Şimdi Ara

LG 27GL83A-B 2K 144 Hz IPS 10 Bit HDR 10 Gsync Compatible D.P 1.4 '2999 TL' (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
502
Cevap
15
Favori
29.986
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aerosol 34 kullanıcısına yanıt

    merhaba, benim kablo 1.4 çıktı sanırım. Monitör tuş ayarında dp versiyona bakınca 1.4 gösteriyor. Görüntü ayarlarında da 2k 10bit 144hz.

  • Informed I kullanıcısına yanıt

    2500 TL’ye düştüğü vakitte alınırmı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Schi20phrene kullanıcısına yanıt

    VA panelin dezavantajları rahatsız etmiyorsa o boyuttaki en f/p monitör




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Informed -- 16 Kasım 2021; 23:16:30 >
  • Informed I kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim hocam o zaman fiyatı düştüğü vakitte nasip olursa ben de sipariş geçeyim saygılarımla


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim.

  • Herkese iyi geceler dilerim. Bu monitörle ilgili kafama birşey takıldı. İzlediğim videolarda herkes Xbox Series Xde renk seçeneklerinde 8 bit olarak seçiyor. Konsol üzerinde hdmidan 10 bit olarak kullanamıyor muyuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aerosol 34 kullanıcısına yanıt

    Displayport veya hdmi gibi DIJITAL iletişim yöntemlerinde kablo kalitesinin nerdeyse hiçbir anlamı yoktur ( eğer 10 metrelerce uzaktaki başka bir odadaki

    bir kasadan bir monitöre görüntü aktarmiyorsaniz - ki burada 1.5 metrelik koli içinden çıkan standart kablodan bahsediyoruz) Ayrıca kablodaki pinler arasında short olmadığını varsayıyorum, ki çok buyuk ihtimalle yukarıdaki Reddit postunda meydana gelmiş olan olay bu yüzdendi (dandik markada üretim hatasina karşı multimetre ile pinleri test edersek zaten anlariz 2dk da bunu da)


    En dandik HDMI veya DP kablo bile altın uçlu HDMI veya DP kabloyla aynı kalitede görüntü verir ( önemli olan iki uçtaki transmitter be receiver in kullandığı protocol versiyonu) ( sadece contactlari daha erken paslanir altın uçlu olana göre) Neden mi? Çünkü iletişim digital, analog değil.


    Analog iletişim noise e karşı çok savunmasız ( vulnerable in Türkçe karşılığı ) iken digital iletişimde gönderdiğimiz sinyaller sadece 1 ve 0 lar.

    1 ve 0 lar gönderiyoruz üstüne bir de Channel coding ( en basiti parity bit denilen LDPCC ) denilen yöntemlerle ile 1 ve 0 ları birbirine karıştırma olasılığı nerdeyse sıfıra iniyor.

    Analog iletişimde ise receiver (255 ve 254 gibi sayı olarak) içindeki ADC ile bir voltajı sayıya dönüştürüyor. Eğer bu voltaj üzerine noise binerse hata olması kaçınılmaz gibi oluyor. Özellikle dandik VGA kablosu kullananlar bilir. O resimlerin kenarlarındaki silik uzantılar kablodaki noise ve interference e karşı izolasyonun kötü olmasındandır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighDynamicRange -- 17 Kasım 2021; 5:20:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • HighDynamicRange kullanıcısına yanıt
    + Yorumlarda(bir monitorun) hdmi ın kabloların üstüne versiyon yazmayı yasakladığını okumuştum

    Böyle bir kaynak buldumhttps://www.hdtvtest.co.uk/news/hdmi-version-numbers-banned-20101121933.htm

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • HighDynamicRange kullanıcısına yanıt

    bilgi için teşekkürler  

  • XanthiN kullanıcısına yanıt

    Aynı monitöre sahibim. Satın aldım. Yarın gelince karşılaştıracağım.

  • 75 tl vodafone payden 75 tlde yapı krediden puan kampanyasıyla 2850ye mal ettim. Önceden 24G2U ve Q27G2U kullandım onlara göre izlenimlerimi yazacağım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BhdrBss B kullanıcısına yanıt

    Süper, karşılaştırmanızı bekliyorum o halde.


    Ben ana monitör olarak Samsung C27HG70 (2K, VA) yeterli geldiği için almadım şimdilik. Yanında bir de AOC 24G2U (1080p, IPS) monitörüm var, çift ekran kullanıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XanthiN -- 17 Kasım 2021; 16:14:24 >
  • XanthiN kullanıcısına yanıt

    Bende yeterli geldiğini düşünüyorum ama yinede aldım  

  • Dün ben de sipariş verdim, bugün kargoya verildi. VN panel Asus’tan geçeceğim, mutlaka fark edeceğini düşünüyorum. Bu sayfayı açan arkadaşa da ayrıca teşekkürler. Samsung’un Odyssey g5 ile çok arada kaldım ama IPS panel olması etkili oldu kararımda. Geldiği gün gözlemlerimi yazarım. İnşallah ölü piksel vb. Hatalarla karşılaşmam…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • burki_rock kullanıcısına yanıt

    hayırlı olsun gayet güzel monitör şu ekonomi şartlarında bu arada monitör her ne kadar 2019 yılında çıksa da gelecek olanlar yeni üretim eski değil bana gelen nisan 2021 üretimdi. inş ölü piksel falan çıkmaz çıkarsa'da problem değil para iadesi yerine değişim talep et anında değişim siparişi oluşuyor sistemde bugün monitörü geri gönderdim yenisini bir kaç gün içinde gönderecekler bakalım inş. onda çıkmaz.....

  • Aerosol 34 kullanıcısına yanıt
    İnşallah çıkmaz sizin ikincide de böyle bir sorun.

    Ben bir süredir araştırıyorum, genelde ultragear serisi pahalı, bu model özelinde tam f/p. Satın almadan ben de rytings incelemesini izledim ki çok daha pahalı rakiplere karşı çok iyi sonuçlar elde etmişler.

    Rekabetçi oyun oynamıyorum ama Asus Vp248h var. Gerçekten çözünürlük olarak ve parlaklık yumuşaklığı çok iyi değil. Öncesinde kullandığım 8 senelik samsung sn570’i arattı bana 2 senedir.

    Onu da ihtiyacı olan doğru birine satarım inşallah 🙃

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Monitör dün elime ulaştı. Ölü piksel ve ışık sızması gibi bir problemle karşılaşmadım. Konuyu açan arkadaşın paylaştığı rtings kalibrasyon dosyasını da yükledim ve sonuç olarak monitör görüntü anlamında oldukça tatmin edici bir seviyeye geldi. Unutmadan, paylaşım için kendisine teşekkür ederim.


    Netfilx ve mkv videolarda rahatsız edici bir tepkime, sahnelerde kayma vardı; bu durumu da Response Time'ı kapatarak çözdüm. Tüm bunlar dışında başka bir ayar yapan var mı acaba? Veya sorun yaşayanlar varsa da üzerinde çalışma yapıp çözebiliriz.


    HDR konusuna gelirsek, bazı oyunlarda gerçekten çok güzel görüntüler sundu. Daha önce hiç HDR kullanmadığımdan beni tatmin etti diyebilirim. HDR 400 veya daha üstü cihazlara sahip olanları düşünemiyorum.


    Monitörün bana göre en büyük eksilerinden birisi, berbat bir ergonomi sunan ayağı diyebilirim. Masamda çok yer kapladı ve bu durumu çözmek için linkini paylaştığım bir ürün buldum ve sanırım biraz masraf yapma durumunda kalacağım. Aylar önce 3.500 TL - 3.300 TL civarına satılan LG 27GN880-B modelini almadığıma çok pişman oldum. Şimdi ise zaten fiyatları saçmalık seviyesine geldi. Mevcut ülke koşullarında 3.000 TL seviyesine sanırım alınacak en iyi monitörü aldık arkadaşlar.


    https://www.hepsiburada.com/north-bayou-nb-f80-17-30-lcd-led-monitor-tutucu-kol-amortisorlu-vesa-monitor-standi-p-HBV00000GJJLC?magaza=Bizbiz-e


    Ayrıca hoparlörün olmaması da ekstra bir masraf çıkarıyor.


    Tekrardan paylaşım yapan herkese teşekkürler.





  • Fake Eleanor kullanıcısına yanıt

    aynen pivot özellik açısından zayıf kalmış sağa sola dönmemesi eksi özellik ama panel büyük olduğu için bu durumu az da olsa tolere edebilir diye düşünüyorum.


    standın ayak kısmı çok yer kaplamadı bende çok şaşırdım şuan Samsung CFG73 var ayak kısmı masamın yarısını kaplıyor mousepadi üstüne koymak zorunda kalıyorum.


    şu aralar 3000 tl'ye alınabilecek en iyi monitör bu şu an başka yok


    Hoparlör konusunda bir eksi olarak görmedim bu durumu monitörlerde varsayılan olarak gelen hoparlörlerin hepsi çok zayıf sadece olsun diye konuluyor

  • benimde monitör geldi test ediyorum şuan. Yalniz renk ayarlarini yukleyemedim bana bu koduda biri yardimci olabilirmi? Ozel mesaj ile dcden biri yardimci olabilirmi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • UberFahrer kullanıcısına yanıt

    youtube ICC profili nasıl yüklenir diye yazarsan detaylı videolar var orada ilgili dosyayı windows'a tanıtman lazım

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.