Şimdi Ara

Lg oled mi-lgsj800 mu-samsung9000 mi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
3.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tartışmalara katılmak istemiyorum, hem samsung hem lg kullanmış biri olarak yazıyorum. Arıza durumumda LG nin Türkiye servis ağı kötü, Samsung daha kullanıcı dostu, Samsung telefondan tv ye çamaşır makinesine deli paralar döndürdüğü ülkemiz için ilginç bir şekilde tv lerin model noları üzerinden oyun yapar, işlem. sisteminde tr dil desteği vermez. samsung larda kontrast çok iyi, ama bu Lg nin kontrastı çöp anlamına gelmez, samsung lg nin öncülüğünü yaptığı oled i komik bir şekilde taklit ediyor, (SQNY pazar işi walkmenler vardı eskiden qled ismini duyunca)

    Son olarak tv olayında markadan çok model üzerinde yoğunlaşmak lazım, her iki markanın paranızla rezil edecek modelleri mevcut.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4K olsun...Oled olmasından daha önemli
    bu saatten sonra 1080p tv alınmaz
  • wntln kullanıcısına yanıt
    birincisi işletim sistemi türkçe ikincisi evet lg nin kontrastı siyah performansı sdr hdr parlaklığı çöp çünkü kullanılan panel ips ve max kontrast oranı 1500 va panellerde ise bu oran 4500-8000 aralığında değişiyor üçüncüsü samsung oledi taklit etmedi qled ismi quantum dottan geliyor buda renkle alakalı bi durum ayrıca her konuda tamam dediğiniz rtingsi açın bakın ışıklandırmanın önüne konulan quantum dot noktacıklar sayesinde gelen ışık renk degiştiriyor bu sayede şuan piyasadaki renk konusunda en iyi modeller oluyor

    bu işleri bilmiyorsanız yazmayın yazacaksanızda açın bişeyleri araştırın siz hala 10 sene öncesinde kalmışsınız şuan tv sektöründe samsungla aşık atacak marka yok hiçbir konuda...


    b7 modeli
    Lg oled mi-lgsj800 mu-samsung9000 mi ?

    q7f modeli

    Lg oled mi-lgsj800 mu-samsung9000 mi ?




  • cagatay_26 C kullanıcısına yanıt
    zamanında bende denedim ama kapasite belli hocam zorlamayın :)
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    Böyle kendini akıllı başkasını aptal sanan tiplere cevap veremeden duramıyorum yoksa muhatap olunacak seviyede değil, ama işte burada tavsiye isteyen arkadaşlara yanlış yönlendirme oluyor böyle tipitip lerin yüzünden.
  • O.o.spawn.o.O kullanıcısına yanıt
    bakın sizin oled için ne demiş rtings ben inandıramadım insanları gözümle gördüğüm şeye rtingse inanırsınız belki :)

    Decent color volume. The OLED panel is able to show its wide color gamut at incredibly low brightness, which is great. Unfortunately, it loses a lot of color volume at high brightness because it cannot make saturated colors nearly as bright as it can make pure white, because of its RGBW pixel structure.
  • cagatay_26 C kullanıcısına yanıt
    şaka gibi 7500tl verdi o tv ye sonradan herhalde durumu anladı sinirini bizlerden çıkarıyor
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    Bir rahatsızlık olduğu aşikar.
  • Biri de basliga cevap verirse menmun olurum :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • musti1538 M kullanıcısına yanıt
    hocam oledin modelini yazmamışsınız hangi model ile mu9000 karşılaştıracağız fhd modellerdense direk mu9000 derim sj800v modelini bu tvlerin yanında tv diye kaale alıp yorum bile yapmam :) eğer baktığınız oled b7 falansa b7 öneririm ama mavi ton ve logo yapışma sorunları hala tam olarka çözülmedi
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    Üslubunuzu beğenmesemde hocam son birkez cevap yazmak istedim. Konu zaten yeterince baltalanmış. :) Bu paylaşmış olduğunuz şey parlaklık konusu zaten oled kullanıcıları tarafından inkar edilen birşey değil. Led'lerin altında parlaklık derecesine sahip bu bilinen birşey zaten. Oled kullanıcıları için parlaklık öncelik değil kaldı ki fazlasıyla yeterli bir parlaklığa sahip panel. Zaten iyi bir film izleyicisi için öncelik parlaklık değil kontrast ve siyah derinliği olmalıdır. Bu işte yanlış anlaşıldı hep bende öyle sandım kapkara bir panel siyahtan geçilmiyor hiçbir detayı veremeyen bir panel gibi gösterilmesi alacak kişilere yanlış ışık tutacaktır. Aksine kontarst farkından doğan renkler bir lede göre çok daha canlı gözüküyor. Yani demem şu ki bir sarı kırmızı yeşil renk tam siyahın yanında flaş gibi patlıyor. Evet beyazlardaki parlaklık led'lerin bir adım gerisinde ama bu gördüğünüz videolardaki gibi beyazlar gri değil bildiğiniz beyaz yahu. Logo yapışmasına girmiyorum artık zaten forumda insanlar haykırırdı bir yapışma olsaydı bunun olede karşı kasıtlı yapılmış olan bir yafta olduğunu düşünüyorum. Evet gördük 2016 dan önceki modellerde bu sorunu forum kullanıcıları tarafındanda. Ama okadar kişi oled kullanıyor şu forumda kim oled yanığı diye dert yandı? Sırf b7 kullanıcısı 30-40 tane var. Bir okadar belki daha fazla 2016 kullanıcısı var onlardan biride benim. Yok yahu yapışma falan :)

    Samsungun panellerini beğenen biri olarak illaki kendi kullandığımız tv'yi övüp oled gibi bir teknolojiyi yerin dibine gömmek haksızlık değil mi? İnternet ortamında çok manipüle videolar var bakın ben gönüllü olarak istediğiniz testi video olur screenshot olur burdan paylaşmaya hazırım. Sırf bu bildiğiniz yanlışları göstermek için. Bknz. birkaç mesaj yukarda mercedesli walpaper da iki ayardada paylaştım. Şimdi size o görüntü başka bir panelle kıyaslamadığınızda beyazlar mavi gibi mi gözüküyor? Şimdi aynı wallpaperı kendi tv'nizde açarsanız evet belki biraz daha sepia tonda gösterebilir ama ozamanda kimse demiyorki sizinkide sarı ton ağırlıklı gösteriyor diye. Bir paneli başka bir panelle kıyaslarsanız ki bu led ve oled gibi rgb-wrgb ayrımı olan iki farklı dizilim tonlamada tabiki farklılıklar gözükebilir. Önemli olan şu siz baktğınızda benim paylaştığım wallpaperda mavilikmi görüyorsunuz yoksa normal mi?

    Son olarak önceden çekmiş olduğum birkaç video vardı tekrar paylaşıyım;
    https://www.youtube.com/watch?v=121W-dL6FYI (3. dakikadan sonrası siyah performansını merak edenler için öncesi ise renklerde herhangi bir solgunluk vs mevcutsa görmeniz açısından)
    https://www.youtube.com/watch?v=fBCqx_LOa0M (Bu belgeselde yansıtmayaca çalıştım telefonun çektiği kadar ama tv siyahlarda kaybolduğu için yıldızlar sanki odanızda asılı kalmış gibi parlıyordu.)

    Ve şunu söyleyim videolar iphone 7 ile çekildi ve gerçekten renkleri sizin gözünüzle gördüğünüz gibi veremiyor. Performans kaybı fazlasıyla oluyor hem renklerde hem detayda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.o.spawn.o.O -- 29 Ocak 2018; 16:24:1 >




  • Oled lg 9a7v 55 inc. Kafami bulandiran 4 k yayini yayginlasirsa olede bosa para vermis olmak istemem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • musti1538 M kullanıcısına yanıt
    Git tekno mağazadan kendin gör bu tv de 2 metreden pikseller sayılıyor.
  • Lg9a7v yi de mu9000 i de gordum. Begendim. Ancak birinde 4k olayı yok. Samsungda da mkvod gibi ucretsiz film izleyebilecegimiz vod tarzi uygulamalar yok . Ya da ben bilmiyorum. Bu netlesirse alacagim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • musti1538 M kullanıcısına yanıt
    Hocam bu mkvod dediğiniz nedir ben ilk defa duyuyorum netflix gibi birşey mi yoksa net üzerinden film izleme siteleri gibi birşey mi? Eğer net üzerinden izlemeye yarıyorsa, ben açıkçası filmciyimdir ve asla film izleme sitelerinden film izlemem çünkü kalitesi çok kötü, eğer bir 4k tv niz var ise tv nin hakkını vermek istiyorsanız 1080p altında içerik izlemeyin yazık olur tv ye, yok ben site üzerinden izlerim derseniz de 4k tv ye gerek yok o kadar yatırım yapmayın alın ucuzundan full hd tv onunla izleyin, bu yüzden full hd sizin işinizi görecektir.
  • O.o.spawn.o.O kullanıcısına yanıt
    İlerde bu led illetinden insanları kurtaracak olan tek teknoloji şu anda oled, bazı sorunları olmasına karşın alınabilir fakat şu anda fiyatlar yüksek, şahsen ben o fiyatlara almam ama o fiyatlara da led almam oled alırım tabi verebiliyorsam.
  • Site degil bir vod iygulaması diyebiliriz. Ucretsiz guncel filmler izleniyor. Samsungda eger ucretsiz film izleyebileceksem bu sekilde ki gormedim simdiye kadar almayi dusunuyorum. Sonucta mu9000 serisini alip ulusal kanallari izlemek icin o para verilmez. En azindan actigimda onumde 2017 dahil filmlerin oldugu bir uygulama -lg deki gibi mkvod ya da benzeri- olmalı. Varsa zaten bugun alirim mu9000 i. lg oled 9a7v de bu var ancak onda da 4k yok. Butceme gore 5000-6000 arası.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • musti1538 M kullanıcısına yanıt
    Akşam eve gidince bir bakayım dediğiniz tarzda bir uygulama olup olmadığına ben mu9000 kullanıyorum ama apps kısmını açıkçası pek açmıyorum.
  • Hocam filmleri nasil izliyorsunuz? Netfilx gibi ucretli uygulamar ile mi? Film sorununu çözersem alacagim bu tv yi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • musti1538 M kullanıcısına yanıt
    bende digiturk 4k sagemcom ve dsmart ful abonelik var, digiturk oldukça kaliteli, portala girdiğinizde 1000 in üzerinde film var, sezon filmleri ve dizileri genellikle torrentten indirip izlerim en az 1080p, bu ara 4k filmler de çok artmaya başladı varsa 4k indiriyorum yoksa 1080p olarak izlerim. Netflix i de denedim oda kaliteli yayın yapıyor ama 4k yayına ne hız ne de kota dayanır ama 1080p içerikleri de oldukça kaliteli bence netflix hd aboneliği 20tl oldukça iyi bir seçenek.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.