Şimdi Ara

Makyajlı Hyundai Elantra Türkiye'de: İşte fiyatı ve özellikleri (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
2
Favori
3.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Tucson daki 1.6 Turbo bir seçenek olmalıydı DCT vites ile. Şu haliyle az da olsa satması bile mucize. Ben şahsen bu motor şanzımanla yaklaşmam bile. Hatta 1.2 Turbo 130hp bir motor ve DCT şanzımanla yok satardı bu araç. Genel itibariyle kaliteli bir araç ama böyle böyle yıpratıyorlar işte.

  • AO A kullanıcısına yanıt

    peki bende şunu merak ediyorum, asla lafım size değil yanlış anlamayın ama bu koskoca hyundai denen marka bunu düşünemiyor mu yani burada ki amacı ne ki aracı satmamak için mi bu motor ve şanzımanla aracı satışa sunuyor??? burada bizim kaçırdığımız ayrıntı ne acaba???

  • Jimmy77 J kullanıcısına yanıt

    Çünkü taksicilere ve şirketlere oynuyor. Ortalıkta dolaşan Elentralara bakınca zaten belli oluyor hepsi giriş paket şirket araçları. Ben en üst pakette Elentra hiç görmedim Hyundai Servsileri dahil. Taksici esnafına zaten iyi indirim yapıyorlardı eskiden hala öylemi bilmiyorum. Bireysel kullanıcı bu segmentte araç alacaksa direk Hondaya Toyota ya gidiyor kimse 1.6 düz motor EDC şanzımana 1.500TL vermez 1.100 Toyota almak varken. Zaten yanlış Strateji yüzünden nerdeyse hiç satmıyor yeni kasa.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AO -- 21 Kasım 2023; 17:16:21 >
  • AO A kullanıcısına yanıt

    tamam yani kısaca bir mantığı var demek ki adamların hedef kitlesi biz değiliz demek ki taksicilere ve şirketlere satacaklar bu aracı bu da bir strateji kendilerine göre ne deyim ki???

  • Jimmy77 J kullanıcısına yanıt

    Hyundai bence en uygun motor ve şanzımanla getiriyor ama adetli getirmiyor ya da getiremiyor muhtemelen. Bu araç rekabetçi fiyata gelse çok tercih edilir. Megane corolla fiyatına inmesi lazım cerato gibi.

  • Jimmy77 J kullanıcısına yanıt

    Boyle bir aracın kitlesi taksicimi olur. Boyle iç dış tasarım yap Kendini bu sınıfın tepesine konuşlandırmaya çalış hedef kitlen Taksici. Boyle saçma bir strateji olmaz bir elin parmağını geçmiyor satışları. Hyundai bayileri varsa yoksa i20 ve Tucson satıyor onlar olmasa koca bayilerde dönmeyecek tezgah.

  • AO A kullanıcısına yanıt

    ya neden o zaman neden sizce amaçları ne gördüğümüzü onlar göremiyor mu?

  • commandx C kullanıcısına yanıt

    Getiremiyor değil şu anda tedarikte sıkıntı yok diyor bayiler. Tanıdığım Epey Hyundai bayisi var. Elentra satmıyor diye bayiler min. kota mecburiyeti dışında almıyor. Yeni Kona getiriyor B sınıfı araç Tucson dan daha pahalı nasıl satacaksın. Eskiden satışı iyi olan i10 bayilere gelmiyor, bayi diyorki istiyoruz ya bir ya iki adet veriyorlar oda anında gidiyor. Burada bir planlama sıkıntısı pazarı okuma sıkıntısı var. Bazı bayiler iki modelin arasına sıkışmışlığın tedirginliğini yaşıyor. i20 ve Tucson Bu iki model de bir sıkıntı çıksa yada güçlü bir alternatif oluşsa bayilerde eller yukarı. Ticari açıdan büyük risktir bu bayi için.

  • AO A kullanıcısına yanıt

    Bayiilerle pek alakası yok ki bunun. Bu aracın fiyatını ve kotasını distribütör belirliyor. Çok satmak istese daha çok getirir ve bayiilere daha çok verir. Çok kota ayirmiyor ya da kârlı görmüyor o yüzden çok önemsemiyor. Kaç fiyattan alırız kaçtan satabiliriz hesabı yapıyor. 500 tucson satmak 1000 Elantra satmaktan karlı ise uğraşmıyor da olabilir. Bayiiler 1580 yazan arabayı 1300e vermez.

  • commandx C kullanıcısına yanıt

    Bayilere çok araç vermek çok sattırmaz zaten bayide araç var bayi aracım var diyor. Sıkıntı talep fiyat dengesi. Boyle uyduruk konfigürasyonla araç getirirsen bayi satamayacağı araca para bağlarmı. Elentra satmak yerine tabiki Tucson satar. Ama Tucson pazar kayberderse güçlü alternatif oluşursa ne olacak. Mesela şu anda Tucson alacak müşteri Chery kayıyor bayiler bunun farkında. Bayinin elinde alternatif ne var hiç bir şey. Salak saçma bir şekilde Kona ya Tucson dan daha fazla para istemek. Hyundainin yapabildiği bu kaymayı önlemek için Tucson a kampanya yapıp kampanya öncesi giriş paketi 1.580 dediği aracı 1.370 satmak. Böylece elindeki en güçlü silahı boşa sıkmak çünkü bu aracı alan adam bir gecede 200 bin içeri giriyor bir daha sen o adama Hyundai satamazsın. Kısacası dediğim gibi Hyundai bu kafa ile yinede iyi araç satıyor ama satışları gittikçe düşüyor düşmeye de devam eder böyle giderse.





  • AO A kullanıcısına yanıt

    Doğru fiyatı sunan bir şekilde satıyor. Chery de, Toyota da gördük. Az bir kampanyayla toyota üst sıralara çıktı bir corolla ile. Hyundai her türlü satar. Tucson ucuz araba özünde. İ10, i20 bayon gibi yerli üretim araçları var.

    Tucson fiyatını 200bin indiren elantra için de indirebilir. 1380 elantra için güzel rakam. Ben 1.0, 1.2 turbo çift kavrama yerine her türlü tercih ederim 1.6 cvt yi. Aynı fiyat olsa yine 1.6 alırım.

  • Fiyatları Toyota Corolla gibi indirirlerse satışları artar ama aynı fiyata aynı donanıma Toyota Corolla mı Hyundai Elantra mı? Tabi ki Toyota. Güney Kore'de 12300 dolar bandında(vergisiz sanırım) Elantra'nın baz donanımı

    https://www.hyundai.com/kr/en/e/sedan/avante/price.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zcustun -- 23 Kasım 2023; 0:16:8 >
  • Nirvana333 kullanıcısına yanıt
    Makyajlı Hyundai Elantra Türkiye'de: İşte fiyatı ve özellikleri
    Artik ayni kasa ve motor ikilisi kardesi kia cerato 1.6 olarak satışta 0 km
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.