Şimdi Ara

LG LA SERİSİ 55LA860V TV DE VERTİCAL BANDİNG SORUNU (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
755
Cevap
14
Favori
68.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekatmer



    LG ye son kez bir mail daha gönderdim..


    Artık yavaş yavaş yasal süreç başlatma moduna geçmeye hazırlanayım..

    Bir adet te noterden ihtarname göndereceğim..

    Hem LG ye

    Hem Media Markt a

    bizleride haberdar edersen sevinirim bende servisden veya lg den gelicak yanıta göre bir şeyler yapıcam .Teknosayı en son arıcam bakalım onlar ne dicek.
  • Bende dün teknosadan aldım ama henüz kurmadım TV'yi yorumları okuyunca hevesim falan kaçtı resmen uğraş dur şimdi virtual banding falan kafam karıştı.
    Benim aldığım model 47LA660S



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SilentHill53 -- 15 Kasım 2013; 18:03:34 >
  • SilentHill53 S kullanıcısına yanıt
    Çok güzel televizyon hocam hayırlı olsun :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eflatun45

    Çok güzel televizyon hocam hayırlı olsun :)

    Hocam teşekkürler.
    Sizde öyle bir soruna rastlandımı acaba?
    Ben henüz daha tv'yi kurmadım daha doğrusu yeni eve taşınınca servise kurdurmayı düşünüyorum henüz ambalajında.
  • SilentHill53 S kullanıcısına yanıt
    Hocam bende bütün ledlerde olan kadar varmış. Brightnesse sonuna kadar açıp siyah ekranda mouse imleci hareket ettirdiğinde yukardan aşağıya kadar boydan boya belirginleşen ışık var. Işık sızması gibi sürekli değil. Sordum kendim internetten araştırdım baktım falan bütün ledlerde oluyormuş bu kadar.
  • Teşekkür ederim.
  • arkadaşlar,

    bugün itibarıyla geçen hafta teknosa dan almış olduğum LG42LA740S tv mi herhangi bir servis tutanağı olmaksızın iade ettim ve yerine samsung F8000 modeli aldım, farkını ödeyerek..

    sanırım 6.gün götürdüğüm için hiçbir sorun ya da ters bir muamele ile karşılaşmadım, çünkü burda teknosa hakkında okunanları gördükçe endişelenmiştim.

    LGye gelince,
    Televizyonun vertical banding bulutlanma gölge sorunu dünkü milli maçta beni deli etti..
    bunun dışında televizyon mükemmel diyebilirim..
    ama bu dayanabileceğim bir durum değildi..
    yine bir led (samsung) aldım ama umarım buna benzer görüntü kaynaklı bir sorun yaşamam..

    yorumlarıyla bana yardımcı olan arkadaşlara da teşekkür ederim..
  • Kesinlikle lg 660s alma diyorsunuz yani
  • maçlara düşkünsen "alma" net bir şekilde bunu söyleyebilirim..
    dikey bant görüntü sorunu var..
    her LA serisinde..

    ama maç izleyen biri değilsen alabilirsin, smart kumanda 3D vs diğer tv lerden üstün..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: appoceylan

    14 Ekimde almış olduğum 47LA660s-ZA tv uydu yayınım olmadığı için pek izleme şansım olmamıştı .
    10 gün önce D-Smart ı bağladığımda maçlarda gözüme takılan dikey bi gölgelenme mevcut olduğunu gördüm

    Servisi aradım bana resim testine girmemi söyledi ve bi sorun olup olmadığını sordu resim de bi sorun olmadığını söyleyince sorunun kabloda olduğunu söylediler
    Kabloyu değiştirdim sorun aynı olduğu gibi kaldı

    Göz takıldı bi kere arkadaşlarında dediği gibi ilk başta kimse fark edemiyo fark ettikten sonra da aşırı rahatsız ediyo
    Tekrar servisi arayıp eve gelmelerini söyledim geldiler beni rahatsız eden görüntüyü onlar fark edene kadar bi 20 dk geçti açıkçası, sonra onlarda rahatsız olduğunu söyledi

    Müdürlerini aradılar müdürleri bunun normal olduğunu işlemci hızının yüksek yayın kalitesinin yavaş olmasından kaynaklandığını bunun için yapılacak birşey olmadığın belirtti
    Ben biraz bağırıp çağırınca kullanım süremin 1 ayı geçmediğini değişim hakkımın olduğunu belirtip LG merkez ile görüşüp değişimi sağlamaya çalışacaklarını belirttiler

    Ama yeni gelecek olan tv de aynı sorunun devam edeceğini de belirtti bende farklı bi tv almak istediğimi o da aldığınız yer de değişim yapabileceğimi söyledi
    Bu cuma herşey netleşecek bakalım gelişmeleri yazarım tekrar keşke tamiri olsa da tv yi kullanmaya devam etse VERTİCAL BANDİNG sorunu olmasa çok iyi bi tv aslında




    Geçenlerde bu yazıyı yazmıştım ürünün iadesi çıktı teknosa da ki arkadaş bana 50PH670s PLAZMA yı önerdi fiyatı ise 1700 civarı önerebileceğiniz Sorunu olmayan bi tv var mı arkadaşlar ?




  • appoceylan A kullanıcısına yanıt
    Dostum bende 3 tane LA serisi tv degistirdim.en son 47la740s vardi, hepsinde golgelenme sorunlari oldu en sonunda tv yi satip, bu plazmanin 60" ini aldim. Kesinlikle tavsiye ederim. Ne dalgalanma,ne golgelenme,ne isik sizmasi hic bir sorunu yok. Maclarda,hizli filmlerde cok akici,sd yayinlarda ledlerden daha basarili, 3d ve hd yayinlar super. Renkler,goruntuler doygun basarili. Sonunda keyifle buyuk ekranda bir mac izledim :) fiyat ta cok cok uygun.

    Senin tv daha pahalidir ,uzerine de sound bar yada ses sistemi alirsin bomba olur . Mini sinema tadinda izlersin filmleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoodan -- 17 Kasım 2013; 12:05:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekatmer E kullanıcısına yanıt
    Sayın ekatmer muhakkak araştırıp görmüşsünüzdür, ama ben belki yardımcı olabilirim diye yolluyorum.
    ''vertical lines ı nasıl tamir edebilirsiniz'' hakkında youtube ta bir video.

    http://www.youtube.com/watch?v=8P_i-JIsrYA
    videonun sonunda yanlış kişi (montajcı olabilir) veya kablo diyor. Tabiiki bu sizin anten kablonuz değil videodaki panelin arkasındaki kablolar.
  • Bir üst mesajdaki linkte yapılanları tabi biz yapacak değiliz ancak, böyle arızaların neden kaynaklandığını ve nasıl düzeltilebileceğini tarif ediyor. bizdeki servislerin bunlardan haberi bile olabileceğini zannetmiyorum. Hatta teknosa gibi marketlerdeki satış elemanları, panelin önündeki koruyucu plastiğin tv yi nasıl koruduğunu göstermek için panele kapı çalar gibi hızlı bir şekilde vuruyorlar. Taşırken de ne derece dikkatli taşındığı bilmece. Daha büyük bir panelde alttaki linkte yine düzeltme tarifi. Tabi yetkili ve bilgili bir servisçe yapılabilecek bir iş.

    http://www.youtube.com/watch?v=mpp14G-c9Yo




  • kort27 K kullanıcısına yanıt
    Dostum,bence bu ariza degil uretim hatasi. Bir cok kullanicida var bu sorun ve bu sorunlu sekilde tv ler satiliyor. Ben son 2 ayda 3 tane lg led tv denedim. 3 u de birbirinden beter cikti :) kim onca para verip sifir aldigi panelin icini actirip, tamir gordurmesini ister ? Lg servis bu tamirati bilse de yada ogrense de kimse sifir aldigi urunde bir sorun oldugunu farkedipte ,panelin acilip tamirat gormesini kabul etmez.zaten butun elektronik cihazlarda ilk 1 ay degisim sozkonusudur. Tamir gormus cihazi ben sahsen kabul etmezdim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hoodan kullanıcısına yanıt
    Üretim hatası olduğunu biliyorum, sayın hoadan. Bende olsam kesinlikle kabul etmezdim arızalı ürünü. Ben sadece arızanın montaj sırasında dikkat edilmemesinden, videoda görünen ayarın yapılmamasından kaynaklandığını belirtmek istedim. tabi ki ürünün çeşitli safhalarda dikkatsiz bir şekilde taşınmasından da olabilir.
  • kort27 K kullanıcısına yanıt
    Dogrudur, kesinlikle cok onemli bir bilgi aslinda.dediginiz gibi tr deki lg servis bu tamirden ve neden kaynaklanabileceginden haberleri bile yoktur bencede. Son 2 ayda 3 led ve 1 plazma tv kurdurdum eve.3 kere yetkili servis bir kerede degisim icin genel merkezden servis geldi.2-3 ay once gelen servistekilerin ne vertical banding,plazma tv icin rodaj vs hic bir bilgileri yoktu.vertical banding diyorum bon bon bakiyorlar,adamlara yarim saat mac yayinlari izlettim anca gorebildiler ve onayladilar golgelenmeleri. Simdi onca sikayetten sonra ogrenmislerdir en azindan verrtical banding nedir diye :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 55la860v almayı düşünüyordum ama korktum şuan resmen:/

    Lg hb1100re ses sistemim var onun için lg marka tv almayı düşünüyorum.

    Rica etsem bir tavsiyede bulur musunuz?
    Ne almalıyım? Ne almamalıyım?

    2014 beklesem mi? Vs vs

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demek yüzlerce insan aynı sorunu yaşıyor..

    Utanmadan sıkılmadan bozuk panelleri kakalamışlar millete...
  • Samsung f serilerinde reset sorunu 1112.6 firmware ile düzeltildi. reset sorunu var diyen arkadaşların bilgisine
  • Arkadaşlar bende 47la660s almak istiyorum. Yazılarınızı okuduktan sonra iyice kafam karıştı. Fiyatların inmesini bekliyorum yıl sonuna dogru ama led mi plazmamı arasında kaldım şimdide.
    Ben Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi bölümünde çalışıyorum. Piyasa gözetimi ve denetimi işim. Tüketici haklarında değilim ama hergün karşılaştıgımız için az çok bilgi sahibi oluyorsunuz. Küçük bir bilgilendirme yapmak istedim. Belki ihtiyacı olan birisine yararım dokunur.

    1191,52 tl sı altındaki alışverişlerinizde ilçe kaymakamlıklarında bulunan tüketici hakem heyetine başvuru yapmanız gereklidir. Bu rakamın altındaki ürünlerde hakem heyetlerinin aldıkları karar bağlayıcıdır. Yani alınan karara tarafların uyması zorunludur.

    Bu şu demek değil. eger tv 2500 tl ise başvuramam. 3110,58 tl ye kadar olan ürünlerinizde de ilçe kaymakamlıklarında bulunan hakem heyetlerine başvurabilirsiniz. Bu kararlar bağlayıcı değildir. Yani hakem heyeti tv yi değiştirme yada para iadesi kararı verdi diyelim. LG bunu kabul etmiyorum dediğinde elinizde hiç bir şey olmuyor. Yalnız her zaman durum böyle olmuyor. Firmanın o anki yetkilisi, hakem heyetindeki kişiler sayesinde çoğunlukla firmalar alınan kararı direk uyguluyorlar. burada kanıtın somut olması yani kusurun görülebilir olması önemli bir unsur. Yani direk mahkemeye başvurmak istemiyorsanız şansınızı bu yolla denemenizi öneririm. Bu size 1 ay kaybettir diye düşünmeyin. Mahkemeye gittiğinizde de mahkeme hakem heyeti kararını okur ve %99 bu yönde karar verir. ben mahkemeye gidip kaybeden görmedim. henüz 6-7 aylık memeurum sadece bunuda belirtiyim.

    Peki benim ürünüm 3110,58 den daha fazla ise ne yapacağım direk mahkememi. Hayır. Yine hakem heyeti gibi bağlayıcı olmayan Ticaret il Müdürlüklerindeki Tüketici servislerine başvurabilirsiniz. Burada alınan kararlarda bağlayıcı değildir. Fakat bir çok zaman firmalar kararları aynen uygular. Çünkü bu kararları alan insanların arasında konunun uzmanları var. Bu iş mahkemeye gittiğinde %99 aynı karar alınır ve şirketler birde mahkeme masrafı ödemek istemezler. Tüketicide çalışan memur arkadaşlardan gerçekten çok bilgili olanlar var. inşllah onlara denk gelirsiniz ve işinizi halledebilirsiniz. mahkeme ile uğraşmadan belki sorunlarınızı halledebilirsiniz.

    Bende artık plazmamı alırım led mi bilemiyom.




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.