Şimdi Ara

Lenovo Ücretsiz Recovery Dvd İsteyenler (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
273
Cevap
4
Favori
41.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SN gokhanster ben gerekli bilgileri e-mail aracılığıyla size gönderdim.yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler
  • Yakın bir zamanda ben de lenovo 3000 N 500 laptop aldım. Üzerinde vista yüklü idi, tüm bölümleri formatlayıp XP kurdum. Çünkü partitionlar istediğim gibi değildi. Gökhan bey adresinize PM attım. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Umarım firma ile sorunlarınız düzelmiştir. Teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furbey40 -- 2 Mart 2009; 0:55:02 >
  • Lenovo 3000 N100 bilgisayarım var. Vista Business Türkçe yüklü. Recovery Media talebinde bulunacağım. Yalnız aklımda birkaç soru var.

    1- Recovery Media'ları İngilizce isteme imkanımız var mı? (dil seçimi opsiyoneldir deniyor çünkü...)
    2- English (UK) ve English (US) arasındaki fark büyük müdür ? (UK ve US English arasındaki bilinen kelime farklılıkları mıdır yoksa işletimi etkileyen bir fark mıdır?)
    3- 2. soruma istinaden English (UK) ve English (US) ten hangisinin seçilmesi hakkımda hayırlı olur? :)
  • Gökhan Bey bende bilgileri mail olarak yolladım size.Banada yardımcı olmanızı rica ediyorum.Şimdiden teşekkürler
  • Arkadaşlar,

    Y530 modellerinde halâ kurtarma DVD'si verilmiyor mu?
  • Merhaba ,
    Y530 modeli için 0800 numara var ora ile görüşemeniz gerekiyor.
    quote:

    Orjinalden alıntı: SOILMEC

    Arkadaşlar,

    Y530 modellerinde halâ kurtarma DVD'si verilmiyor mu?

  • ben ürünü vatan bilgisayardan aldım.vatan bilgisayar ürünü kendilerinden alan kullanıcılara recovery dvd lerini temin ediyo.malum laptop firması ürünü sattım kurtuldum anlayışında bin pişmanım aldıgıma.ürünü vatan bilgisayardan alan arkadaşlar beklemeyin koşun hemen kayseri vatan bilg,isyarı örnek gösterebilirsiniz.ürünü kendilerinden alan herkese her türlü(teknik servis ve recovery dvd temini) yardımı yapacaklarını söylediler.bu reklam degil arkadaşlar adamlar hizmet veriyo açık degilmi?o kadar insan recovery dvd nerden temin ederim diye baş vurmnadıgı kapı kalmadı nerdeyse ama sonuç yok.malum şirket de vurdum duymaz.nerdeyse almasaydın diyecekler.yüz defa telefon açtım o numaraya.vatan bilgisayar yardımcı oldu çok teşekkür ediyorum KAYSERİ VATAN BİLGİSAYAR ÇALIŞANLARINA.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • bnde lenovo u330 war acaba bana da gonderiyolar mı recovery cdlerını
  • arkadaşlar ben u330 makinamı yeni aldım. partition magic ile diskimi bölerken bir sorun oldu vista çöktü. Xp yi kurdum nasıl derseniz boot kısmında hard diskin sata kısmını diger seçenek işaretlenerek kurdum. lenovo sitesinden de xp driverları indirdim. ama driverlerden ati hd3450 ekran kartı kısmı 150mb diyor indirdim ama kurulumunda eksik dosya olduğu için kuramadım. diğer bir sorun ise wirele driveri 200mb gözükürken sitede, inen 4,68lik bunuda kuramadım. bana bu driverleri tam olarak verebilecek varmı? ayrıca recover dvd leride makinayla gelmedi analmıyorum o kadar para veriyoruz ekrankartı vista vs. driverları dvd halinde neden verilmediğini sordum merkeze bana korsan çoğaltmayı önlemek için dediler. anlamadım hem parasını ver hemde cd sini verme olmaz ki. ayrıca problem olursa destek merkezini arayın biz size kurye yollarız makinanızı eski haline geri getiririz sonra size geri yollarız ücretsi olarak dediler. peki garanti süresi bitince ücret ödücezmi? evet dediler. ben kütahyadan yolluyacam ve günlerce makinamın gelnmesini beklicem işmi bu!!! arkadaşlar bana yardımcı olacak varsa mail atsın ibrahim_ethem_yumkday@hotmail.com ilginize teşekkürler ayrıca bana bu dvd leri temin edecek varsa sevinirim ..




  • quote:

    Orjinalden alıntı: yumkday

    arkadaşlar ben u330 makinamı yeni aldım. partition magic ile diskimi bölerken bir sorun oldu vista çöktü. Xp yi kurdum nasıl derseniz boot kısmında hard diskin sata kısmını diger seçenek işaretlenerek kurdum. lenovo sitesinden de xp driverları indirdim. ama driverlerden ati hd3450 ekran kartı kısmı 150mb diyor indirdim ama kurulumunda eksik dosya olduğu için kuramadım. diğer bir sorun ise wirele driveri 200mb gözükürken sitede, inen 4,68lik bunuda kuramadım. bana bu driverleri tam olarak verebilecek varmı? ayrıca recover dvd leride makinayla gelmedi analmıyorum o kadar para veriyoruz ekrankartı vista vs. driverları dvd halinde neden verilmediğini sordum merkeze bana korsan çoğaltmayı önlemek için dediler. anlamadım hem parasını ver hemde cd sini verme olmaz ki. ayrıca problem olursa destek merkezini arayın biz size kurye yollarız makinanızı eski haline geri getiririz sonra size geri yollarız ücretsi olarak dediler. peki garanti süresi bitince ücret ödücezmi? evet dediler. ben kütahyadan yolluyacam ve günlerce makinamın gelnmesini beklicem işmi bu!!! arkadaşlar bana yardımcı olacak varsa mail atsın ibrahim_ethem_yumkday@hotmail.com ilginize teşekkürler ayrıca bana bu dvd leri temin edecek varsa sevinirim ..


    arkadasım yazılım zaten garanti dahilinde bişey değilki.ayrıca cdleri vermemeleri lenovo yüzünde değil microsoftun yasaklaması lenovo su an microsoftun en iyi 2.ortağı konumda yazılımda.servise tel acmıssın adamlar evinden ürünü ücretsiz alalım demısler ne güzel işte freeden yaptıracaksın.gönder yapsınlar.kısacası sunu söliyim u330 hakkında o makınaya xp kurulmuyo kurulsa bile stabilizasyon 0 oluyo denemeyinde kurmayında. ekran kartı hatası veriri.. gönder arkadasım servisi yapsınlar..

    iyi çalışmalar...




  • iyide sen para vereceksin cd leri almıcan böyle bişey varmı? ayrıca bana destek hattından xp kurulabildiğini söylediler. haklısın bende kuruyorum ekran kartı hatası veriyor. peki sitede niye ekran kartı xp driver ları yüklenmiş?
  • Lenovo 3000 N200 0769-BWG

    İçinde türkçe vista home premium geldi ama talep edersem ingilizce yollayabilirler mi?
  • sata yüklü xp cd sinden yüklememe karşılık genede hard disk kısmını non ahcı yapmak gerekiyor böle oluncada pata olmuş oluyor. ayrıca ekran kartıxp driver lısıda yüklenemiyor. bilgisayarcı bile yaapamadı neden olarakta hd3450 vista driveri üzerinde oynama yapılarak xp driver oluşturulmaya çalışılmış o da tam olmamış bundan ekran kartı kurumuyor dendi bana. vistada kullanmamıın daha iyi olacağı sölendi şimdilik sadece harici olan ekran kartım yüklü değil diğerleri yüklü. eğer bana bu konuda yardımcı olacak varsa sevinirim. iyi çalışmalar....
  • arkadaşlar u330 aldım. ve başıma gelmeyen kalmadı. öncelikle lenovo tercih ederken 1000 kere düşünün servis olayı berbat. u330 servis numarasını buldum zorda olsa bana neden burayı arıyorsunuz nerden numarayı aldınız diye sölendiler. sadece dedikleri makinayı lenovoya yollayın bize yollarlar diyorlar. şunuda belirteyim ekran kartı driveri xp veya vista olsun herikiside sorunlu. xp driveri kurulmuyor eksik dosya olduğundan. vista driveri ise kuruluyor ama ekran kartını makina tanımıyor. müşteri hizmetleri kendi makinalarına dahi kuramadı. siz siz olun sakın maakinayı xp ye çevirmeye veya tekrar vista kurmaya çalışmayın. yoksa onbord ekran kartını kullanmak durmunda kalırssınız. bu arada xp wierlesi kuramayan olursa xp driveri indirin dosyayı başkabiyerde açın açınca içinde setup ve xp klasörü var xp klasörünü açın ordaki setuptan kurun yoksa direk kurarsanız vistalı wierlesi kuruyor. ssorusu olam varsa sorsun yardıma hazırım.




  • Merhabalar ,
    Talep ettiğinizde ing. olarak gönderebilirler.Bilginiz olsun
    quote:

    Orjinalden alıntı: BaroqueWorks

    Lenovo 3000 N200 0769-BWG

    İçinde türkçe vista home premium geldi ama talep edersem ingilizce yollayabilirler mi?
  • Arkadaşlar bilmeden sallamayalım lütfen; servisi iyi değil, ilgilenmiyorlar falan diye. Ben 3000 serisi V200 modelini (0764-32G) 2007'nin 10. ayından beri kullanıyorum makinayı ilk aldığımda eksik bluetooth driver'ı var diye SIFIR makına verdiler ( yazı ve büyük olarak yazdım ki görülsün). Hangi firma sürücü eksik diye makınayı değiştirir ? Ya git internetten indir der yada serviste indirip makinaya kurar ve sizi geri gönderir ! Almadan önce bende lenovo'yu tanımıyordum. Arkasında IBM olduğunu öğrenince ve en iyi müşteri memnuniyeti ödülünü aldığını görünce düşünmeden aldım.

    Çagrı merkezinde tamamen yabancılardan kurulu hepsi türkçeyi aksanlı konuşuyorlar. Karşılama mesaji bile bozuk aksanlı (bazen türkçe anlaşmakta zorluk çekebilirsiniz )
    Lenovo'nun Türkiyede kendi servisi yok. Çözüm ortaklarıyla iş görüyorlar en ufak bir şikayette servisin anlaşmasının sona ereceğini düşünürseniz servisle ilgili sorun yaşamazsınız.
    Hizmet ortaklarından seri ltd. (çamlıca 0 216 522 13 00) ve novotech!ten (mecidiyeköy 0 212 356 75 77) çok iyi hizmet aldım. Garantiyi hizmetiyle alakası olmayan konularda çok yardımcı oldular.

    Topiğin esas konusuna gelince;
    Recovery cd'lerini forumda yardımcı olan arkadaşlar olduğu gibi her hangi bir hizmet ortağından ucretsiz olarak cd'lerinizi ücretsiz olarak yurtdışından adınıza getirte biliyorsunuz. ( ben novotech'ten elden aldım. forumdaki resimlerde görüldüğü gibi özel korumalı zarfında )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dangeraus -- 16 Nisan 2009; 16:08:38 >




  • Tamam da İdeapad notebooklar için malaesef CD vs göndermiyorlar. N500 Thinkpad vs gibi makinalarınkini gönderiyorlar. ben istedim ama olumsuz yanıt aldım.
  • Sevgili arkadaşım iyi güzel demişsin desenin makinan idea ped serisi değil. ideapedlere sadece istanbul merkezde 1yer bakıyor istersen müşteri destek hayyını arada öğren ve servisin adıda sır gibi saklanıyor. Ayrıca Türkçe recover cd ideapedler için yok. Bunu bana bizzat müdür söyledi. bunuda araştırabilirsin. Ha sen İstanbulda yaşadığın için makinanı elinle götürüp servislerin birinde yaptırabiliyorsun. Peki servisi tek İst. olcak ve benim gibi Kütahyada yaşıcan. Ben napayım? Yolla yapsınlar diyorsun değilmi? Şikayetim var.com sitesine bir bak bakalım makinalar kaç günde geliyormuş 70 günde çözüme ulaşmayan makinaların olduğu yazmakta. Ben sallamadan konuşurum. bu yazdıklarımın bir örneğide Lenovo telefon görüşme kaydında mevcuttur.
    quote:

    Orjinalden alıntı: dangeraus

    Arkadaşlar bilmeden sallamayalım lütfen; servisi iyi değil, ilgilenmiyorlar falan diye. Ben 3000 serisi V200 modelini (0764-32G) 2007'nin 10. ayından beri kullanıyorum makinayı ilk aldığımda eksik bluetooth driver'ı var diye SIFIR makına verdiler ( yazı ve büyük olarak yazdım ki görülsün). Hangi firma sürücü eksik diye makınayı değiştirir ? Ya git internetten indir der yada serviste indirip makinaya kurar ve sizi geri gönderir ! Almadan önce bende lenovo'yu tanımıyordum. Arkasında IBM olduğunu öğrenince ve en iyi müşteri memnuniyeti ödülünü aldığını görünce düşünmeden aldım.

    Çagrı merkezinde tamamen yabancılardan kurulu hepsi türkçeyi aksanlı konuşuyorlar. Karşılama mesaji bile bozuk aksanlı (bazen türkçe anlaşmakta zorluk çekebilirsiniz )
    Lenovo'nun Türkiyede kendi servisi yok. Çözüm ortaklarıyla iş görüyorlar en ufak bir şikayette servisin anlaşmasının sona ereceğini düşünürseniz servisle ilgili sorun yaşamazsınız.
    Hizmet ortaklarından seri ltd. (çamlıca 0 216 522 13 00) ve novotech!ten (mecidiyeköy 0 212 356 75 77) çok iyi hizmet aldım. Garantiyi hizmetiyle alakası olmayan konularda çok yardımcı oldular.

    Topiğin esas konusuna gelince;
    Recovery cd'lerini forumda yardımcı olan arkadaşlar olduğu gibi her hangi bir hizmet ortağından ucretsiz olarak cd'lerinizi ücretsiz olarak yurtdışından adınıza getirte biliyorsunuz. ( ben novotech'ten elden aldım. forumdaki resimlerde görüldüğü gibi özel korumalı zarfında )




  • sevgili yumkday, öncelikle şunu belirtiyim bende senin gibi bir lenovo kullanıcısıyım. Ne servisiyim nede bayisiyim sahiplenmeyede çalışmıyorum. Cevabını okuyunca şikayetvar.com ve şikayetim.com adreslerine baktım. şikayet varda 40 adet, şikayetim.com'da 10 adet şikayet bulabildim. Bunların bazılarıda satıcılarla ilgili. Lenovo'yla ilgili olanlarda Kutudan cd çıkmadı diye şikayet edende var, senin dediğin gibi uzun servis zamanından şikayet edenlerde var. İncelememi birazdaha uzatıp şikayetvar.com'da hp,toshiba,asus,sony ve dell'le ilgili şikayetlere de baktım 20 şer sayfa şikayet ( her sayfada 20 şikayet var 20 x 20 400 şikayet. dell o kadar fazla değil) . Hp ve sony'de ürün çeşitliliği fazla olduğundan (printer,fotograf makinası v.s.) ve satıcılarla ilgili şikayetleride totalden düşsen lenovodan çok fazla. Sonuc olarak diğer markalardan ya daha az sorunlu yada daha iyi hizmet veriyor ki şikayetler daha az.

    Benim, istanbulda olduğumdan servise gidebileceğimi belirtmişsin haklısın ben servise rahatça gidebiliyorum ama servisin yalnız istanbulda olduğu kanısına kapılma.
    Lenovo Garanti Servis Sağlayıcıları: ADANA, ANKARA, ANTALYA, BOLU, BURSA, DENİZLİ, DİYARBAKIR ,ERZİNCAN, GAZİANTEP, IĞDIR, İSTANBUL, İZMİR, KAYSERİ, KONYA, SAMSUN, ŞANLIURFA, TRABZON
    Şehirlerinde mevcut.

    Yorumlarından anladığım kadarıyla sende araştırmacı ve bilgilisin. makinayı almadan bulunduğun yerde servis varmı, garanti hizmetleri nasıl diye araştırmışsındır. Bunu bilerek diğer seçeneklerle fiyat/performans karşılaştırmasını yapmışsındır.

    Gelelim esas konuya; recovery cd'lerini http://www.destek.as/recovery_talep.asp link'inden talep edebilirsiniz. (şikayetvarda kullanıcının biri burdan idepad recoverylerini aldiğını belirtmiş. kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dangeraus -- 17 Nisan 2009; 16:16:31 >




  • ben hepsiburadadan freedos olarak aldım
    bende istesem bana da gönderirlermi ?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.