Şimdi Ara

((((((---:::LG R-500 KULÜBÜ:::---)))))) (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
938
Cevap
4
Favori
74.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • laptopvideo2go dan ve eski gelen cdsindeki driverlardan yararlanabilirsin
  • Laptopbum 2. kez garantide
    Hadi hayırlısı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ersan06


    quote:

    Orijinalden alıntı: shotufuk

    Lg r500 kullanıyorum ve 2 gün öncede win7 yükledim,sorunsuz kullanıyorum
    lg r500'dende çok memnunum.


    Bende windows7 kurmak istiyorum fakat driver konusunda bazla bilgim yok
    driverları nasıl bulurum.
    yardımcı olabilirmisiniz.





    hangi sürücülerde sorun yaşadığını söylersen yardımcı olmaya çalışırım.
  • Merhaba arkadaşlar. LG R500 bilgisayarımda windows 7'ye terfi etmemle beraber batarya uyarısını ben de almaya başladım. Bunun üzerine internette bu sorunla ilgili bayağı bir gezinti yaptım. İşin ilginç tarafı, konu ile ilgili umduğum kadar fazla bir site bulamadım. Konu bu kadar yayılmadığına göre son dönem win7 ile birlikte satılan bilgisayarlarda bu problem yok sanırım. Yoksa kıyamet kopardı.
    Bu konu şu anda "http://social.technet.microsoft.com/Forums/en/w7itprohardware/thread/c6c043e6-eeb1-4e61-870d-896ca2f865d6" adresindeki forumda ciddi olarak tartışılıyor. Hatta forum üyeleri, forumu izleyen bir microsoft yetkilisine sürekli bilgi aktararak çözüm istiyor. Forumdaki yazışmalardan anladığım kadarıyla, sorun win 7'nin batarya bilgilerini doğru okuyamamasından kaynaklanıyor ve microsoft bir yama yayınlamadıkça da düzelmeyecek. İşin saçma tarafı bu yama için SP1'i beklemek gerektiği falan bile dile getirilmiş. Gelelim işin en can sıkıcı kısmına. Bu forumda son yazışmalarda, bu hatadan rahatsız olup vistaya dönenler acı bir gerçekle karşılaştıklarını belirtmişler. Artık bataryaları %100'e kadar şarj etmiyormuş. Bataryasının dayanma süresinin kademe kademe 1.5-2 saatlerden 15 dakikaya kadar düştüğünü belirtenler var. Başka bir deyişle windows 7'nin bataryaları da için için yediğini ifade ediyorlar. Gerçekten böyle ise rezalet. Şu an forumu izlemekten başka bir şey yapamıyorum. Geçici de olsa vistaya dönmeyi düşünmeye başladım. Tabi daha önce arızalandığı için yenilemiş olduğum bataryamı da henüz kaybetmemişsem. Umarım Microsoft uygun yamayı en kısa sürede yayınlar. Bu arada belirteyim, bios update olayının da çözüm olmadığı söyleniyor.




  • 64bit windows 7 kurdum. donanımda problemim yok fakat SRS tuşunu çalıştıramadım. ses düğmeleri çalışıyor ama srs düğmesi hata veriyor. böyle bir problem yaşayan var mı?.
  • emreee85 arkadaşım,www.realtek.com web sitesinde HD Audio Codec Driver diye bir link var. Oradan realtek ses kartı sürücüsünün (son sürüm 2.39 olması lazım) win7 64 bit için olanını indirip kurabilirsiniz. O zaman SRS çalışıyor. Malesef win7 ses kartını otomatik tanıyor ama SRS'de hata veriyor. Ses kartının kendi sürücüsünü yüklemek lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdo78

    emreee85 arkadaşım,www.realtek.com web sitesinde HD Audio Codec Driver diye bir link var. Oradan realtek ses kartı sürücüsünün (son sürüm 2.39 olması lazım) win7 64 bit için olanını indirip kurabilirsiniz. O zaman SRS çalışıyor. Malesef win7 ses kartını otomatik tanıyor ama SRS'de hata veriyor. Ses kartının kendi sürücüsünü yüklemek lazım.

    aynen bende öyle yapmıştım son sürüm 2.40 vardı.




  • bataryam hepten gitti. bugün prize takmayı unuttum. yarısı bitince garip bir sesle birden kapandı laptop. artık hiç şarj almıyor bataryam. nereden buluruz yenisini acaba?
  • bende lg E500 notebook uma win 7 yükledim 4 gün sonra vga chipseti yandı kullanılmaz hale geldi win7 yüklemeyin arkadaşlar henüz hazır değil tam olarak :S:S 3 sene sonunda artık kullanılmaz hale geldi pc im
  • 3. kez garantiye gitti ve mutlu son
    HDMI portu ram yüzünden çalışmıyormuş.Ramler değişti sorun düzeldi
    ne garip değilmi
    Ama garanti bitimine 1 ay kala sorun çözüldü laptopun içi temizlenmiş oldu.
  • Garanti süresinin dolmasına 2 ay kala batarya bozuldu. hiç şarj olmuyor. bataryanın tırnakları(belki inanmayacaksınız) düştü.Mecidiyeköydeki merkez servise verdim.Bakalım sonuç ne olacak.Bi yapmasınlar garantiden valla dava ederim tüketici mahmesinde.
  • ben de yazılanlardan sonra win7 yi kullanmamaya başladım, vistaya devam...
  • win 7 den vista sp2 ye döndüm çok daha iyi arkadaşlar. 7 takılıyo ram doluyo boşalmıyo mavi ekran çakılmalar.. hiç stabil değil.
    gönül rahatlığıyla vistayı kullanabilirsiniz...
    (7yi 2 ay kadar kullandım)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bratka -- 8 Şubat 2010; 14:07:14 >
  • inadına XP
  • bugün i5 işlemcili R590 Aldım kullanan varmı acaba ? nasıl bir laptop artıları eksileri nelerdir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emreee85


    quote:

    Orijinalden alıntı: ersan06


    quote:

    Orijinalden alıntı: shotufuk

    Lg r500 kullanıyorum ve 2 gün öncede win7 yükledim,sorunsuz kullanıyorum
    lg r500'dende çok memnunum.


    Bende windows7 kurmak istiyorum fakat driver konusunda bazla bilgim yok
    driverları nasıl bulurum.
    yardımcı olabilirmisiniz.





    hangi sürücülerde sorun yaşadığını söylersen yardımcı olmaya çalışırım.

    Henüz windows7 kurmadım burdaki yorumlara bakarak kafam karıştı biraz.
    Aslında xp kullanmak istiyorum xp kullandığımda bazen "usb aygıtı tanınmıyor" iye bir problem çıkıyor.
    cihazı alalı 14-15 ay oldu fakat doğru dürüst hiç kullanmadım daha HDMI portunu bile denemedim. Boşu boşuna para verdim evde yatıyor. Müşteri bulursam satacağım.




  • Merhaba arkadaşlar. Malumunuz olduğu üzere, LG R500 laptoplarımızda windows 7 sürekli olarak batarya bitmek üzeredir gibi uyarılar vermekte idi. Bu konu ile ilgili daha önceki bir mesajımda, microsoft.com uzantılı bir web sitesindeki bir forumda bu konunun tartışıldığını ve bir çözüm üretilmeye çalışıldığını belirtmiştim. Yine bu forumdan öğrendiğime göre, Microsoft, bilgisayar üreticileri ile bu sorunu görüşerek sorunun BIOS sistemlerinde olabileceğini ve bi çözüm bulmalarını istemiş. Bu çağrıya ilk yanıt LG'den gelmiş ve firma R500 model laptoplar için "BIOS Ver. F20" türünde bir yeni BIOS çıkarmış. LG Türkiye web sitesinden destek linkine tıklayıp modeliniz için yazılım aratttığınızda, mevcut yazılımlar içine bu BIOS'un da konulduğunu göreceksiniz. Daha önce yoktu. Henüz kurmadım ama sorunu çözebileceği belirtilmekte. Benden önce deneyen olursa veya olmuşsa yorumunu esirgemesin lütfen.

    KONU İLE İLGİLİ YAZININ LİNKİ ;http://support.microsoft.com/kb/981200

    LG_TR_R500_BIOS_DOWNLOAD_LİNKİ :

    http://www.lge.com/tr/support/product/support-product-profile.jsp?customerModelCode=R500-UPCIT&matchedModelCode=NOT_MATCHED&searchEngineModelCode=R500-UPCIT&initialTab=documents&targetPage=support-product-profile#

    Buradan, sürücüler ve yazılımlar başlığı altından bios'u indirebilirsiniz. Sanırım bu BIOS, bu forumda tartıştığımız COLSSF19 biosundan daha yeni bir bios. Umarım işimizi görür de rahat bir nefes alırız.




  • Malesef az önce bios update olayını denedim ve sonuç alamadım. LG'nin yeni BIOS diye lanse ettiği sürümün, bilgisayarımı aldığımdaki BIOS'tan daha eski sürüm olduğu uyarısını aldım ve update başarısız oldu. Acaba yanlış mı yaptım diyeceğim, ama zaten sadece bir exe dosyası var ve onu çalıştırıp yönergeleri izledim. Ama sonuç yok.
  • Ve laptop um 2. senesini doldurdu.Bügün itibari ile garantim bitti
    İnşallah problemsiz uzun yıllar kullanırım.
    Hala Win7 kurmadım ve vista kullanmadım XP forever
  • Ve mutlu son garanti bitti dedim 1 gün sonra ilk kez laptobum yere düştü
    DVD-rom çalışmıyor.Açılıyor ama bilgisayar görmüyor.Kesin içinden birşeyler oynadı laptobun

    İçini nasıl açacağıma dair fikri olan varmı? Cdrom u söküp geri takmam gerekiyor.Açmış olanlardan yardım rica ediyorum
  • 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.