Şimdi Ara

((((((---:::LG R-500 KULÜBÜ:::---)))))) (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
938
Cevap
4
Favori
74.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • daha önce söylediğim gibi benim batarya sizlere ömür
    yeni batarya nasıl ve nereden alabilirim fikri olan var mı?
  • Merhabalar. 27.03.2010 tarihli mesajımda, LG tarafından yayınlanan ve batarya uyarısını giderdiği söylenen F20 (başka bir deyişle COLSSF20) versiyonlu biosu update etme girişimimin başarısız olduğunu belirtmiş idim. Ancak daha sonra LG'nin web sitesinde mevcut dosyanın ismi değişmediği halde boyutunun çok az değiştiğini fark ettim ve dosyanın isim değiştirilmeden update edilmiş olabileceğini düşündüm. Tekrar indirdim. Ancak windows 7'de çalışmadığı için xp kurup biosu windows altından update etmeye başladım. Bu sefer update işlemi sorunsuz bir şekilde gerçekleşti, Bilgisayar yeniden başladığında Everest ile yaptığım kontrolde biosun COLSSF20 sürümüne güncellendiğini gördüm. Daha sonra win7 kurup, bilgisayarı pilde açtım. Batarya uyarısı artık görünmüyor. Ayrıca bilgisayarın yeni bios ile ilgili bir sıkıntısı da şu an için yok. Sadece bir şey dikkatimi çekti, batarya ikonunun üstüne geldiğinizde kalan süre bilgisi sürekli değişken. Baştan 1 saat 20 dk gibi gösteriyor, sonra 2 saat 15 dk diyor, 1 saat 50 dk diyor falan. Ancak bataryanın % miktarı gayet makul bir hızda azalıyor. Batarya uyarısından kurtulmak isteyenler bios update yapabilirler. Bilginiz olsun.




  • BIOS update olayı riskli bir iş gerçekten. Fakat windows altından sanki daha rahat yapılıyor DOS altından yapmaya nazaran. Sadece elektrik kesintileri, voltaj düşmeleri gibi durumlara dikkat etmek lazım, o da zaten bataryanızın şarjı var ise çok problem değil. Yine de bir uzman nezaretinde yapılması daha doğru tabi. Anakart yanabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Militar-ist

    Bataryası ölenler tecprodan başka yerden malesef temin edemez. Etse bile sahtedir. Tavsiye etmem. Bataryada baya pahalı. Notebook'u açmak isteyenler biraz zorlanabilirler çünkü çok çok ince bir tornavida lazım. Benim anakartta sizlere ömür. 250 dolar artı kdv verip yaptırıcam yakında. Bios update olayınada kendiniz girmeyin bence. Verin 20 25 tl tecpro yüklesin o arada formatta atarlar.

    Tecpro bile batarya temin edemiyor.Benim batarya yaklaşık 2 ay önce gelecekti ama gelmedi.Lg yedek parça konusunda çok berbat.Bir daha Lg almam.Bu kadar para veriyoruz laptopa ama sıkıntısız kullanamıyoruz.




  • aynen. beğenerek aldık ama bir daha almam. kardeşimde toshiba var. bir kere servislik işi oldu. bir haftada hallettiler, içini güzel temizlediler, bozulan adaptörün yenisini verdiler, klavyede bozuk tek tuş için yeni klavye takıp verdiler.. biz paramızla batarya alamıyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreee85 -- 18 Nisan 2010; 1:53:09 >
  • Bu yedek parça olayı ne kadar rezalettir anlatamam.Kaç aydır internette LG R500 Batarya arıyorum ama sadece 2 tane satan yer buldum.Birisi korece oldugundan pek birşey anlaşılmıyor.Bu bataryalar orijinalmidir onuda bilemiyoruz.Lg sagolsun sattıgı ürüne parça destegi vermiyor.
  • loko rumuzlu arkadaşım, internette bataryalar bazen hiç bulunamıyor, bazen de bir çok yerde birden türemiş gibi bulunabiliyor. Ben de çok araştırdım. Bazılarını gözüm tutmadı. Fakat en nihayetinde bir tanesine güvenmek lazım. Ben, e-bay'da HK-webshop rumuzlu Çinli (veya Hong Kong'lu tam bilemiyeceğim) bir satıcıdan aldım bataryayı. Sattığı bataryaların orjinal ve sıfır olduğunu üstüne basa basa belirtmiş ilanlarında. Hatta Hong Kong kargosunun yavaşlığı yüzünden gelmesi 4 haftayı buldu, ama bu süre içinde gecikme ile ilgili tüm endişelerime anında mail ile cevap verdi. Ürünü teslim almama kadar sürekli yardımcı oldu. En sonunda ürünü kutuda gayet özenle paketlenmiş ve sıfır olarak teslim aldım. Şu an bataryayı sorunsuz kullanmaktayım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdo78

    loko rumuzlu arkadaşım, internette bataryalar bazen hiç bulunamıyor, bazen de bir çok yerde birden türemiş gibi bulunabiliyor. Ben de çok araştırdım. Bazılarını gözüm tutmadı. Fakat en nihayetinde bir tanesine güvenmek lazım. Ben, e-bay'da HK-webshop rumuzlu Çinli (veya Hong Kong'lu tam bilemiyeceğim) bir satıcıdan aldım bataryayı. Sattığı bataryaların orjinal ve sıfır olduğunu üstüne basa basa belirtmiş ilanlarında. Hatta Hong Kong kargosunun yavaşlığı yüzünden gelmesi 4 haftayı buldu, ama bu süre içinde gecikme ile ilgili tüm endişelerime anında mail ile cevap verdi. Ürünü teslim almama kadar sürekli yardımcı oldu. En sonunda ürünü kutuda gayet özenle paketlenmiş ve sıfır olarak teslim aldım. Şu an bataryayı sorunsuz kullanmaktayım.

    Kaça aldınız bataryayı?




  • herkeste aynı sorun var. belliki kusurlu mal satılmış bize. adam akıllı firma olsaydı bu sorunu hallederdi. allah bilir bizden başka ne kadar daha mağdur vardır.
  • Ben bataryayı 115 dolara aldım. Ucuza mı aldım pahalıya mı bilemiyorum. Malum, bulunmaz hint kumaşı misali bir bataryamız olduğu için emsallerle kıyaslama gibi bir durum fazla olmadı. Kargo parası ödemedim. Gözümün tutmadığı bazı yurtdışı firmalarda daha ucuza olduğunu gördüm ancak kargo parası isteniyordu ve toplam fiyat yine aynı seviyeye yaklaşıyordu. Açıkçası bu batarya olayı beni LG'den soğuttu. Öyle ki Core-i5 işlemcili GT 230 ekran kartlı yeni LG modeller bile beni cezbetmiyor artık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdo78

    Ben bataryayı 115 dolara aldım. Ucuza mı aldım pahalıya mı bilemiyorum. Malum, bulunmaz hint kumaşı misali bir bataryamız olduğu için emsallerle kıyaslama gibi bir durum fazla olmadı. Kargo parası ödemedim. Gözümün tutmadığı bazı yurtdışı firmalarda daha ucuza olduğunu gördüm ancak kargo parası isteniyordu ve toplam fiyat yine aynı seviyeye yaklaşıyordu. Açıkçası bu batarya olayı beni LG'den soğuttu. Öyle ki Core-i5 işlemcili GT 230 ekran kartlı yeni LG modeller bile beni cezbetmiyor artık.

    Aynen bende öyle.Lg markasına karşı güvenim kalmadı.
  • Notebook'ta anakart değişikliği gibi büyük bir upgrade olayına gireceğinize LG'den kurtulun derim ben. Sorunuzun cevabına gelince en fazla 4 GB ram takılabiliyor. Maksimum 667 MHz hızında. En azından everest ultimate öyle diyor. Ancak bu forumun başlarında R500 UCPCIT anakartının DDR2 800 ram desteklediğinden bahsediliyordu. Ne olur ne olmaz deyip DDR2 667 aldım. Zaten DDR3 olmadıkça çok farketmiyor.
  • Şu forumda gelinen noktaya bakın beyler. Başlarda herkes ne kadar coşku içinde LG laptopların güzelliğinden bahsediyordu. Almak isteyenler bulamadığından yakınıyordu. En canlı forumlardan biriydi. Şimdi kıyametler kopuyor. Bence her firma en iyi bildiği işi yapmalı. Panel üreticisi isen ekran ve panelle uğraşacaksın. Ekranı ve DVD sürücüsünü ben yapıyorum, diğer parçaları da şurdan burdan toplayıp bir laptop yaparım, logomu yapıştırıp piyasaya sürerim, sonrasında adam gibi teknik destek falan da vermem mantığının sonucu, olan onlarca hüsrana uğramış mağdur tüketicilere yani bizlere oluyor ne yazık ki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Militar-ist

    Sahiplerini bulacaksın bu şirketlerin. Buralardan link vereceksin gir bak ve utan diyeceksin. Sen böyle patronsun işte diyeceksin.

    Sahipleri kore oldugundan pek tınlamıyorlar fakat sahipleri japon olsa bakın nasıl özür dilerler.Harakiri bile yaparlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdo78

    Şu forumda gelinen noktaya bakın beyler. Başlarda herkes ne kadar coşku içinde LG laptopların güzelliğinden bahsediyordu. Almak isteyenler bulamadığından yakınıyordu. En canlı forumlardan biriydi. Şimdi kıyametler kopuyor. Bence her firma en iyi bildiği işi yapmalı. Panel üreticisi isen ekran ve panelle uğraşacaksın. Ekranı ve DVD sürücüsünü ben yapıyorum, diğer parçaları da şurdan burdan toplayıp bir laptop yaparım, logomu yapıştırıp piyasaya sürerim, sonrasında adam gibi teknik destek falan da vermem mantığının sonucu, olan onlarca hüsrana uğramış mağdur tüketicilere yani bizlere oluyor ne yazık ki.


    İlk başlardaki mesajlarıma bakarsanız, bir çok kişinin yaşadığı sorunları ön plana çıkartmaya çalışmıştım.
    Ancak sorunlara kayıtsız kaldı çoğu arkadaş.

    Ben sorun var şurada dedikçe, aman bizde sorun yok çok iyi mantığıyla ürünü övüyorlardı.
    donanım haberde gördüğüm en ilginç topiklerden biri olduğu ozamandan belliydi.

    gerçi sorunlar windows kaynaklı şu an .
    geri kalan düzeltildi.




  • Laptopumun bataryası bitik.Techpro 3 aydır getirmeye çalışıyordu güya.Isınma sorunu halen devam ediyor.Webcam çalışmıyor.Ekran kafasına göre çalışıyor.bi çok aydın oluyor,bir istedigim şekil oluyor.Memnunmuyum?Çoook
  • Merhaba Arkadaşlar Bende Yaklaşık 18 Ay Önce Aldım LG R500 ü İlk ALdığımda Omnipass Parmak Okuyucu Vardı Daha Sonra Pc ye Format Attım AMa Drever Cd sinde OmniPass Programını Bulamadım İnternette de Defalarca Aramama Rağmen Vista İçin OmniPass Yoktu. Bu OmniPass Arayışı Taaa Dün Leptopa Tekrar Format Atana Kadar Devam Etti Dün Attığım Formatta LG Intelligent Update Cd sini Taktığımda Birde Baktımki Programlar Kısmında OmniPass Var Sonra İnternete Bağlandım LG Intelligent Update Otomatik Güncelleme Yaptı ve OmniPass Gene Kayboldu Sonra Programı Kaldırıp İnterneti Kestim ve Cd yi Tekrar Kurdum OmniPass Geri Geldi ve Pc ye Yükledim Hatırladığım Kadarıyla İlk Başta Bu Parmak İzi Programı İngilizceydi Şu Anda Türkçe Olmuş ve Ne Yaptıysam Parmak izi Özelliğini Aktif Edemedim Sadece Şifre Olayı Çalışıyor. Kullanıcı Hesaplarından Şifre Koydum Açılışta Şifre İstiyor Ama Parmak İzi Olayı Malesef Çalışmıyor.

    Bu Sorunu Nasıl Düzeltebilirim Lütfen Yardımlarınızı Bekliyorum Yaklaşık 1 Senedir Bu Parmak izi Olayını Kullanamıyorum Sonuçta Pek İhtiyaç Olan Birşey Değil Ama Adamlar Yapmış Neden Kullanmayayım Dimi :D

    Bunun Haricinde Leptopta Birde Isınma Sorunu Var Leptopun Fan Tarafı Ve Altı Bazen Öyle Isınıyorki Elimi Leptopun ALtında Uzun Süre Tutamıyorum Bu Isınma Olayıda İlk Başlarda Yoktu Son Zamanlarda Olmaya Başladı Sanırım Fanlar Çok Tozlandı Isınma Nedeni de Bu. Başkada Hiç Bir Sorun Yok ve LG R500 üme AŞığım Diyebilirim :D




  • Yukarıda yazmıştım
    mart sonu laptopbum düştü dvd sürücüsü arızalandı.Heralde içeriden kablosu çıktı ama açamadım laptopbun içini
    Mutlu mesut geçiniyorum
    2.5 sene oldu alalı pil performansı 1 saat 45 dakika civarı hala
    Forever WindowsXP
  • Arkadaşlar Lg r500 laptop taki ekran kartı driver sorunu 2 haftalık uğraşlarımdan sonra çözdüm yani sorun Nvidia nın lg r500 ler GeForce 8600M GS ekran kartları için çıkarmadığı eksik sürücü sorunu ( ekranın renklenip kitlenmesi yada ekrana görüntü gelmemesi...) bu ben bunu alternatif yollarla çözdüm benim gibi bu sorundan azap çeken arakdaşlar bana ulaşırsa emeğimin karşılığı ufak bi para karşılığı sorunu nasıl çözebiliceklerini anlatabilirim msn ekleyerek yada mail atarak sh4mails@gmail.com dan bana ulaşabilirler.Teşekkür ederim
  • benim makinenin pili artık şarj dahi olmuyor. işin kötü tarafı garanti bittikten birkaç ay sonra bu sorun ortaya çıktı. önce pilin performansı ani bir düşü yaşadı daha sonra ise tümden iptal oldu.

    yen, bir pil arıyorum
  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.