Şimdi Ara

[ANA KONU] Last Epoch 1.0 Çıktı (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
300
Cevap
19
Favori
9.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki

[ANA KONU] Last Epoch 1.0 Çıktı


(En Son Oy Tarihi: 10.4.2024)
Giriş
Mesaj
  • oyunu birkaç ay önce oynadım necro olarak. endde hep aynı şeyler yapıyordum sıkılıyordum ama grind işi keyifli. poe gibi milyonlarca content olmadığı için bir süre sonra sıkıyor. poe’de 5000 saate yakın sürem olduğu için diyorum bunu ama poe geçmişi yoksa kişinin her oyun bu da dahil keyif alınır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Poe denedim bana hep soğuk geldi. Belki yine bir şans verebilirim ama cross play olmaması sıkıntı arkadaşlar konsol oyuncusu olunca pcde yalnız kalıyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Adabeyi A kullanıcısına yanıt

    Ben de ona baktım şimdi de yeni bir oyun olarak 500 saatin üzerinde bana bir şey sunabileceğinden şüphe ettim. Güzel yanı stash tab Diablo 4 gibi oyun içi gold ile satılıyormuş, gerçek parayla değil. Mekanik ve derinlik olarak da Diablo 4 ile Path of Exile arasında diyorlar; yani Diablo 4 çok casual geliyorsa ve Path of Exile da çok karmaşık geliyorsa, bu ikisinin arasındaymış.


    Hikaye modunu free to play'de oynayıp bitirip, end-game Path of Exile oynamak isteyen biri için de giriş ücretleri 500 liradan başlıyor; bir currency tab, bir map tab, bir stash upgrade aldın mı 500 lira gitti bile. Daha bunun essence tab'i var, unique collection'ı var, gem ve flask var, fragment'i blight'ı var... var oğlu var. Lâkin şöyle güzel bir şey varmış, Path of Exile 1'de aldığımız stash tablar bu yaz betaya çıkacak olan Path of Exile 2 oyununa aktarılacakmış. Path of Exile 2'yi de kesin deneyeceğim, o yüzden 500 lira verip First Blood Paketi'ni alsam mı diye düşünüyorum; hazır stash tab indirimleri de varmış.


    İkisi arasında kaldım işte, Last Epoch hakkında arama yaparken de buraya gelmişim nasıl geldiysem. 2022'de 50 Lira'ya satılan oyuna da 550 lira vermek hiç de içime sinmiyor, onun da etkisi var. Ayın 30'una kadar kanıma giren olmazsa, hazır indirimler de devam ediyorken 500 TL'ye sanırım Path of Exile First Blood Paketi'ni alacağım; yanında da ekstra bir stash hediye ediyorlarmış.





  • Tüm ilerlemeler sıfırlanacak diyorlar oynamıyorum oyunu varmı böyle birşey boşunamı bekliyoruz final sürümü?

  • unconc3rn3d kullanıcısına yanıt

    hocam oyun 1.0 a geçtiğinde tüm online karakterleriniz standart moda geçecek diye anladım ben. sezon açılacak ve yeni karakterler burada açılabilecek.


    yani oyun early çıkışını direk sezon ile yapacak. sezon bittiğinde bu karakterler de eski karakterlerimizin yanına katılacak.


    ben bu şekilde anladım.

  • Ben bayağıdır yeni karakter açıp oynamamıştım. Bayağı değişiklik olmuş haritalarda, yaratıklarda vs.. hatırlaadırğım gibi değil. bir an önce gelsin şu ayın 21i.

  • saintroyo kullanıcısına yanıt

    DC'de döngüden falan bahsetmişler işleyişi bilmediğim için net bir çıkarım yapamadım.


    Do I lose my stuff when 1.0 comes out?


    Alıntı

    metni:
    No. Whenever a new major patch such as 1.0 drops, all current Cycle characters will transition to join the existing Legacy characters. All of you gear stash goes with them. If you create a new character, you can chose to have it join the Cycle or be a Legacy character. Legacy characters are not eligible to compete on the ladder.


    Final öncesi karakterler Legacy olarak oynanabilecekmiş. ama sıralamaya giremediği yazıyor.


    Her halukarda yeni karakterle başlatacaklar muhtemelen o yüzden beklemek en iyisi.

  • Açıkçası sezon (cycle) ile oyunun başlaması doğru karar. ben olsam tüm early acces sürecini silerdim, ama gelecek tepkilerden çekinip early acces sürecinde oyuncunun yaptıklarını cycle dışına taşımaları çoğunluk için doğru karar.



    bastion of honor ve red ring of alteria hariç bende herşey var. yüzlerce anahtar vs vs aklınıza ne gelirse. benimle yeni oyuncu bir değil üstelik oyuna girmeyeli epey olmuşken. herkesin eşit başlaması en doğrusu özellikle sıralama işlerini umursayanlar için.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brazian -- 17 Şubat 2024; 16:26:4 >
  • Brazian B kullanıcısına yanıt

    Ben de aynı şekilde düşünüyorum. zaten saçma olurdu biz 1000 tane item ile oyuna başlarken yeni oyuncular sıfırdan başlaması sıkıntı olurdu.


    ama oyunu tamamen silmemeleri de gerekiyordu, ben gerekirse o kadar item ile denemeler yapabilmeliyim standart moda girip..

  • ayrıca 2 adet faction sistemi geliyor. 1. sinde trade yani takas sistemi gelecek 2.sinde ise ssf gibi sadece yerden düşenler ile oynanabilen sistem gelecek.



    ben last epoch u eskiden beri oynadığım sistem ile tradesiz olarak ssf oynamayı düşünüyourm.

  • yanlış bilmiyorsam yarın (19.02.2024) açıklayacaklar 1.0 patch notlarını, 40 küsür sayfa olacakmış. oyunun her kısmında şeffaflığa bu kadar önem verilmesi iyi bir şey, yetenek açıklamalarından tutun ara yüze hatta ileride yapmak istediklerine kadar ya da yapamayacaklarını açık açık söylemelerine kadar her konuda şeffaf olmaları iyi bir şey.

  • 1.0 patch notları açıklandı ama yoğunluktan açılmıyor. ara ara açılıyor ama..


    sanırım oyuna melee lightning şaman olarak başlayacam, tempest strike + earthquake + leap + storm totem + yeni yetenek gathering storm... eğer earthquake gerek kalmaz ise kargaları ya da heal veren başka yetenek alırım. neyse beni boş verelim, ilk etapta bizler için önemli noktaları aktarmaya çalışayım.. karakterlerden dengelerden bahsetmeyeceğim.


    patch not özeti olduğu için yeni oyuncuları etkilemeyebilir. ama 3-5 bir şey kaparsınız çünkü çok detaya girmeyeceğim.



    * All characters and items will transfer over to Legacy, where also all pre-1.0 characters and items are. yani tüm erken erişim karakterleri ve itemler cycle (sezon) dışı server a aktarılacak.


    * full çevrim dışı modu gelecek. oyuna girmeden aktif edilebiliniyor Steam üzerinden. kitaplık > last epoch sağ tık > özellikler > başlatma seçenekleri > çevrim dışı (kontrol ettim şimdilik aktif değil) ilk bir kaç gün server lerin kötü olacağını düşünürsek fena olmaz. bunun dışında oyuna çevrim içi girip çevrim dışı olabiliyoruz ama tam tersi olmayacakmış. çevrim dışı modda bir çok şey kapalı olurken ESC e basıldığı anda oyun donuyor (pause). çayını koy gel hardcore karakterin ölmemiş olur geldiğinde.


    * animasyonları cilalamışlar. ışıklandırmayı cilalamışlar. yakışıklı oyun daha artı puan katar tabi. şu ayının "maul" yeteneğinin saçma animasyonunu düzeltmişlerdir umarım, hava da asılı kalan ayı mı olurmuş. elden ring malenia mısın.


    * Overall we have Increased enemy health and damage globally above level 60, by around 5% at level 80 and around 25% at level 100. bunun dışında yaratıkların hasarını düşürmüşler ama yaratıklar corruption dan ve diğer etkilerden daha fazla buff alacakmış. yani o %25 ortalamanın altı gibi duruyor. neyse. deneyip göreceğiz. (aslında yazmama gerek yoktu)


    * arena dan gelen exp i yi azaltmışlar.


    * hikayeye bir şeyler eklemişler.


    * zindanlardan gelen exp i yi arttırmışlar. sanki exp i için giriyorduk. hiç.


    * blessing leri nerflemişler. genelde nerf sevmem ama gavurların power creep dediği şeyden olmayalım. nerf iyidir. candır.


    * ekoların corruption ları arttıkça yaratıklar erken erişime göre kabaca 1 kat daha güçlenecek. üsteki madde ile iyidir. bizden al yaratığa ver, zor olsun ama souls like oyunlar kadar da olmasın.


    * ekolarda %5 daha çok mob olacakmış. sanki fark edeceğiz +1 yaratığı..


    * Disabled bonus xp from Monolith for characters below level 50. hikayeyi tamamlamadan girmeye devam. yaratıklardan da geliyor kardeşim o exp i. (tüh ama iyiydi yav erken erken girmek)


    * Added full controller support for the entire game. arpg kol ile oynanır zaten. (bu konu bende tartışmaya kapalı, almam meteoru olur biter) Cycle through loot on ground. ...hımm bu iyi birşeye benziyor.



    * The Max # of online characters per player has been increased to 25 from 20... 25 karakter limiti, zaten silecem ki cycle (sezon) bitince.. babamın oğlu mu ne duygusal bağ kuracam. sezonlar candır.


    * mazoşist zorluğu silmişler. yerıne oyun başında bulunan bir item koymuşlar aynı görevi gören... bu da beni ilgilendirmiyor yaşlandık artık sado mazo işleri ters bize..


    * Added Parry as a new defense type and as a new Affix type. pari eklemişler ama %75 şans maksimum ile, neyse hasarı almıyorsun ama hasardan gelen zehir mehir debuff etkilerini alacakmışız, ıskalasa da ıskalamasa da vuruş sayılacakmış.


    * Changed how stun avoidance affects chance to be stunned. (kıllandım bak şimdi diablo 4 1.0 gibi olmasın yüksek corruption larda) açıklaması uzun da gerek yok.


    * Bosses are no longer pushable. öyle miydi unuttum, itip kakabiliyor muyduk bossları, onlara patronun kim olduğunu gösterebiliyor muyduk.. sanırım gıdım gıdım ittirebiliyorduk.


    * When a player dies, their minions are now unsummoned. benim karakterin olmadığı yerde petlerde olamaz tabi. dirilir kahveden adam toplar kafa göz dalarız.


    * Shadow Daggers Now has 68 base damage (from 90) and 340% added damage effectiveness (from 450%) olsun bu gene tek atar. (biliyorum karakterlerden bahsetmeyecektim ama şadow degırs önemli bi yetenek rogue lar için)


    * Localization Continued improvements to translations for all supported languages. Türkçe de olsun korrapşın demeyelim yav.


    * gerisi de bug fix....



    karakter, yetenek, yaratık detaylarına girmedim gerek yok. bunlar hem eski hem yeni oyuncuları ilgilendiren işler sanırım atladıklarım vardır muhakkak.. gerisini de bakarak okuyarak test ederek öğreniriz.


    eski oyunculara lafım, hantal kullanışsız bulduğumuz yeteneklere animasyonsal ya da hasar olarak değişiklikler yapılmış, eskisi gibi hantal olmayabilirler deneyin derim. (smelter's wrath hariç niye varki o yetenek, ya da ben çok beceriksizim..)



    yeni oyunculara ya da merak edenlere lafım. alın oynayın paranızı sonuna kadar hak ediyor.


    herkese bol şans 1.0 da..





  • Tüm yabancı ARPG guruları okları tamamen Last Epoch'a çevirmiş durumda çok güzel videolar geliyor eğer Türkçe içerik de arıyorsanız tesadüfen denk geldiğim bir kanalı paylaşayım. Morrov isimli bu kanalın sahibi arkadaş düzgün Türkçesi ve bu tarz oyunlara olan bilgisi ile dikkatimi çekti LE için video serisi çekeli 8-9 ay olmuş ama oyuna dair bilgi edinmek isteyen bakabilir.



    youtube
    Last Epoch - Türkçe - Erken Erişim (Patch 0.9)
    https://www.youtube.com/playlist?list=PLkjBjPPi0JwB7H_tPeO92-dd2dzR2KD0x

    Rax, Wudijo gibi yabancı büyük isimlerde video üstüne video atıyor ama Last Epoch'un veteranı şu arkadaş yapımcılarla röportaj falan da yapmış takip etmenizi öneririm.







  • Tinúviel kullanıcısına yanıt
    bu oyunun potansiyeli çok yüksek. sınırlı durmasına rağmen build çeşitliliği bayağı fazla. ben 50 küsür saat oynadım sadece necro ile 3’den fazla build değiştirmiştim. bu sadece tek bir class. bunun dışında 14 class daha var. end content getirdikçe daha da güzelleşecektir. poe’den iyi olmasını umuyorum sadece.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Criticler yavaş yavaş geliyor! Puanlar için daha erken ama 5 criticden metada: 82/100 almış.

  • blendw kullanıcısına yanıt

    Erken erişim bir oyuna puan vermeyelim. Volcen faciasından sonra temkinli yaklaşmak lazım. Ama beklentiler doğru çıkarsa ve endgame e ekstra birsey eklenirse benim puanım 95/100.


    Yeni oyuncular için bir kaç önerim olacak, hatırladığım kadarı ile;


    1. Okuyun, herseyin üzerine imleci getirip Okuyun, çoğu şey açık açık yazar.


    2. Gold ile saticilardan hiç birsey almayın. Satın ama. Çok Bi getirisi yok ama olsun damlaya damlaya göl olur.


    3. Saticilardan shattering stone almayın, oyun başında çok pahalı gelir.


    4. Unique item düşerse hiç işinize yaramıyorsa bile depo da saklayın. İşinize yaramayan çoğu şeyi atmayın.


    5. Filtreyi kurcalayın öğrenin. Oyun başı değil ama 10lvl den sonra cantaniz doluyorsa zırh ve silahlardan dolayı yanlış yapıyorsunuz demektir.


    6. Haritada görevlerin sonunda ödül olarak ne alacağınıza bakın sürekli. Her görevi yapın zaten aynı yol üzerinde.


    7. Eğer bir itemi kaybettiğinizi düşünüyorsanız (yanlışlıkla atmış satmış ihtimaline karşın) ilk yapacağınız şey item geliştirme menüsüne bakın oradan almayı unutmuşsunuzdur büyük ihtimal. Bunu 2-3 yıllık oyuncuda yapıyor merak etmeyin (bende dahil)


    8. Unutmayın last epoch karmaşık gibi görünsede, aslında karışık değil, gözünüz korkmasin . Gayet yalın bir oyun (anlatim dili olarak) ama sığ da değil derinliği de olan bir oyun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brazian -- 20 Şubat 2024; 11:58:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • günü, saati gelse de oynasak..

  • Günü saati gelince oynayabilecek miyiz acaba server ve lag sorunları yüzünden. Offline mod yeteri kadar offline mi acaba. Çünkü çet de yazılanları okuyabilecekmişiz.

    Online mod a kesin giremeyiz de belki offline da şansımız olur. Her ne kadar elevent hour games server sorunu olmayacak dediyse de olur o server sorunu..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son 1 gün bakalım. Epey ümitliyim bu oyundan. Erken erişimdeyken hiç oynamadım. Çıkış yaptığında ilk kez deneyimlemiş olacağım. Biraz sınıflara bakıp hangi sınıf ile başlayacağıma karar vermeye çalışayım en iyisi  .


    Yanlış hesaplamadıysam yarın akşam 20:00'de çıkış yapmış olacak oyun. Bakalım o yoğunlukta ne kadar oynayabilirsek artık  .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kreus -- 20 Şubat 2024; 12:48:30 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.