Şimdi Ara

#Lagunacılar Buraya# 100+Üye (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27.132
Cevap
136
Favori
1.873.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar öncelikle tüm lagunacılara selam şu an 19 laguna dizel kullanmaktayım ve çok memnunum yanlız model yükseltip 2005 laguna dizel almayı düşünüyorum tavsiyeler ve önerilerinizi söylerseniz sevinirim
  • 1.9 dti 2000 laguna sahibi oldum yaklasık 2 ay once. resim koyarım.baya bi sorun cıkardı bana.halada var.

    mesela motordan bir hırıltı geliyor.bazen gır gır yapıyor.servis kayıs gergisi falan diyor ama tamirci hayır gergi saglam diyor.kaldım oye.servise inansam 800 ytl gidecek.yada bu sesle yasıcam.

    saygılar
  • dizel lagunacı arkadaşım servise inanma benim arabamda bir arıza vardı araba gitmiyor servise götürdüm turbo bozuk dedi 1.5 milyon ytl daha sonra başka bir servise götürdüm sadece turboyu hava ile temizledi parada almadı şimdi araba canavar yanlız modeli eski diye değiştirmeyi düşünüyorum herhalde 2005 yeni kasa kullanan bir arkadaş bana izlenimlerini söyler
  • arkadaşlar hakikaten servisler adamın burnundan getiriyor.2000 model laguna rxt aracımın sağ tekerinden gelen sesi bir türlü bulamadılar.değiştirmedikleri parça kalmadı ama hala ses devam ediyor.Z rotlar değişti amortisör değişti.şimdide rotiller ve rot başlarını değiştirecekler bakalım inşaallah sesi keser.bu sefer de aks değiştirmek gerekiyor derlese hiç şaşmayacağım.birde her parçanın değişimi parçanın gelmesiyle birlikte yaklaşık 10 gün sürüyor.serviste hiç bir parça yok.20 gündür sağ rot başının gelmesini bekliyorum.bakalım hayırlısı.birdaha servise gitmemeyi düşünüyorum.(nevşehirde yaşıyorum)
  • ya arkadaşlar klasik olucak ama bende yaklaşık bir haftadır bu arabalarla ilgiliyim. arabamı 2 gün önce sattım şimdi lagunalar çok hoşuma gidiyor. donanım/fiyat uygun. sorularımdan ilki klasik yakıt nasıl ama ben ya lpg li alıcam yada lpg taktırıcam. bu araçlar lpgye nasıl tepki veriyolar ve her iki yakıt türünde değerler nasıl. birde benim baktığım modeller 98-99 modellerin makyajlı kasaları. bu modellerler ilgili özel bir durum varmı. bu dijital klima ve elektrikli koltuk beni biraz korkutuyor. acaba arıza yapam durumu falan nasıl. son olarakta ilgilendiğim bi araç 99 model 85000 de ama 70000 de baskı balata komple değişmiş normalmi ilerde problem yaratırmı. yardımlarınızı bekliyorum. belki aranıza katılırm. birde babamı iice ikna edebilirsem :)))
  • ya arkadaşlar az önce unuttum bunların 115 bg liklerinde performans nasıl. ben çok eskiden 140 bg lik olanla kısa bi tur atmıştım, harbiden süper... hele unodan indikten sonra :))) birde piyasaları nasıl acaba ne kadar fiyatlara bakmalıyım... tekrar teşekkürler..
  • Mehaba. 2004 Laguna 1.6 Prv aracım var. Derdim büyük :) Bir süre önce farları ve teybi açık bırakarak araçtan 10 dk kadar uzaklaştığımdan akü tekledi. Ancak takviye ile çalıştırabildim. Ancak bu arada saat sıfırlandı. Ve ben nasıl ayarlanacağını bilmiyorum. Kitabında iki tüş var H ve M diyor ama gösterdiği yerde öyle tuşlar yok. servise sordum telefonla, teybin direksiyon kumandasından ancak karışık biraz, siz yapamazsınız getirin yapalım diyorlar. Israr ettim fayda etmedi. Bu saati ayarlamayı bilen var mı arakadşlar arasında. Ayar etti bu saat beni :)
  • valla çözdüm saat işini. belki birine lazım olur. direksiyon teyp kumandasının üst tarafındaki üçgen biçimli iki tuştan soldakine bi süre basılı tutuyoruz. saat yanıp sönmeye başlıyor. ses + ve ses - ile saati ayarlıyoruz. tekrar o üçgene basınca dakika yanıp sönüyor aynı biçimde onu da ayarlıyoruz. OK. bu kadar.
  • arkadaşım lagunaların 140 bg lik renault motorluları en tutulan modelleri.LPG çok iyi sonuç veriyor.ben taktırdım yaklaşık 1 aydır kullanıyorum 2500 km yol yaptım gayet memnunum.135 ykr uzun yolda 145 ykr şehir içinde yakıyor.ve hiç performans kaybı yok.lpg markası zavoli.lagunalar çok iyi araba ama kalasik bir reno.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: barikal

    arkadaşım lagunaların 140 bg lik renault motorluları en tutulan modelleri.LPG çok iyi sonuç veriyor.ben taktırdım yaklaşık 1 aydır kullanıyorum 2500 km yol yaptım gayet memnunum.135 ykr uzun yolda 145 ykr şehir içinde yakıyor.ve hiç performans kaybı yok.lpg markası zavoli.lagunalar çok iyi araba ama kalasik bir reno.

    ya arkadaşım klasik bi reno derken ne demek istedin. benim baktığım araba benzinli alırsam lpg dönüşümü şart gibi geliyor. ya hala düşünmekteyim acaba biraz daha paraya kıyıp küçük dizellere mi yönelsem diye.
  • yok kardeş klasik reno derken renault'a has özellikler taşımasından bahsediyorum.ister istemez biraz sert bir araç.ama kesinlikle çok konforlu ve çevik bir araç.küçük dizel yerine kesinlikle tavsiye ederim.çünki küçük dizellerle kıyas kabul edimez üstünlüklere sahip.renault motorlusunu almanı tavsiye ederim.lpg de süper sonuç veriyor.bende iki ay kadar önce aldım ve çok memnunum.
  • s.a kardesler.
    arkadasimin 2001 model eski kasa Laguna rxt 2.0 16v araci var.
    bu aracin sesli ikazlarini turkceye cevirmek mumkun mu?
    bu konu hakkinda bilgisi olan var mi???

    selam ile...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: _codelinker_

    s.a kardesler.
    arkadasimin 2001 model eski kasa Laguna rxt 2.0 16v araci var.
    bu aracin sesli ikazlarini turkceye cevirmek mumkun mu?
    bu konu hakkinda bilgisi olan var mi???

    selam ile...

    malesef mumkun deıl farklı dıl seceneklerı mevcut yetkılı servıste ozel bılg e baglanarak 3-4 dıl secenegınden bırı ayarlanabılıyor ancak turkce yok




    Bu arada 2000 model RXT 2.0 140hp Lagunalardan onden gelen ınınınının sesının cozumu( yukarıda bı kac ark bahsetmıs) Kayısla fln alakası yok sakın deıstırmeyın

    Alt karter kapagının vıda gırıslerıne yanı oturdugu yere gres yagı surulerek halledılıyor aynı sorun bnde wardı tık yok 2 senedır




  • tesekkurler bilgi icin kardesim.
    yani bu mumkun olmayacak.
    neyse arkadasta artik arabasini boyle sevmeye devam edecek

    selam ile...
    quote:

    Orjinalden alıntı: Rockford Fosgate


    quote:

    Orjinalden alıntı: _codelinker_

    s.a kardesler.
    arkadasimin 2001 model eski kasa Laguna rxt 2.0 16v araci var.
    bu aracin sesli ikazlarini turkceye cevirmek mumkun mu?
    bu konu hakkinda bilgisi olan var mi???

    selam ile...

    malesef mumkun deıl farklı dıl seceneklerı mevcut yetkılı servıste ozel bılg e baglanarak 3-4 dıl secenegınden bırı ayarlanabılıyor ancak turkce yok




    Bu arada 2000 model RXT 2.0 140hp Lagunalardan onden gelen ınınınının sesının cozumu( yukarıda bı kac ark bahsetmıs) Kayısla fln alakası yok sakın deıstırmeyın

    Alt karter kapagının vıda gırıslerıne yanı oturdugu yere gres yagı surulerek halledılıyor aynı sorun bnde wardı tık yok 2 senedır




  • sn.rockford
    benim aracımım sağ ön den gelen sesi kesemediler.o neden olabilir acaba bir bilginiz varmı.(rot, rotil, Z rot ları ve amortisör değişti)
  • 140 lık lagunamda (2000 model) bahsettiğiniz sese benzer problem yaşadım. Ancak önceleri çok büyük bir kasise yüksek hızda düşmüştüm serviste sağ motor takoz ve bağlantıları değişti. fakat ses kesilmedi dediğiniz gibi ön düzennden başladık değişmeye son akislere geldi değişimi kabul etmedim.Yazın tatilde İzmir mais e bi baktırayım dedim adamlar şıp diye çözdü pig alaşımdan imal şanzumanın sol taraftaki bağlantı aparatı kopmuştu görünür yerde değildi. Bu bağlantıları bi kontrol ettir.
    Ayrıca renonun şu an 2006 1.9 DCİ modelini kullanıyorum şöyle hafif bozuk bir yolda 1. viteste rast gele sağa sola tamdireksiyon hareketleriyle aracı yürütün ve görün takırtıları servis hemen direksiyon kutusu diyicek ama sakın inanmayın bunu renonun sıfır test araclarında bile kontrol ettim hepsinde var.
  • Hayrını gör valla kıymetini bil bu aracın . ben bilmedim sattım 2006 1.9 DCİ prv var ama 2000 model 2000 motor 140 hp nin tadını asla veremiyor zaten konfor iç dizayn onun yanından bile geçemez niye sattın derseniz 55 lastik yanağı ile sürekli cant eğiyor lastik balon ettiriyordum kilometre de 180.000 e dayanmıştı yenileyelim dedik ama eskisini arar olduk.
  • Arkadaşlar laguna 1 in farlarının solduğundan şikayetçi iseniz sakın içini falan deterjanla yıkatmayı denemeyin.içinin nikalajları dökülebilir. En iyiyol ise işte size önerim. Hemen Bir oto boyacısına gidin. Siprel dedikleri boya parlatmakta kullandıkları makina ile farlarınızı cila süngeri ile yeniden parlatın ilk günki gibi oluyor. Aman dikkat tecübesiz boyacıya gitmeyin makinanın 3 veya 5 saniye fazla tutulması bakalit olan far camlarını sürtünmeden dolayı yakabilir.
  • kardeş farlar hakındaki bilgilendirmeniz için çok teşekkürler.yarın hemen deneyeceğim bakalım inşaallah iyi sonuç verir.pasta cila falan kullanılacakmı yoksa sadece parlatma işlemimi yapacaklar.onuda belirtirseniz memnun olurum.Ha birde şanzuman kulağına baktırayım yarın.inşaallah o da iyi sonuç verir.
    Saygılar
  • Merhaba arkadaşlar ... İleteceğim mesajı öncelikle bu bölümde Laguna sevenler ile paylaşmak istedim. Forumu takip edenler bilir ki yaklaşık 3,5 ay önce 2001 model RXT satın aldım. Şu an bir takım ihtiyaçlardan ötürü arabamı satmak istiyorum. İlgilenen arkadaşlar olursa irtibata geçebiliriz.

    Dediğim gibi arabam 2001 model RXT 2.0 16v 140 hp makyajlı kasa ve Kekova Mavisi (Lacivert) renge sahip. Ben aldığımda 52.000 km de idi. Şu an 56.000 km de. Bir petrol sahibi beyden aldığım bu araç 1.elde kendisinde idi. Haricinde 3 tane daha arabası olduğu için çok fazla yol yapmamış ve yıpranmamış bir arabadır. Kendisi koyu bir yeşilaycı olduğu için araçta sigara içilmemiş. Bende aşırı tiryaki olduğum halde bu geleneği devam ettirdim. Aracın içerisinde yeni alınan araçtaki herkesin bildiği o koku halen hüküm sürmekte. Çok itinalı kullanılmış olan aracın her yeri orjinal ve tertemiz. Geçmişe ait tüm bakım işlemleri, vergi ödemeleri, arabanın faturası ve kullanım kılavuzu mevcuttur. Stepnesi henüz kullanılmamış olan bu aracın üstündeki orjinal jantlarda çizik dahi yok.

    Araç bugüne kadar kaza yapmamış ve değişmiş bir parçası yok. Fakat yaklaşık 1,5 ay önce ben ufak bir kaza yaptım. Bir genç arkadaş ufak bir motoksikleti ile kavşağı dönerken benim aracıma çarparak arka tamponun sol köşesi, sol arka çamurluk ve sol arka kapının çizilmesine sebebiyet verdi. Sol arka kapıyı da biraz içine göçürdü. Bu ismini zikrettiğim yerlerde boya yapıldı. Çünkü motorsikler kırmızı renkli idi ve rengi çizdiği yerlerede geçti. Pasta ile kapatılamayınca boyattım. Kaskosu olduğu için en iyi şekilde yaptırdım. Kazayla alakalı tüm belgeler ve fotoğraflar vardır. Aracın tüm geçmişine ait herşey bulunmakta.

    Kısacası arabam muayyer ve alacak kişiyi muhakkak memnun bırakacak nitelikte... Bilmeyenler için kısaca özelliklerini de belirtmek isterim.

    - 2001 Model RXT (Lacivert)
    - 2000 cc 16 V 140 hp 190 nm
    - ABS
    - Dijital (Otomatik) Klima
    - Sürücü, yolcu ve yan hava yastığı olmak üzere toplam 4 Airbag
    - Gergili emniyet kemerleri
    - Elektrikli ve ısıtmalı (Sürücü tarafı hafızalı) ön koltuklar
    - Orjinal gri renk deri koltuklar ve kapı döşemeleri
    - Ön ve arka kol dayama
    - Derinlik ayarlı hıza duyarlı hidrolik direksiyon
    - Yol bilgisayarı ve sesli ikaz sistemi
    - Direksiyondan kumandalı orjinal radyo teyp
    - Işıklı makyaj aynaları ve gözlük muhafaza
    - Gecikmeli sönen iç aydınlatma
    - İmmobilizer
    - Uzaktan kumandalı merkezi kilit
    - 205/55 R 16 V Michelin Pilot orjinal lastikler

    Arabamın aklıma gelen özellikleri bunlar. Çalışmayan veya sıkıntılı olan hiç bir aksamı yok. Masrafı olmadığını taahhüt edebilirim. 22.000 YTL ye aldığım bu araç için 20.000 YTL istiyorum.

    Saygılarımla ...




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.