Şimdi Ara

LG 27GL83A-B 2K 144 Hz IPS 10 Bit HDR 10 Gsync Compatible D.P 1.4 '2999 TL' (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
502
Cevap
15
Favori
29.972
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • UberFahrer kullanıcısına yanıt

    giriş portu dp 1.4 dolayısıyla kabloda 1.4 olur 1.2 olarak gönderirlerse saçma bir iş yapmış olurlar.

  • Aerosol 34 kullanıcısına yanıt

    bencede lgnin ayıbı olur. amazonda yorumlara baktım 1.2 olanda var 1.4 olanda. hayırlısı bakalım bi sağ salim gelsin glow olmasın bana yeter. iade ile uğraşmak bile istemiyorum. kabloyu lgye yada amazona yazsak yine yardımcı olurlar diye düşünüyorum.

  • UberFahrer kullanıcısına yanıt

    Tavsiyem kendi içinden çıkan kabloları kullanmamanız yönünde.Birkaç sene önce yabancı bir kaynaktan yapılan araştırmayı okumuştum, bu kablolar standartları veremiyor ve donanımsal zararlara yol açabiliyor denmişti hatta kablolarda standartları belirleyen VESA dan ihtar mektupları davalar vs gündem olmuştu bu tarz kalitesiz kablo koyan üreticilere.O yüzden VESA dan sertifikalı güvenilir markalardan kablo almakta yarar var.


    konuyu buldum :

    LG 27GL83A-B 2K 144 Hz IPS 10 Bit HDR 10 Gsync Compatible D.P 1.4 "2999 TL"
    LG 27GL83A-B 2K 144 Hz IPS 10 Bit HDR 10 Gsync Compatible D.P 1.4 "2999 TL"reddit
    [PSA] Please do not use DP cables provided with monitors, it can damage your GPU
    https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/a1nmej/psa_please_do_not_use_dp_cables_provided_with



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH | equ* -- 15 Kasım 2021; 23:28:44 >




  • DH | equ* kullanıcısına yanıt

    heh bende bunu merak etmiştim doğru çıkmış. Ozaman ilk vesa uyumlumu ve 1.4 diyemi bakacağım eğer değilse yenisini sipariş edeceğiz artık. Kartım rtx 3060 acaba gsync ile uyumlu olurmu? biliyorum karta göre fps alamayacağım 2kda ama oynadığım oyunlar 144 fps verebilecek güçte diye düşünüyorum. arada bi belki bf serisi ile 60 fps alırsam güzel görüntü ile keyif alırım diye düşünüyorum. şuanki 19 inç 900p monitör. çağ atlarım diye düşünüyorum :)

  • UberFahrer kullanıcısına yanıt

    Harici kablo almakta fayda var.Ugreen markası iyi ve fiyatları bütçe dostudur.Paugge türk markası ama üretimi Almanyada yapıyor.Bİraz daha pahalı Ugreene göre.Bunlar alınabilir mesela.Bende geçen neredeyse tüm kablolarımı yeniledim sadece DP 1.4 kablom yok onuda alıcam.Evde cihazlarda tv de montiörde takılı olan markasız bilmem kaç versiyon hdmi kablolardan cat 5 ethernet kablolarından hepsini söktüm torbaya koydum yeni hdmi 2.1 kablolar cat6 kaliteli ethernet kablolarından aldım taktım mis gibi oldu.Televizyonun renkleri bile sanki canlandı,kaliteli hdmi 2.1 kablo takınca tv+ dan.


    LG 27GL83A-B 2K 144 Hz IPS 10 Bit HDR 10 Gsync Compatible D.P 1.4 "2999 TL"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH | equ* -- 16 Kasım 2021; 0:3:7 >




  • DH | equ* kullanıcısına yanıt

    doğrudur kablo kalitesi bile renk farkını etkiler bencede. sonuçta bir kere alıyoruz ömür boyu o ekranlara bakıyoruz en iyisini almak lazım bence.

  • Monitörün içinden çıkan kablolar her zaman kaliteli olmuyor malesef bu konuda DH | equ* katılıyorum firmalar çok pinti davranıp standart kalitesiz onaysız kabloları kutu içine koyuyorlar.


    Genellikle bizde çok önemsenmez ama kablo'nun kaliteli olması görüntü için aşırı önem arz ediyor DP 1.4 için Paugge DP 1.4 VESA Sertifikalı Displayport Kablo - 2m (ENTDP1420) modelini şiddetle tavsiye ederim normalde 6-7 ay önce 70 tl bandına almıştım fiyatı 150'ye fırlamış ama ömürlük bir ürün her türlü 150 tl verilir.


    @UberFahrer




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 15 Kasım 2021; 23:43:52 >




  • Birde şöyle birşey var.Kablo ekrana normal görüntü verse bile arızalı olabiliyor.Mesela ben evde bulduğum bir hdmi kablosunu taktım Pc ye.Pc yi normal kullanıyorum sıkıntı yok,Pc yi kapatıyorum kasa kapanıyor, Monitör kapanmıyor sadece hdmi görüntüsü gidiyor daha sonrada hdmi sinyal yok hatası veriyor.Normalde monitöründe pc ile beraber kapanması gerekiyor ama kablo bunu iletemiyor.Kabloyu değiştirdim ve sorun yok tabiki monitörde kapanıyor eşzamanlı.

  • Aerosol 34 kullanıcısına yanıt
    Peki biraz daha uygun fiyata 4k desteklicek kadar ne önerirsiniz? Tabi vesa destekli olsun.Bu ara masraflarim artti valla ya :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • UberFahrer kullanıcısına yanıt

    valla dostum dp kablosu olarak piyasada çok fazla alternatif yok üstüne birde resmi onaylı bulmak cidden zor 1 kere al sağlam bir şey olsun her zaman uyguladığım felsefedir


    LG 27GL83A-B 2K 144 Hz IPS 10 Bit HDR 10 Gsync Compatible D.P 1.4 "2999 TL"
    LG 27GL83A-B 2K 144 Hz IPS 10 Bit HDR 10 Gsync Compatible D.P 1.4 "2999 TL"amazon
    Paugge Vesa Sertifikalı 2m Displayport 1.4 Kablo (ENTDP1420)
    https://www.amazon.com.tr/Paugge-DisplayPort-Sertifikal%C4%B1-Bandwith-Displayport/dp/B07FLC3BRT

    3 ay vade farksız taksit imkanı sunuyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 16 Kasım 2021; 0:9:54 >
  • DH | equ* kullanıcısına yanıt
    Aaa öylemi. Benim suanki kullandigim kabloda öyle sorun varki ortada sinyal yok yazisi cikiyor. Dugmede bozuk oldugu icin hep arkasindan fişten çıkarıyorum. Zaten gene iyi dayandi. 2008de almistim samsung 932nw hala ilk goruntu var gibi ama cozunurluk dusuk oldugu icin piksel sayiyorum sanki :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aerosol 34 kullanıcısına yanıt
    Tamamdir tesekkur ettim bakalim kutudan vesa cikacakmi :) pek sanmiyorumda hayirlisi bakalim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Benim de tercihim LG oldu (bu ikisi arasında : LG 27GL83A-B & Xiaomi Mi XMMNT27HQ 27" 1 MS 165 Hz 2K QHD IPS )

    Alan herkese hayırlı olsun.

  • Monitör ihtiyacım vardı çok iyi oldu bu ürün.

  • XanthiN kullanıcısına yanıt

    Uzunca anlatayım.


    Ben geçen sene senin monitörden buna geçtim. 3500 TL'ye Samsung'u almıştım. 2900'e sattım ve 3340 TL'ye bu LG'yi aldım. bjkyener nickli arkadaş burada başlık açıp övmüştü.


    Samsung'un bazı eksikler var bazı artıları da var. Ama ikisi de çok güzel monitörler.

    1- VA panel bazen daha güzel bazen IPS daha güzel oluyor. Bunu uzunca yazmıyayım çok detaylı yazılar var. Siyah performansı olarak IPS çok çok iyi. Ama VA panel de TN panel kadar çok kötü değil...


    2- Kavisli ve düz olması açısından da yine tercihler farklı farklı oluyor. Bunu da uzunca anlatacak birşey yok. Ben kavisliye alışamadım. En büyük değiştirme sebebim buydu.


    3- Ben Single Player oyunlar oynuyorum. Evde eşim, annem, 3 tane de çocuğum var. Rekabetçi yada online oyun oynama şansım yok. Zaten sadece işyerinde oynuyorum. Bu yüzden iki monitör de benim için aynı.


    4- Ayak olarak Samsung bariz bir şekilde çok çok üstün. Harikulade bir standı var. LG sadece yukarı aşağı hareket ediyor. Sola sağa ayaktan çeviriyorsunuz. Ancak ayağı sallanmıyor, dengeli duruyor. Öyle masada halay çekmeyecekseniz ekran hareket etmiyor. Gayet iyi ve şık. Hatta siyah kırmızı olarak dizaynı çok çok güzel LG'nin.


    5- LG'nin menüsünde sinema modu yok. SRBG gibi extra modlar var tabi. Samsung'un extra mod tuşu var. 3 tane moda alıp tek tuşla görüntü değiştiriyorsunuz ve en çok bu özelliğini seviyordum. 23 yıldır günde en az 15 saat ekran başındayım. Mecburen hiç kötü monitör kullanmadım. Samsung'da okuma ayarları, rekabetçi oyun ayarları ve film ayarları yapıp, isim verip kolayca geçiş yapabiliyordum. LG'de menüye girmek zorundasınız. Ha menüsü basit onu da belirteyim.


    6- HDR performansı aynı zaten. Ayrıca HDR olayından pek de haz etmedim.Daha mı iyi daha mı kötü karar veremedim. Kullanmıyorum.


    7- Renkler konusunda ikisi de çok güzel ancak LG dün burada sağolsun rtings'in koyduğu ve Aerosol 34'ün paylaştığı ayarları yaptıktan sonra mükemmel hale geldi. (teşekkürler) LG'nin panel çok daha iyi.


    8- Samsung'da ghosting daha azdı ama çok fena köşelerde ışık sızması vardı. Film izlerken rahatsız ediyordu. LG'de IPS olmasına rağmen ışık sızması sıfıra yakın.


    Not: Yazdıklarımı kontrol ederken aklıma çocukluğum geldi. Renkli ekrana yükseltme yapmak istemiştim ve 1 sene para biriktirmiştim ve renkli monitör almıştım ama çok büyük hayal kırıklığı yaşamıştım çünkü dos zamanlarıydı ve aklıma gelmeyen şey şuydu: Renkli birşeyim yoktu. :)





  • Monitör geldi arkadaşlar


    Kurulumu aşırı basit 10 dakika kadar kullandım akşama daha detaylı bakacağım


    içinden dp kablo çıkıyor ama çok kalitesiz geldi paugge dp 1.4 kablo ile bağladım 2k 144 hz 10 bit alıyorum resmi gsync uyumlu olduğu için varsayılan olarak gsync açık geldi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 16 Kasım 2021; 13:26:20 >
  • Benim biraz farklı bir sorum var. Şuan 144 hz 24inch bi monitör kullanıyorum. Bunu alıp ana monitör yapmak istiyorum ama 27 ve 24 inch monitörü yanyana kullanmak ne kadar mantıklı acaba ? Böyle kullanan var mı merak ettim.

  • Luc4sHood kullanıcısına yanıt

    Ben kullanıyorum bir problem olmuyor, 24 inç olanı dik olarak kullanınca daha iyi oluyor hatta. Simetri takıntınız yoksa problem olmaz .

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.