Şimdi Ara

Lisans Mezuniyeti Sonrası Tecil.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Askerlik tecili ile kafama takılan bir durum var bunu daha önce yapmış yol gösterecek tecrübeli arkadaşlara sormak için konuyu açtım.

    27/05/2017 Lisans mezunuyum. Hali hazırda 4/2/2018'e kadar e-devlet üzerinde tecilim gözükmekte bildiğim kadarıyla lisans mezunlarına iki yıl daha tecil hakkı tanınıyor. E-Devlette yazdığı kadarıyla 3 ay içinde işlem yapmam gerekiyormuş mezuniyet sonrası, ailevi, sağlık, iş güç derken ben bu süreyi geçirmişim. Önceden e-devlet üzerinden baktığımda mezuniyetten sonra 3 ay içinde gelip işlem yapmalısınız diyordu şimdi öyle bir ibare yok.

    Şubeye evraklarımla gitsem bir sıkıntı yaşar mıyım tecil konusunda? Birde benim evraklar Halıcıoğlun'daki askerlik şubesinde ancak ikamet ettiğim ilçede askerlik şubesi mevcut işlemleri direk oradan yaptırabilir miyim?

    Bilgisi olan arkadaşlar cevap verirse çok memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim.







  • Bakaya durumuna düşmüş olabilirsiniz, şubeye gitmenizde fayda var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim cevap için zaten yarın işten izin aldım tecil için istenen evraklarla birlikte gideceğim şubeye bakalım neler yaşayacağım.
  • Bugün yaşadığım ızdıraplar furyasını şuraya yazayım, benden sonra gidecek, kafasında soru işareti olan arkadaşlar için rehber mahiyetinde olsun.

    Saat 10 gibi askerlik şubesine gittim, danışmada iki tane, iki kopya form verdiler. Onları doldurdum, birini doldurup diğerinin fotokopisini çekip aslı gibidir damgasını vursalar olmaz. Rahat 10-15 dakika zaten orada kayıp yaşanıyor neden askerlik şubelerinin ana baba olduğu daha ilk adım atıştan belli.

    Formlarda sorular çok enteresan. Sağlık problemin var mı?, kırığın çıkığın var mı?, sigara içiyor musun?, içiyorsan kaç tane?, ameliyat geçirdin mi?, hobin ne?, fobin ne?, sol gözünü kapatabiliyor musun?, çalgı çalabiliyor musun? vb. vb.

    Hali hazırda panikatak ve okb yüzünden ilaç kullanmaktayım, ayrıca ufak yaşlarımda kulaklarımdaki problemlerden ötürü kulaklarıma tüp takıldı, geniz eti alındı, bademcikler alındı. Kulaklar hep problemlidir bende rüzgara, suya falan hep dikkat etmem gerekir. Neyse onlar sordu diye bizde yazdık forma. Buraya kadar da her şey güzel.

    İçeri girdik bankonun arkasındaki ablaya formları uzattım ooo dedi senin işin uzun dedim sebep? Git dedi aile hekimine muayene ol. Koşarak aile hekimine geçtim, kan ter içeri vardım. Sağolsun 3 saniye kadar steteskopla beni tepeden tırnağa muayene etti. Şubenin verdiği forma kişinin beyanları üzerine KBB ve Psikyatriye sevki uygundur yazdı formu geri verdi. Bir depar tekrar şubeye yetiştim tekrar aynı abla. Tecil oldu mu? Daha benlik bir şey va.... dememe kalmadan al bunları imzalat yana bana getir dedi. Neyse imzalattım geri verdim. Evrağı kapalı bir zarfa koyup bana geri verdi. Bu nedir dedim? Hastaneye sevk edildin, sevki tamamlayıp tekrar bize geleceksin dedi.

    Bu arada şubenin verdiği formda yazan yazı gerçekten manasız ve onur kırıcı hatta trajikomik. sağlık kararı/kodu: aa- a grubu ("arızalı") - a33f01 sanki biz mutfak robotuyuz sanki biz cep telefonuyuz aminiyum arızalı nedir lan? Muhtemelen hastaneye gittiğimde forma kullanıma bağlı çizikler söz konusudur, kutusuyla teslim edildi falan yazacaklar şahsım için.

    Neyse diyeceğim odur pazartesi şimdi hastaneye gideceğim oradan tekrar yetişebilirsem şubeye. Anlamadığım dava şu ulan zaten askere gelmeyeceğim, tecilimi kullanacağım diyorum gördüğüm muamele bu. Hayır askere geleceğim derim, problemlerimi belirtirim ona göre bana sevk ver gelmeyeceğim için ne diye bana sevk verip uğraştırıyorsun ne diye beni Evliya Çelebi gibi bir o yana bir bu yana koşturuyorsun. Anlamak güç

    Bu arada istenen evraklar 3 kimlik fotokopisi, kimliğinizin aslı, geçici mezuniyet veya diplomanız ve onun iki fotokopisi.




  • Sırf bu işler yüzümden yakında yüksek lisans tezimi verecem. Askerlik beni yüksek muhendis yapacak inşallah ingilizceyi de öğrenirsem doktoraya ya Allah



    Bu arada size geçmiş olsun. Hastalıklarınız için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekten bayağı uğraştırıcı olmuş hocam. Bu arada ben de bir o şey soracağım. Yüksek lisansın son senesinde kayıt sildirip tekrar yüksek lisansa başlarsak yeniden tecil ediliyormuş. Bu şekilde uğraşan bir arkadaş var mı? Tarihler ile ilgili bilgi alacaktım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sudolfin -- 10 Ekim 2017; 22:3:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yenibosnadaki askerlik şubesine gittim bi ben vardım 10 dakikada hallettiler, sağlık ocağına gittim geldim gene kimse yoktu toplamda şubede geçirdiğim süre yarım saati geçmedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu saatte sesli güldüm form doldurma aşamasındaki yorumun efsane olmuş.

    Askere gitmeden şikayet etmeye başlamışsın,hele sen askerlik ortamını gör,daha ne tuhaf şeyler var,psikolojik sorunlarına migren de eklenenir :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.