Şimdi Ara

Leon FR motor kısmından gelen ses

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,


    Aracım Leon FR DSG 2019 1.5 ACT TSI motor. Ankara'da sıkışık trafikte otomatikte 1. viteste giderken ya da yarı otomatiğe aldığımda yine 1. viteste araç hızlansa mı yavaşlasa mı kararsızlığı yaşadığı zamanlarda motor kısmından ya da vites kutusundan (hangisi tam anlayamıyorum) 1-2 sn'lik "darrrrr" diye tabir edebileceğim bir ses geliyor. Sanki bir parça diğerine çok sık ama kısa süre boyunca vuruyor ya da sürtüyor. Bu vurmanın şiddeti çok değil ama rahatlıkla duyulup hissediliyor. Motor devri ise hem otomatikte hem de yarı otomatikte bu ses duyulurken 1000 civarlarında oluyor. Bunun dışında herhangi bir hızda ya da vites geçisinde bir sorun yok.


    DSGyi trafikte kararsız kullanmayayım diye yarı otomatiğe alıyorum. Kararsız bir aralıkta kalmayacak şekilde hızımı ayarlamaya çalışıyorum ama bazen de trafik insanı buna zorluyor. Benim aklıma vites kutusunun hızın 1e mi 2ye mi düşeceğini bilememesinden kaynaklanır gibi geliyor. Ama bir yanımda "auto hold" mu devreye girmeye çalışıp buna sebep olabilir diyor. Bu durumu daha önce yaşayan var mı? Sebep ne olabilir tam olarak? İlerde sorun yaratır mı? Nasıl önlenebilir?


    Teşekkürler.








  • öncelikle dsg yarı otomatik bir şanzıman, sizin yarı otomatik dediğiniz muhtemelen manuele alıyorsunuz o oluyor.


    "darr"dan kastınız düz manuel şanzımandaki titremeyse auto holddur ama 2 saniye kadar tutmaması lazım. dsg bozuk filan ama güzel şanzımandır en azından 2 saniye geciktirmez. 1 ve 2 saniye bu şanzıman için uzun bir süre.


    en kötü senaryo kronik dsg sorunudur. durum buysa araç daha yeni sayılır inşallah garantiden çözerler. ileride elbet sorun yaratır, önlenebilir bir şey değil. her dsg patlamayı tadacaktır. 

  • Yanıtınız için teşekkürler, evet dediğiniz gibi manuele aldığım yarı otomatik dediğim.


    Bir kez daha dinledim çok anlık değil ama çok kısa da değil. 1 saniyeye yakın gibi geldi yine. Daha sonra auto hold kapalı iken denedim bir defa da o zaman denk gelmedi yine trafikte. Durumu yine kontrol ediyor olacağım.


    Kullanması keyifli şanzıman ama ne kadar uzun giderse o kadar iyi :)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.