Şimdi Ara

Mac bilgisayarları uzun vadede daha ucuz (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
1
Favori
2.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Apple istediği kadar algı yönetimi için böyle ücretli haberler yaptırsın, hiçbir zaman ürünlerini alıp para kazandırmayacağım. Madem Windows'a rakip olmak istiyor kendi cihazlarıyla sınırlamayı bıraksın, toplama sistemler desteklenir hale gelsin.

  • Tamamen beklenti ve ihtiyaçların karşılanması ile ilgili bir durum ancak Windows 8'den bu yana çekirdek konusunda bence Windows ciddi gelişmeler kaydetti. Hız olsun kendi içinde sorun çözme vb. olsun gayet iyi durumda. Ayrıca kullanıcı dikkatli olduktan sonra hiçbir cihaza virüs vb. bulaşamaz. Kaç senedir Windows kullanıcısıyım ve hiç anti virüs programı kullanmadım ki zaten Windows 8'den beri Defender gayet yeterli, virüs problemi ile karşılaşmadım. Ancak düşüncem o ki Mac cihazların yüksek fiyatının asıl sebebi yazılımdır, cihaz içinde o fiyatı alıyorlardır ki minimum 1500 Türk Lirası civarı olduğunu düşünüyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Bence daha fazla kar ederler. Oyun calismiyor o yuzden oyun satin almazsiniz. Ekran karti degistirmenize de gerek kalmaz. :D Bu arada IBM PC 'den alnasaydi PC kismini batirip Lenovo'ya satmak zorunda kalmazdi. Soyleyen batik zaten. :D

    Sevgili misafir. Pc den anlamak ile satış stratejisi yürütmek birbirinden farklı şeylerdir. Ürettiğin ürün ne kadar başarılı olursa olsun onu iyi pazarlayamassan batarsın. ibm bunu yapamadı ve çuvalladı. Kötü bilgisayarlar ürettiği için batmadı yani.

    ibm'in tarihine senin yaşın yetmez. senin deden ekmeğe pepe derken adamlar ilk analog bilgisayarlar için çalışma yapıyordu.

    https://www-03.ibm.com/ibm/history/exhibits/markI/markI_intro.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 24 Ekim 2016; 13:50:14 >




  • Şuanki mac lerde de standart pc donanımı kullanılıyor artık, o yüzden yok servis masrafı servisi arama masrafı gibi saçma sapan şeyler öne sürüp maliyeti yükseltiyor demek reklamdan başka bir şey değil. İşletim sistemi yüzünden donanım arızalanmaz. Zaten arızalanan donanımın garantisi olduğundan ek bir maliyeti yok. İlla MacOS kullanmak için apple almaya da gerek yok, Skylake serisi ile bile Hacintosh sistem kurulabiliyor. Hem daha ucuz hemde daha performanslı

  • quote:

    Orijinalden alıntı: RaDReS

    kaç yılında aldığımı bile hatırlamadığım 2. nesil i5 işlemci 560 ti ekran kartı 8gb ram ve asus anakartlı makineme geçen sene ekran kartını değiştirdim ve birkaç sene daha kullanmayı düşünüyorum. unutmadan windows içinde 29tl lisans ücreti verdim. şaka maka dede olmuş makina :D

    şimdi mac alsaydım daha uzun ömürlü mü olacaktı komik bir yazı olmuş gerçekten...


    bian bu mesajı benmi yazdım dicektim hocam kaderimiz aynıymış
  • güzel apple reklamı olmuş. money talks
  • DarthLuca D kullanıcısına yanıt
    ben ivy bridge'li (3317U işlemcili) laptopuma hakintosh kurmaya çalıştım. çok sorun çıktı, düşük performanslı çalıştı. bir sürü sorun çıktı, çözemeyince vazgeçtim, linux'le çalışmaya devam ettim. skylake'de durum farklı mı oluyor? daha mı sorunsuz kurulup, sorunsuz çalışıyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vamp kullanıcısına yanıt
    Basit işler için bu kadar yüksek para vermenin mantığı nedir.

    MAC tarafında işler dediğiniz gibi ise iPhone tarafında tam tersi mi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edirneli86 -- 24 Ekim 2016; 15:18:20 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu kadar ahmakça yalakalık gormedim....insan atarda biraz usturuplu atar...

    önce yazılımını kapalı kutu olmaktan cıkart...oyuncu lar oyunlarını yukleyebilsinler...

    daha sonra ofis kullanıcıları için birsey yap........

    dahadaha sonra...bu ikisini aynı yerde topla ondan sonra konusalım.....

    tasarımcı ları hesaba katmıyorum bile ....%95win7 kullanılıyor ondan öncede xp kullanıyorlardı

    herzaman söylerim mac iletisim için birebir..goruntulu konus.....emaillerine bak..birazda dandik oyunlar oyna..calıstıgın ofiste zaman öldür

    mac asıl bundan sonra batacak ...windows platformları birlestirdi...bırakın ofis olayını ...xbox ta oynadıgımızı pc dede oynamaya basladık

    adamlar 5 seneden beri..bunun ıcın calısıyor ..sapka cıkartmak lazım.....

    mac ten boyle bir proje goremezsınız .. cunku kullanıcı odaklı proje uretmıyorlar...

    2012 de makınamı 5 bin civarına topladım

    neredeyse 5 sene oluyor ..çatır çatır herseyı oynuyorum hemde sorunsuz ...benı bir 3 sene daha gorturur diye dusunuyorum...

    anlasılan IBM cıddı bir malı krız içinde ..kendini apple a yamamaya calısıyor ...acıklama ları tamamen safsata




  • 2800tlye Sony Vaio almıştım(Sony Centerdan), 6 yıl oldu hala sorunsuz kullanıyorum ve hala güncelliğini koruyan bir PC(yani işlemcisi, rami vs. olsun.http://www.sony.com.tr/support/tr/content/cnt-specs/VPCF13Z8E/list Sadece grafik kartı kötü sanırsam ama sadece fm, cs falan oynadığım için o da önemsiz ki macbook genel olarak oyuna elverişli değil bildiğim kadarıyla).

    Şimdi MacBook AppleStore fiyatlarına bakıyoruz, başlangıç fiyatı 5309tl.http://www.apple.com/tr/shop/buy-mac/macbook

    Başka sorum yok hakim bey, sanık sizindir.




  • mac bence çok hantal.
  • klasik bir ekrem71 haberi ben kaçar GG
  • vamp kullanıcısına yanıt
    Ya cahil cahil konuşmayın donanım bilgisiymiş. Sizin aldığınız donanımları tasarlayan adamlar mac kullanırken hala gelmiş burada milleti aşşağılıyorsunuz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ibm her zaman para için yalar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • armutyus A kullanıcısına yanıt
    sağlam CPU varmış 6 yıl öncesine göre. Ama harcadığı enerji de epey var. 45W'lık CPU kullanıyor. Verdiği performans 3200 passmark civarında. Ben de 3 yıl önce U serisi 17W'lık CPU'lu laptop almıştım onun verdiği performans da 3100 civarında. işte teknolojinin geldiği nokta. 3 yılda üçte bir enerji tüketimiyle benzer işlemci performansı verebilir hale gelmiş işlemciler. Acaba 6 yılda 45W'lık CPU kaç liralık elektrik harcamıştır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 24 Ekim 2016; 18:03:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ibm zahmet edip gerekçelerinide açıklasaymış bizde eyvallah etseydik. iş yerine 2010 yılında 100 adet sff hp dc 5800 aldık 2016 sonuna geldik servise giden bilgisayar sayısı 5 i bulmaz ve hala her biri sapasağlam. 2014 yılında 60 adet usff lenovo aldık servise giden bilgisayar sayısı 1 tane oda kullanıcının usb soketinde flash bellek kırmasından dolayı 2013 yılında 50 tane fujitsu aldık daha servise giden bilgisayar yok. şimdi 130 tane usff dell aldık bakalım bunlar nasıl olacak. kurumsal tarafta en iyi ürünler genelde dell oluyor ama. bence bu kullanım şeklinle alakalı bence başkalarına ... atmak yerine personellerine bilgisayar kullanmayı öğretsinler. azgın o... ya demir ....k dayanmazmış :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 61gün

    Ya cahil cahil konuşmayın donanım bilgisiymiş. Sizin aldığınız donanımları tasarlayan adamlar mac kullanırken hala gelmiş burada milleti aşşağılıyorsunuz.

    Neremle guleyim bilemedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekrem71 E kullanıcısına yanıt
    yahu bu nasıl haber allah aşkına

    dh facebooktaki boş beleş gruplar tarzında haber yapıyor.

    clickbaitlere de başlayın
  • vamp kullanıcısına yanıt
    Donanım bilmiyorlar ondan mac alıyorlar dedin ya artık hayatının sonuna kadar gül nerenle gülersen gül kardeş

    Soruna cevap olarak 2008 de almış olduğum mac mini bilgisayarımı hala kullanıyorum. 3 işletim sistemi güncellemesi yaptım. 2 donanım yükselttim. Halen kasmıyor. Hiç de kasmadı. 2012 de aldığım macbook air de halen çalışıyor. Onda da 3 işletim sistemi güncellemesi yaptım. Halen de kullanıyorum. 2 donanım yükselttim laptopda. Bunları geçtim hiç harddiske dokunmadan time machine ve icloud yardımıyla tüm mac mini dosyaların ve macbook air dosyalarım sync halinde. Ya masaüstümde bir word oluşturuyorum. Laptopu açıp devam ediyorum.

    Hepsini geçtim. Aç bir windowsda fpga tasarımı yap geç sql database kodla bırak ssh yap railsde servis yaz. Bunları yap sonra maci donanım bilmeyenler alıyor diye ahkam kes forumda. Herkesi kendiniz gibi bilgisiz sanıyorsunuz sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 61gün -- 24 Ekim 2016; 19:14:44 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şirketlerle bireyler arasındaki farkı kavrayın artık. IBM için, Google ve Amazon için elbette bu durum böyle. Sizin kullanım tarzınızla firmaların kullanım tarzı aynı değil. Bunu bireysel kullanım için söylemek ne kadar ahmakça olursa şirketler bazında düşünüldüğünde inkar etmek bir o kadar ahmakçadır.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.