Şimdi Ara

Marea Liberty

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.

    2004 model 1.6 liberty sahibiyim. araç otomatik klima. fakat anlamadığım birşey bu araçta kalorifer sistemi yok mu? Yani klimayı kullanmadan ısıtma sağlayamazmıyız.



  • bi bakan yokmu buralarada ya.. yeniyim güzel (süper) mareamda :)

    birde birkaç sorun var bunlar pahalıyamı patlar :S

    rölanti dalgalanması oluyor bendede. benzin göstergeside ne kadar atarsam atiyim ışık yanıyor ibre hep aynı yerinde. birde bazen benzinden gaza geçtikten sonra kendiliğinden stop ediyor. bazen farketmiyorum bile ışıklarda stop edebiliyor gaz yemiyor. ama bazen haftada bir falan oluyor. klima kendi kendine çalışıp kapanıyor. ön cam özellikle direk aşırı buğu yapıyor.

    sıkıntılarım bunlar. yardımcı olursanız sevinirim.
  • Kalorifer tabiki var ön cam çok buhar olduğu zaman sağdaki düğmeyi max def ye getir buhar çözülür soğuk havalarda soldaki ısı ayarı düğmesini kaç dereceye ayarlarsan içeriyi o sıcaklığa getirecektir soldaki üfleme düğmesini ön cama gelecek şekilde kullanmalısın ortadaki fan hız ayarı oto da olmalıdır
    Benzin şamandırası arızalı görünüyor tüp işinden anlamam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozkan65 -- 14 Ekim 2012; 14:30:47 >
  • nereden yazıyosun ona göre usta önerelim?
  • Ben Kütahyadan yazıyorum.. Burda bu işlerden anlayan biri olup olmadığınıda bilmiyorum :S

    ayrıca klimayı kullanmadan kalorifer nasıl çalışıyor çözemedim :)
  • Çözecek birşey yok sağ aynanın altında dış ısı sensörü var içeridede fan hız ayar düğmesinin altında iç ısı sensörü var birde senin elle ayarladığın istenilen sıcaklık var eğer dış sıcaklık senin istediğin sıcaklıktan düşükse içeriye sıcak hava verir bunu kendi ayarlar iç sıcaklık sensörü ile bu sıcaklığı kontrol eder sıcaklık istenilen seviyeye gelince fan hızı düşer sıcak havayı ılıklaştırır eğer dış sıcaklık iç sıcaklıktan yüksekse soğuk(dışarıdan aldığı) hava üfler klima açıp açmamak sana bağlı
  • teşekkür ederim özkan bey :) bu defa anladım. otomatik olayı yani :))

    diğer konular pahalıya patlarmı peki. yada dediğim gibi kütahyada anlayan usta varmı yada en yakın yerde kimleri önerirsiniz?
  • Stop etme olayı bu arabalarda kronik bir sorun.Kim ne derse desin.Sitede ufak çözümler bularak sıkıntılardan kurtulan arkadaşlar var.Ben bir türlü bulamadım mesela arabayı aldıktan 2 ay sonra sattım..

    Umarım kolay bi şekilde sizde halledersiniz....
  • Umarım hallederim. çünkü satmak istemediğim ve kıyamayacağım bir araba.. bakalım hayırlısı
  • Direksiyon hidrolik yağı kaçırıyormuş araç. Usta hirolik kutusunu tamamen değiştirmek gerek diye söyledi. çıkma buldum. 350 Liraya birde usta takma parası 100 lira alıcak. acaba iyimi :S
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NeRoNaLp

    bi bakan yokmu buralarada ya.. yeniyim güzel (süper) mareamda :)

    birde birkaç sorun var bunlar pahalıyamı patlar :S

    rölanti dalgalanması oluyor bendede. benzin göstergeside ne kadar atarsam atiyim ışık yanıyor ibre hep aynı yerinde. birde bazen benzinden gaza geçtikten sonra kendiliğinden stop ediyor. bazen farketmiyorum bile ışıklarda stop edebiliyor gaz yemiyor. ama bazen haftada bir falan oluyor. klima kendi kendine çalışıp kapanıyor. ön cam özellikle direk aşırı buğu yapıyor.

    sıkıntılarım bunlar. yardımcı olursanız sevinirim.


    quote:

    Orijinalden alıntı: gsrkn

    Stop etme olayı bu arabalarda kronik bir sorun.Kim ne derse desin.Sitede ufak çözümler bularak sıkıntılardan kurtulan arkadaşlar var.Ben bir türlü bulamadım mesela arabayı aldıktan 2 ay sonra sattım..

    rolanti gezinmesi kronik sıkıntı ve de çözümü var. basit forumda birçok yerde anlatılıyor. meselahttp://forum.donanimhaber.com/m_34929037/tm.htm
    gsrkn ama senin dediğin stop etme hiç duymadım. şimdiye kadar mareanın böyle bir kronik arızasının olduğunu hiç duymadım. bence stop etme gaz ayarı ile alakalı bir durum.

    cam buğulanması, büyük ihtimalle kalorifer peteğindeki çatlaktan ve sızıntıdan kaynaklanıyor.




  • bi baktiriyim o zaman. çünkü akşamları hava 5 ile 10 derece arasında. camlar kapalıyken direk buğu yapıyor siliyorum anında buğulanıyor. önümü görmek imkansız oluyor.

    bu arada arabamı sağolsunlar kutladılar. birisi sol arka taraftan vurup kaçmış park halindeyken çizdirmiş tamponu. parların altınıda çökertmiş :(
  • arkadaşlar bence en iyisi fiat marka araç almayın
    [simage][/simage]
  • Ben arabamdan memnunum şükür. Bi kaç sorun elbette var ama çözülüyor. Her arabada olabilen durumlar zaten.

    Yalnız şu buğu problemini çözemedim. Önümü göremiyorum adeta. yan camlar ön cam.

    Birde son zamanda paylaşmak istiyorum.

    46.46 Litre gaz ile 565 km yol yaptım. Bunun 350 - 400km si şehir dışı. Kalanı şehir içi dur kalk şeklindedir..

    Bugün ise 35.08 Litre gaz ile 310 km yol yaptım. 120km şehir dışı 190 km şehir içi şeklindedir.

    Size nasıl yakıt. Şehir içinde ortalama 30krş - 40krş arasında dolanıyor. Şehir dışında ise 25 krş - 30krş arasında oluyor.
  • arkadaşlar..yardımınıza ihtiyacım var.. gece bir kaza geçirdim.sol ön teker kaldırıma girdi. sol çamurluk oynadı yerinden. sis farının alt tarafı kırıldı. teker içe göçtü. jant kapagı falan gitti zaten. yağda akıttı .çekiciyle aldık sanayiye de. yaklaşık ne kadar masraf çıkar acaba toparlanır mı araba :S
  • Arkadaşım aracın özellikle ön camını buğlanması :Araç p olen filtresinin dolmasından kaynaklanır zaten pahalı bir şey değildir bakımdan bakıma değişiyor diye bekleme .Ortamın tozlu yapraklı vb.olması değişim zamanını çok etkiler...Birde kalorifer 20-22 derecenin üzerinde vede dışarı hava sıcaklığıda 5 derecenin altında ise alınan havanın mutlaka dışarıdan alınması lazım yani klima düğmesinin yanındaki ok ile dönüşüm şeklinde gösterilen düğmenin kapalı konumda yani hava silkilasyonu içeriden olmaması lazım temiz hava olarak mutlaka dışarıdan alınması lazım havanın..Umarım yardımcı olabilmişimdir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.