Şimdi Ara

lpg de patlama sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arabam 2001 astra 1.6 16 v iki yıldır lavato eski sistem gaz takılı birkaç gün öncesine kadar hiçbir sorun yokken ikidepodur arada bir patlama yapıyor.öyleki hava filtresini bile patlatmış,değiştirdim fakat sorun devam ediyor.nedenini bilen yada bu konuda deneyim yaşayan arkadaşlardan ilği bekliyorum teşekkürler.



  • Eğer arabama LPG taktıracam hangi marka diye bi soru sorsaydın buradaki pek çok "lpg uzmanı" reklamcı montajcı vs ler şimdiye kadar en azından 50-60 cevap yazardı. Ne de olsa onlarınkisi en iyi sistem, ne patlatma yapar ne arıza ışığı yakar.....

    Neyse gelelim soruna:

    Şimdi çok nokta enjeksiyonlu bir araçta eski sistem lpg kitin var. Bu şu anlama geliyor: emme manifoldunun içinde sürekli gaz var. Sıralı sistemlerde gaz sadece emme fazındaki silindire enjekte edilirken seninkinde tüm silindirlere gitmeye hazır halde gaz var. Patlatma ise bu gazın silindir dışında, yani manifoldda ateş alması oluyor. Bunun ise açık ve net bir sebebi var o da silindirlerden birinin ateşleme anında kaçırması. Yani emme subaplarından birisi ya tam kapatmıyor ya da silindir içi yanma emme subabı tekrar açıldığında hala daha geçmiş olmuyor, ki bu zor bi ihtimal çünkü ateşleme sıkıştırma sonunda yapılır ve önce egsoz subapları açılarak silindirdeki atık gazlar dışarı atılır ardından emme subapları tekrar açılır...... Yani çok ama çok büyük bir ihtimalle silindirlerden birinde emme subapları tam kapanma yapmıyor. Bu da subap ayarı ile ilgili olabilir, egzantrik milinde fazla aşınma vs ile ilgili olabilir, ve az bir ihtimalde olsa ecu veya ateşleme ile (triger kayışı kaç yıllık veya kaç km dir değişmedi?) ilgili olabilir.




  • quote:

    Eğer arabama LPG taktıracam hangi marka diye bi soru sorsaydın buradaki pek çok "lpg uzmanı" reklamcı montajcı vs ler şimdiye kadar en azından 50-60 cevap yazardı. Ne de olsa onlarınkisi en iyi sistem, ne patlatma yapar ne arıza ışığı yakar


    Tamamen katılıyorum. İnsanların bilgi ve tecrübelerini paylaşma amaçlı olan bu forumda herkes kendinin ve kendi markasının reklamını yapma derdinde. Bütün başlıklar da böyle mesajlarla kirletiliyor, faydalı bilgiler bulunamaz hale geliyor.
  • Arkadaşım bence eski sistemi söktür sıralı taktır.Çünkü bu tür sorunları zaman içerisinde hep yaşarsın,size açacağı masraf daha ağır olabilir.
    quote:

    Orjinalden alıntı: sayany

    arabam 2001 astra 1.6 16 v iki yıldır lavato eski sistem gaz takılı birkaç gün öncesine kadar hiçbir sorun yokken ikidepodur arada bir patlama yapıyor.öyleki hava filtresini bile patlatmış,değiştirdim fakat sorun devam ediyor.nedenini bilen yada bu konuda deneyim yaşayan arkadaşlardan ilği bekliyorum teşekkürler.
  • ilğine teşekkürler gerçekten olay bilgi paylaşımı olduğunda kimse pas vermiyor yalnız patlamanın sizin dediğiniz sorundan kaynaklandığını sanmıyorum çünkü öyle olsa patlama arada sırada değil sık sık olması gerekirdi biraz motordan anlarım hatta biçok motor işini kendim hallederim amacım bu konuda deneyim yaşamış arkadaşların duyarlılığı ile bilgi ve tecrübelerini paylaşmaktı sagolasın tek bilimsel yaklaşım sizden geldi
  • eski sistemle sıralı arasında çokta bi fark yok arkadaşım,birinde emme manifolduna gaz toptan gidiyo diğerinde tek tek benim arabam uzun yolda 95-100 ykr,şehir içinde ise 130-150 ykr yakıyor bazı ustalar sistemin nasıl çalıştığını bile bilmiyorlar ve ahkam kesiyorlar.sorun oluştuğundada apışıp kalıyorlar bilgi paylaşıldıkça çogalır:benim 1 liram var seninde 1 liran var,ben sana sende bana paralarımızı verip değişsek değişen bişey olmaz yine 1 -er liramız olur.senin bir bilgin var benimde,değiştiğimizde ikimizinde ikişer bilgisi olur.teşekkürler.
    quote:

    Orjinalden alıntı: CROSS TEKNİK

    Arkadaşım bence eski sistemi söktür sıralı taktır.Çünkü bu tür sorunları zaman içerisinde hep yaşarsın,size açacağı masraf daha ağır olabilir.
    quote:

    Orjinalden alıntı: sayany

    arabam 2001 astra 1.6 16 v iki yıldır lavato eski sistem gaz takılı birkaç gün öncesine kadar hiçbir sorun yokken ikidepodur arada bir patlama yapıyor.öyleki hava filtresini bile patlatmış,değiştirdim fakat sorun devam ediyor.nedenini bilen yada bu konuda deneyim yaşayan arkadaşlardan ilği bekliyorum teşekkürler.






  • ARKADAŞLAR BENİM ARACIMDA HYUNDAİ ACCENT 99 1.5 GLS BENDE DE AYNI EMÜLATÖRLÜ SİSTEMDEN DE VAR VE PATLATMA SORUNUM BENİMDE BİR DEFA BAŞIMA GELMİŞTİ BUGÜN GAZ AYARI YAPTIRMAYA GİTTİM.USTA HAVA FİLİTRESİNİ DELİP YUVARLAK YAYLI BİR PARÇA TAKTI BU PARÇA SAYESİNDE PATLAMA OLSA DAHİ ARACA ZARAR VERMEDEN BU PARÇADAN PATLAYAN HAVANIN ÇIKACAĞINI SÖYLEDİ BENDE TAKTIRDIM BAKALIM NE OLACAK AMA MANTIKLI AYRICA HAVA FİLTRESİ VE PATLAYAN YERLERDEKİ HAVA GİRİŞLERİNİDE KAPATTIK ARABANIN ÇEKİŞİ MAŞALLAH ÇOK ARTTI AYNI SORUNU OLANLAR BENCE MUTLAKA YAPTIRSINLAR BİLGİLERİNİZE
  • Sıralı sistemlerde patlatmayı neden yapar?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.