Şimdi Ara

Likör yapımı.. istanbul için alkol vakti.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
12.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: thedevilslieutenant

    hönkkk ohaaa ne alaka len kimya mühendisi nerede fermantasyon okumuş nerede gıda okumuş???


    fremantasyon okuyolar neyse salla abi her türlü köpeiinim bi kaç tane yapım tarifi postla...............
  • 1- İnsan inanmak istediği şeye inanır.

    2- Alkollü içki içmek haramdır.

    3- Haram olan şey zararlı olduğu için haramdır.

    4- İnsan inanmak istediği şeye inanır.
  • İnsan vücudunda da binlerce bakteri yaşamaktadır. Özellikle bağırsaklarda sindirime yardımcı olacak enzimler sağlayan bakteriler vardır. Onlar da her bakteri gibi besinlerin içindeki glikozu (Şekeri) kırarak oksijensiz soluma yapar ve CO2, hidrojen ve en önemlisi Etil Alkol dışkılarlar. Hidrojen metan gazına dönüşerek vücuttan atılır. Gaz çıkarırken kibrit veya çakmak alevi tutarsanız çıkan gazın mavi bir alevle dumansız patlarcasına yandığına tanık olursunuz. CO2 gazı ise kolalı içecekler gibi sindirimi destekler. Alkol kan yoluyla karaciğere taşınır ve karaciğer bunu daha sonra enerjiye dönüştürmek üzere glikoza çevirir ve yağ olarak vücutta depolar. Ağızdan alınmasa bile sindirim insana mutlaka alkol girdisi yapar. Çok alkol alanlarda oluşan "Göbek" karaciğer çevresinden başlayarak biriken yağ bezeleridir.

    Bazı meyveler de alkol içerir. En fazlası portakal, mandalin, greyfurt gibi turunçgillerde bulunur. Bunların kabuklarını mum, kibrit ya da çakmak alevine katlayarak sıktığınızda fışkıran tanecikler alkoldür ve alev karşısında minicik havai fişekler gibi yanıverirler. Hurmadan bahsetmiyeyim. Neden tatlı yani şekerlidir? var onu da sen bul gayri...

    "Haram" konusunda forum etiği gereği bir şey yazamayacağım ama aşağıdaki linkte açılan sayfanın özellikle ortalarında nedenler bariz olarak ortaya konuluyor. Zaten site fazlasını da içeriyor.

    http://www.geocities.com/islampencereleri/sarap.htm




  • ne uğraşacaksınız o kadar.4 milyona gidin bi şişe alın tekelden.yukarıdaki tariflerde yazanların toplamı 10 milyon eder hem riskde almamış olursunuz.ayrıca ahududu likörümüz dünyada 1. seçilmişti 4-5 sene evvel.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: lebibade

    Taze üzümün pahalı olması, sıkılması işleminin zahmetli olması nedeniyle biz supermarketlerde kolaylıkla bulabileceğiniz üzerinde "No prezervatives added, %100 pure" (Koruyucu madde kullanılmamıştır %100 saf ) yazan üzüm sularını kullanıyoruz.



    demekki bazı üzüm sularına prezervatif katılıyo dikkatli olun.

    kullanılmamış olanındandır umarım.




  • Hort
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.