Şimdi Ara

Legend Oyuncularımızdan Faydalanmak Adına;

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Forumumuzda "Legend" Rank'a defalarca ulaşmış, tecrübeli çok sayıda arkadaşımız var. Kendileri mevcut konularda yeni oyuncularımıza ellerinden geldiğince yardımcı olmaya çalışsalar da bu arkadaşlarımızın tecrübelerinden daha sistematik olarak harici konularla faydalanılabilir mi diyerekten evvela kendilerinin fikirlerini alma, ön yoklama yapma gereği hissettim.

    Aklımda mevcut sistem şu şekilde işleyecek;

    Bu işleyişe katılmak isteyen Legend oyuncularımızın kendine ait birer konusu olacak, ben bu konuların başlıklarına diğer konulardan ayrılmaları adına harici olarak [SSS] ekleyeceğim. Konunun ilk mesajında güncel olarak o ay (ya da geçen ay, önemli olan metada halen geçerli olması) Legend oldukları deste; Mulligan, Rehber, Taktikler, SS...vs ile olabildiği kadar detaylı bir biçimde hazırlanacak (hearthpwn benzeri) ve konu bünyesinde bu desteye özel kendilerine gelecek sorular harici olarak yine kendileri tarafından cevaplandırılarak Ladder kasan arkadaşlara yardımcı olunmaya çalışılacak.

    Katılım göstermek isteyen, uğraşırım diyen Legend oyuncularımız konuya yazarsa sevinirim. Uygulamada göz korkutacak, bağlayıcı bir yan da yok evvela, elinizden geldiği kadarıyla ara ara da olsa konuyla ilgilenmeniz kafi. Yine uygulamanın faydalı olacağını düşünen tüm arkadaşlar da konuya destek verirlerse memnun kalırım. Oluşacak rağbete göre hayata geçiririz ya da iptal ederiz.

    Keyifli oyunlar dilerim;

    Dipnot: Mention seçeneği 5 kişiyle kısıtlı olduğu için, öncelikli adam seçer gibi bir durum oluşmaması adına kimseyi konuda mention etmedim.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Oyuna yeni başlayan birisi olarak çok yerinde ve faydalı bir düşünce öncelikle sizi ve yeni oyunculara destek veren tüm arkadaşları tebrik ederim. Paylasimlarinizi tecrubelerinizi takipteyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla ben bi ara yapiyim demiştim Meta Deckleri adı altında her hafta metada oynanan güncel deckleri ve stratejileri tanıtma amaçlı ama tutmamıştı valla hocam iyi fikir keşke daha önce aklımıza gelseymiş 6 kere legend olduk o kadar zevki kalmadı artık,olayım da anlatayım şaka bir yana gerçekten ana konuda herkese yardım etmeye çalışıyorum beğenen oluyor düşüncelerimi beğenmeyen oluyor orası ayrı konu.

    Ayrıca bu forumun garip bir yanı da var vakti zamanı forumda nerdeyse 2-3 kişiden fazla legend yokken ben legendim o kadar beni dinleyin dedim ana konuda birsürü şeyler söyledim "legend oldun da noldu adam mı oldun kasan herkes legend oluyor zaten istesem ben de olurum da oyun leş vaktim olsa ben ilk 100e bile girerim " gibisinden tüm gün online oldukları oyunun saatler geçirdikleri forumunda legend olmaya tenezzül etmiyorlarmış gibi 50 tane laf yedim milletten sıra sıra bildirim yüzünden foruma giremedim ama yine de hep yardım ettim halen günde 4-5 tane mesaj geliyor hocam deck önerir misin hocam şunu oynayayım mı diye halen de sayfa sayfa yazıyorum üşenmeden fakat demek istediğim bu forumdakilerin de " Ben de istesem yaparım bi face shaman decki legend olurum istemiom ben rank 10 çok güzel çünkü xD xD " kafasını bırakıp dinlemeye açık olmaları lazım.

    Ciddi anlamda söylüyorum bu forumda bu oyunu oynamaya değer görmeyen,oyunun gerzeklerle dolu olduğunu düşünen,bir face deck yap direk legend olursun deyip de rank 10dan yukarı çıkmayıp herşeyi bildiğini sanan bir kitle var.Oyunun oynanacak yanı olmadığını düşünüyor ama oyunu da bırakmıyor yani madem oynanmayacak bir oyun 50 tane oyun var git onları oyna diyorsun gitmiyor öyle şizofren bir kitle.

    Siz şimdi legend olmuş oyunculara konu açsanız nolacak bir kişi gelecek OP paladinle tabi olursun legend xD diyecek bir kişi gelecek bence şöyle yapsan daha iyi olurmuş bence şunu oynasan daha iyiymiş diyecek,yeni oyuncular gelecek decki at da biz de legend olalım legend yapan deck hangisi ?? xD xD diyecek.

    Ben yaptım kendim bir arkadaşımın facebook sayfası için falan da yazdım deckinizin win conditionına göre oynama,trade alma ve kart takibi,aggro vs aggro karşılaşmalarında spelleri minionlara kullanmanın avantajları,elinizde bir değerli karttan (2x innervate,2x wild growth vb.) çok fazla tutarsanız valuenin oyun kaybettirebileceği vb. vb. adım adım rehberler hazırladım hep ama buraya atmadım yani vakti zamanı çok video,konu açtım " Bu ne şimdi bunu herkes yapar xD ben daha iyisini yaparım da tenezzül etmem bunu bilmeyen zaten oynamasın xD " tarzı hep aşağılayan yorumlar vardı.Bir OYUN forumundaysanız o oyunda başarılı olan kişinin fikirlerine saygı duyarsınız genellikle böyledir.

    Neyse ben forumdaki öbür legend oyunculara ve birşeyler öğrenmek isteyenlere uyarı olsun diye yazdım yeni patche kadar bi daha rank 5ten yukarı kasmayı düşünmüyorum zaten ama sizin ben 50 kişiyle ağız dalaşı yaparken hiçbirşey demeyip de şimdi legend olmuş oyuncular saygıyı hak ediyor onlara bir konu verelim tarzında bir başlık açmanız beni üzdü gerçekten. Keşke o zaman da aynı ilgiyi gösterseydiniz belki bu forum "beyler sizce şunu dustlıyım mi??" konularından daha ötede olurdu şuan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baLbesh -- 26 Mart 2016; 10:55:18 >




  • Güzel bir paylaşım olacağı kanaatindeyim. Takipteyiz
  • legendlar kart arkalarini gostersin olar disindaki cevap niteligi tasiyan mesajlari silersiniz guzel olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aklıma geldi aslında lakin yazdığınız üzere benzer konulara pek rağbet olmadığı için ne denli başarılı olur kestiremedim. Artan yeni oyuncularla birlikte nipseten kalabalıklaşan son dönem itibariyle, şöyle bir yoklama alalım, duruma göre hareket ederiz dedim.

    Her yerde her türlü konu ve mesele amaç sabote etmek, bir şekilde laf sokmak olduktan sonra saptırılabiliyor. Çok iyi niyetli, fayda odaklı açılan konuların dahi dana altından buzağı aramak suretiyle provoke edildiğine yıllardır forum genelinde de şahit oluyorum. Elimizden geldiği kadarı ile de bu tarz girişimleri engellemek, daha kaliteli bir forum ortamı sağlamak için buradayız lakin bu tip durumların önüne tümden geçmek diye bir durum da vaki değil maalesef. Burada kilit mesele bu tarz girişimlere rağmen bir şeyler yapmayı sürdürebilmek, vazgeçmemek oluyor. Misal yöneticiler olarak bu forumda bizden daha fazla alenen aşikaren direk olarak şahsına ağır küfür yiyen, forum içi ve forum dışında taciz edilen kimseler yoktur. Vaziyet bu, bu ne biçim iş deyip yöneticiliği bırakmak, bu kişilerin amacına hizmet ediyor ki yazdığınız üzere heves kırıcı bu tarz girişimlerin de üyeler olarak kimseyi foruma yazmasına, bir şeyler paylaşmasını engellemesine imkan vermemek gerekli kanaatindeyim. Her yaştan, her eğitim seviyesi ve sosyal çevreden çok farklı insanlar kullanıyor bu forumu. Herkesten istenilen, beklenilen kaliteli yaklaşım tarzı ve üslubu görmek zor maalesef.

    quote:

    sizin ben 50 kişiyle ağız dalaşı yaparken hiçbirşey demeyip de şimdi legend olmuş oyuncular saygıyı hak ediyor onlara bir konu verelim tarzında bir başlık açmanız beni üzdü gerçekten. Keşke o zaman da aynı ilgiyi gösterseydiniz belki bu forum "beyler sizce şunu dustlıyım mi??" konularından daha ötede olurdu şuan.


    Aralık 2013'te HS için alt forum açmamızla birlikte ilk günden beridir üyelerin de görüş ve önerileri doğrultusunda bölümü nasıl geliştiririz diye elimden geldiğince bölümle ilgilenmeye çalıştım. Bana gelen her türlü öneriyi değerlendirmeye, hayata geçirmeye gayret ettim. Muhakkak eksikliklerim olmuştur lakin forumda mevcut yüzlerce alt forum, bu alt forumların ayrı ayrı kendi sorunları, şikayetler...vs derken bir üye olarak da ilgilendiğim alt forumlara, bölüm kitlelerine ve bölüm genel durumlarına daha çok vakıf olmam hasebiyle elimden geldiğince daha yakın olmaya çalışıyorum lakin mevcut yoğunluk akabinde maalesef bu kadar becerebiliyorum. Keşke bu tip bir önerinizin olduğunu, tespitinizi zamanında paylaşsaydınız.

    Burada çıkan tartışmalar akabinde de kimseyi kırmadan, meseleyi daha da büyümeden kapatmak adına ortaya defalarca uyarı notları geçtim siz de biliyorsunuz lakin küfür, hakaret olmadığı sürece forum genelinde çıkan bu tarz tartışmalarda direk olarak taraf olmamaya hatta olabildiğince müdahil dahi olmamaya gayret ediyorum. Ancak Yöneticilik sonrası süreçte, Yöneticilik öncesinde olduğu gibi "Yönetici" sıfatı altında olmadan kişisel görüşlerimi açıkça sunmaya, taraf olmaya devam ederim. Doğrusunun bu olduğu düşünüyorum @baLbesh.

    Hepinize değerlendirmeleriniz ve yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. Sadece bu konuyla da kısıtlı kalmadan, bölümle alakalı fikirlerinizi de yazın, konuşalım.


    @GrandTiger @garf33




  • Merhabalar
    Bende betadan beri oynuyorum en son geçen sezon olmak üzere 3 kere legend oldum.Bu olayın legend olmak istiyen arkadaşlar için baya verimli olacagını düşünüyorum.Bu 1-2 hafta sınav haftam oldugu için uğraşacak zamanım pek yok ama sınav döneminden sonra yardımcı olmaya çalışırım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumdaki herkese yararlı olabilecek bir fikir. Eğer böyle bir oluşuma girilecekse burada Hearthstone oynayan herkese şunu diyebilirim; Legend olmak oyun hakkında tamamen bilgi sahibi olmak değildir. Legend olan oyuncuların diğerlerinden tek farkı saatlerce istikrarlı şekilde oynamalarıdır. Düşünün, en az win ile legend olmuş oyuncunun win sayısı 208. Burada 50 oyun atıp legend olamıyorum diyen oyunculara demek istediğim, legend olmak için iyi bir oyun bilgisinin yanında saatlerce ladder'da oynamalısınız.

    Legend olsam da olabildiğince stream'den profosyonelleri izlerim ki bu oyuncular da zaten kendilerini en üst seviyede görmüyorlar. Onlar da "hergün geliştiriyorum kendimi" prensibindeler. Oyun basit gözükebilir. İstediğin kart gelmez, yenilirsin. İstediğin kadar deste araştır, fikir al, bütün oyunları kazanamazsın. Ama ne yapabilirsin; şansını senin lehine çevirebilirsin. Bu da zaten iyi oyuncunun farkını ortaya koyar. Rakibin destesini iyi tanırsın, attığı kartları takip edersin, rakibe göre mulligan seçersin, çekme olasılığın yüksek olan karta göre strateji belirlersin, olabilecek en iyi durumu yakalayıp işi RNG'ye bırakırsın. Her oyunu kazanamazsın ama çoğu oyunu böyle kazanırsın. Ve bunu tekrar ve tekrar yaparsan legend olmak zor birşey değil.

    Benim tek endişem; bu analizleri yapan internette o kadar site ve oyuncu varken buraya yazdıklarıma değicek midir? Kimsenin okumadığı blog'a safyalarca yazı yazar gibi mi hissedicem kendimi? Elde olan rekabetçi desteler aşağı yukarı belli ve nasıl oynanıldığı biliniyor. Diğerlerinden farklı bir iki "tech card" değişikliği yapıp bir legend Tempo Mage analizi koysam, bunun insanlara yararı olur mu? Oyuncunun kendisinde biten bir iş sonuçta.

    Ayrıca @ANDREI bu alt forumu canlı tutmuş, emek vermiş tek yöneticidir. Kendisini 8 senedir bu forumda bilirim. Belki Hearthstone'a ilgi duymasa forumda böyle bir topluluğumuz da olmayacaktı. Şu an yapmaya çalıştığı da bunu kanıtlar nitelikte.




  • Güzel bir paylaşım ortamı olabilir. Ben bir kere kasıp legend olduktan sonra tekrar uğraşmadım. Ha istesem olurum da diyemem zira deck çeşitliliği çok arttı. Gerçekten iyi bir win rate ile bile ciddi zaman istiyor ve ben de yok

    Standard modu bir görelim ona göre değerlendirelim derim. Ben mesela wild hiç oynamam demiyorum. Belki wild ranked ve standard ranked gibi ayrı konular olabilir, wild ilgi çekiyor olursa.

    SSS konusunu canlandırmak gerekli. Çok fazla temel bilgi sorusu geliyor. Bir de yeni başlayanlara yardımcı olunacak, temel stratejileri konuşabileceğimiz bir konu olabilir?

    Class forumlarına ilgi çok az, herkes deck sorularını ana konuya yazıyor.

    Eskiden @fordexos'un düzenlediği güncel meta deck rehberi ben ilk başladığımda bana çok yararlı olmuştu. Buna benzer bir oluşum ilgi toplar diye düşünüyorum. Buradan yola çıkıp aggro, midrange, control, combo, vb. deckler ve bunların oynanış biçimleri tartışılabilir.
    Ana konu böylece haber ve dedikodu kısmı olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Değerlendirmeleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar,

    Sizlerin de değindiği üzere asıl amacımız bölümü bir şekilde daha da canladırmak lakin oyun yapısı gereği konuşulacak pek bir şey de yok maalesef. Güncel yenilikler hakkında yorum yapmak ve yeni başlayan oyuncuların temel sorularını cevaplandırmak arasında dar bir yelpazede seyrediyoruz ki Class forumlarına olan ilgi de maalesef yine oyun yapısı gereği çok az.

    O konuları açarken yayınların bu denli rağbet görüp oyuna omurga bağlamında şekil verecek düzeyde olacağını, her sınıfın neredeyse tek bir deste üzerinde seyredeceğini tahmin etmemiştim. Tamam, yine belli desteler muhakkak oluşacaktı lakin oyun tümden 3-5 desteden ibaret bir hal almaya kısa sürede başlayınca, bizim "Özgün Deste" paylaşım konularına da gerek kalmadı.

    Evvela @KKochaKK'ın da değindiği üzere, mevzu bahis uygulamanın "Okunmayan Blog" örneğindeki kısmı var ama benim kastım, hali hazırda birçok yerde zaten bulunan desteleri mekanik olarak buraya kopyalamak değil. Yeni oyuncuların, bu destelerle başarılı elde etmiş oyuncuları direk olarak muhatap bulabileceği bir "Soru-Cevap" konsepti yaratmak. Mevcut SSS konusunu detaylandırıp bir nevi desteler ve classlar için detaylandırıp kategorize etmek gibi lakin yine de uygulamanın ne denli rağbet göreceği hususunda da sizlerin de değindiği üzere benim de endişelerim yok değil. Bu kadar emeğin boşa gitmesini istemeyiz ki öyle sonlanacaksa hiç başlamamak daha uygun olacaktır.

    Yine de @LarethIan'ın da değindiği üzere Standard mod sonrası duruma göre oluşan yeni meta, bölümde mevcut canlılık...vs değerlendirip, nispeten sıfırlanan güncel meta çevresinde biz de sıfırdan bir başlangıç yapabiliriz diye düşünüyorum.

    Ek olarak @fordexos kısa süre sonra, tahminimce önümüzdeki ay ortaları itibariyle yeniden aramızda olacak. Mevcut SSS konusu da dahil olmak üzere gerek katılımlı uygulamalarda gerekse fikir bazında kendisinin de bize çokça katkısı olacağını kanaatindeyim.





  • Her legend super uber oyuncu olacak diye bir şey yokki adamın zamanı vardır oynuyordur legend olmuştur başlık saçma olmuş rank 11 yada 12 olan adam deck stratejisi veremez mi pekala da verir o yüzden gereksiz bir konu olmuş kusura bakmayın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Maul*

    Her legend super uber oyuncu olacak diye bir şey yokki adamın zamanı vardır oynuyordur legend olmuştur başlık saçma olmuş rank 11 yada 12 olan adam deck stratejisi veremez mi pekala da verir o yüzden gereksiz bir konu olmuş kusura bakmayın.

    11-12 deki adamdan hele birde ay sonunda 11-12 deyse deck stratejisi almam hocam ben kusura bakmayin. streak'i de dusunursek ay sonunda 17'den, 11'den falan rank 5 gelmek biraz sansla 3-4 saat falan surer ayda 3-4 saat oyuna harcamayan insanda ladder decklerine ne kadar hakimdir oda ayri bir soru. ay sonundaki 11deki adam belki iyi oyuncudur ama buyuk ihtimal kendi urettigi decklerle oynuyordur yada kartlarinin bir bolumu eksiktir. baska bir aciklamasi yok bence. 5 e gelmekte hicbirsey yok bence oyunda esas muhabbet 4den 5den sonra basliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UcanHollandali -- 27 Mart 2016; 22:04:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gördüğün gibi hocam koskoca milyon dolarlık sektörlerdeki futbol maçlarını,boks maçlarını izlerken " abi çekicek soluna vurucak kalecinin sağına doğru plaseyi yaa o kadarcık bişey,abii böyle sağını göstercen fake atcan bascan sol kroşeyi" falan tarzında konuşan kitleden bu kart oyunun bir tecrübe gerektirdiğini belirli basit şeylerin bile yanlış yapılacağını anlatamazsın. Küçüklükten yazılsa herkes ronaldo,vakti olsa herkes legend,biraz boyu olsa lebron falan tanımaz hiçkimse nbade,herkes herşeyi biliyo uzaya nasıl gidilir diye başlık açsan herkes ayrı görüş belirtir burda,bizim saçma kart oyunundaki bilgimize mi kaldılar.

    Burasının yeri olduğunu düşünerek belirtmek istiyorum eğer öğrenebileceği birşeyler olduğunu düşünen arkadaşlar varsa ve beni de öğrenebilecekleri biri olarak görüyorlarsa imzamda battletagım mevcut forumda PM açık,her zaman olduğu gibi mesaj yoluyla istediklerini sorabilirler. Birşeyler öğrenebilecekleri konularda "yaa bu da bişey mi xD" gibi yorumların arasında soruları kaybolmasın,cevapları şaşmasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baLbesh -- 28 Mart 2016; 1:42:54 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: baLbesh

    Gördüğün gibi hocam koskoca milyon dolarlık sektörlerdeki futbol maçlarını,boks maçlarını izlerken " abi çekicek soluna vurucak kalecinin sağına doğru plaseyi yaa o kadarcık bişey,abii böyle sağını göstercen fake atcan bascan sol kroşeyi" falan tarzında konuşan kitleden bu kart oyunun bir tecrübe gerektirdiğini belirli basit şeylerin bile yanlış yapılacağını anlatamazsın. Küçüklükten yazılsa herkes ronaldo,vakti olsa herkes legend,biraz boyu olsa lebron falan tanımaz hiçkimse nbade,herkes herşeyi biliyo uzaya nasıl gidilir diye başlık açsan herkes ayrı görüş belirtir burda,bizim saçma kart oyunundaki bilgimize mi kaldılar.

    Burasının yeri olduğunu düşünerek belirtmek istiyorum eğer öğrenebileceği birşeyler olduğunu düşünen arkadaşlar varsa ve beni de öğrenebilecekleri biri olarak görüyorlarsa imzamda battletagım mevcut forumda PM açık,her zaman olduğu gibi mesaj yoluyla istediklerini sorabilirler. Birşeyler öğrenebilecekleri konularda "yaa bu da bişey mi xD" gibi yorumların arasında soruları kaybolmasın,cevapları şaşmasın.

    40 miyonluk oyuncu kitlesinden sanırım sadece 7-8 bin kişinin legend olucak boş zamanı var.Geri kalan 39 992 000 kişi oyuna zaman harcamıyor heralde bi biz.Ne boş adammışız ya.




  • WDCanatan W kullanıcısına yanıt
    öyle galiba hocam,sezon bittiğinde yeni sezon başlarken tebrikler 0.25lik kesimde bitirdiniz diyor demekki %0.25 kadar kişinin şu oyuna ayıracak vakti var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baLbesh -- 28 Mart 2016; 5:08:32 >
  • Super bir fikir bende bu oyunda cok yeniyim 19 rankin uzerine cikamiyorum. Umarim sorularla arkadaslari bunaltmayiz:) insallah devami gelir. Emegi gecen , gececek herkese simdiden sonsuz tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olumlu, olumsuz görüşlerini sunan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.

    Birçok oyun için geçerli olmayan;

    - Oyuna ayıracak zamanı varmış, Legend olmuş.
    - Her Legend oyuncu iyi oyuncu değildir.


    gibi tespitlerin Hearthstone için yapılmasının çıkış noktası, Ladder sisteminin temel mekaniği kaynaklı aslında. Zira yeterli sayıda oyunla %51 Win Ratio ile dahi Legend Rank'a ulaşılabilir. @KKochaKK'ın da yazdığı üzere +20 Milyon oyuncu arasında oynanan milyarlarca maçtan en az maçla Legend Rank'a ulaşılma sayısının 208 olduğunu göz önüne aldığımızda, ortalama bir oyuncunun Legend Rank'a ulaşması için kaç oyun atması gerektiğini Legend oyuncularımız daha iyi bilir.

    Bu oyun gerek mekanikleri, gerek üzerine yorulması gereken kafa, gerek ayrılması gereken zaman adına Casual bir oyun değil. Özellikle de Legend olabilmek için tecrübe ve koleksiyon akabinde oyuna ciddi bir zaman ayırmak gerektiği çok açık.

    Oyun bilgisi akabinde ortalama Win Rate'i %70 olan bir oyuncu oyuna yeterli zaman ayırmazsa Legend olamaz lakin %51 olan bir oyuncu yeterli zamanla Legend olabilir. Zaman kavramını bu şekilde değerlendirmek gerekli, buna kimsenin itirazı yok fakat kimin oyuna ne kadar zaman ayırdığını, Win Rate'inin ne olduğunu bilme şansımız olmadığı için elimizdeki tek nesnel veri olan "Rank" üzerinden değerlendirme yapılması kadar da doğal bir şey yok. Bu bağlamda ilgili tartışmaların amacını anlamakta güçlük çekiyorum.






  • quote:

    Orijinalden alıntı: ANDREI

    Olumlu, olumsuz görüşlerini sunan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.

    Birçok oyun için geçerli olmayan;

    - Oyuna ayıracak zamanı varmış, Legend olmuş.
    - Her Legend oyuncu iyi oyuncu değildir.


    gibi tespitlerin Hearthstone için yapılmasının çıkış noktası, Ladder sisteminin temel mekaniği kaynaklı aslında. Zira yeterli sayıda oyunla %51 Win Ratio ile dahi Legend Rank'a ulaşılabilir. @KKochaKK'ın da yazdığı üzere +20 Milyon oyuncu arasında oynanan milyarlarca maçtan en az maçla Legend Rank'a ulaşılma sayısının 208 olduğunu göz önüne aldığımızda, ortalama bir oyuncunun Legend Rank'a ulaşması için kaç oyun atması gerektiğini Legend oyuncularımız daha iyi bilir.

    Bu oyun gerek mekanikleri, gerek üzerine yorulması gereken kafa, gerek ayrılması gereken zaman adına Casual bir oyun değil. Özellikle de Legend olabilmek için tecrübe ve koleksiyon akabinde oyuna ciddi bir zaman ayırmak gerektiği çok açık.

    Oyun bilgisi akabinde ortalama Win Rate'i %70 olan bir oyuncu oyuna yeterli zaman ayırmazsa Legend olamaz lakin %51 olan bir oyuncu yeterli zamanla Legend olabilir. Zaman kavramını bu şekilde değerlendirmek gerekli, buna kimsenin itirazı yok fakat kimin oyuna ne kadar zaman ayırdığını, Win Rate'inin ne olduğunu bilme şansımız olmadığı için elimizdeki tek nesnel veri olan "Rank" üzerinden değerlendirme yapılması kadar da doğal bir şey yok. Bu bağlamda ilgili tartışmaların amacını anlamakta güçlük çekiyorum.




    Ancak bu kadar güzel özetlenebilirdi. Aynen katılıyorum.




  • ANDREI kullanıcısına yanıt
    Güzel yazmışsın üstad. Ben yenilik getirecek her türlü uygulamaya varım.
    Oyunda çok süper bilgili olduğumu iddia edemem, ama ortalamanın üzerinde olduğumu tahmin ediyorum. Bilgim çerçevesinde tartışmalara katılır, destek veririm.

    Kim ne derse desin bu oyun, bilgi (meta, deckler, kartların doğru kullanımı, kombolar, vs.), tecrübe ve planlama üzerine kurulu. Tabi ki her popüler oyundaki gibi ulaşabileceği kitleyi artırmak adına şans faktörü de ciddi etkili. Yoksa emin olun 40 milyon kişiye yayılmazdı.

    Anlatanı dinlerim; birşey öğrenmeye gayret edene elimden geldiğince destek olurum.
    Şevkiniz kırılmasın, iyi yapılan şeylerin takipçisi illa ki olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu tamamen okumadım güncel popüler desteler belli sitelerde bulunuyor oynanışlarıda twitch de canlı yayında izleyebilirsiniz bir sürü türk yayıncı ve binlerce izlenen yabancı yayıncılar mevcut

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.