Şimdi Ara

Malzeme konusunda yardım lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, inanın bir kombi ve tesisat yüzünden 1 ay ara verdim tadilata. Oksijen bariyerli boru ile değiştirdim öncelikle bütün tesisatı, üst bağlantı by-pass tartışmaları iyice uzadı usta ile ve montajı erteledik. Bana malzeme listesi verdi, 2 tk 6'lı kollektör, 1tk 4'lü. Petek ve +1 havlupan olmak üzere sayı 15 ancak 1 de su tahliyesi için 1 ağız fazla istedi kollektörü. GK montajlı kollektör seti almayı planlıyorum sizce doğru mu yapıyorum? Bütün petekleri üst bağlantılı yapmam uygun olur mu? Kombi mutfak balkonunda ve mantolama üst düzey.yaklaşık 1,5 m kombiye uzaklığı olan 300x1400 boyunda balkon peteğim var. Elimde 11 adet uk tipi, 2 adet köşe tipi Gaz sensörlü danfoss ra2000 vana seti var. En uzak radyatör ve banyoya trv takmayacağım. Hepsine reglaj vanası olsun mu dersiniz? N yapmalıyım? Petekleri dd plus alacağım. Krom çubukları petek örneğin 400x1000 ise 40 cm mi almalıyım? Ve mobil bağlantı rekoru mu gerekir her boruya? Köşe tipi vanalar için dirsekli mi almalıyım?. Lütfen yardım edin, ev Ankara'da ben ise Tekirdağdayım malzemeyi alıp izne gidip montaj yaptıracağım. Şimdiden çok teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Burakba35 B kullanıcısına yanıt
    Öncelikle kolay gelsin.

    Ustalarla uzlaşmak gerçekten çok zor. Her işin kolayına kaçıp, yaptıkları işin temel hususlarını bile bilmiyor çoğu. Bir de kendi cahilliklerini karşılarındakine alimlik gibi göstermeleri yok mu, o adamı çileden çıkarıyor işte.

    Ben de doğal gaz döşetme aşamasındayım. Kollektör konusunda ben de GK'den getirtmeyi düşünüyorum; ama iyi midir kötü müdür bilmiyorum. Arkadaşlar fikir verirlerse seviniriz.

    Bu forumdan öğrendiklerim doğrultusunda şunu söyleyebilirim ki: Bütün petekleri üstten bağlatın. Böylece radyatörden su ve dolayısıyla da ısı kaybı olmaz.

    Uzatma çubuklarınızı, radyatör uzunluğuna göre almalısınız. 40 cm radyatöre 40 cm uzatma çubuğu gerekecek.

    Mobil bağlantı rekoru gerekip gerekmediği bilgisine benim de ihtiyacım var.

    Köşe tipi radyatörler için mantıken dirseksiz olması gerekiyor sanırım; ama yine bu bilgiye benim de ihtiyacım var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Burakba35 B kullanıcısına yanıt
    reglan vanası alın
    40cm yükseklik petek için 40cm krom uzatma çubuğu alın
    mobil sistem bağlantı adaptörü alın çünkü termostatik vanaları reglaj vanalarını pex bağlantılı alın,termo vana takılmayacak radyatörün vanasını da pex bağlantılı alın
    köşe tip bağlantılı vanalar için uzatma çubuğunu dirsekli alın
  • Sayın Disintegration;

    Uzatma çubuğunun ucuna takılacak vanalar da mı pex bağlantılı olacak? Termostatik vanayı pex bağlantılı olarak nasıl alacağız? Paylaşılan linklerde pex bağlantılı termostatik vana hatırlamıyorum sanki.

    Bir de köşe tip vanalar radyatöre takıldığında boruya takılacak diğer ucunun yönü aşağı bakacak şekilde kalmıyor mu? Aşağı bakacak şekildeyse dirsekli çubuk almak sıkıntı olmaz mı? Ben köşe ve düz vanaların farkını bir ürlü anlayamadım, bunun için soruyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trv olduğu için reglaj vanasını takmanın anlamı yok diyor usta bey, temizlikte ve ayarda problem yaşarız diyor? Ne yapmam gerekiyor acaba? Çok teşekkür ederim yardımlarınız için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burakba35 B kullanıcısına yanıt
    birini peteğin üstüne diğerini de peteğin altına takılıyor neden anlamı yok ustaya inanma ikisinin görevi farklı
    reglaj vanasını daha çok sirkülasyona yardımcı olsun diye takılıyor vananın ayarını en sona getirilse de olur veya kombiye en yakın peteklerde tamamen kapatıp 1-2tur açılır o kadar
    diğerleri yarıya yakın açık en sondakilerde tamamen açık olur
  • Teşekkürler disintegration

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Disintegration hocam merhaba yeniden, gk'dan malzemeleri temin ettim ustam 1 pislik tutucu istedi girişe ve çıkışa takmam daha iyi olmaz mı? Bir de tortu ve hava ayırıcı ve taktırayım mı faydasını görür müyüm fiystı 75 euro dik tip gk? Gereksiz mi daha tesisat bağlanmadan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burakba35 B kullanıcısına yanıt
    Giriş ve çıkışlara pislik tutucu değil tam geçişli vanalar taktır
    Tesisatın oksijen bariyerli tortu ve hava ayırıcı şart değil

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pislik tutucu, hava ve çamur ayırıcı olsun diyorum yine de ne yapmamı önerirsiniz acaba? Yaşlı insanlar kullancak malum ben de asker olunca şark görevinde filan gidip ilgilenemem, sorunsuz tam sistem olsun istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burakba35 B kullanıcısına yanıt
    yaşlı insanlar çamur ve tortu ayırıcıyı kullanabilecek mi? bence gerek yok oksijen bariyerli tesisatta en fazla 5-6 yıl sonra çamurlaşma gözlenir,o çamuru da 5-7yıl sonra temizletirsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 29 Haziran 2016; 20:04:52 >
  • Kullanım tarzını bilmiyordum, arada kontrol eder öğrenip hallederim diye düşünmüştüm. Pislik tutucusu, kireç ayırıcısı vs hepsi bir kerede olsun diye düşünmüştüm. Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Montaj bitmek üzere, başta disintegration olmak üzere çok teşekkür ederim, sıfır bilgi ile sizler sayesinde yol kat ettim. Umarım sorunsuz çalışır.
    Bu mesaja eklenen görseller:

     Malzeme konusunda yardım lütfen. Malzeme konusunda yardım lütfen. Malzeme konusunda yardım lütfen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.