Şimdi Ara

LOGITECH-Z906'cılar BURAYA!!! (224. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4.600
Cevap
67
Favori
315.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 222223224225226
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tv de bluetooth var lg c1 oled acaba diyorum bluetooth üzerinden dd ve dts aktarımı sağlanabiliyormu bluetooth o aktarım protokollerini destekliyormu acaba ?

  • Arkadaşlar merhaba. Uzun süredir Z906 ses sistemini kullanıyorum. Seste cızırtılar başladı ve sorunun sebebini bulmaya çalışırken uydu hoparlörlerin birkaç tanesinin körüklerinin yırtılmış olduğunu gördüm. Bu körükleri bulabileceğim bir yer yada tamirini yapabilecek bir yer biliyor musunuz?

  • Sıfır logitech z906 kapalı kutu, n11den jetklik mağazasından alınma, satıyorum arkadaşlar, ilgilenen pm, kasım 2021de alınma, bir yıldan fazla garantisi var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • live2lift kullanıcısına yanıt

    Fiyat

  • Merhabalar ürünü yeni aldim bikac sorum olacakti. Urunde on of isigi yanmiyor calistiginda.decode isigi hangi durumlarda yaniyor? Bir de hoparlorlerin isigi sadece ayar yapilacagi zaman mi yaniyor?
     LOGITECH-Z906'cılar BURAYA!!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozhan1905 kullanıcısına yanıt

    Merhaba, hayırlı olsun.


    Dikkatli bakarsanız yönetim Konsolu üzerinde on-off led göstergesi olmadığını göreceksiniz, on-off olduğuna dair nereden bu kanıya vardınız bilmiyorum.  LOGITECH-Z906'cılar BURAYA!!! 

    Z906 da on-off göstergesi yoktur, buna da gerek yoktur, çünkü diğer led göstergeler (input, stereo, decode, ses seviye göstergeleri) olduğundan cihazın çalışıp çalışmadığını anlarsınız.


    Decode ışığı filmin ses kaydı dijital DD 5.1, AAC 5.1, DTS 5.1 olduğunda etkin hale gelir, bunun dışında filmin kaydı 2 kanal stereo olduğunda, standart tv ve uydu yayınlarında stereo ışığı yanar, çünkü tv yayınlarında dijital 5.1 ses yoktur, 2 kanaldır.

    Decode ışığı yanıyor mu yanmıyor mu diye test etmek istiyorsan internet den bahsettiğim dijital ses kayıtlarına sahip bir film indir, ya da netflix e üyeysen orada bu formatlı filmleri seyredebilirsiniz, o zaman decode ışığı yanacaktır.


    Hoparlör led ışıkları soruna gelecek olursak;

    Evet, sağ tarafta ki hoparlör led ışıkları yalnızca kumanda da ki level butonuyla ayar yapılacağı zaman yanar.

    Level butonu ile birlikte ses+ ve ses- butonu; Bas, arka sol ve sağ ve ön ortada ki merkez hoparlörlerin başlangıç ses seviyelerini ayarlamaya yarar. Ayrıntılar kullanma kitapçığında yazar.


    Örneğin; level tuşuna bastığında ilk bas hoparlör simgesi yanar, simge ışığı sönmeden hemen akabinde ses+ ve ses- düğmeleriyle ses seviyesini ayarlayabilirsiniz, level tuşuna 2. basışında arka sol ve sağ hoparlör, 3. basışında ön merkez hoparlörün simgeleri yanar.


    Eğer aksiyon sahnelerinde konuşma sesleri düşük geliyorsa level düğmesi ile ön ortada ki merkez hoparlörün ses seviyesini yükseltmelisiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 17 Temmuz 2022; 11:1:24 >




  • Cok tesekkur ederim. Elinize saglik detayli anlatmissiniz☺️👍🏻


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar arkadaşlar, Bendede z906 var uzun zamandır kullandım lakin son bir hafta içerisinde müzik dinlerken aniden tık diye bir ses çıkartıp kapanıyor ve 15-20sn sonra tekrar tık diye bir ses ederek kafasına göre açılıyor acaba bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir fikirleriniz nedir şimdiden teşekkürler.

  • Merhaba, cihaz çok yüksek sesle ve uzun süre çalışıyorsa kendini korumaya alıyor olabilir ya da elektrik hattında düşüklük varsa o da kapanmasına neden olabilir.

  • trubulans T kullanıcısına yanıt

    Benimde bir kere başıma geldi sos seste ses kapandı. Bir daha kapanmadı sahada son ses dinlemedim. Herhalde korumaya alıyor kendini


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PanikAtak kullanıcısına yanıt

    Aslında cihazı değil son ses pek kullandım bile söylenemez. Genelde kulaklık ile işimi hallediyorum. düşük seslerde dinliyorum dinlediğim zamanlarda da maalesef.

    orta ses oldun düşük ses olsun bir müzik parçası açtığım zaman 3-4dk sonra tırt diye bir ses gelip ses tamamen kapanıyor ve 3-5sn veya 10-15sn sonra tekrar açılıyor. Kontrol panelindeki ışıkları bu esnada hiç kapanmıyor bile. Tesisat sıkıntısı yoksa acaba sorun kontol panelindemi yoksa subwofer arkasındami kaynaklanabilir.

  • An itibarı ile z906 aldım sıfır gibi 3.000 ₺ verdim. Bakalım memnun kalacakmıyım. Yılların uyducusu olarak uydu hoperlolarları resimdeki gibi astım
     LOGITECH-Z906'cılar BURAYA!!!
     LOGITECH-Z906'cılar BURAYA!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 9 Eylül 2022; 20:52:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kalmazsan zaten sat gitsin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaslar, neredeyse 10 yildir sorunsuz kullaniyordum. Yeni evimde sistemi kurdum ve actiktan 1 dk sonra bir ses cikardi ve kapandi. Cihazi sokup kontrol ettigimde guc kartinin yandigini tespit ettim. Entegre, mosfetler direncler ve sigortalar yanmis. Neden oldugunu anlayamadim,

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İş işten geçmiş olsa da, tamir ettirirseniz bundan sonra cihazınızı bir akım korumalı priz ile korumanızı tavsiye ediyorum, elektrik dalgalanmalarına güven olmaz.

    Ben z906 yı 2014 yılından beri bu şekilde kullanıyorum, hiç arıza olmadı.


    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/152572370

  • Texassm0ke kullanıcısına yanıt

    8 yıl oldu hala kullanıyorum. Aktif olarak :) elektronik şans işi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıfır Creative T6300 5+1 satıyorum. İlgilenen olursa mesaj atsın. İyi günler dilerim.

  • Merhabalar, herkese sormuş olayım; ben Z906’yı samsung tvme optik kablo ile bağlayacağım, aynı zamanda tvye bağladığım apple tv, ps5 cihazlarım var. Apple tv ve ps5 ile dts 5.1 ses almak için o cihazlara da ayrı optik kablo mu çekmem gerek yoksa ikisi de tvye hdmi ile bağlı olduğu için benim Z906’yı optikle yalnızca tvye bağlamam yeterli mi?

    @kayamtky

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oziko kullanıcısına yanıt

    Tv nin yeteneğine bağlı olarak 2 yol söz konusu;


    Birinci yol:

    Eğer tv nin, hdmi ile bağlı bir cihazdan optik çıkışla z906 ya 5.1 ham sesi dijital (düz geçiş-passthrough yöntemi) çözülmemiş olarak gönderme yeteneği var ise:

    Bunu denemek için:

    Z906 yı tv ye 1 optik kablo ile bağla,

    Tv ses ayarlarından "düz geçiş-passthrough" gibi bir seçenek var ise, aktif yap,

    3 Cihazını da ayrı ayrı hdmi kablo ile tv ye bağla, tv nin hdmi girişleri yetersizse hdmi switch kullan.

    Bu durumda cihaz seçmek için hdmi girişini uzaktan kumandayla değiştirmek yeterli, hangi cihazı seçersen seç tek optik kablo üzerinden o cihazın sesini z906 çalacaktır.


    Yukarıda anlattığımı 5.1 ses (dts, dolby, aac) dijital kayıda sahip olduğuna emin olduğun bir film ile dene, filmi oynattığında z906 nın kontrol panelinde "decode" ışığının yanıyor olması lazım, yanıyorsa ne ala, birinci yolu kullan, yanmıyorsa ve ses var ise o zaman tv "düz geçiş " yapamıyor, sesi optikten 5.1 ham olarak değil, stereo olarak gönderiyor demektir, bu durumda ikinci yolu kullan.


    İkinci yol:

    Z906 nın bas hoparlörünün arkasında 2 dijital optik, 1 dijital koaksiyel olmak üzere toplam 3 dijital ses girişi vardır, 2 cihazını optik ile z906 nın 2 optik girişine bağla, kalan 1 cihazını dijital koaksiyel girişe bağlamak için optik-koaksiyel çevirici adaptör satın alarak bağla.

    Cihazları tv ye hdmi ile bağla.


    3 cihazını z906 ya ayrı ayrı optik kablo ile bağladıktan sonra film seyretmek için; uzaktan kumandalarla cihaz seçmek için hdmi switch' i, her cihaz seçiminde de o cihazın optik girişini seçmek için z906 nın uzaktan kumandasını kullanman gerekir. Bu durumda kumanda sayısını teke düşürmek için üniversal kumanda kullanmak hayatı kolaylaştırır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 25 Eylül 2022; 12:50:36 >




  • Red_devil33 kullanıcısına yanıt

    ses uzmanlarına göre hoparlörü astığın konum çok yüksek hocam, o mesafeden efektleri yeterince iyi alamazsın,

    oturma konumuna göre ön, merkez ve arka hoparlörler kulak hizasında olmalı, yer darlığı var ise arka hoparlörler baş hizasından en fazla 1 - 1,5 metre yukarıda olabilir.

  • 
Sayfa: önceki 222223224225226
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.