Şimdi Ara

Laptop ekranında renkli çizgiler çıkıyor ve ekran gidiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Benim laptop en son 3 gün boyunca açık kalmıştı. Ertesi gün tekrar açtığımda ekranda yeşilli morlu çizgiler vardı. Msi yazısı üzerinde titreyen çizgiler çıkıyor ve masaüstüne gelince ekran tamamen kararıyor. Yeniden başlatırken ise "Yeniden Başlatılıyor" diye çıkan mavi ekran sorunsuz bir şekilde tam ve çizgisiz olarak görünüyor. Harici ekranda da durum aynı. Neden olabilir? Yardımcı olursanız sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Sorununuz ekran kartı chipset problemi, eğer tümleşik başka bir ekran kartına sahipseniz sorunlu olanı devre dışı bırakıp kullanmaya devam edebilirsiniz, emin olmak adına güvenli modda açıp aynı sorunu yaşayıp yaşamadığınızı söyler misiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheArchaeologist -- 22 Haziran 2020; 13:20:40 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok teşekkür ederim. Tek ekran kartım var. Güvenli modu açamıyorum ve ekran hemen gittiğinden ekrana ulaşamıyorum. Sorun nasıl çözülür sizce?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ahmet3451

    Çok teşekkür ederim. Tek ekran kartım var. Güvenli modu açamıyorum ve ekran hemen gittiğinden ekrana ulaşamıyorum. Sorun nasıl çözülür sizce?
    Ekran chip i arızası. Reball yapılması lazım. Detaylara internetten bakabilirsiniz. Ancak Reball yaptıktan sonra görüntü alamazsaniz cihaza elveda demek zorunda kalırsınız. Aynı chip in saglamini bulana kadar cihazdan hiçbir şekilde görüntü alamazsınız. Kısacası dönüm noktasındasınız. Tabi bu durum teknik ustanın tecrübesine el emeğinede bağlı. Ama yolun sonuna gelmişse chip ustanın dahi yapabileceği birşey yok. Detaylı bilgi veya farklı konularda yardım için PM den ulaşabilirsiniz.

    Edit: ekran chipset i diye bir terim yok. Ekran chip i var. Kuzey chip i var ses chip i var bios chip i var vs vs. Hepsi yanyana gelince set tamamlanmış oluyor. Ve böylelikle chip set olmuş oluyor. Bu bilgiyide kibarca buraya bırakıyım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasinknc -- 23 Haziran 2020; 2:42:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • yasinknc kullanıcısına yanıt

    Hocam çok teşekkür ederim, teşekkür etmeyi unutmuşum. Aynı hata tekrarlayınca görebildim mesajınızı. Kod 43 hatası çıkardı bu sefer de. Bakalım uğraşıyoruz kartla hâlâ, düze çıkaramadık.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.