Şimdi Ara

Laptop HDMI çıkışlı, hangi ses sistemi ile CRT ve LCDye bağlayabilirim_?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selam,

    sürekli değişen formatlardan bıktım ve dvd veya bluray okuyuculu bir sistem almamaya karar verdim.

    Laptopun Hdmi görüntü çıkışını ses sistemine bağlayarak

    laptopun Optik veya analog 5+1 ses çıkışını ses sistemine bağlayarak

    DTS, DPLII, HD ses ve görüntü alabileceğim,

    Görüntüyü CRT tv ye scarttan analog bağlantıdan veya svideodan,

    LCD tv ye HDMI bağlantıdan aktarabileceğim ses sistemi varmıdır?

    işin özü Hdmi (in) olan ve out larında hdmi yanında scart ve svideo da olan optik girişli ses sistemi arıyorum

    konuyu bilşen arkadaşlardan yardım bekliyorum...



  • olayı mı tam anlatamadım kimsenin bilgisi yok mu bu konuda gerçekten _?
  • Aslında bende aynısını düşünüyorum nasıl olur acaba?

    Çünkü o kadar değişkenki bu formatlar ve codecler... acaba bir laptop alıpda ordan bağlasam diyorum ama 5.1 sestende vazgeçmek istemiyorum.


    Böyle kullanan varmıdır acaba???
  • burada bu işlerle ilgilenen pek yok galiba,

    ben biraz araştırdım f/p oranı en iyi bu seti buldum ama kullananlardan bilgi almak lazım

    http://www.hepsiburada.com/sony-ht-ddwg800-ev-sinema-paketi-/productDetails.aspx?categoryid=152492&productid=evsonyhtddwg800

    birde aşağıdaki yorumu buldum ama seti alanlarla birebir konuşmak gerek

    17.07.2009 Çok başarılı bir sinema sistemi
    Bilgisayarımdaki ATI 4850 üzerindeki HDMI çıkışından DDWG800e bağlantı kurdum ve DDwG800 HDMI çıkışında televizyona bağlantı sağladım. Sesi de HDMI üzerinden aktarıyor bilgisayarım, ATI 5.1 için gerekli olan Realtek driverını yükledikten sonra ve passthrough ayarlarını yapınca bilgisayarım üzerinden istediğim film (divx, mkv) ve DVDyi seyredebiliyor ve müzik dinleyebiliyorum.

    En çok hoşuma giden tarafı ise otomatik ayar mikrofonu oldu. Film izlerken oturacağınız yere mikrofonu yerleştirip iki tuşa basarak başlattığınız ayar işlemi sayesinde cihaz otomarik olarak hoparlörlerin size mesafesini ölçüp ses seviyerlerini her biri için ayarlıyor. Bu ayarı yaptıktan sonra bambaşka bir surround elde ediyorsunuz.

    Anfi passthrough ile sesi işlemeden aktardığınızda çok başarılı bir şekilde AC3(Dolby Digital) ve DTS sesleri çözebiliyor çok yumuşak ve kısık seste bile sizi etkileyen bir surround sistemi var. Film için ideal, mp3lerde de başarılı sonuç alacaksınızdır.

    Ama eğer audiophile iseniz ve Audio CDler ile HI-FI müzik kalitesi peşindeyseniz bu ürün size göre değil. HI-FI ürünlere yönelmenizi öneririm zaten siz de bu sayfaya bakmıyor olursunuz.

    Hepsiburada.comdan SONOROUS SP-200B hoparlör ayakları alarak arka hoparlörleri bunlara bağladım son derece şık ve sağlam oldu. Montaj için sonoorus paketinden çıkan her şey yeterli oluyor ekstra vida almanıza gerek kalmıyor.
    Yaş: 30 , MERKEZ/Eskişehir/Türkiye




  • Merhaba,
    PM den gönderdiğiniz Sony HT-DDWG800 avr ile ilgili sorduklarınızı açtığınız konudan diğer ilgilenen arkadaşlara da faydası olabilir düşüncesiyle yanıtlamak istedim.Umarım faydalı olabilirim.Hoşçakalın.


    quote:

    Orijinalden alıntı: hexa

    merhaba,
    forumda gezinirken tesadüfen imzanızdaki SONY HT-DDWG800 AVR yi gördüm. bende bu setten almayı düşünüyorum, fakat bulunduğum şehirde deneme şansım yok malesef. birkaç sorum olacak vakit ayırırsanız memnun olurum,


    laptoptan>hdmi ile >SONY HT-DDWG800 AVR>lcd tv _?
    Böyle bir bağlantı yapabilirsiniz.Avr cihaz görüntüye ses-görüntü senkronizasyonu yapar upscaling yapmadan görüntüyü LCD tv ye aktarır ve sesi 5.1 surround avr den dinlenir.

    laptoptan>optik ile > SONY HT-DDWG800 AVR> speakers (DTS)
    Evet, avr de optik (2 adet) ve coaxial (1 adet) dijital ses girişleri mevcut.Cihaz DTS, DD, DPL, DPLII, LPCM dijital sesleri çözerek 5.1 dinletebilir.

    laptoptan>hdmi ile > SONY HT-DDWG800 AVR> s video out > CRT TV _?
    AVR de monitör çıkışı (sarı renkli RCA kablo soketi) var.Ancak, HDMI kablo ile avr ye aktarılan görüntüyü avr downscaling yaparak monitör çıkışından crt tv ye aktarabilirmi, bilmiyorum denemedim.

    mümkünmüdür. cihazın giriş çıkışları ile ilgili net bilgi edinemedim.
    Eklediğim linkte cihaz özelliklerini görebilirsiniz. ----> http://www.sony.com.tr/product/hcs-cinema-surround-kit/ht-ddwg800

    ses kalitesi ve performansı nasıldır, (şu an logitech z5500 500w+200w rms dts DPLII THX kullanıyorum )
    Bence, ses kalitesi ve gücü sinema için çok iyi, Sony DVP-NS728 player ile birlikte kullanıyorum . Ancak, stereo ses konusunda 5.1 surrounddaki başarısını avr gösteremiyor. Eğer "Ben audiophil im veya olmaya adayım" diyorsanız kesinlikle avr nin stereo sesi sizi asla tatmin etmeyecektir. Ama mp3 dinlemek istiyorsanız (Multi Stereo modunda) veya stereo değilde 5.1 surround (özellikle DTS kayıtlı albümler bence harika) dinlemeyi, 5.1 kayıtlı konser dvdleri izlemeyi tercih ediyorsanız bu cihaz kesinlikle tercih edilebilir cihazdır. Fiyat/Performans olarak değerlendirilirse beklentileri fazlasıyla karşılayan, kullanırken iyiki almışım denilebilecek bir cihaz. Elektronik ürünler satan teknomarketlerde cihazı kendiniz, kendinize ait dijital medya çeşitleriyle test edebilirseniz çok daha doğru karar vermenize faydası olacaktır.
    Kullandığınız Logitech Z5500 ile kesinlikle karşılaştırmak istemiyorum.Çünkü, bence her iki cihaz da farklı segmentlerin ürünleri, her iki cihazın kullanıcıları-kullanmak isteyenleri farklı profile sahip kişiler.


    forumda konu da açtım fakat pek ilgilenen olmadı

    http://forum.donanimhaber.com/m_35074334/mpage_1/key_//tm.htm#35138039

    isterseniz pm den isterseniz konudan görüşebiliriz, şimdiden teşekkürler




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.