Şimdi Ara

Madenciler, Bitcoin'deki düşüş nedeniyle ekran kartlarını satmaya başladı (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
1
Favori
12.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • "Microsoft'un sitesinden sınırsız olarak hediye çeki bastırabildiğini fark eden genç yazılımcı bu hediye çeklerini Paxful.com isimli siteye kripto para karşılığında sattı. Microsoft hediye çeklerini bitcoin'e çeviren genç daha sonra parayı alt coinlere çevirerek akladı ve harcamalarına başladı."



    Bu dumenin de elbet birgun sonu gelir.

  • Madencilik zor, 3 sene önce verdiğim emeğe değdi ama şimdi doğru yerde zamanında yatırımla bu iş daha kolay, gençlik gittikçe farklı heyecanlara geçiyor işte insan. Paritex iyidir, bilen bilir bilmeyene de söyleyim, oradan işlem yapın, sağlam borsacılar.

  • en babasından 100 lira çıkar benden tanesine

  • Sonunda be kardeşim artık düzelsin şu piyasa , Neresinden tutarsan zararla kapatıyorsun...

  • PzKpfwVI kullanıcısına yanıt

    Eth hesabıma her baktığım an onlar için kahroldum hocam. Ethereum’ları ağlayarak kazdım, ama çarem yoktu. 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zerathull

    Eth hesabıma her baktığım an onlar için kahroldum hocam. Ethereum’ları ağlayarak kazdım, ama çarem yoktu. 

    Ehehe, keyifler yerinde hocam, daha çok kazanırsınız umarım. Ben isterim herkes istediği karta sahip olsun. Sonuçta biz de alırken sıkıntı çekiyoruz. Benim nefret ettiğim şey kartını pahalıya satıp yenisini alamayınca ikiyüzlülük yapan arkadaşlar. Kriptoya sövüp yine parasının bir kısmını kriptoya yatıran, karını aldıktan sonra keşke biraz daha kalsaydım daha fazla kazanacaktım diyen malum arkadaş.

  • PzKpfwVI kullanıcısına yanıt

    Hepsi elindeki kartı piyasa zirveyken minerlara sattı.Sonra kart bulamayınca ağladı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekran kartlarının ömrü bittiğinden satıp yeni kartlara geçecekler haberi yazan bitti algısı oluşturuyor...

  • 7 yıldır kazım yapıyorum eth 800 den 150 e dolara düştüğünde de kazmaya devam ettim hiç sorun yok benim için bir iş yeri gibi bu. Çok şükür iyide kazandım şu anda 29 adet rtx 3090 + 30 adet 3080 + 80 adet 3070 ve fantezi olsun diye x99 anakart la 4 tane 3060 çalışıyor takır takır eth isterse 10 dolar olsun yine kazmaya devam... :)

  • Esxici E kullanıcısına yanıt

    Evet bu bir gerçek ancak bu şekilde ölmeleri için çok uzun zaman geçmesi lazım 2-3 senede bozulacak şeyler değiller. Düzgün soğutma ve bakım ile bu süre dahada uzatılabiliyor.


    Ona bakarsanız 20-40 senelik ağır işlerde çalışmış bilgisayarlar hala çalışıyor? Ağır işler derken kripto şifreleme işlerinde çalışmış bilgisayarlardan bahsediyorum.


    Bu cihazlar bir sıkıntı olmadan hala çalışabilmekteler?

  • Ona bakarsan sürekli oyun oynanan ekran kartlarınında bozulması gerekir değil mi?


    Evet belli bir ömürleri var ancak bu ömürler neredeyse çeyrek asıra kadar uzanabiliyor hatta bazen bu ömrünü tamamlaması daha uzun sürebiliyor. 25-40 senelik eski bilgisayarlar var zamanının ağır işlerinde çalışmış, o bilgisayarlar hala sağlam bir şekilde çalışıyor ve müzelerde sergileniyor bir kısmı ise koleksiyoncuların elinde duruyor.


    Arzası varsa restore ediliyorlar.


    Yani 2-3 sene madencilik yapıldı diye bozulacak diye bir şey yok. Madenci yapan kişinin bilgisine ve donanıma verdiği önemle orantılıdır bu konu.


    Madencilikte VRAM'lere çok abanıldığı için hani şöyle tarif edeyim sana çok uzun bir döküman veriliyor ve sen bunları tek tek okuyup bitirmeye çalışıyorsun bunun gibi düşün, ekran kartının yaptığıda bu. VRAM'lerde bobinlerde ve mofsetlerde çoğu donanım parçasında ISI SENSÖRÜ yoktur.


    Madencilik yaparken ısıya dikkat edilmezse sen o VRAM'leri, mofsetleri yakarsın. 25 yıllık ağır işlerde özellikle şifreleme algoritmalarını kırmada veya üretmede, sunucu yükü taşımış eski bilgisayarlar var zamanının ağır işlerini yapmış olan cihazlar ama hala bu cihazlar çalışıyor?


    Çoğu müzede sergileniyor sorunu varsada restore ediliyor. VRAM veya Mofsetlerin bakımsız bir şekilde ve ısıya dikkat edilmeden kullanılması sonucunda bozulma payı 1 sene ile 5 sene arasına tekabül eder. Şayet sen bakımı düzgün yaparsan 20 seneye yakın kullanırsın o donanımı.


    Anakartların işlemcileri ve ram, pci-e slotlarından çok neden diyotlarının yandığını biliyor musun? Aynı şekilde mofsetler vs? Çünkü bunlarda ısı sensörü olmuyor. Anakart üzerinde bulunan mofsetler ve diyotların üzerine bu yüzden çoğu overclock ile uğraşan insan yada soğutmayla uğraşan alüminyum plakalar veya bakır plakalar yerleştiriyor aynı şey ekran kartı içinde geçerli.


    Boş boş konuşma yazılım teknikeriyim.





  • saveyourself S kullanıcısına yanıt

    Bozulmaz demiyorum, 20 seneye yakın bir süre kullanabilirsin diyorum düzgün kullanılırsa veya bakımları yapılırsa.


    Müzede ki tablolar eskiyor ancak restore ediliyor değil mi sergilenmek için?


    Ona bakarsan 20-40 sene önce tasarlanmış şifreleme algoritmalarında pestil edilmiş ve bununlada kalmayıp gemi ile taşınırken fırtınalı denizlerde okyanusu boylayıp yıllarca deniz altında kalan bilgisayarlar bile restore edilip çalıştırılabilir hale getirilebiliyor.


    Hadi okyanus mevzusunu geçtik çok uçuk bir örnek ama yinede şifreleme algoritmaları veya görsel işleme için kullanılmış zamanında bu iş için çok zorlanmış bilgisayarlar hala çalışabilmekte?

  • Kardeşim bende yazılım teknikeriyim ama donanım hakkında ve madencilik hakkında bir b.k bilmediğin belli. Sürekli oyun oynanan kart ile madencilik yapılmış kartı bir tutuyorsan sana söylenecek bir şey mi var. Bak keyfine git madencilik yapılmış kart al sen onları kullan. Sürekli oyun oynanan kart ile 7/24 günlerce, aylarca, yıllarca hiç durmadan 100 yük altında çalıştırılan kartı bir tutmandan zaten ne donanımdan, elektronikten ne kadar iyi anladığını belli ediyorsun, boşuna harcanma buralarda git kendi gpu nu falan geliştir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir tutulur neden mi?


    Bazı oyunlar ekran kartının VRAM'ine abanır bu durum aynı mining yapılmış etkisine neden olur. Bazıları ise optimizasyonu iyi sağlamak için görüntü paketlerini normal Ram'de tutar evet uzak mesafeyi daha geç görürsün daha geç yüklenir ama ekran kartının temel VRAM belleği oyunun motoru için saklanmış olur.


    Oyunların hepsi ekran kartı işlemcisine abanmaz, VRAM'e abanan oyunlarda vardır. Bu durum madencilik yapmak kadar kötüdür. Özellikle çok büyük haritalı oyunlar oynuyorsan war zone gibi bu doku paketleri düzgün optimize edilmemiş ise ekran kartının canını okur.


    Madencilik dediğimiz mevzu ise VRAM'lerde belli hashlerin tutulması ve sıra sıra okutulup GPU tarafından yorumlanıp bu hashin çözülmesidir. Çok büyük asal üslü sayıları buraya örnek verebiliriz büyük sayıların asallarını bulduğunu varsayalım makine bunun için elinde ki diziyi sektör sektör okuyor ve o VRAM'de ki her bloğa tek tek bakmak zorunda kalıyor. VRAM'leri şişiren ısıtan 100 derecelere kadar çıkmasına neden olan şeyde bu zaten.


    İşlenecek çok fazla veri var. Her bir RAM sektörünün defalarca taranması gibi düşün.


    Ekran kartlarında ki mofsetlerin, bobinlerin, ram belleklerin yanmasının nedeni budur ve bunların çoğunda özellikle VRAMLERDE ISI SENSÖRÜ YOKTUR. GPU'larda ısı sensörü çok ciddi ısılarda ekran kartını korumaya alır. VRAM'ler kızardığında bunu yapmaz ekran kartları. Bazı özel üretim bellek yongaları ve çipsetli ekran kartlarında bu özellikler vardır ve bunlar oyun oynamak için değil son derece özel işler için kullanılır yapay zeka, görüntü işleme vs.


    Yıllarca %100 yük altında uygun olmayan şartlarda kullanılan ekran kartları elbet bozulur ancak adam bakımını düzgünce yaptıysa o VRAM'lerin ısınmaması mofsetlerin ısınmaması için modifikasyon yaptıysa bozulması daha zordur. Madenciliğin kaldı ki bir çok ayarı var. Yani madencilik programlarına çeşitli config dosyaları ile ayar çekerek belli bir voltaj ve güç planı dahilinde çalıştıradabiliyorsun tam güçte çalıştırmayabilirsin. Ayrıca burada gidin madenci ekran kartı alın demiyorum almak istiyorsanız Çin'e tayvana gidersiniz adamların yanında test eder ülkeye getirirsiniz dedim. Türkiyede alınmaz, tamamen şansına bağlı ve %100 ihtimallede sorununu söylemeyeceklerdir. Tayvanda Çin'de yine bu kartları bozuk olup olmasada ucuza bulabilirsin.



    Bence senin bir halt bildiğin yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 7 Temmuz 2021; 19:59:26 >




  • sen boş ver o boş konuşan vatandaşı kendileri madenci olduğu için ellerindeki karta bir şey olmuyor havasında ben birşey biliyorum benim kartım bakımlı kart ben satarsam alın demeye getirecek..bizim madenci kartıyla işimiz olmaz zaten 3 ay kullanılmış maden kartı kendini belli ediyor

  • İşte herkes düzgün soğutma vs yapmıyor ve ekran kartları 7/24 çalıştırılıyor. Zaten o yüzden basemark, furmark testleriyle ekran kartının yıpranmadığını göstermeye çalışıyor satanlar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • _İZ BIRAKAN_ kullanıcısına yanıt

    Aynen elimde ki yazılım için tuttuğum gtx 1050'li laptopu satıp çok para kazanacağım. Zaten ben gerizekalıyım bu laptop ile madencilik yapacağım.


    Muerte cerebral.



    Burada ben kart satmaya çalışmıyorum veya gidin kart alın demiyorum, sadece yanlış bilgiler veriliyor. Madencilik görüntü işleme veya çok ağır oyunları çalıştırmaktan farksızdır.


    Özellikle film, animasyon gibi işlerde uğraşıyorsanız ve uzun uzun render alıyorsanız madencilik kadar ekran kartlarını yıpratır. Ancak bu şu demek değildir bu ekran kartı çok kullanıldı hemen 1-2 sene içerisinde bozulacak. Hayır. Ekran kartının içinde kullanılan bileşen kalitesi, soğutma ve bakım nasıl kullanıldığı ile bağlantılı şeylerdir bunlar.


    Düzgün kullanırsan 20 senede kullanılır o donanım parçaları.


    Bu arada madencilik felan yapmıyorum yazılım ile uğraşıyorum boş boş insanlara iftira atmayın. Yanlış bilgi vererek insanları yanlış yönlendirmeyin. Burada kimseyede gidin madencilik yapılan kartı alın demiyorum. Alınacaksada gidersin tayvana çine uçakla gider adamlardan ucuza test ettirerek yanlarında alırsın hurda fiyatına ülkeye getirirsin. Sorunu yoksa şanslısındır varsa tamir edersin işin içinden çıkarsın.


    Yok ben anlamıyorum teknik bilgim yok dersende git sıfır ürün al. Sana kimse burada madenci kartı al demiyor hakkımdada boş boş konuşmayı bırak.





  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.