Şimdi Ara

Lenovo Ücretsiz Recovery Dvd İsteyenler (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
273
Cevap
4
Favori
41.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Recovery vista işletim sistemine göre olduğu için göndermezler. Belki driver cdlerini ayrı olarak gönderebilirler.

    Bu arada bende 1 ay önce mail attım 2 mail adresinede ne gelen var ne giden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 19 Nisan 2009; 13:07:19 >
  • Arkadaşım bilgi için saol. ama eksiklerini tamamlamak isterim. Lenoıvo İdeapad U330 serisi ülkemizde yeni satılmaya başladığı için şikayet sitelerinde bu kadar az şikayetin olması normaldir. bir etrafına bak bakalım kaç kişi lenovo kullanmakta ve şikayet oranı kullanım sayısına göre oran nedir? Diğer bir açıklamada şu İdeapad servisleri sadece İstanbul merkezdedir. İstersen lenovo merkezi arayabilirisin. Senin bahsettiğin illerdeki servislerde ideapad tamir edilmiyor haberin olsun. İyi çalışmalar...
    quote:

    Orjinalden alıntı: dangeraus

    sevgili yumkday, öncelikle şunu belirtiyim bende senin gibi bir lenovo kullanıcısıyım. Ne servisiyim nede bayisiyim sahiplenmeyede çalışmıyorum. Cevabını okuyunca şikayetvar.com ve şikayetim.com adreslerine baktım. şikayet varda 40 adet, şikayetim.com'da 10 adet şikayet bulabildim. Bunların bazılarıda satıcılarla ilgili. Lenovo'yla ilgili olanlarda Kutudan cd çıkmadı diye şikayet edende var, senin dediğin gibi uzun servis zamanından şikayet edenlerde var. İncelememi birazdaha uzatıp şikayetvar.com'da hp,toshiba,asus,sony ve dell'le ilgili şikayetlere de baktım 20 şer sayfa şikayet ( her sayfada 20 şikayet var 20 x 20 400 şikayet. dell o kadar fazla değil) . Hp ve sony'de ürün çeşitliliği fazla olduğundan (printer,fotograf makinası v.s.) ve satıcılarla ilgili şikayetleride totalden düşsen lenovodan çok fazla. Sonuc olarak diğer markalardan ya daha az sorunlu yada daha iyi hizmet veriyor ki şikayetler daha az.

    Benim, istanbulda olduğumdan servise gidebileceğimi belirtmişsin haklısın ben servise rahatça gidebiliyorum ama servisin yalnız istanbulda olduğu kanısına kapılma.
    Lenovo Garanti Servis Sağlayıcıları: ADANA, ANKARA, ANTALYA, BOLU, BURSA, DENİZLİ, DİYARBAKIR ,ERZİNCAN, GAZİANTEP, IĞDIR, İSTANBUL, İZMİR, KAYSERİ, KONYA, SAMSUN, ŞANLIURFA, TRABZON
    Şehirlerinde mevcut.

    Yorumlarından anladığım kadarıyla sende araştırmacı ve bilgilisin. makinayı almadan bulunduğun yerde servis varmı, garanti hizmetleri nasıl diye araştırmışsındır. Bunu bilerek diğer seçeneklerle fiyat/performans karşılaştırmasını yapmışsındır.

    Gelelim esas konuya; recovery cd'lerini http://www.destek.as/recovery_talep.asp link'inden talep edebilirsiniz. (şikayetvarda kullanıcının biri burdan idepad recoverylerini aldiğını belirtmiş. kolay gelsin.




  • Merhaba,
    Bende Lenovo SL 500 var fakat Update sistemini kaldırdılarmı bir uyarı veriyor. artik güncellemiyor. güncelleme yazılımı gayet başarılıydı. bununla ilgili fikri olan varmi?
  • sevgili yumkday, öncelikle inşallah makinan en kisa sürede sorunsuz olarak eline geçer ve sorunsuz kullanırsın.

    Eğer doğru bir sonuç elde etmek istiyorsak söylediğin gibi satış rakamları ve geri dönüş bildirimlerini bilmemiz lazım. Bunlara biz ulaşamıyacağımız için tuketici ödüllerini ve bağımsız araştırmaları kaynak kabul etmek lazım.
    http://forum.shiftdelete.net/sdn-haberleri-makaleleri-yeni/65410-en-sorunsuz-pc-markasi.html
    http://forum.donanimhaber.com/m_17242256/tm.htm
    Bu linkleri inceleye bilirsin.
    Madem sorun oranlarından bahsediyoruz sorunlardan bahsetmesek ayıp olur. Diğer markalarla ilgili sorunlara baktıysan kendi kendine kapanan makına traktör gibi çalışan hard dısc'ler ve dvd veya cd romlar çatlayan ekranlar kendi kendine kapanmalar v.b. sorunlar. Lenovo şikayetlerinde satıcılarla ilgili sorunlar (geç tedarik, fazla fiyat) kutudan çıkmayan cd'ler bir kaç donanim sorunu ve servis sorunu var. Kendi yaşadığım bir olay arkadaşımla yakın zamanlarda ( 1 hafta fark var) makınalarımızı aldık ben daha az ücret ödeyerek lenovo o 2 tane farklı markalarda makına aldı arkadaşım aynı yerde kullandığı makınalardan biri sıcaklıktan kendi kendini kapatıyor. Başıma gelen başka bir şeyde marka belirtmiyorum servise götürdüğüm yazıcı servisteki elemanlar gözümün önünde açmaya çalışırken kapağını kırdılar. Adamlar daha kendi ürünlerinin nasıl açıldığını bilmeden servis hizmeti veriyorlar.

    Önemli bir konuda hiç bir firma kendi bilgisayarını sıfırdan üretmez işlemciyi bir yerden, ana kartı bir yerden ram'ı bir yerden hard dısc'ı bir yerden dvd rom'u biryerden alır belki 1-2 bileşeni üretirler gerisini piyasadan toplar. Yani bütün bilgisayarlar aynı, biz ayırımı firmanın back randuna bakarak geliştirdiği yazılımlarla bileşenleri ne kadar sorunsuz ve stabil çalıştırabildiğine bakarak geneldede fiyat farkını göz önüne alarak karar veririz. Fiyat göreceli bir kavram olduğundan elimizdeki en gerçekçi veri yazılımıdır. IBM'ın yazılım konusundaki başarısını kimse yadsıyamaz. Şu anda dünyadaki bütün büyük organızasyonlarda (olimpiyat, F1) teknoloji alt yapısında lenovo kullanılıyor.

    Diğer soruan gelince etrafında kaç tane lenovo var demişsin. Ben doğuş gurunda çalışıyorum sadece benin olduğum binada yaklaşık 1000 lenovo var (gurubun finans, otomotiv, inşaat, gıda ve bir çok sektörde hizmet veren şirketleri var ve hepsi lenovo. Sunucular IBM eski makınalar Ibm yenilenenler ve yeni alınanlar lenovo) bir çok kurumsal firma lenovo kullanıyor, Sakın kurumsal müşterilere farklı hizmet veriliyor deme ben kendi makınamda şirkete hizmet veren servisten değil başka servislerden bireysel müşteri olarak hizmet aldım.

    U serisi hakkında bilgim olmadığından ve konuyu uzatıp ukalalık yapmak istemediğimden fazla bişey söylemek istemiyorum. Fakat bir çok firmada sorunlu seriler, piyasadan toplatılan ürünler olababiliyor sizinki sadece kutunun içinden çıkmayan cd'ler.

    Baştada dediğim gibi inşallah kısa sürede sorunsuz olarak makınana kavuşursun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dangeraus -- 22 Nisan 2009; 11:45:05 >




  • YAzmış olduğunuz cevap için çok teşekkür ederim çok yapıcı ve nazik bir şekilde açıklama yazmışsınız. Yazdıklarınıza kesinlikle yalan ve yanlış diyemem. Ama benim sorunum U330 serisi makinalara hizmet eksikliği. bunu ifade etmek istemiştim. İyi çalışmalar.
  • Gökhan Bey recovery cd leriyle alakalı size ulaşmak istiyorum.Mail adresinize ulaşamadım forumdan.Ve pm de yollayamadım.Yardımcı olursanız mutlu olurum.
  • bilgisayarda aldığımda vista kuruluydu şimdi win7 kullanıyorum onada yollarlar mı sence?
  • Selamlar, Lenovo Y530 kullanıcısıyım ve yazılım sorunu nedeni ile cihazı servise gönderdim , birkaç gün sonra servisi aradığımda recovery dvd talebinde bulundum ve neden gönderilmediği şeklinde sorgulama yaptım.
    ''Görevli arkadaş Recovery dvd talebinin çok olduğu bizlerde üstlerimize bildirdiğimizi , bize söylenen talep çok olduğu için bu dvd'ler yapılıp talep edenlere dağıtılacağı şeklinde oldu. Fakat tarihini bilmediğini söyledi ''
    Y530 kullanıcı ları bizler Lenovo müşteri hizmetlerini sık sık arayarak taleplerimizi bildirelim ki , bir an önce bu yoğun talep nedeni ile recovery dvd'lerin dağıtımı başlasın.
  • Bütün bunlarla uğraşmaktansa biraz araştırıp orjinal partitionu silmeden önce kendi recovery dvdlerinizi başlat>programlar>lenovo care>create recovery media altından recovery discs kısmı ile hazırlayabileceğinizi öğrenebilirdiniz.tabi bilmeyenler için söylüyorum bunu .bu işlemi sadece bir kere yapabiliyorsunuz onuda söyliyim.yani recoverynizi hazırladıktan sonra o dvdleri kaybetmeyin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *RoyalBlue* -- 17 Mayıs 2009; 23:38:15 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: SinanBest

    Bütün bunlarla uğraşmaktansa biraz araştırıp orjinal partitionu silmeden önce kendi recovery dvdlerinizi başlat>programlar>lenovo care>create recovery media altından recovery discs kısmı ile hazırlayabileceğinizi öğrenebilirdiniz.tabi bilmeyenler için söylüyorum bunu .bu işlemi sadece bir kere yapabiliyorsunuz onuda söyliyim.yani recoverynizi hazırladıktan sonra o dvdleri kaybetmeyin

    nasıl recovery dick oluşturuluyo onuda tarif edermisin.mesela yedekle derken Sıkıştırm, hızlı sıkıştır yada maksimum sıkıştır seçenekleri çıkıyo hangisini işaretleyelim.boot dvd yapmak için neler yapmamız gerekir tarif edebilirmisin.çok tşkler




  • @kays73
    konuyu buraya yazmayıp herkesin görmesi için ayrı bir başlık hazırlayacağım
  • bende yolladım bakalım ne zaman gönderecekler bu arada bu bilgileri hangi adrese göndereceğiz
  • n500 aldım ben de recovery dvdlerini almak istiyorum. nereye müracat ediyoruz bunun için ve hangi bilgileri yolluyoruz acaba.
  • erosus ben yolladımda gönderilmıyormuş böyle bi cevap geldi ne yapabilirim arkadaşlar

    Merhaba

    Cihazınız Dos Lisans gelmesi nedeniyle Recovery DVd siparişi malesef veremiyoruz.
  • o halde recovery gelen arkadaşlar iso sunu oluşturup rapide upload etse nasıl olur. ben laptopu kardeşime aldım. o da hiç anlamaz. bir sorun çıksa öylece kalır. recovery lazım yani.
  • walla haklısın arkadaşlar aranızda bu cd den olan varsa rapif etsin bizde indirelım şimdiden herkese teş.ederim...
  • en azından sürücü dvd veya cd si verilseydi iyi olurdu ...
  • windows 7 rc 7100 kurdum hiç problemsiz
    herşey mükemmel sürücüye falan gerek kalmadı tavsiye ederim
  • selam arkadaşlar yaklaşık 4 ay önce belirtilen mail adresine dvd talebinde bulunmuştum kargom az özce elime geçti taktir ettim doğrusu lenovo yu 3 dvd geldibilgisayar hanımda 1 hafta sonra deneyecem izlenimlerimi yazarım kolay gelsin V200 ayrıca başlığı açan arkadaşa teşekkür ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asa65 -- 21 Haziran 2009; 10:16:19 >
  • slmlar herkese öncelikle,
    benim elimde N200 3000 laptop bulunmakta ve bu güne kadar xp ile kullandım.artık sıkıldım xp den ve vistaya dönmek istiyorum.bende vakti zamanında DVD istemiştim;ama bu dvdler ile sistemin nasıl kurulacağı hakkında hiç bi bilgim yok burda kuran arkadaşlar varsa ve tarif ederse memnun olurum.


    not:hdd yüklü olan recovery bölümü silmiştim


    yardımlarınızı bekliyorum.


    tşkler

    saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pilot23 -- 30 Haziran 2009; 17:38:15 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.