Şimdi Ara

LOGITECH-Z906'cılar BURAYA!!! (204. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4.600
Cevap
67
Favori
316.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 202203204205206
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH | equ*

    Elmayla armutu karşılaştırıyorsunuz hala avr bilmem ne diyorsunuz valla gına geldi ha :D
    Ne alakası var dostum ? Z5500'ün kontrol ünitesi AVR kafasında bir şey. Ha ufak kontrol ünitesi olmuş ha AVR olmuş.

    AVR olduğu zaman daha fazla teknolojiye, daha fazla giriş çıkışa sahip olacaksınız. Burada sürekli her AVR lafı geçince öcü gibi davranmanızı tam anlayamadım.

    İlerde canınız sıkılınca ister AVR değişin ister Hoparlör.

    Ama Z5500'den sıkıldığınız zaman böyle bir şansınız yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MONGUÇ

    Avr'yi de gözünde çok büyütmene gerek yok.Karşılaştırılabilir bence.Her ses ve hopörlör birbiriyle kıyaslanır.

    Alıntıları Göster
    bu üründen bütün kolonlardan nasıl aynı anda sony televizyondan ses ala biliriz deneme yanılma ile deniyorum ya birisi ses vermiyor yada ikisi dördünü calıştırı verdim birini beceremedim hepsi tektek calışıyor ama hepsi aynı anda calışmıyor ikinci el aldım cihazı bu arada optik kablo ile bağlıyorum televizyona
  • Alt ve üst komşuların olduğu dairede oturuyorum. Dolayısıyla yüksek ses önemli değil. Kendi odamda dili geliştirmek için yabancı dizileri izlerken kaliteli ses almak istiyorum. Bluetooth özelliği önemli. Yeri geldiğinde telefonumu da bağlayabilmeliyim. Logitech Z607 ve z906 ses sistemlerini gördüm. Kimi sound barlar var bunlara gerek yok falan diyor. Fiyat olarak 500-2500 arası verebilirim. Şuan Logitech Z523 diye 2+1 bir sistem var. 7 yıl kadar önce vatan'dan almıştım. Ürün ve ses kalitesi yüksek olmakla birlikte güncel bir ürün ve minimal, portatif olması tercihimdir, odam oldukça küçük. Ayrıca teknolojiyi severim, kumanda dijital ekran vs gibi özellikler ilgilmi çeker. İşin ehli olup tavsiye verecek olanlara şimdiden ve sonrasında tekrar teşekkür ederim. Pc toplar gibi sanırım kendiniz de ses sistemi kurabiliyormuşsunuz. Ancak buna ne bilgim yeter ne de zamanım.




  • Konsolda 5.giris ve aux lambasi ayni anda yaniyor ve ses alamiyorum.
    Kumandayla kapatsam bile kisa sure sonra yine ayni 2 lamba yaniyor.
    Internette arastirdim ama bulamadim. Fikri olan var mi?
  • Merhaba üstadlar,

    Ben bu sistemi bilgisayarda kullanacağım bilgisayarın optik çıkışı mevcut.Sistemi bilgisayara optik çıkışla bağlayacağım fakat müzik dinlediğimde ve film izlediğimde 5+1'i tam olarak alabilir miyim? Optik çıkışla bağlamayı tek kabloyla bilgisayardan çıkış alınabildiği için tercih ediyorum.
  • Cant Let Go kullanıcısına yanıt
    alırsın almasınada bu sisteme bu parayı vermek parayı çöpe atmak demektir zaman zaman bu konu altında yazıyoruz uyarıyoruz almayın bu fiyatlara bu sistemi diye bu işe bu sistemlerle başlamak yerine ufaktanda olsa avr hoparlör dünyasına adım atın araştırın bambaşka bir dünya orası öyle ulaşılamazda değil
  • odesy kullanıcısına yanıt
    Cevabın için teşekkürler hocam. 5+1 Av receiver sistem var hali hazırda tvde kullanıyorum. Birbirleriyle uyumlu kaliteli avr sistem dizdiğinde zaten z906 ile kıyaslanamaz. Ben z906yı pc için düşünüyorum özellikle ve bu sistemide övenler çoğunlukta olduğu için merak ediyorum. Fiyatı ederinden yüksek haklısınız zaten henüz almadım sistem hakkında bilgi topluyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TEŞEKKURLER
  • Arkadaşlar piyasada iki nesil z906 mı var acaba? z906 ilanlarına baktığımda bazı wooferların üzerindeki logitech yazısı daha büyük ve rahat okunabiliyor. Bazı wooferlardaki logitech yazısı ise küçük rahatça okunamıyor.
  • Arkadaşlar bir sorum var z906 ya yeni nesil TrueHD dolby atmos gibi ses kodları geldiğinde sonuç ne oluyor surround ses alabiliyor muyuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Legend Dark

    Arkadaşlar piyasada iki nesil z906 mı var acaba? z906 ilanlarına baktığımda bazı wooferların üzerindeki logitech yazısı daha büyük ve rahat okunabiliyor. Bazı wooferlardaki logitech yazısı ise küçük rahatça okunamıyor.
    bi tanesi eski model, eski logitech logosu ve yazısı, zor okunan daha küçük yazı, kutusu ise siyah yeşil
    diğeri yeni model, mavi kutulu diye geçer, logitech logosu yoktur, sadece beyaz şekilde logitech yazısı vardır, aralarında ne fark var hiç göremedim ama mavi kutu yeni nesildir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Logitech z906 ilk çıktıktan 1 buçuk yıl sonra satın almıştım, o gün bu gündür kullanıyorum. Subwoofer (ki ona woofer diyen de var burada) arkası çok ısınıyor. Isınması için hoparlörün açık konumda durması yeterli. Ortalama 20 dk da maksimum ısıya ulaşmış oluyor.
  • MONGUÇ size inanıyorum. Ben de ne yazıkki z906 sahibiyim. Bu hoparlörü satıp kurtulacağım birgün. Sağolun, bilgilerinizle ufkumu açtınız. Maddi durumum oldukça bundan sonra hayatımda Edifier S350DB ve benzeri hoparlörler alıp kullanacağım. Benim dinlediğim müzikler Logitech z906 ya yakışmıyor... Yahel, Armin van buuren, Tiesto, Paul van dyk, M.I.K.E Push ve Plastic boy dinliyorum genelde.

    Son olarak en sevdiğim o müthiş müzikleri buraya yazmak istiyorum:

    Juan verdera&Yahel-La historia
    Push-Journey of life
    Tiesto-Sweet misery
    M.I.K.E push-Analogy
    Paul van dyk-Guardian
    Plastic boy-Live another life



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eylül kabus -- 11 Eylül 2019; 21:49:31 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eylül kabus

    Arkadaşlar Logitech z906 ilk çıktıktan 1 buçuk yıl sonra satın almıştım, o gün bu gündür kullanıyorum. Subwoofer (ki ona woofer diyen de var burada) arkası çok ısınıyor. Isınması için hoparlörün açık konumda durması yeterli. Ortalama 20 dk da maksimum ısıya ulaşmış oluyor.
    beslemesi orda ısınması normal kullanmadığınız zaman stanbay da bırakmayın fişten çekin kumandalı priz veya anahtarlı priz uzatmalar var onlar aracılığıyla da kapatabilirsiniz
  • Logitech z906 hoparlör kablosu lazım bana arkadaşlar, bu hoparlörün kablosunu nereden satın alabilirim? Kabloları çok kalitesiz. Belli bir zaman sonra içindeki bakırı kopuyor. Makasla kabloyu kesip yeniden bir uç oluşturmaya çabalıyorum ama bunu makasla yapmak çok çok zor. Kablo içindeki bakırlardan bir tanesi bile eksik olursa seste bozulmalar oluyor.
  • Selam arkadaşlar. Mu9000 sahibiyim. Tv'ye ses sistemi aldım (z906) fakat 5+1 ses alamıyorum. sağ sol center da sorun yok. Testlerde arka hoparlör için sesler yine önden geliyor. Logitech z906 ses sistemi var ve dijital optik ses çıkışıyla bağladım. z906'nın üzerinde encoder diye bi ışık var. netflixte film açtığım zaman 5+1 ses alamıyorum ama optik kabloyu ps 4 e bağladığımda hem o decoder ışığı yanıyor ve hemde 5+1 ses alabiliyorum. ama yine ps4 te youtobe dan test videoları açtığımda yine arka kolonlardan gelmesi gereken ses ön kolonlardan geliyor. Bu konuda yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eylül kabus

    MONGUÇ size inanıyorum. Ben de ne yazıkki z906 sahibiyim. Bu hoparlörü satıp kurtulacağım birgün. Sağolun, bilgilerinizle ufkumu açtınız. Maddi durumum oldukça bundan sonra hayatımda Edifier S350DB ve benzeri hoparlörler alıp kullanacağım. Benim dinlediğim müzikler Logitech z906 ya yakışmıyor... Yahel, Armin van buuren, Tiesto, Paul van dyk, M.I.K.E Push ve Plastic boy dinliyorum genelde.

    Son olarak en sevdiğim o müthiş müzikleri buraya yazmak istiyorum:

    Juan verdera&Yahel-La historia
    Push-Journey of life
    Tiesto-Sweet misery
    M.I.K.E push-Analogy
    Paul van dyk-Guardian
    Plastic boy-Live another life
    Yani ben gerçek olanları yazııyorum sadece.Bir uzay mekiği değil bu alet sonuçta.Sen bunun fanatikliğini yapanlara bakma.

    Hangi müziği,hangi filmi veya oyunu hiçbir anlamı yok.Ses cihazı verdiği sese bakıyor.Yani marifeti neyse odur.Logitech her zaman boğuk tıngırdıyor.Tüm modelleri aynı.Azıcık tiz ve mid verebilen modelleri ise,yine yapay seslere sahip.

    Microlab bence en dengeli (fiyat performans üçkeni) sese sahip.Modeller fark edebilse de, karakter bakımından değişmiyor.Ama ülkemizde neredeyse artık yok oldu microlab.

    Edifier microlab'lardan daha yapay ve boğuk sese sahip.Logitechten çok daha iyi gerçeğini değiştirmez.

    Şimdi bazıları çıkıp yazıyor ki,ben mıcrolab, edifier veya creative dinledim ama,logitechin bassı 2 katı vuruyor.Ve onu aldım diye yazıyorlar.Tamam tercih meselesidir olabilir.Sesin dengede olması kaliteye dem vurabilir.Ekolayzer kullanmadan,dengede çalabilen bir ses ürünü bana göre iyidir.Aynı şey kulaklık içinde geçerli.

    Şimdi demek istediğim şey,dinlenilen müzik türünün,müzik sistemi seçmesi gibi bir durum söz konusu olamaz diyorum.Yani sesi kaliteli verebilen bir cihaz,ona ne takarsan tak,ne bağlarsan bağla,sana tatmin olabileceğin bir ses sunacağıdır.

    Logitechi multimedya ve oyun için üretilmiş bir alet gibi aklamaya çalışırlar her defasında.Neden ? Çünkü iyi ses veremediği için bir kılıftır bu.Bakın iyi ses diyorum! Ses demek bass demek değildir.Ses yüksekliği de değil belirteyim.

    Microlab,edifier,creative,altec lansing vb.markalarda multimedya setler olarak geçmektedir.Ama ses ahenkleri ve zenginlikleri logitech markasından bence çok daha iyidir.

    Çıkıp şimdi birileri,ses zevki herkese göre değişir yazarsa,saygı duymak lazım.Ama ses işi dengeyi tutturma ve doğallık işi malesef.Gerçek olan bu.

    Anfi yapmak kolay iş herkes yapabilir.Hoporlör de öyle keza.Ama herkes amfi ile hopörlör arasında ki ilişkiyi tutturamaz.İşin içine bir de teknik detay ve tecrübe
    gibi ayrıntılar girince zor zanaat malesef.

    Son olarak bana göre,ses cihazının kaliteli olmasının hakkını,kaliteli stüdyo kayıtları desteklemeli.Güzel ses verebilen cihaza hakkını o kaliteli kayıtlar verebilir.




  • MONGUÇ M kullanıcısına yanıt
    Logitech z906'yı kaliteli stüdyo kayıtlarıyla (FLAC, DTS, 5+1 vb...) dinlediniz mi peki? Ben kaliteli müzik açınca baya fark ediyor çünkü ses kalitesi...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: malikester

    Selam arkadaşlar. Mu9000 sahibiyim. Tv'ye ses sistemi aldım (z906) fakat 5+1 ses alamıyorum. sağ sol center da sorun yok. Testlerde arka hoparlör için sesler yine önden geliyor. Logitech z906 ses sistemi var ve dijital optik ses çıkışıyla bağladım. z906'nın üzerinde encoder diye bi ışık var. netflixte film açtığım zaman 5+1 ses alamıyorum ama optik kabloyu ps 4 e bağladığımda hem o decoder ışığı yanıyor ve hemde 5+1 ses alabiliyorum. ama yine ps4 te youtobe dan test videoları açtığımda yine arka kolonlardan gelmesi gereken ses ön kolonlardan geliyor. Bu konuda yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
    Optik kablo ile 5+1 vermiyormuş HDMI kablo ile veriyormuş MU9000 forumunda demişlerdi sanki diye hatırlıyorum. Bir de HDMI ile dene.
  • Dinlemedim malesef.Zaten yorumlarımı,kaliteli ses kayıtlarını var sayarak yapmıştım.Üretici zaten, logitech Z906'nın kutusuna bile müzik ile ilgili bir vurgu yapmıyor.Yani kendi iddiası bile yok bu konuda.Kaldı ki,bu multimedya ürünlerini alan insanlar,muhtemelen mp3 dinleyici kitlesi olduğu aşikar.

    Z906'nın oyun ve sinama ağırlıklı kabul edilmesi,onun kabinlerini tweeter denen ucuz ve gerekli parçadan yoksun bırakmak anlamına gelmemeli.Logitechin genel manada, ses sistemlerin de bu tiz sürücüler kullanılmıyor.Bana göre,uyduları mid ve tiz seslerde hem zayıf,hem de yapay sese sahip.Ama her kullanıcı benim kadar sese duyarlı olmayabildiğinden,alıp kullanıyor.Kimseye karıştığım yok yani.

    Sonuç olarak demek istediğim,insanların istekleri değişebilir.Ben mesela multimedya sistem de olsa,hifi'ye denk bir ses almak istiyorum.Ve bu sesi alırken,ek olarak hiç bir bileşene (ses kartı vs.) gerek kalmamasını istemiyorum.

    Yani bana bir flac ve mp3'de bile doğal,dengeli,insan sesine yakın,detaylı tınılar sunabilen,tv'ye uyduya bağlandığında sesi iyi çıkan,bass olarak aşırı baskın olmayan,bass sesi derin ama,her ses frekansında aynı vuruşlarla,abartılı gümbürtü yaratmıyarak kafa ütülemeyen vb. tarzda bir karektere önem veriyorum.




  • 
Sayfa: önceki 202203204205206
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.