Şimdi Ara

Lisede başka şehirde okumaya gidilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
9.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben 10. sınıftan 11. sınıfa geçen bir fen lisesi öğrencisiyim. Puanım iyi, yüzde 1'lik dilimde yer aldım ve bu da gittiğim şehirde iyi bir okula girebileceğim anlamına geliyor. Asıl sorun şu: Okuduğum şehirde ailemin yanındayım, o konuda şanslıyım ama yaşadığım şehirden, çevremden ve okulumdan hiç memnun değilim. Evet okul puan olarak iyi bir okul ama sevemedim. 9. sınıfta da gitmek istemiştim ama babam gitmemem gerektiğini söyledi ve bir yıl daha bekledim. Belki alışma sürecidir, ilk yılımdır falan diye düşündüm ama maalesef başarılı olamadım ve gitme isteğim daha da arttı. Arkadaşlarım açısından şöyle söyleyebilirim: Birkaç arkadaşım var, yani samimi olduğum. Onları seviyorum, iyi çocuklar. Ama gerçekten en yakın dostum diyebileceğim biri yok. Aslında bu çok da problem değil çünkü ortaokulda da bu şekildeydi ve artık sorun etmiyorum. Bir diğer konu ise kızlar. Kız arkadaşım yok, iki yıl içinde birkaç kızla konuştum am hiçbiriyle yakınlaşmadık. Kızlar aramda geçen pek bir şey olmadı yani. Gitmek istememle de bunun pek bi' alakası yok anlaşılan. Esas nokta çevrem ve mutsuz olmam. Gitmek istememin nedeni belki de yeni bir arayıştır bilmiyorum. Ama bunu çok düşündüm. Beni en çok korkutan şey yurtta yaşamak. Yurt hayatına alışabilir miyim bilmiyorum. Aslında forumdakilerden en çok yardım istediğim konu da bu. Aranızda liseyi dışarıda okuyan, ya da üniversite için de olur, ailesinden uzakta okuyan ve bu konuda tavsiye vermek isteyen varsa lütfen yazsın. Bu konuda her türlü tecrübe benim için faydalı olacaktır. Bu şehirde çok kötü şeyler yaşadım, evet daha çocuğum ama insan çocukken de bir şeylerden soğuyabiliyor, kötü olayların tadına bakabiliyor. Yani demek istediğim gitmeyi çok istiyorum. Ama ne yazık ki yakın şehirlerde yaşayan ve yanında kalabileceğim bir akrabam yok. Onun için gidersem yurtta kalmak zorundayım. O noktada da şöyle bir durum var, eve 1 saat uzaklıkta komşu şehirde bir okul var. İyi bir okula benziyor. Çok mühim değil, iş ciddiye binerse daha detaylı bir araştırma yaparım. Bu okul bir tercihim olabilir. Sizlerden ger konuda yardım istiyorum ama kafama takılan ciddi iki soru var:
    -Başka bir şehirde okumaya gitmeli miyim?
    -Aileden uzak okumak, yurt hayatı kötü mü, zor mu? Verebileceğiniz tavsiyeler neler ve yurt hayatını anlatabilir misiniz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke lise başlarken gitseydiniz. Özellikle küçük bir şehirdeyseniz büyükşehirlere gitmeye bakın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gidilir neden gidilmesin ama bunun sizin tercihiniz olduğunun bilincinde olun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benim yurt ortamım iyi değildi. Genel olarak da aile baskısıyla çalışan biri olduğum için gittiğim yatılı okulda pek çalışmadım da. Sonuç olarak mezuna kalmam gerekti istediğim bölümü kazanmak için. İşler sizin için çok farklı olabilir tabi, ben sadece kendi tecrübemi aktarıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya bişey sorcam aynı durumu bende yaşadım ve şimdi başka şehire akrabamın evine gıdecem ama şimdi bizim ikametgah burda diğer şehire gitmek için onu değiştirmek gerekiyomu yani nakil versem kabul olurmu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.