Şimdi Ara

Mac bilgisayarları uzun vadede daha ucuz (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
1
Favori
2.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • iSheep yazarlar basını ele geçirmiş... onlar bu şekilde populer kalıyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cem650

    macos hata oranlarının az olması diye bişey yok bu bir yalan açık ve net ben iki platformuda kullanan biri olarak açıkça söylemek gerekirse Windows ta okadar çok şey yapılıyorki winodws o yapılan şeylerin hataları yüzünden crash olabiliyorki çok normal ve bana göre baya iyi yerlere geldi. mac de bişey yapamıyorsun öyle her istediğini kuramıyorsun mac'a virüs bulaşmıyor hepten yalan asıl ona daha çok virüs bulaşıyor. bu arada alet kapalı kutu ve ayrıca mac a-z ye herşeyini kendi üretip malzeme kaliteli olunca "alüminyum" elbette daha uzun yıllar gidiyor ama tasarruf işi de bana göre yalan ibm belliki mac'i yalamış... gizli ortaklık yapılmış.

    yahu bugün bir mac pro 10 bin tl civarı ben normal bir laptop alsam 3binden hesab et 3 yılda bir zevkine değişsem 9 yılda 3 yeni cihaz keyfe eskitirim hem yeni jenerasyon teknolojileri takip ederim hemde hiç bir teknolojiden eksik kalmam ve 8 senelikte cihazlarda garantim olurki bu dediklerim en kötü ihtimaldirki en iyi ihtimalle bir laptop alır 5 yıl kullanır çöpe atar kalan parayla gene laptop alır gene 5 yıl kullanır gene çöpe atar kalan parayla gene laptop alır 5 yıl kullanır ve çöpe atar..

    mac pro 15 sene çalışmaz elektronik ömür 7 yıl olarak kabul gördüki dün apple cihazları ölü kabul etti :)

    yani tamamen fiyasko bir haber yemezler... algı yaratmayın insanlarda...

    Tam tüketim toplumu kölesiyim diyorsun yani al 3 gün kullan at çöp deryalarına yenilerini kat mantık bu sizde ve yanlış.

    Ayrıca bizde hem mac hem pc kullandık özel değilsin yani ve her söylediğini doğru kabul ediyorum desem bile sen bana şunu açıklayamazsın 1 mac alıyorsun 10 yıl kullanıyorsun bu 10 yılda 5 yeni işletim sistemi çıkarıyor vede hepsini o mac destekliyor oluyor. Desteklediği gibi düzgün de çalışıyor, peki pc ne durum da 1 pc alıyorsun ooo aaa w7 li süper diyorsun, 1 sene sonra w8 çıkıyor. Hadi yeni güncel sürüm bu ona geçeyimde güncel fanboy olayım dedin ve w8'e geçtin backup(yedekleme) format(sıfırlma) uygun direver(sürücü) bulma derdin var. Sonra önceki sürümde çalışan oyun bu sürümde çalışmaz 40 takla attın çalıştırdın hop performansı düşer yaması çıkar(ücretli) tam yaptım dersin w9,5 tan 10 sürümü çıkar elindeki pc'de bir sürücü desteği yoktur pat pc elinde kaldı bu böyle gider... :)

    (Şimdiden duyar gibiyim fanboy atıp tutuyor diyenleri ama bunların tamamı gerçek ve gerçekler acıdır.)

    Bir şey daha windows aldın ve performanslı oyun oynayacağım dedin mi cebinden çıkacak para yeni mac parasıdır, ve hatta daha fazlasıdır. DH ana sayfasında takip ederseniz haberleri de çıkar hep bilmem ne marka paradatör fiyat 15.000 tl, bilmem ne marka dolaratör 8.500 döler$$ diye windows'a ucuz diyen 5k ekranlı mac fiyatı ile dell'in sadece 5k mönütörünün fiyatına baksın da gelsin. (Uzun uzun yazdım, uzun yazınca haklı oluyorsun modası var forumda, bunu gördüm ondan yani) ;]




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 61gün

    Donanım bilmiyorlar ondan mac alıyorlar dedin ya artık hayatının sonuna kadar gül nerenle gülersen gül kardeş

    Soruna cevap olarak 2008 de almış olduğum mac mini bilgisayarımı hala kullanıyorum. 3 işletim sistemi güncellemesi yaptım. 2 donanım yükselttim. Halen kasmıyor. Hiç de kasmadı. 2012 de aldığım macbook air de halen çalışıyor. Onda da 3 işletim sistemi güncellemesi yaptım. Halen de kullanıyorum. 2 donanım yükselttim laptopda. Bunları geçtim hiç harddiske dokunmadan time machine ve icloud yardımıyla tüm mac mini dosyaların ve macbook air dosyalarım sync halinde. Ya masaüstümde bir word oluşturuyorum. Laptopu açıp devam ediyorum.

    Hepsini geçtim. Aç bir windowsda fpga tasarımı yap geç sql database kodla bırak ssh yap railsde servis yaz. Bunları yap sonra maci donanım bilmeyenler alıyor diye ahkam kes forumda. Herkesi kendiniz gibi bilgisiz sanıyorsunuz sanırım.

    Hadi kardeşim kapı orda donanım yükseltmiş? Ne yaptın 4gb rami 8 gb mi yaptın? Ben komple anakartı ve işlemciyi değiştirip format atmadan windows 10 üzerinden devam ediyorum diyorum sen burda gazel okuyorsun. Sql falan filan diyorsun. Kardeş? 6700k 6800k 6900k, i76950x.... Kardeş ben istediğimi alır istediğim düzene takar istediğim ekran kartını da takıp her zaman mac bilgisayarların yarı fiyatına daha iyi pc toplar işlerimide görürüm(donanımdan anlayan herkes yapabilir). Sen kendi küçük dünyanda birşeyler yap işlerini devam ettirmeye çalış. Gerisini boşver. Yani o kadar coşmuşsunki oyunları filmleri mac sistemlerde yapıyorlar de artık bizde kalp krizi geçirelim ölelim şuracıkta. Yani kazmadan hallice iyi donanımlarıyla eski olan bir sistemi bu kadar övmek hangi aklın karıdır. Aynı fiyattta olan windows pc ve mac sistemler render bakımından 2 kat fark ediyor. Yani pc üzerinden kurulan sistem eğer mac ile aynı para verilirse 2 kat hızlı işler yapıyor. Sen sql demeye devam et :) adamın biri aynı pc ile renderi 40 dakkada alsın ötekide mac kullananda 80 dakikada alsın. İkiside aynı parayı ödesin. Mac kullanan kendini karda sansın. Sizinkisi bu hesap. Bu hayattaki herşeyi kod yazmak falan sanıyorsan yanılıyorsun.




    Yani senin anlayacağın profesyonel adam gidip şunu almaz

    http://www.apple.com/tr/shop/buy-mac/mac-pro

    gider kendi workstation sistemini toplar bu sistemede toz yutturur toz.




  • Burada yazan arkadaşların vakti ne kadar değersizmiş ki böylesine önemsiz bir iş için vaktinizi harcıyorsunuz. Neyin tartışmasını yapıyorsunuz ki? mac veya windows sistemlerin daha iyi olduğunu ispatlasan ne olur ispatlamasan ne olur? kime faydası var? faydası olsa olsa apple ve MS'a faydası olur. Size bir faydası yokken kendi firmanızmış gibi neyini savunup zamanınızı harcıyorsunuz? Takım tutar gibi işletim sistemi tutuyorsunuz. Hayret ettim valla.

    İsteyen windows kullanır isteyen mac kullanır. Herkes kendi öncelikleri, fikirleri ve tecrübeleri doğrultusunda seçim yapar. Herkesin kendi fikridir, seçimidir, saygı duymak gerekir.

    Saygılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IBM'e sallayan Apple haterlarını da gördük çok şükür. Her şeyden anlıyorsunuz ya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle olsa bile bu durum Tr için pek geçerli değil. İşe yarar özelliklerde bir macbook pro bilgisayar 7bin liranın üzerinde. Normal laptop fiyatları da eskiye göre yüksek ama 4bin lira bandında özellik olarak daha iyi bir laptop bulmak mümkün. Üstelik ekran kartı ve hafıza olarak daha avantajlı ve sonradan donanım ekleme avantajı da var.



    Windowsun hataları bıktırıyor evet. Fakat bazı programlar da sadece windowsta çalışıyor ve düşük donanım özelliklerinden dolayı windows yükleyince ben windows laptopların işlem gücüne yetişeceğini sanmıyorum.



    Geçen arkadaş mac almayı düşündüğünü söylediğinde fiyatlara bakayım dedim ve 128gb intel ekran kartlı modelin bile 4bin liranın üzerinde olduğunu gördüm. Ne kadar avantajlı olursa olsun sadece film,müzik ve internet için kullanılacak bir bilgisayara bu kadar para verilmez. Aynı işi 1500-2000 bandındaki laptoplar da rahatlıkla yapabiliyor sonuçta. Tek eksiği pil süresinin kısa olması.



    Ömür konusunda bence windows laptoplar da avantajlı. Plastik olsa bile uygun şekilde kullanıldığında minimum 5 yıl gidiyor ve sonraki windows sürümlerinde yavaşlama olmuyor. Mac bilgisayarlarda güncelledikçe de yavaşlama olduğunu duymuştum. Destek kesildiğinde de güncelleme alamıyor, fakat çok eski bir windows bilgisayara ssd takarak son sürüm windows ile yeterli hızlarda kullanmak mümkün.



    Servis konusunda iyi olan markalar da var. Kapıdan kargoyla alıp 10 gün içinde tüm onarımları yaparak teslim edeni gördüm.



    Fiyatları diğerleriyle yakın seviyelerde olsa özel programlar kullanmayacaklara tavsiye edilebilir, fakat bu fiyatlara ben masaüstü veya laptop almayı tercih ederim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • coolman7 C kullanıcısına yanıt
    Seninde zamanın bol ki gelip burda konuya atlayıp klişe laflar ile mesajım bulunsun ayağı yapmışsın.

    İnsanlar tartışır sana ne madem milletin harcadığı zamana laf ediyorsun senin burda işin ne değerli zamanını değerli şeyler ile harca.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • meslek icabı 15 senedir mac kullanıyorum ve hiç bir zaman yarı yolda bırakmadı.

    grafik ve müzik sektöründe rakipsizler..... yaptığı imkan sağladığı projeleri windows tabanlı işletim sistemlerinde yapmak imkansız ötesi bir olay.

    milenyum yılına yakın doğumlu gamer bebelerin gelip mac'i eleştirmeleri trajikomik bir vaka.
  • Selçuk ALAGÖZ kullanıcısına yanıt
    Windows 7den beri bir kere bile bilgisayar coktu ya da virus girdi diye format attigim olmamistir. Basit de kullanmam bilgisayari her seyi yaparim. Biraz kullanim sekline bagli diye dusunuyorum bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vamp

    quote:

    Orijinalden alıntı: 61gün

    Donanım bilmiyorlar ondan mac alıyorlar dedin ya artık hayatının sonuna kadar gül nerenle gülersen gül kardeş

    Soruna cevap olarak 2008 de almış olduğum mac mini bilgisayarımı hala kullanıyorum. 3 işletim sistemi güncellemesi yaptım. 2 donanım yükselttim. Halen kasmıyor. Hiç de kasmadı. 2012 de aldığım macbook air de halen çalışıyor. Onda da 3 işletim sistemi güncellemesi yaptım. Halen de kullanıyorum. 2 donanım yükselttim laptopda. Bunları geçtim hiç harddiske dokunmadan time machine ve icloud yardımıyla tüm mac mini dosyaların ve macbook air dosyalarım sync halinde. Ya masaüstümde bir word oluşturuyorum. Laptopu açıp devam ediyorum.

    Hepsini geçtim. Aç bir windowsda fpga tasarımı yap geç sql database kodla bırak ssh yap railsde servis yaz. Bunları yap sonra maci donanım bilmeyenler alıyor diye ahkam kes forumda. Herkesi kendiniz gibi bilgisiz sanıyorsunuz sanırım.

    Hadi kardeşim kapı orda donanım yükseltmiş? Ne yaptın 4gb rami 8 gb mi yaptın? Ben komple anakartı ve işlemciyi değiştirip format atmadan windows 10 üzerinden devam ediyorum diyorum sen burda gazel okuyorsun. Sql falan filan diyorsun. Kardeş? 6700k 6800k 6900k, i76950x.... Kardeş ben istediğimi alır istediğim düzene takar istediğim ekran kartını da takıp her zaman mac bilgisayarların yarı fiyatına daha iyi pc toplar işlerimide görürüm(donanımdan anlayan herkes yapabilir). Sen kendi küçük dünyanda birşeyler yap işlerini devam ettirmeye çalış. Gerisini boşver. Yani o kadar coşmuşsunki oyunları filmleri mac sistemlerde yapıyorlar de artık bizde kalp krizi geçirelim ölelim şuracıkta. Yani kazmadan hallice iyi donanımlarıyla eski olan bir sistemi bu kadar övmek hangi aklın karıdır. Aynı fiyattta olan windows pc ve mac sistemler render bakımından 2 kat fark ediyor. Yani pc üzerinden kurulan sistem eğer mac ile aynı para verilirse 2 kat hızlı işler yapıyor. Sen sql demeye devam et :) adamın biri aynı pc ile renderi 40 dakkada alsın ötekide mac kullananda 80 dakikada alsın. İkiside aynı parayı ödesin. Mac kullanan kendini karda sansın. Sizinkisi bu hesap. Bu hayattaki herşeyi kod yazmak falan sanıyorsan yanılıyorsun.




    Yani senin anlayacağın profesyonel adam gidip şunu almaz

    http://www.apple.com/tr/shop/buy-mac/mac-pro

    gider kendi workstation sistemini toplar bu sistemede toz yutturur toz.








    ben neden insanların mac aldığını anlatmaya çalıştım sen gitmiş render diyorsun. renderı sunucular da yapar. tasarımcı gösteriyorsun. tasarımcıların hangi bilgisayarı kullandığı malum. fpga nedir onu bir öğren, unix tabanlı sistemlerle windows 10un kıyaslamasını anca oyunlarda yaparsın. 150 fpsde oyun oyna dur sen. gerisini biz hallederiz. windows railsi desteklemiyor bile. oracleı git bir windowsa kurdum de adamın azına azına bakarlar kâle almazlar bile. ben render yapıyorum ama diye gez. sana göre bu forum da server olarak windows 10 kullanıyordur allah bilir :D

    mac türkiyede pahalı diye amerika da da pahalı sandım sanırım. oyun bilgisayarı alacaksan pc al iş bilgisayarında mac çok daha fazla tercih ediliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 61gün -- 24 Ekim 2016; 23:25:38 >




  • Dünyanın en şişirme markası apple herhalde. Ama takdir ediyorum firmayı 3 kuruşluk malı 5-6 kuruşa satabiliyorlar. Helal olsun, başarılarının devamını dilerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cem650

    macos hata oranlarının az olması diye bişey yok bu bir yalan açık ve net ben iki platformuda kullanan biri olarak açıkça söylemek gerekirse Windows ta okadar çok şey yapılıyorki winodws o yapılan şeylerin hataları yüzünden crash olabiliyorki çok normal ve bana göre baya iyi yerlere geldi. mac de bişey yapamıyorsun öyle her istediğini kuramıyorsun mac'a virüs bulaşmıyor hepten yalan asıl ona daha çok virüs bulaşıyor. bu arada alet kapalı kutu ve ayrıca mac a-z ye herşeyini kendi üretip malzeme kaliteli olunca "alüminyum" elbette daha uzun yıllar gidiyor ama tasarruf işi de bana göre yalan ibm belliki mac'i yalamış... gizli ortaklık yapılmış.

    yahu bugün bir mac pro 10 bin tl civarı ben normal bir laptop alsam 3binden hesab et 3 yılda bir zevkine değişsem 9 yılda 3 yeni cihaz keyfe eskitirim hem yeni jenerasyon teknolojileri takip ederim hemde hiç bir teknolojiden eksik kalmam ve 8 senelikte cihazlarda garantim olurki bu dediklerim en kötü ihtimaldirki en iyi ihtimalle bir laptop alır 5 yıl kullanır çöpe atar kalan parayla gene laptop alır gene 5 yıl kullanır gene çöpe atar kalan parayla gene laptop alır 5 yıl kullanır ve çöpe atar..

    mac pro 15 sene çalışmaz elektronik ömür 7 yıl olarak kabul gördüki dün apple cihazları ölü kabul etti :)

    yani tamamen fiyasko bir haber yemezler... algı yaratmayın insanlarda...

    Orta halli bir kullanıcının windows da kurdugu ama macos ta kuramadıgı programlar nelerdir ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 61gün

    quote:

    Orijinalden alıntı: vamp

    quote:

    Orijinalden alıntı: 61gün

    Donanım bilmiyorlar ondan mac alıyorlar dedin ya artık hayatının sonuna kadar gül nerenle gülersen gül kardeş

    Soruna cevap olarak 2008 de almış olduğum mac mini bilgisayarımı hala kullanıyorum. 3 işletim sistemi güncellemesi yaptım. 2 donanım yükselttim. Halen kasmıyor. Hiç de kasmadı. 2012 de aldığım macbook air de halen çalışıyor. Onda da 3 işletim sistemi güncellemesi yaptım. Halen de kullanıyorum. 2 donanım yükselttim laptopda. Bunları geçtim hiç harddiske dokunmadan time machine ve icloud yardımıyla tüm mac mini dosyaların ve macbook air dosyalarım sync halinde. Ya masaüstümde bir word oluşturuyorum. Laptopu açıp devam ediyorum.

    Hepsini geçtim. Aç bir windowsda fpga tasarımı yap geç sql database kodla bırak ssh yap railsde servis yaz. Bunları yap sonra maci donanım bilmeyenler alıyor diye ahkam kes forumda. Herkesi kendiniz gibi bilgisiz sanıyorsunuz sanırım.

    Hadi kardeşim kapı orda donanım yükseltmiş? Ne yaptın 4gb rami 8 gb mi yaptın? Ben komple anakartı ve işlemciyi değiştirip format atmadan windows 10 üzerinden devam ediyorum diyorum sen burda gazel okuyorsun. Sql falan filan diyorsun. Kardeş? 6700k 6800k 6900k, i76950x.... Kardeş ben istediğimi alır istediğim düzene takar istediğim ekran kartını da takıp her zaman mac bilgisayarların yarı fiyatına daha iyi pc toplar işlerimide görürüm(donanımdan anlayan herkes yapabilir). Sen kendi küçük dünyanda birşeyler yap işlerini devam ettirmeye çalış. Gerisini boşver. Yani o kadar coşmuşsunki oyunları filmleri mac sistemlerde yapıyorlar de artık bizde kalp krizi geçirelim ölelim şuracıkta. Yani kazmadan hallice iyi donanımlarıyla eski olan bir sistemi bu kadar övmek hangi aklın karıdır. Aynı fiyattta olan windows pc ve mac sistemler render bakımından 2 kat fark ediyor. Yani pc üzerinden kurulan sistem eğer mac ile aynı para verilirse 2 kat hızlı işler yapıyor. Sen sql demeye devam et :) adamın biri aynı pc ile renderi 40 dakkada alsın ötekide mac kullananda 80 dakikada alsın. İkiside aynı parayı ödesin. Mac kullanan kendini karda sansın. Sizinkisi bu hesap. Bu hayattaki herşeyi kod yazmak falan sanıyorsan yanılıyorsun.




    Yani senin anlayacağın profesyonel adam gidip şunu almaz

    http://www.apple.com/tr/shop/buy-mac/mac-pro

    gider kendi workstation sistemini toplar bu sistemede toz yutturur toz.








    ben neden insanların mac aldığını anlatmaya çalıştım sen gitmiş render diyorsun. renderı sunucular da yapar. tasarımcı gösteriyorsun. tasarımcıların hangi bilgisayarı kullandığı malum. fpga nedir onu bir öğren, unix tabanlı sistemlerle windows 10un kıyaslamasını anca oyunlarda yaparsın. 150 fpsde oyun oyna dur sen. gerisini biz hallederiz. windows railsi desteklemiyor bile. oracleı git bir windowsa kurdum de adamın azına azına bakarlar kâle almazlar bile. ben render yapıyorum ama diye gez. sana göre bu forum da server olarak windows 10 kullanıyordur allah bilir :D

    mac türkiyede pahalı diye amerika da da pahalı sandım sanırım. oyun bilgisayarı alacaksan pc al iş bilgisayarında mac çok daha fazla tercih ediliyor.

    Haklısın kardeş ama haklı olduğunu zannedenlerden :) Heryede mac var. Apple ın dediği donanımın üzerine virgül ekleyemediğin maclerle yönetiliyor heryer. Vaybe kafalara gel :) sunucularda zaten mac proydu :D ya nedir sizden çektiğimiz allah aşkına bana maclerle yönetilen sunucular, oyun yapımcıları, film şirketleri ya da ileri seviye ses sütüdyoları gösterebilirmisin? Ara bakalım. Ben sana uncharted yapım videosunu attım istersen avatarın nasıl pclerde yapıldığınıda atayım. Sende oracle de unix de orda burda saçmala dur.

    İnsanlar neden mac alır? Çünkü adam windows kullanamıyordur. Sebebi budur. Anlamıyordur sadace bir programda bir işlem yapma becerisi vardır. Yaklaşık %80-90 ıda bir iş yaptığını zanneder ortalığı kirletir. Starbucksta hava yapmak için alır çoğu bir iş yaptığından değil yani. bAzıları vardır kendi yapabildiği iş kadarına yettiği için alır onlarında oranı %10-20. Gerisi bir iş yaptığını zannedenlerdir.

    Kardeşim şunu aklına sokki hiçbir profesyonel stüdyo limitlenmiş bir donanım sistemi kullanmaz. Kullanırsa kendi bacağına sıkar. Bu yüzden workstationlar kurulur. Bana maclerle workstation kurabilir misin? Neden uncharted yapımında elma logosunu göremedik ya da başka bir profesyonel işlerde? Çünkü maclerin yeri bura değil. Macler bireysel ürünler. yapabildikleride Apple yüzünden limitli. açsınlar donanım kilidini bizde ona göre konuşalım. Donanıma göre yazılım diye söylenip milleti sınırladığı sürece ileri seviye iş yapılan stüdyolarda macler kullanılmayacaktır. Ancak basic işlerde girişi seviyesinde projeler üretilebilir. Sen anlayamdığın için gözüne örnek sokarak devam edeyim ben. Bak bakalım şu videodaki fiyat performans rezilliğine ondan sonra birde yorum yap. Sabahtan beri bunu anlatıyorum sende oracle sql diyorsun. Sana oracle ve sql ya da başka bir yazılımla başarılar. Ancak aklı başında iş yapan hiçkimse şu aşağıda paylaşmış olduğum ürünü alıp rezil olmaz. İyi akşamlar





  • Iphone kullanıcısı olarak ev kullanımında macbookun gereksiz ve aşırı pahalı olduğunu düşünüyorum.

    Windows sistemler ile aynı donanım yok mu içinde?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IBM in ciddi anlamda sacmalamasindan baska birsey degil.

    Zamaninda Bill Gates IBM ile anlasmaktansa Microsoft'u kurup daha buyuk bir firma haline geldi ve sanirsam hala bunun acisini yasiyorlar.

    Boyle bir aciklamayi bir Donanim devi olarak baslayip su anda hicbir donanim uretmeyen, sadece buyuk firmalara hizet veren bir taraftan da yazilim ve analiz uzerine yogunlasan bir firmanin yapmasi daha da ilginc.

    Ayrica madem Apple bu kadar iyi neder clusterlarini Apple a urettirmiyorlar ?

    Neyse uzerinde durmaya degmez, sacma sapan bir aciklama...

  • 8.000e dell 5k almayan arkadaş amazonda 1.100 dolardı keşke amazondan alsaydı monitörü
    vergi vs harici kalan 4.000 parasınada 6600k çift rx 480 veya tek gtx 1080 felan alırdı bir sistem kurardı
    ha bu sistem mac'te yapacağın herşeyi aynı süre yapar hatta mac donanımı toplasan dahi yapardı
    eniştem 3310 kullanıyor benip şaka maka hala pil bulunuyor cihaza, gayet memnun bimcell operatörüde çekiyomuş heryerden
    bu mantıkla gidelim, herkes nokia almalı daha uzun ömürlü cihazları var
    ha ekran dokunmatik değil felan ama ömrü uzun bu yeterli bir sebep
    2013te 950 liraya A10-6800k işlemci ile bir pc topladım dota ve heroes of the storm oynar, film dizi izlerim
    200 liraya 250gb 850 evo ssd aldım
    sanırım bi ara daha serin olsun deyu 200 daha harcar kasa ve psu alırım
    o yıllarda mac alsam gene aynı işi yapacaktım, gene ssd olsun isteyecektim ama kasa değişmeye gerek kalmicaktı (kasa da 2010da aldığım xigmatek kasa 500w)
    şimdi mac almak kerizlik benim gibilere, ha işine yarayan vardır eyvallah ama benim gibi biraz oyun film dizi insanına pahalı, face twit insta için iphone almak gibi bişey...
    gelelim dell gibi firmalara
    mac aman personelim kurcalamasın tablosuna baksın raporunu yazsın, bi niteliği olmayınca da bozamasın cihazı diye alır, umduğunu da bulamaz
    şu apple işletim sistemini lisans ile satsa mobil cihazlar ve pcde kendi malından zerre satamaz, elimdeki cihaza stabil hackintosh yapabilsem 2013te 3-4katı fiyat farkı olan mac ile arasında performans farkı çok olmazdı...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • MacOS'un temelini oluşturan BSD sistemini öğrenmek isteyenler PcBSD indirip deneyebilirler. Mac, bu sistemin üstüne Aqua isimli grafiksel kullanıcı arayüzü eklenerek oluşturulan bir sistem. Microsoft'u pek sevmem ama taktir ettiğim noktası sistemini oturdu baştan yazdı yıllar içerisinde geliştirdi. Apple ise hazır olan BSD sistemini aldı görünümü kendisine göre uyarladı ve ortaya MacOSX'i çıkarttı. PcBSD denemek isteyenler içinhttp://pcbsd.org/?lang=tr

    MacOSX nasıl oluşmuş grafiksel tablo - Sarılar BSD ailesi (Kaynak Wikipedia) -https://en.wikipedia.org/wiki/MacOS

    Mac bilgisayarları uzun vadede daha ucuz




  • windows bilgisayarıma mac os kurarım kafa rahat

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fotoğraf ve video ile uğraşan biri olarak belirtmek isterim ki mac ile istediğim herşeyi yapabiliyorum. Benzer özelliklerde bir pc almaya kalksam belli yarı fiyatına mal olacaktı. Ancak kullandığım cihaz ile çok az hata aldım bugüne kadar. Ayrıca işyerinde Windows 8 bilgisayarın otomatik olarak kendini Windows 10'a yükseltmesi ile birkaç saatlik iş yapamadık derdi de ayrı tabii. Bu gibi durumlarda ihtiyaçlarınıza göre düşünüp ürün almak gerekiyor. İki sisteminde birbirine üstün geldiği noktalar bulunmakta. Benim için geçerli olan durumlar sizin geçerli olmayabilir. Keza sizin için geçerli olan durumlar ben de geçersiz olabilir.

  • 10-15 sene önce ateşli bir şekilde mac ciler ve pc ciler tartışması vardı ama gerçekten o zamanlar sorunlu windows ve zayıf donanımlar zamanıydı. Tasarım konusunda da mac lerin çok çekici olduğu zamanlardı Şimdi ise bence işler çok değişti. 3 sene önce aldığım ssd li msi GE60 serisi laptopumu aldığımda win 7 vardı sonra 8, 8.1 ve şimdi 10 oldu ve halen bir gram performans kaybetmedi. Önemli bir arıza olmassa herhal de beni 10 sene daha idare eder. O zaman verdiğim paraya böyle bir mac almak istesem 3 katını verecektim.

    Aslında basit işler kullancısı açısından biri elma diğeri armut. Yani her ikiside işlerini görüyor ama elmanın mouse'u olsun, mıknatıslı güç konnektörü olsun en önemlisi geçmişten gelen havası olsun kullanıcıyı halen kendine çekiyor. Fakat Türkiye için çok pahalı gerçekten. Burada bakıyorum (abd) cafelerde orda burda gördüğüm laptopların %90 ı mac Ama bu çok normal çünkü gelir seviyesine göre burada pahalı değil.





  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.