değiştirdim,200 tl bir halt yaptıkları yok dışarda keşke şanzımancıda değiştiseydim dedim zaten hepsi değişemiyor .ama herkese kesinlikle tavsiye ederim..

    4.farlar karardı,kimse kendi uğraşmasın öyle kendinizin yapacağı iş değil paşa paşa götürün adam gibi ustası halletsin şaşmazda pehlivan stop var çiftini 100 tl ye pırıl pırıl yapıyor

    5.arka torsiyon fişekleri değişti 300 tl...

    6. kontak kartının biri sizlere ömür diğeride uzatmaları oynuyor,bakalım tamir ettirmeye çalışcam olmazsa kaskodan yeni kart olayına giricem..

    7.kart oluyucuda problem var starta basılı tutunca çalışıyor..

    8. 4 amortisör ve amortisör kutup başlarındaki bilyeler değişti toplam 250 tl o kutup başları zor bulunuyor haberiniz ola..

    9. ön takım sıkıntılı tablalar filan değişecek şu an beklemede bu konu...

    10 ön diskler değişti ben bacanak parcacı ordan gelişine 150 tl ye aldım trw marka bosch 250 tl haberiniz ola...
    bu arada 2.0 otomatik lerin ön diskleri 300mm 5 kasa ve merso E serisiyle aynı...

    işte böyle daha periyodik bakımı filan saymıyorum beni üzdü aslında ama seviyorum bu araba bende hastalık oldu valla...
    bu fiyata süper dolu arabaya biniyorum diye kandimi avutuyorum...
    şimdi zaten satsan 24-25 civarı eder o fiyata bu özellikte araba yokki ...
    birde şu otomatik şanzımanın 4 ileri olması beni deli ediyor...
    neyse böyle işte yine bilgilerimizi paylaşalım arkadaşlar...

    benide listeye ekleyiniz lütfen ankara kontenjanından...

    herkese çok selamlar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guvenxoca -- 7 Aralık 2009; 11:26:09 >




  • Sevgili kardeşim hoş geldiniz
    paylaştığınız tecrübeleriniz çok önemli teşekkür ederiz

    benim bir ahababımında laguna II si vardı kart okuyucuyu tamir ettirdi küçük bir rakama start düğmesi dokununca alıyor şimdi
    bir oto elektronikçiye gösterin

    ben şanzıman yağını servis dışında 70 tl ye değiştirttim
    bu konuda bir soru tamir kitapçığında yağ değişince tarih aracın bilgisayarına işlenmeli diyor yaptılar mı böyle bir şey sorup öğrenebilimisiniz?

    araç biraz üzmüş belki ama dediğiniz gibi bu fiyata bu konfor çok cazip

    yazdıklarınız içerisinde özellikle kapı kilit motoru arızasını çok duyuyoruz diğer problemleriniz biraz aracınızdan kaynaklanıyor olabilir mi?

    disk ile ilgili bilgiler önemli neticede ömrü olan parçalar vakti gelince değişmeli

    torsiyon fişek lerini arka düzenden ses geldiği için mi deiştirdiniz?




  • ihtiyacı olan arkadaşarın öğrenmesi açısından
    "şaşmazda pehlivan stop" un adresini ve ya irtibat bilgilerini de yazarmısınız.

    ayrıca yaşadığınız iller ve memnun olduğunuz özel servisleri ve/veya ustalarıda paylaşırsanız verimli olacaktır.
    (yetkili servislerin tercih edilmemesi durumunda)

    ilk ben yazayım (hoş daha önce de vermiştim)
    Konya merkez, "Renoto" : beyinler ve otomatik şanzıman dışındaki arızalar periyodik ve ağır bakımlar veya değişiklikler için tavsiye ederim. çok emin olmadıkları konularda aracınızı kobaya çevirip size gereksiz masraf çıkartmazlar. ustalık ücretleri makuldür. yakından ilgilenirler ve samimidirler.
    Konya da olupda renoto ile irtibat kurmak isteyenler bana mesaj gönderebilir.
  • arkadaslar karti taktikdan sonra start tusuna basip birakinca mi araba caliyor? yoksa basili tutuncami?

    ben start dugmesine basili tutuyorum oyle calisiyor. dokunup cekince calismiyor?
    sorun mu var yoksa boylemi?
  • hayır dokunup çekmelisin basılı tutarak çalışıyorsa kart okuyucuda kçük bir problem olabiliyor normali kısa süreli bas çek le almasıdır.
    kart okuyucuna bir baktırabilirsin
    bir üst mesajımda yazdım bu konu ile ilgili bir bakarsan sevinirim birader.
  • ben hiçbir zaman kartı takmıyorum. sadece yanındaki küçük bölmeye koyuyorum. arabayı çalıştırmak için düğmeye basıp çekmek yeterli.
  • bir soru sorayım genel
    hiç kartı kaybolan ve servis dışında bir yerden alarak immobilizer yükleterek kullanan oldumu?

    yani aracın immobilizer kodu yüklendikten sonra diğer artı özellikler çalışıyormu merak ediyorum
    kart tanıma sistemi ne oluyor msela kart sadece normal işlevlerini mi görüyor donanımlı olan araçların artı özelikleri kayboluyormu?

    + özellikleri açarsak
    * normalde akkılı kart sistemli lagunalarda sürücü ayarlarını kart hafızaya alıyor sizden koltuk ayarları ve aynalar yedek kart kullanılarak değişmişse siz bindiğiniz zaman sizin ayarlarınızı kart geri yükleyip eski haline getiriyor (elektrikli koltuklarda )
    * akıllı kart sayesinde gece siz aracınızdan iniyorsunuz akıllı kart sistemi sayesinde siz evnize gidene dek yolunuzu aydınlatıyor 30 saniye kadar sonra kendisi sönüyor bunun bi adı vardı ama unuttum şimdi...:)
    * ve en yaygın bilieni keyless go yani anahtarsız kullanım akıllı kart ile kilitlediğiniz zaman kaıpları (3 butonlu anahtardan bahsediyorum) siz kapıya elinizi attığınızda kartın sizde olduğunu algılayarak kapıları otomatik açıyor ve indiğiniz zamanda bir kaç metre uzaklaşınca kendisi kilitliyor
    ayrıca bu kart ile aracabindiğiniz zaman kartı yuvasına takmadan aracı çalıştırabiliyorsunuz...

    başka uuttuğum özelliği varsa ilave ediniz.




  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.