Şimdi Ara

Lordoz & Kifoz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Benim göğsüm çıkık ve Kanat skapula'm var. Kısacası duruşum çok kötü ve bunu düzeltmek istiyorum. Geçenlerde spora başladım ama hocanın verdiği hareketler bunları düzelticek gibime gelmiyor çünkü 2 arkadaşla beraber gidiyorum ve onların duruşunda sıkıntı yok ama hepimiz aynı harekletleri yapıyoruz. Yanlışsam düzeltin lütfen. Egzersiz hareketleri araştırmak istiyorum ama bende lordoz mu var kifoz mu var yoksa ikisi de mi var anlamadım. Ve anlış hareket yapmıyim diye size soruyorum bendeki nedir? Yardımcı olursanız sevinirim.


    Bu arada genetik olduğunu düşünüyorum. Babam bana hep küçükken bendede vardı diyor göğüs çıkıklığı için.


    Hiç bir ağrım falan yok bu arada bilmiyorum oluyor mu normalde

    Lordoz & Kifoz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 22 Haziran 2023; 21:9:59 >







  • Kendi kendine karar verme durum vahim gözüküyor doktora gitsene

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam iyi bir doktora gidip röntgen çektirirseniz doktor tavsiye verir spor falan diye bende bir fotoğraf vardı doktor spor haraketleri vermişti bulamadım bulabilirsem atacağım.Biraz haraket tavsiyesi de vereyim ilki barfiks demirine asılı kalabilirsin . ikincisi ayakların birleşik ve düz bir şekilde durup dirsekler 90 derece olacak bicimde iki kolunu yanlarda tutup 5 saniye beklersen ve bunu en az 25 defa yaparsan daha dik yürürsün sırtın güçlenir Allah ın izniyle.(bence kifoz olabilir kifoz olunca belde içeride oluyor scheuermann.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mazarek -- 22 Haziran 2023; 22:8:34 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bence kullan büyüme bitmeden büyük ölçüde düzelme ihtimali yüksek ama yine de doktara git daha iyi olur. bir haraket daha geldi aklıma iki kapı arasına geçip sırtını hissederek sınav gibi haraket yapabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mazarek -- 22 Haziran 2023; 23:0:8 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • scheuermann kifozu olabilir. Röntgen ile anlaşılıyor. Eğer öyleyse dereceye veya ağrıya göre ameliyat ediyorlar

  • Lordozun oluşmasındaki asıl etkenler core bölgesi dediğimiz karın bölgesi kasları, kalça, ön ve arka bacak kasları ve sırttaki kaslardaki dengesizlik ve güç farklılığı.

    Core bölgesi zayıf sırta göre, arka bacak da ön bacağa göre zayıf güçsüz olduğunda bu durum oluşuyor.

    Buradaki eksik bölgelere odaklandığında örneğin arka bacak ve kalça güçsüzlüğünü giderdiğinde core bölgeni güçlendirdiğinde duruşun düzelmeye başlayacaktır.


    Diğer arkadaşlarınla aynı hareketleri yapman şuan için normal. Her daim temel egzersizler ile başlanmalı spora. Zaten zamanla güç eşitsizliği gidecek. Örneğin arka bacağındaki eksiklik bazı hareketlerde ilerlemene engel olacak. Haliyle ön bacağın daha fazla gelişmeyecek. Arka bacağın ve kalçan geliştikçe diğer bölgelerde de etkisini göreceksin.


    Sırt çalışırken row gibi hareketlerde kalçanın, arka bacağın ve core bölgesinin güçsüzlüğü zaten ağırlık arttırmaya engel bir durum. Bu durumda sırtın daha fazla gelişmesine imkan tanıyamıyorsun. Bu önde olan bölgelerin daha az gelişeceği anlamına gelmiyor. Yine gelişecek fakat eksik bölgelerin daha çok gelişecek. Zamanla duruşun düzelecek.


    İyi bir duruş postür için kasların gelişmesi güçlenmesi önemli. Başladığım dönemde lordozum vardı. Eksik bölgelere örneğin arka bacak core bölgesine daha fazla odaklanarak bu durumun önüne geçtim.


    Bunlar haricinde aksi bir durum varsa zaten doktor bunu belirtecektir ameliyat vs gibi bi durum gerekiyorsa. Ama ne olursa olsun bilinçi kontrollü antrenman yaptığın sürece her daim bunların önüne geçebilirsin. Önce doktordan durumun ne olduğunu tam anlamıyla öğrenmelisin tabi ki. Bir de şu var her doktor spor bilimi konusunda bilgili değil. Hakim değiller ve ilgilenmiyorlar. Sen durumu öğren gerisini araştırarak da çözebilirsin.





  • Up


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.