Şimdi Ara

LG HT-906 & Samsung HT-D555 Hangisini almalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
7.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung HT-D555
     LG HT-906 & Samsung HT-D555 Hangisini almalıyım?


    Özellikler
    Hoparlör Sistemi 5+1
    Desteklediği Formatlar DVD, DVD-R/RW, CD, CD-R/RW, MP3, FM RADYO, JPEG, WMA, DIVX, DOLBY DİJİTAL, IPOD/IPHONE
    Dijital Bağlantılar HDMI, USB
    Açıklama Crystal Amp (Adaptive Control), Video up-scaling,Wireless Rear Ready,Anynet + (HDMI-CEC),Musical Sound Calibration,Audio Return Channel,USB recording (AUX, Radio, CD),iPod over USB,FM/RDS,HDMI out, Audio IN (2), Optical (1)

    LG HT-906TAW Ev sinema sistemi Ürün özellikleri - LG HT-906TAW

     LG HT-906 & Samsung HT-D555 Hangisini almalıyım?

    Kanal Sayısı 5.1
    Blu-Ray 3D Hayır
    Blu-Ray Hayır
    DVD Evet
    CD Evet
    DLNA desteği Yok
    Ses çubuğu Yok
    Güç
    RMS gücü 1100 W
    Ön hoparlör gücü 360 W
    Merkezi hoparlör gücü 180 W
    Uydu hoparlörü gücü 360 W
    Subwoofer gücü 200 W
    Desteklenen formatlar
    DivX Evet
    XviD Evet
    MP3 Evet
    JPEG Evet
    Boyutlar
    Genişlik 430 mm
    Yükseklik 57 mm
    Derinlik 281 mm
    Ek özellikler
    Preset radyo kanalları 50
    Marka: LG
    Model: HT-906TAW

    Ürün özellikleri:


    •Ses çikiş gücü : Speaker : 1100 W
    •Desteklediği formatlar : HDMI
    •USB
    •HDMI
    •Radyo
    •Kanal sayisi : 5+1
    •Kablosuz

    Hangisini almalıyım karar veremedim.. bu ürünlerden kullanan varsa tavsiyelerinizi bekliyorum..







  • arkadaşım samsung modelini dün aldım şu an radyo dinliyorum....ürün 1000w ama bana pek etkileyici gelmedi..benim salonum 25 m2 ama burayı inletemedi..yada ben çok fazla ses bekledim 1000 w tan...ama görünüş ve malzeme kalittesinde gerçekten çok iyi...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mhg

    arkadaşım samsung modelini dün aldım şu an radyo dinliyorum....ürün 1000w ama bana pek etkileyici gelmedi..benim salonum 25 m2 ama burayı inletemedi..yada ben çok fazla ses bekledim 1000 w tan...ama görünüş ve malzeme kalittesinde gerçekten çok iyi...


    Hangi 1000 watt.. 100 watt versin op basina koy.
  • kardeş ne demek istediğini anlayamadım :(
  • Bizim toplum olarak biraz ilginç bir yanımız var. Bir şey alırken, hem ucuz olsun, hem cam kenarı olsun, hem de şöför arkası olsun mantığı ile hareket ediyoruz ve beklentilerimizi ona göre belirliyoruz. Sonra da çoğunlukla hayal kırıklığı yaşıyoruz.

    Bu tip hazır ev sinema sistemlerini (all in one, hepsi bir arada, yani hem amfi, hem dvd ya da BL player, hem radyo... bütün özellikleri bünyesinde barındıran) özelliklerine göre piyasadan 500 ila 1200. TL. arasında bir fiyatla edinebilirsiniz. Ancak, bunların yerine giriş seviyesinin biraz üzerinde profesyonel bir sistem kurmaya kalksak, amfisi, aktif sub'ı, kule takımları, merkez hoparlörü derken, bize maliyeti en az 3000.TL. civarında olur. Acaba bu aradaki fiyat farkı nedendir diye de sorgulayamayız.

    Seri üretim yapan firmalar, tüketicilere bu tür hepsi bir arada ürünleri uygun fiyata sunabilmek için elbette maliyet/kalite hesabını verimli yapmak, ortalama bir çizgi tutturmak zorundadır. Yani bu tür ürünlerden yüksek ses ve müzik kalitesi beklemek boş bir hayaldir. Alabileceğiniz verim, tüketici çoğunluğunun kulağını şöyle böyle tatmin edecek vasat bir değerde olacaktır. Teknik özelliklerine bakarsanız, en düşük maliyet ve güç ile daha yüksek bir ses elde edebilmek için bu tür hazır setlerde genellikle düşük dirençli ve full range hoparlörler kullanılır, çoğunluğunda ayrı bir tweet bile lükstür ve bulunmaz. Bunun sebebi yukarıda belirtiğim gibi maliyet/performans unsurudur. Ayrca bu tür sistemler, radyo, mp3 çalma gibi özellikleri barındırsa da esas olarak sinema sistemi olarak optimize edilirler. Yani esas görevleri, filmlerdeki sesi size ortalama bir kalite ile verebilmektir, iyi kalitede müzik dinletmek değildir.

    Şimdi bir düşünün, kaliteli malzemeden üretilmiş 3 yollu bir kabine sahipsiniz diyelim, bu kabinin tasarımı paradır, ahşap kutusu paradır, içindeki filtre elemanı paradır, 3 adet kaliteli sürücü ayrı paradır. Yüksek, orta ve düşük frekenslarda her sürücü kendi görevini yapar, kaliteli bir amfi ile beslendiğinde beklenen verim/kalite alınır. Halbuki hazır sistemlerde kabin başına bir ya da iki full range sürücü bu görevlerin hepsini tek başına üstlenmeye çalışır ve doğal olarak diğer sisteme göre ses kalitesi daha düşük seviyede olacaktır.

    Kısacası beklentileri iyi belirlemek ve bütçeyi buna göre ayarlamak gerekir. Ancak, bu tür ürünler hakkında bilgi almak isteyen arkadaşlara bu başlıklarda çoğunlukla, bunlardan alma, biraz daha para ayır profesyonel sistem almaya bak önerileri de yapılır ki benim bazı açılardan katılmadığım bir öneridir. Bir kere "biraz daha para"nın karşılığı bu ürünlere ayrılmış bütçenin neredeyse 2,5 katıdır. Gelişmiş bir sistem sınırlı bütçe ile kurulmaya çalışılırsa bu da ayrı bir derttir. Önce şunu alayım, para biriktireyim sonra sistemin şu birimini edineyim maceraları çoğunlukla tamamlanmayan bir proje olarak kalır. Genellikle bir aksilik çıkar, örneğin ya amfiye uygun sürücü uygun fiyata bulunamaz ya bütçe bir türlü denk gelmez, ya da tam denk gelir düşündüğünüz bir birim piyasadan kalkmış olur vs..vs.. Hele bir de empedans uyumu, güç değeri gibi ufak yollu elektronik bilginiz de yoksa, sistem zaman içinde şeklen kurulur ama içerik olarak pek bir şeye de benzemez. Ve en sonunda sahibinden sitelerine alınan fiyatın çok altında satış konusu olur.

    Bu memlekette yaşayan çoğu insan gibi 25-30 m2 arası salona sahipseniz, gelir düzeyiniz orta seviyede ise, aldığım ürün aynı zamanda BL-RAY ya da DVD oynatsın diyorsanız ve beklentiniz filmlerdeki çok kanallı sesleri ortalama bir kalitede duymak ise bu ürünler işinizi fazlası ile görecektir. Aksi halde, bu ürünlere yanaşmayın ve ciddi anlamda para ayırmaya bakın.

    RMS, değerine gelince. Root Mean Square kelimesinin kısaltmasıdır ve en basit anlamıyla bir amfinin verimli olarak sürekli üretebileceği güç değerini gösterir. Uyduruk hoparlölerin üzerine yazılan PMPO (tepe değeri) değerinden daha güvenilir bir değerdir. 5+1 sistemlerde her birimin tek değeri, birim sayısı ile çarpılıp toplam değer olarak kataloglara yazılır. Güvenilir bir değer olsa da, acımasız rekabet ortamında üretici firmaların bu değeri hangi yöntemlerle ölçtüğü pek belirli değildir. Ayrıca ses sonuçta bizim için bir duyudur. Önemli olan sesin bizde bıraktığı etkidir. Kaliteli malzemeden profesyonelce üretilmiş, fakat gerçek RMS değeri bu tip hazır sistemlerden daha düşük olan bir sistem, insanda daha doygun ve kaliteli bir ses hissi pekala oluşturur.

    Bence bütçenize göre bir ürün aldıysanız ve ortalama olarak filmlerdeki performansından memnunsanız çok fazla kafaya takmayın, güle güle kullanın.




  • Ben de LG'nin HT906TA modelini almayı düşünüyorum aranızda alan, kullanan veya alternatifini tavsiye edebilecek olan var mı?
  • Vazgeçtim çünkü HT serisi dvd player imiş...HB serisi ise bluray ama biraz tuzlu.O yüzden ancak indirim falan olursa alacağım bir sistem artık benim için...
  • Görüşlerini paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim.. LG ht 906 yı tercih ettim.. gayet memnun kaldım yorumlardan anladığım kadarıylada doğru kara vermişim. fiyatıda gayet makul..
  • HT d555 gecen sene satılan c555 modelinin aynıdır. Gecen sene 600 liraya dusen bir sistem icin bu sene 1000 lira odemek akıl karı değildir. Zaten LG ses sisteminde de Samsung'dan iyi bir secim olacaktır.
  • İçinde DVD Player yada Blue Ray oynatıcısı olmayan sadece ses sistemi olan modelleri hangisi, ve bu modellerden hangisini tavsiye edersiniz ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustafakumbar

    İçinde DVD Player yada Blue Ray oynatıcısı olmayan sadece ses sistemi olan modelleri hangisi, ve bu modellerden hangisini tavsiye edersiniz ?

    receiver ve playeri olmayan sistemler pc ses sistemleridir. Tv'de kullanmayı uygun gormuyorum.
    Kullanmak isteseniz bile baglantı için ek donanıma ihtiyac duyarsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blur

    quote:

    Orijinalden alıntı: mustafakumbar

    İçinde DVD Player yada Blue Ray oynatıcısı olmayan sadece ses sistemi olan modelleri hangisi, ve bu modellerden hangisini tavsiye edersiniz ?

    receiver ve playeri olmayan sistemler pc ses sistemleridir. Tv'de kullanmayı uygun gormuyorum.
    Kullanmak isteseniz bile baglantı için ek donanıma ihtiyac duyarsınız.

    Anladım, kısa süre önce blue ray oynatıcı aldım, bir daha bu tür bir oynatıcıya ihtiyacım yok o nedenle bu şekilde bir tercih kullandım.
  • dvd playerlı modellere bakın oylyse. br modellerden hesaplı olurlar.
  • LG HT1200 TA Samsung dvd player.ında altyazıları açıyor mu açmıyor mu ?

    bilgisi olan var ise paylaşırsaa sevinirim
  • Samsung HT-D555 ürün var netten indridiğim dvix flimleri leri dvd cd ye kayıt ettim fakat cihaz göstermiyor flimleri ? neden acaba
  • Korsan filmelerin bazılarında bu durum oluyor. Özellik bazı mkv'lerde izlemeye izin vermiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.