Şimdi Ara

marantz 1506 ve stereo amfi bağlantısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, işin çok acemisi olduğum için siz bilen üstadlara sorayım dedim. Elimde başlıktaki marantz 1506 avr, sonus faber toy hoparlörler ve klipsch sw-10 subwoofer var. Sinema sesi olarak bu kurulumdan memnunum fakat müzik konusunda istediğim canlılığı ya da keskinliği alamıyorum. Alamadığımı da şuradan biliyorum, sonus faberleri satın almadan önce stereo amfilerle (yıllar önce) deneme fırsatı bulmuş ve sesine, netliğine hayran kalmıştım.
    Ben de stereo amfiyle dinlemenin müzikal açıdan daha uygun olacağın ıdüşündüm. Bu nedenle cambridge cxa60 siparişi verdim. Neden cxa derseniz, hikayesi biraz uzun ama öyle denk geldi diyeyim. İyi mi yaptım kötü mü yaptım bilemiyorum.
    Sormak istediğim, stereo amfiyle, avr arasındaki bağlantının ve kurulumun nasıl olması gerektiği. Hangi kabloyu kullanıcam, ne nereye bağlanıyor, hoparlörleri avr'den çıkartıp stereo amfiye mi bağlıycam, avr'yi müzik kaynağı olarak kullanabilir miyim? Yanıtlayabilirseniz çok sevinirim. Cevaplar için çok teşekkürler.







  • Bence CXA 60 ile iyi yapmışsınız, hayırlı olsun öncelikle.
    NR1506'da front pre out çıkışı olması lazım, buradan RCA kablo ile çıkış alıp CXA60'ın inputuna bağlayacaksınız. (hoparlörler CXA60'a bağlı olacak).
    AVR kullanırken stereo amfiniz de açık durumda olmalı.
  • Bildiğim kadarı ile AVR'nizde pre out çıkışı var. Bu açıdan bir sorun yok.

    Hoparlörlerinizi iki amplinin speaker post'ları arasında tak-çıkar yapmamak için link'te görülen hoparlör/ampli seçiciyi veya bir benzerini almanız gerekir.
    http://www.homehifi.co.uk/S/tc-7220.htm
  • Merhaba,
    Hoparlörleriniz hakkında fazla bilgim yok ama Cxa60 ile istediğiniz keskinlik ve canlılığı alacağınızdan eminim. Daha önce Cambridge 651a kullandım, şuan marantz pm7004 kullanıyorum fakat Cambridge çok daha canlı ve dinamikti marantza göre. Bekletiniz bu yönde ise bence çok doğru bir seçim yapmışsınız. Marantz'ın front speaker out bağlantısını yapmayıp, preout dan rca kablo ile cxa60'ın herhangi bir girişine bağlantı yapmanız gerekiyor. Kolonlar da cxa60'a bağlanmış olacak. Stereo kaynakları Cambridge'a bağlarsınız. İnternet radio ya da usb, wifi gibi diğer kaynaklar da 1506'dan gelmiş olur. cxa60'da sanırım ht bypass yok. Bu nedenle çok kanallı ses aldığınız zaman iki amfinin de volüme kontrolü devreye girecek. Bu nedenle benim tavsiyem cxa60'ın ses ayarını tam ortaya getirerek 1506'da audyssey ile kalibrasyon yapmanız. Bundan sonra çok kanal kullanacağınız zaman cxa60'daki sesi orta seviyeye getirirsiniz ve bir daha ellemezsiniz. Stereo dinlerken ise sesi kısmayı unutmayın da ani bir şok yaşamayın :) Umarım karışık olmamıştır, takıldığınız bir yer olursa yardımcı olmaya çalışırım ben de benzer bir kombinasyon kullanıyorum. Keyifli günler..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.