Şimdi Ara

LG 55UF8507 / SAMSUNG UE55JU7000 / JU7500 / SONY KD55X8505C (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
1
Favori
4.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu tv yi almayı çok istiyorum. Fiyat konusunda beni biraz düşündürüyor. Bu modelin full HD olanı da var. Bazen onu mu alsam diye düşünüyorum. Sizin full HD yi test etme yada görme şansınız oldu mu. Birisi 4k diğeri full HD. Görüntü anlamında illaki farklılıklar olacaktır. Yada full HD alan arkadaşlar yardımcı olsa. Memnunlar mi tv lerinden..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zahara12 Z kullanıcısına yanıt
    Evet inceledim. 55w805c modelinden bahsediyorsun hocam. Ben açıkçası fhd olanı almaya gittim. Bir yerde yanyana asmışlardı tv'yi ve normal yayın bağlıydı. Orada bir süre inceledim. Kanalları kendim değiştirdim. hem stüdyo hem dizi hem futbol hepsine baktım. Ayarları da ikisinide standart ve ışığı parlaklığı aynıydı. Çok bariz değil ama 4k'da görüntü bir tık daha iyiydi. Demo görüntülerde fark biraz daha açılıyor tabi. Bende 1080p film dizi indirip izlemeyi sevdiğim için, adamda son güzel bir indirim yapınca kıydım paraya aldım açıkçası. Ama fhd yi alsanız eve koysanız ben niye 4k almadım demezsiniz (Normal yayında tabi) Bütçenizi zorluyorsa fhd düşünün tabi hocam kötü değil.

    Dipnot: fhd olanın ayağı çok kötü ama :) belki zevk meselesi ama ben sehpada kullandığım için tv yi 4k modelinin ayağının daha güzel görünmesinin de etkisi oldu almamda açıkçası.




  • hocam çok teşekkür ederim. sağlıklı bilgiler verdin. sizin kullandığınız tv de VA panel kullanılmış. eğer full HD de VA panel kullanılmışsa full HD olanını alırım. IPS panel kullanılmışsa 4K olanını alacam artık. Çünkü IPS paneli pek önermiyorlar. siz tv yi kaça aldınız hocam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zahara12

    hocam çok teşekkür ederim. sağlıklı bilgiler verdin. sizin kullandığınız tv de VA panel kullanılmış. eğer full HD de VA panel kullanılmışsa full HD olanını alırım. IPS panel kullanılmışsa 4K olanını alacam artık. Çünkü IPS paneli pek önermiyorlar. siz tv yi kaça aldınız hocam.

    55x8505c edge led ve ips panele sahiptir. Va değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • her iki tv de de VA panel kullanılmış.http://www.rtings.com/tv/reviews/by-brand/sony

    ouldhoul hocam yanlışınız var ips kullanılmıyor.
  • Bu güzel bi haber Ömer hocam çok sağol. Hocam birşey daha sorabilir miyim. Full HD modeli incelediginizde herhangi bir titreme yada takılma fark ettiniz mi. Bu full HD nin birde w807 modeli var. Aralarında ki fark ney acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zahara12 Z kullanıcısına yanıt
    yok hocam ben çok bir fark göremedim. çok çok az belki bir fark vardır. sonuçta işlemci işi bu. 4k daki işlemci mutlaka daha iyidir. birde trillimunos display mi ne öyle de bir ekstra özelliği var. gerçi sanırım bu daha çok renkler ile ilgili. renk skalası daha iyi olduğunu söyleyebilirim ama 4k nın. onu yanyana izlerken bariz farkedebildim. daha doğal daha net geldi renkleri bana.

    w807 modeli aynı kasanın grisi. bir yerlerde 805in 800hz / 807nin 900hz olduğu gibi bir yazı okumuştum ama sonuçta bunlar önemli değil. yazılımla atılmış. gerçekte her iki panel aynı. 120hz. yani iki tv arasında renk farkı olarak görün öyle değerlendirin. görüntüde bir fark olmaz.

    Size tavsiyem mutlaka iki usb yapın içine görüntüler atın. hem kaliteli hemde standart görüntüler atın. siyahı çok olan filmler olabilir. maç olabilir. ikisinide takıp aynı anda inceleyin. en nihayetinde siz kullanacaksınız. benim gözüme takılanı siz farketmezsiniz, yada ben görmemişimdir siz görebilirsiniz. şimdi sizi yönlendirmekte pek istemiyorum adamlara açtırın kendi usb nizi yanyana koydurun gerekirse tv leri aynı anda inceleyin. çok da düşünmeyin bu işler düşün düşün bitmiyor eve koyduktan sonra en güzeli o.




  • valla doğru söylüyorsun hocam kafaya takmamak gerek :) dediğiniz gibi yapayım. usb ye videolar yükleyip öyle değerlendirmek gerek. tv yi kaça almıştınız hocam :) şu an en iyi fiyat gittigidiyor da 4250 tl. videolar için sizin önerebileceğiniz videolar var mı. linkini atsanız hocam. çok zahmet verdim biliyorum :) hakkınızı helal edin hocam :)
  • Biraz araştırdım, haklısınız x8505b yani 2014 modeller ips'di, 2015 yılında x8505c serisinde va panele geçilmiş. Düzeltme için teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artı bir sorum olacak, akıllı kumandada air mouse özelliği olmadığı için malum swipe hareketleri ile kullanım epey zor oluyor (internet browserda mesela). Bu sorun için kablosuz mouse varsa (bilgisayarınızda kullandığınız bildiğimiz 2.4ghz mousedan bahsediyorum) deneyebilir misiniz? Android işletim sistemi olduğu için çalışacağını düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ouldhoul O kullanıcısına yanıt
    güzel fikir :) bu akşam denerim sonucu yazarım..
  • zahara12 Z kullanıcısına yanıt
    estagfurullah hocam ne demek. paylaşım için buradayız. bende 4250 ye almıştım.

    videolar için direk önerebileceğim bişey yok. sadece şu klasik banding test videosunu bir denehttps://www.youtube.com/watch?v=NxWeH-M3O6M
    özellikle takılma farkı varsa bu videoda belli eder zaten.

    birkaç tane youtubedan video kafana göre indir dene. filmler için fragmanlar mevcut mesela aksiyonlu sahneleri olan transformers vs.
  • Ömer hocam allah razı olsun. Valla çok yardımcı oldun. Çok sagolasin... ☺

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba,

    Lg 55ug870v teknosada 6600tl'den 4999'a düşmüş. Uf8507'nin 4699 olduğunu düşünürsek sizce 870v'ye bu fiyat verilir mi? Herhangi kronik bir sorun var mıdır? 4k ve 3d aradığım özelliklerdi vermişken 300tl daha verip 870v almalı mıyım? Teşekkürler

    870v
    http://www.teknosa.com/urunler/110015546/lg-55ug870v-dvb-s2t2c-4k-uhd-3d-webos-smart-slim-c

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • technical death metal kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam,

    Kesinlikle uf8507 den iyidir. Ama herkes, LG nin LED panelleri hakkında olumsuz konuşuyor. 55uf8507 de true motion yokmuş. Ama sizin dediğiniz modelde var. Ek olarak Curved ve gerçek panel hızı daha yüksekti diye hatırlıyorum. İnternette türkçe veya yabancı çok bir yorum veya inceleme yok. Neredeyse aynı fiyata bir ara 55UF950V vardı, kesinlikle o daha da iyi. Ama genel LED sorunlarının onda da olduğunu söylüyorlardı.
  • theoden_00 kullanıcısına yanıt
    Ben de herhangi bir yorum bulamadim o yuzden saskinim 870v 2000hz yenileme varken 8507de 1500hz. Bu da curved olmasiyla beraber guzel avantaja donusuyor.

    Acikcasi oled almak isterdim ama onlar da 7.500-8000'den basliyor ne yazik ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: technical death metal

    Ben de herhangi bir yorum bulamadim o yuzden saskinim 870v 2000hz yenileme varken 8507de 1500hz. Bu da curved olmasiyla beraber guzel avantaja donusuyor.

    Acikcasi oled almak isterdim ama onlar da 7.500-8000'den basliyor ne yazik ki.

    OLED 55EG910V var, 4K değil, Full HD fakat çoğu 4K ekrandan çok daha iyi görüntüsü var. 5000-5500 TL arasında bulunuyor.

    Edit: Bu yenileme hızları gerçek değil hocam, yazılım ile oluyor. Gerçek panle hızlarınada bakmak lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theoden_00 -- 27 Aralık 2015; 18:33:55 >
  • theoden_00 kullanıcısına yanıt
    Hocam fhd'lerin yavas yavas raflardan kalkacagini dusunuyorum. Oled fhd olmasindan cok led 4k'yi tercih ederim sanirim. Onumuzde euro 2016 maclari var. Belki trt maclari 4k verir falan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • technical death metal kullanıcısına yanıt
    Hocam dün LG Bayisine gittim. 55EG920V OLED için 7200 TL dediler, yanında 1500 TL lik curved soundbar hediyesi var ay sonuna kadar. Aslında çok mantıklı, ve hiç bir sitede böyle fiyat yok. Bütçe denkleşirse düşünüyorum ben :)
  • Ciddi miktarda indirim varmis. Bu hediye soundbar Lg nin yaptigi kampanya mi yoksa sizin alacaginiz yere ozgu mu? Acikcasi 5000'e cok derken 7000'e cikmak beni dusundurur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.