Şimdi Ara

**Marmara Üniversitesi İngilizce Tıp Fakültesi YORUM-REHBER-İYİ ve KÖTÜ YANLARI **2020 GÜNCEL**

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
3
Favori
5.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Bölüm #Tıp
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • üst edit: okula biraz haksızlık etmişisiz yazarken, gereken düzenlemeleri yaptık. Umarım ihtiyacı olan herkese yararı olur.

    Marmara hakkında yazılan çizilen çok az, kimisi canım okulum demiş kimisi gelmeyin diye mani yazmış, okuyanlara düzgün bir bilgilendirme olsun 2020 itibariyle.


    Kendi yaşadığımız zorluklardan seçerek en önemli gördüğüm yerlere değindim. Genel olarak şunu bilin, ilk 5 bindeki köklü sayılabilecek bir okulun eğitimi kötü olmaz . Marmara gibi en az 20 25 senelik okullardan ilk 5 bin içinde olanların hepsinin eğitimi iyidir. Hatta eğitim kalitesi anlamında inanın ne Çapa ne Marmara ne Ege Tıp size olağanüstü bir fark sağlamaz. Buradaki hocalar genelde birbirlerinin 30 sene öncesinden sınıf arkadaşı olur keza. Sizin seçmeniz gereken fiziki imkanlar, yer yurt, şehir, dil, okulun sistemi ve zorluk derecesi gibi detaylar.

    Kısaca burada asıl nokta şu: İlk 5 bindeki okulların hemen hepsi çok kalitelidir. Hepsinin hocaları da imkanları da yakındır birbirine. Yalnız her okulun güçlü ve zayıf olduğu noktalar var. Bu yazıda ben Marmara'dan bahsettim ama eğer birkaç okul arasında kaldıysanız mutlaka ve mutlaka her okuldan buna benzer uzun uzun anlatabilecek birini bulun sorun edin.


    Yazı epey uzun olacak, tercih döneminde doğru karar almanız için yardımım olsun istedim bu yüzden elimden geldiğince tüm detaylara dokunmaya çalıştım. Ufak tefek hatalar olabilir, ancak birkaç arkadaşa kontrol ettirdim, genel manada bir hata olduğunu sanmıyorum. Yine de hatamız varsa affola. Yorumlardan belirtebilirsiniz hata görürseniz, önemli olan insanların doğru bilgilenmesi. Yalnız eleştirecekseniz lütfen sebebiyle yazın ki insanlar doğru öğrensin, kişisel tartışmaya dönmesin konu. Bir de ufak tefek yazım hataları olabilir, mazur görün lütfen.


    En basta ve en önemli detay okul dili İngilizcedir. Öyle yarı Türkçe, sadece slâytlar İngilizce derslerin anlatım dili Türkçe diyenlere inanmayın. Marmara da Türkçe tip olmadığı için hocalar belirli bir dil puanına göre alınır. İngilizcesi kötü olan hoca var mı? Elbette var. Ama çoğunluğa bakarsanız gayet akıcı anlaşılır biç İngilizceleri var ve dersler İngilizce işlenir.İnternette özellikle eski yorumlarda yazılarda İngilizceye bakmayın çoğu ders Türkçe isleniyor diyenlere inanmayın çünkü 2013-14 gibi okul Kıbrıs’ta çoğunlukla yabancıların tip okuduğu bir okulla antlaşma imzaladı su an her sınıfta en az 5 10 yabancı var haliyle sınıftakiler Türkçe anlatın dese dahi onlar itiraz ediyor 6. Sınıftayken bile İngilizce oluyor dersler. Mesela Gazi'de Hacettepe'de bu böyle değil. Oradaki arkadaşlar 4. Sınıfa geçtiği anda derslerin hepsi Türkçe oldu sorunca da sonucta mantıklı olan da bu hastaları ingilizce görmüyoruz diyorlar kendilerince haklılar da. Marmara'da bu 6. Sınıfta dahi İngilizce olur yabancı öğrencilerden ötürü. Ha tabi bundan nefret edenler de var, iyi oluyor iyi diyenler de.

    Bizim gibi Anadolu’daki ufak özellerden ya da fen liselerinden mezun olup da oradaki matematik fizik islenen İngilizce dersleri yüzünden İngilizceniz iyi değilse gelmenizi çok önermem. İngilizceniz B1 seviyesi altındaysa zorlanırsınız. Derslerin nasıl bir İngilizceyle anlatıldığını anlamak için youtube’a girin osmosis med lecture yazın oradaki videolardan rastgele izleyin. Eğer o videolardaki İngilizceyi anlayamıyorsanız derslerde de boş boş bakarsınız. Sadece terimler ingilizceymiş gibi bir saçmalık yok. Hoca geliyor sadece günaydını türkçe söylüyor bazısı hiç Türkçe konuşmadan ingilizce konuşuyor hal hatır sorarken dahi. Sakın ha sakın tıp nasılsa latince ingilizceyi de anlarız Türkçe tıptan farksızdır diyerek gelmeyin.Bunu genelde ingilizce bilmeyip ego meselesi yapan, ing bilmediğini örtmeye çalışan tıpçılar söyler. İngilizce tıpta anatomi dahil ingilizce işlenir. Türkçe tıptakiler anatomiyi latince üstünden öğrenir ing ise tamamen ingilizce. Latince nasılsa ingilizce tıp da aynı Türkçe de dersiniz dumura uğrarsınız gelince. Dediğim gibi youtube dan osmosis ya da mesela AK LECTURES videolarına bakın oradaki gibi anlatılıyor aynı dersler. Bildiğiniz ingilizce her şey kısaca:)

    İngilizcwe bilmiyorum hiç, ama nasılsa hazırlık okur hem gezerim hem rahatça ingilizce öğrenirim diyerek fazla rahata almayın bence, altyapınız çok zayıfsa hazırlığı kör topal geçseniz dahi tıp1'de acayip zorlanırsınız. Abartmak göz korkutmak için yazmıyorum bunu da. Bırakmak okul değiştirmek zorunda kalan arkadaşlar oldu siz de onlardan olmayın diye diyorum.

    Bir de Marmara üniversitesi hazırlık eğitimi genel anlamda kötü. Şimdi buraya bir açıklık getirelim. Hazırlık hangi okulda olursa olsun tıp fakültesiyle ayrı bir okuldur. Hazırlık okurken yabancı diller yüksekokuluna bağlısınız. Sonra hazırlığı atlayınca tıp fakültesine kaydınız geçiriliyor. Mesela 2020 yılında Marmara'ya geldiniz ama hazırlığı geçemediniz 1 sene hazırlık okudunuz. O zaman tıp fakültesine başlangıç zamanınız 2021 oluyor. Sınıf arkadaşlarınız da 2021 girişliler oluyor yani. Hazırlığı iyi olan okullar BOĞAZİÇİ,İTÜ,KOÇ,BİLKENT,ODTÜ,SABANCI gibi genelde mühendislik okulları. Mesela hacettepe tıpta bir numara. Ama hacettepe üniversitesinin hazırlık eğitimi rezil,aradaki farkı iyi anlayın. Yoksa hazırlık okurken ne ing öğrenebiliyorsunuz ne tıp okuyorsunuz boşa gidiyor bir seneniz. Marmara'nın da hazırlığı pek bir yararı olmuyor, genelde gezip tozduğunuz bir yıl oluyor ama sonradan acısı çıkıyor o boş gezmelerin.Hani İstanbul gezmek tozmak güzel iyi hoş da sonra acısı fena çıkıyor boşa giden bir senenizin. Hele hele de bir de mezuna kaldıysanız 19+6+1 den 26 yaşında mezun olacaksınız(sınıfta kalma ihtimalinden bahsetmiyorum bile). iyi bir şey değil kesinlikle. Mümkünse hazırlığı hangi tıpta olursanız olun atlayın, proficiency kursları falan oluyor geçme garantili mutlaka onlara bakın.
    Ha önce Boğaziçine gidip orada hazırlık okuyup sonra merkezi puanla Marmaraya geçerim derseniz onu bilemem, hazırlık okuyacaksanız Bilkent,Boğaziçi odtü gibi hazırlık eğitimi bilindik okullardan şaşmayın.(Hacettepe’nin Çapa'nın Cerrahpaşanın hazırlığı da iyi değil)

    Biz hazırlık da okumamıza rağmen İngilizceyi 2.- 3. Sınıfın başına gelince zar zor öğrendik. Sınıfta Robert/Amerikan Koleji gibi İngilizce eğitimi çok iyi okullardan mezunların yanında çok zorlanıyorsunuz. Derste anlamadığınız bir yeri elbet Türkçe sorabilirsiniz ama İngilizce listening düzeyiniz youtube’dan dan herhangi bir videoyu anlamaya yetmiyorsa tavsiye etmem gelmenizi fazladan zorlanırsınız. Tabi ki açın yabancı filmi olduğu gibi altyazısız izlemeden gelmeyin demiyorum. Ama dediğim gibi osmosis med lecture çok iyi bir örnek. Orada anlatılanları anlamıyorsanız dil olarak işiniz zor. İyi bir listening şart.

    Marmara tıp mezunu yurtdışında çalışmak isteyenler olsa da buğun Marmara mezunlarının %90 i TUS’a girip Türkiye'de çalışacak. Tabi ki dil bilmek çok büyük avantaj ama İngilizceniz çok kötüyse sizi fazla fazla zorlamış olabilir. (Birkaç arkadaşım keşke türkçe tıp yazsaydım zaten yurtdışına gezmeye bile gitmem tr'de uzman doktor olurum yeter ne gerek vardı azıcık ingilizce bilsem yeterdi gibi şeyler söylüyordu başlarda.)

    Gel gelelim ikinci en önemli konuya. Okulun-hastanenin yeri. Normalde tip fakültelerinde fakülte binası(ilk 3 sene ders aldığınız yer) ile hastane(son 3 senenizin geçtiği yer) yan yana olur. Ancak Marmara'da su an için fakülte maltepedeyken hastane Pendik kaynarcadadır. Gerçi su an korona hastanesi olarak maltepedeki hastaneyi de açtılar ama orası su an sadece korona hastası bakıyor yani ne zaman sizin eğitim alacağınız hastaneye döner belli değil.

    Yani hazırlık okursanız kadikoyde, 1.2.3 sınıf maltepede, 4 5 6. Sınıf da Pendik'te. Bunların arasında 10 12 km mesafe var. Bazen bir ders hastanede bir ders fakültede oluyor, öğle arası 3 otobüs değiştirerek 12 km yol gidiyoruz mecburen hava sıcaksa pert oluyorsunuz. Bir de aksam 3 otobüsle iş çıkışı saati dönüşü oluyor çünkü... Yani bu okulu okurken İstanbul Anadolu yakası turu yapacaksınız. 3 kere taşınan arkadaşlar var, bunu da bilerek gelin. Arabası olana hayat kolay ama bin kere söyledik dilekçe verdik konuştuk hatta iett ile iletişime geçenler oldu bir servis koymadılar o gidiş gelişlerde çile çektik .

    İlk 3 senenin geçeceği yer Maltepe-BAŞIBÜYÜK. köy gibi bir mahalle. Kampüs ortamı çok önemli üniversitede. Ders çıkışı bir çay kahve içilecek yerlerin olması sizi hem rahatlatır hem de sosyalleştirir. Üniversite lise gibi değil olabildiğince çok insanla tanışıp olabildiğince çok bağlantı kurmak en iyisiyken, bu imkanlarınız Maltepe Başıbüyük’te neredeyse hiç yok. Kampüs tanıtım filmlerinde görülen binamız okulun çevresi falan fena gözükmüyor iyi güzel de bu okul Başıbüyük’te dostlar. Kırşehirin ufak bir mahallesi gibi bir yer okulun çevresi. Okula yürüme mesafesi kalacak yer bile yok gibi düşünün. En yakın kalınacak yer belki zümrütevler ya da Fındıklı’dır oradan da her sabah her akşam ağzına kadar dolu dolmuşlarla git gel zor. Başıbüyük’ü abarttığımı düşünen olursa google street view’den başıbüyük sokaklarında gezsin. Bir tane cadde var orada da 3 5 dönerci börekçi falan var sadece. Bakın Göztepe kampüsü böyle değildi. Etrafında milyon tane kahvici çaycı playstation fitness salonuydu kursları onları bunları aranan her sey var. Basıbüyük bunun tam tersi. Gidip yemek yenecek düzgün lokanta dahi yok. Millet napıyor o zaman? Ders biter bitmez hemen kendini Kadıköy’e ya da Bostancı sahile atıyor gezmek isterse ama oralara gitmek de en az 30 40 dakika bir yerden sonra arabanız yoksa aman kim gidecek deyip salıyorsunuz. Kampüs ortamı iyi olsun isteyen iki kez düşünsün. Ha bu arada cerahpaşa ve çapa cevresi su an sanki bir Suriye. oralarda da artık kampüş ortamı yok başıbüyük bile daha iyidir oralardan en azından pislik kargaşa yok kendi halinde köy gibi . Kampüs ortamım iyi olsun diyorsanız Antalya tıp, ege tıp, hacettepe, gazi gibi yerleri düşünebilirsiniz. Yerini iyi öğrenin gideceğiniz yerin özetle. Bilmeden körlemesine gelmeyin. Bir araştırın nerdeymiş diye.

    Son 3 senenin geçeceği Hastane de İstanbul'da değil. Üst kaynarca İstanbul değil arkadaşlar. Arabanız yoksa ki %95 olmayacak Kadıköy, Bostancı gibi gezilecek oturulacak yerlere gitmeniz 1 saat sürecek. Eee Pendik sahil 10 dakika demesin kimse bana lise arkadaşlarınız hazırlık arkadaşlarınız yani kısaca okul dışı arkadaşlarınızın hepsi buluşurken Kadıköy Üsküdar Beşiktaş olsun diyecek. Kimse sizin için Pendik’e gelmiyor. Kadıköy vs için de otobüsle 10dk gidip metroya bineceksiniz sonra 40 50 dakika metroyla gideceksiniz insanin içi daralıyor inanın. Bir yere gidiş geliş zulüm oluyor çoğu zaman. 2 saat arkadaşla oturup bir cay içmek için git gel 3 saat sürecek. Kitap okuma film izleme falan bir yere kadar bir yerde hastaneye yürüme mesafesi olsun da uzak olsun varsın diyeceksiniz. Sonra asosyal birine dönüşeceksiniz kısaca. Yani ben gezerim tozarım hayaliniz varsa çok tavsiye etmem. Tekrar söylüyorum, çapa cerrahpaşa da farklı değil. onlar da resmen suriyenin içinde gibi artık. Fatih korkunç bir yer haline geldi son yıllarda. Kız arkadaşlarım okula gittikleri her gün laf atıyorlar diyordu. Hatta bir arkadaş çapanın orada tramvay beklerken öğlen vakti çantasını kapkaççı almaya çalıştı sürüklemiş biraz. Kampis hayatım yerim önemli diyorsanız mutlaka mutlaka yerini çok çok iyi araştırın. Yani sadece aa fatih'teymiş iyi merkezi ya da aa nasılsa istanbul yazalım marmara demeyin. bunları bilerek öğrenerek gelin.

    İnanın hiçbir şeyi abartarak ya da kötülemek icin yazmıyorum, biz gelirken kimse söylemedi bunları yasayarak öğrenmek zorunda kaldık en azından okuyan bilerek gelsin. Dediklerime inanmayan varsa Google haritalardan kontrol edebilir eksik değil trafik olursa fazla bile çıkabilir bu süreler.

    Bana İngilizce ya da yol hiç sorun değil dediniz, o zaman biraz da eğitimden bahsedelim.
    İlk 3 sene eğitim çok çok kaliteli dostlar, çok fazla sayıda kaliteli prof var her bölümde. İnnanilmaz ilgili çoğu hocamız. Öyle diğer fakültelerdeki gibi egolu değiller.Kaç defa kantinde bizim arkamızda sıra beklediklerini gördüm 50 60 yasındaki proflarin. Diğer okullarda sizle konuşmaz bile asistanı derse gönderir marmarada ders çıkısı cay kahve falan ısmarlayan hafta sonu kahve icmeye çağıran götüren bile olur.
    Ders anlatımları gayet iyi genel olarak, anatomide kadavralar ve çok fazla yeni maketler de var. Fiziki imkanlarda hiçbir devlet üniversitesi Marmara'nın sağladığı imkanları veremez. Binası bile daha 6 7 senelik. Tamam yeri kötü dedik falan ama imkanları inanılmaz iyi. Derslikler labaratuarlar maketler her şey on numara. 2. Sınıfta bir mikrobiyoloji stajı alıyorsunuz 4 ay süren, aklınıza gelecek her türlü kültür test ekim inceleme boyama her şeyi yaptırıyorlar. Her öğrenci en az 2 3 kere ekim yaptı sadece. Milletin sadece tus kitaplarında gördüğü testlerin hepsini Marmara'da her öğrenci en az bir kez yapmıştır. Seneler geçse de unutmuyorsunuz bu sayede öğrendiklerinizi. Anatomide o kadar fazla kadavra maket vs var ki çalışıp öğrenmeme imkanınız yok. Hatta bir ara VR gözlüklerle 3d programlarla anlatıyorlardı dersleri. Gerçekten bu noktada Türkiye'de en çok fiziki imkanı olan okul Marmara'dır açık ve net. Ayrıca özellikle asistanlar inanılmaz iyi ve yeter ki sorun her şeyi bastan oturur anlatırlar. Bir de kişi sayısı artmış dahi olsa diğer okullara göre halen çok az. Bu size büyük avantaj olarak dönüyor eğitimde. Çok silik bir tip değilseniz ya da okulla aranız hiç yok değilse hocalar genelde ikinci sınıftan sonra herkesi genel olarak tanıyor hale geliyor. Dönem 180 kişi ama derslere gelen 80 90 kişidir en fazla o yüzden hocalar da alışıyor simalara. Hani mesela çapa 500 kişi civarıydı, siz emek vermezseniz muhtemelen çoğu hoca görmez bile sizi o kalabalıkta.
    Burada tek ve yegâne nokta sizin de çalışmanız gerek. Kimisi lab derslerine gelmez bir şekilde ayarlar geçer sınavı da sınıfı da sorarsınız hiçbir şey bilmez ama her gün oturup fazla değil 1 2 saat çalışan birine okul çok şey katar.

    Sınıf geçmekse Marmara'da çok kolay. Diğer fakültelerde burnunuzdan getirilir kaldığınız sınavlar Marmara innanilmaz öğrenci yanlısıdır. Mesela bir sınavdan kaldınız yazın bütünlemeye girersiniz sıfırdan sınava girmiş gibi olursunuz(sene içindeki sınavın ortalaması vs alınmaz). Hadi onu da gecemediniz bir sonraki sene sadece sınava girerek geçersiniz. Başka okullarda hem bütün derslere hem lab derslerine hem sözlülere girmeniz istenirken Marmara da bir kere girdiyseniz sınav-sınıf tekrarında sadece sınava girer keyfinize bakarsınız. İnanın bu çok ama çok büyük bir avantaj diğer okullarda olmayan, yasayan bilir.
    Üstüne sınıf geçmek için ortalamanızın 2,0 üstünde olması yeter. Yani alttan 2 tane kurulunuz komiteniz olsun ortalamanız 2,0 üstündeyse misler gibi geçeceksiniz. Bu şekilde alttan 4 5 sınavla 4. 5. Sınıfa kadar gelen arkadaşlar oldu.

    Üstüne FİNAL YOK. Final nedir? Sene sonunda girdiğiniz tüm sınavları içeren tek bir sınav yapılır, o sınavdan kalırsanız sene içinde geçtiğiniz tüm sınavlar boşa gider. Ama Marmara da final doğrudan yok. Biç sınavı bir kere geçtiyseniz kafanız rahat. Diğer fakültelerdeki arkadaşlarınız ağustos sıcağında eve kapanıp 20 30 gün final çalışırken siz keyfinize bakarsınız...

    Simdi bunlar böyle ee o zaman kimse kalmaz eşeği baglasan mezun olur diyeceksiniz değil mi? İsler maalesef öyle değil. Sınıfta kalmak zor dedik, ucundan sade geçmeye oynarsanız okul nispeten kolay. Ama ben en azından 3,0 ortalama yapayım(100 lük sistemde 75 ortalama) doktor olacağım notlarım iyi olsun dediyseniz öyle sınavlar olur ki çin işkencesine dönüşür. Diğer fakültelerin aksine soruların nerdeyse tamamı vaka sorusudur. Bir anatomi de dahi diğer fakültelerde su kemiğin şurasına hangi kas bağlanır diye sorulurken Marmara da trafik kazasında omzuna tepeden demir girmiş ya da attan düşmüş su hareketi yapamıyor şurasını hissetmiyor gibi genelde usule sınav tarzı sorular olur uzun uzun olan yetiştiremezsiniz bile sınavı. Sınavların da İngilizce olduğunu hatırlatayım.

    Hatta 3. Sınıftaki bir sınav 160 soru civarıydı. 3.5 saat sürmüştü, sınavdan önce tost yaptırıp sınavda yiyenler olmuştu...
    Diğer fakültelerde cıkmış soru çok olur. Gecen seneki sorulara bakıp hiç çalışmadan 60 alan arkadaşlarım var bu gözler Hızır acil numarasını(112) soran final sınavı gördü bir tip fakültesinde. Marmara da ise sadece çıkmışa bakarak giren arkadaşlar 13-17 gibi komik notlar alır 100 üstünden en fazla.

    Kısaca ucu ucuna sınıf geçmek çok zor değil, ama 2,5 ortalama üstü (100 üstünden 60) istiyorsanız isiniz çok zorlanacaksınız. Ayrıca sınavlar dersler vs İNGİLİZCE. İngilizceniz yoksa ekstra zorlanacaksınız emin olun. Sözlükten bakarak çalışmak sinir bozucu.

    Modül var, her sınav dönemi 3 4 vakalık modül dersleri olur. elinize hasta raporları gelir ve 15 20 kişilik gruplar haklinde başınızda hoca (sadece zorda kalırsanız yardım ederek) sizi yönlendirir ve olayı çözmeye çalışırsınız. 4 oturum sürer. her ders sonrası bilmediğiniz yeri siz araştırırsınız. bana kalırsa en öğretici dersler bunlardır. çünkü mesela hoca diyor ki hastanin şunu var me istersin ne yaparsın? diyelim su testi isterim hocam neden istedin neden yaptin neden neden? bir nevi dahiliye hastabasi egitiminin ilk senelerdeki hali...

    sınavlarda baraj sistemi vardır. yani anatomiden 10 soru varsa en az 5 tanesini yapmak zorundasınız mesela 4 doğrunuz varsa sınavda 1 tane alır 3 net olur. 2 doğrunuz varsa 3 tane de kaybedip -1 puan alırsınız. ki bu da işi çok zorlaştırır. cerrahpaşa’daki hacettepe’deki arkadaşınız zor olan ders kalsın diğerlerine bakıp not kasayım derken siz hepsine bakmak zorundasınızdır.

    İlk 3 sene ve son sene icp adi altında bir de her sene zorunlu araştırma yaptırırlar. Birkaç arkadaş gerçekten yayınladı da bu araştırmaları uluslararası hakemli dergilerde. Bos beleş dergiler değil büyük dergilere gitti diyorum. Hacettepede cerrahpasada bile böyle zorunlu araştırma yaptıran bir program yok. Doğruya doğru sizi 10 adım ileri götürür böyle bir yayınınız olursa mezun olunca. Ama böyle yayın falan benim işim olmaz ne gerek var ben uzman olup bırakacağım boş yere uğraşmak istemiyorum derseniz çileye dönüşür çünkü zorunlu. Yapmak zorundasınız kaçarı yok. Yapmazsanız sınıf geçemezsiniz.

    Hastane eğitiminde ise Marmara’da birkaç sene önce eğitimden sorumlu bir birim okulun sistemini komple değiştirmiş. Başta tamamen yurtdışı odaklı Amerikan benzeri bir eğitim sistemiyken sonradan öğrenci sayısının 80’den 200e çıkması bir de bu yetmiyormuş gibi okulun gidip Doğu Akdeniz Üniversite’siyle anlaşması sonucu her döneme 30-40 yabancı öğrenci gelmesiyle kalabalığa bağlı yeniden düzenlemelerle sistem öyle bir hale geldi ki ana stajlardan bazıları 2 aydan 2 haftaya dustu...
    Bir örnek olsun, Çapada Cerrahpaşa da ayrı bir staj olan, en az 1 2 ay süren kardiyoloji marmarada sadece 8 gün. Evet, tüm kardiyoloji sadece dâhiliye içinde 8 gün. Sözlüde kardiyoloji hocası denk gelmezse lise sistem bilgisiyle dâhiliye geçen oldu bu tuhaf sistem yüzünden. . İsin kotu yani kardiyo hocalarımız çok iyi hocalar. Dışarıda bir muayeneye gidip binlerce lira verilen hocalar tip eğitiminin hazırladığı sistem yüzünden ders veremiyor. Çocuklar boşluğunuz varsa aksam ek ders yapalım diyenleri bile oluyor.


    Ha yine de azalan sürelere rağmen çoğu staj gayet verimli. Hocalarımız çok çok çok iyi, mesela söyle örnek vereyim. Ortopedi stajında gelen hocalardan birisi Türk ortopedi derneği baskanı, birisi avrupa ayak cerrahi dernegi baskanı, birisi yine pediatrik cerrahide türkiyenin en iyisi gibi gibi. Hocalar çok iyi olduğu için sistem her ne kadar saçma olsa da eğitim kaliteli. Mesela Çapada arkadaş vardı, sizden mezun birisi asistan olarak bize gelmiş, direkt fark edilmiş pratiği çok iyiymiş herkes çok beğeiyormuş diyordu. Marmara'dan mezun olunca belki ilk seferde tus kazanamazsınız ama gittiğiniz yerde sizi anında fark ederler bu nereden mezunmuş iyi biliyor her şeyi diye.


    tus başarısı ilk sene için düşüktür.tusta en iyi okul hangisiymiş aa marmara çok kotuymus yazmayım o zaman diye atlamayın, Marmara mezunları genelde 2. Tus ta çok iyi yerlere yerleşirler ama. çünkü son sene cerrahpaşada herkes kütüphanede çalışırken siz köpek gibi internlük yaparsınız. kanımca türkiye’de internlükte en zoru marmaradır. çünkü aşırı hasta var ama mevcut 180 kişi. yani ankara tip hacettepe falan da zor ama en azindan daha kalabalik. nobet tutmaktan ruh gibi dolaniyorsunuz en sonunda.


    Her neyse, sonuc olarak baktığınız hangi okul, hangi fakülte olursa olsun 3 yıldan eski bir yazı, yorum, forum bilgisine çok da inanmayın.
    2 3 senede Türkiye şartlarında çok şey değişiyor. Gittiğiniz okul yerinden taşınmış ya da kapatılıp başka bır unıversıteye donuşmuş bile olabilir.
    yeterli bilgi bulamazsanız instagram twitter facebook gruplari vs kullanarak o okulda okuyan insanları bulmaya çalışın özellikle. En doğru bilgiyi okuyanlardan edinirsiniz. O da olmadı rehber hocalarınızı zorlayın onlar sizin yerinize es dost tanıdıkla bulsunlar soracağınız kişileri.

    Üniversite tercihi= gençliğinizin en güzel geçecek 6 senesi yanlış tercih yapıp üniversite hayatinizi mahvetmeyin. İyi araştırın, iyi öğrenin.
    Başarılar
    ***sorusu olanlara yorumlardan cevap vermeye çalışırım elimden geldiğince.****



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26F1F650F -- 26 Temmuz 2020; 21:10:48 >







  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Marmara Üniversitesi İngilizce Tıp Fakültesi: Yorumlar, Rehber ve İyi/Kötü Yanları (2023)

    Marmara Üniversitesi İngilizce Tıp Fakültesi, Türkiye'nin önde gelen tıp fakültelerinden biridir. Uzun yıllara dayanan akademik geçmişi ve deneyimli öğretim kadrosuyla bilinir. Fakülte hakkında merak ettiğiniz her şey için bu rehbere göz atabilirsiniz.

    İyi Yanları:

    • Güçlü Akademik Kadro: Fakülte, alanında uzman ve deneyimli profesörler ve akademisyenlerden oluşan güçlü bir kadroya sahiptir.
    • Modern Tesisler: Fakülte, son teknoloji laboratuvarlar, kütüphaneler ve simülasyon merkezleri gibi modern tesislerle donatılmıştır.
    • Uluslararası Tanınırlık: Marmara Üniversitesi İngilizce Tıp Fakültesi, Türkiye ve dünya çapında tanınan bir kurumdur. Mezunları dünyanın dört bir yanındaki hastanelerde ve kurumlarda çalışmaktadır.
    • Araştırma Olanakları: Fakülte, öğrencilere tıp alanındaki en son gelişmeler hakkında bilgi edinmelerini sağlayan aktif bir araştırma ortamı sunar.
    • Öğrenci Destek Hizmetleri: Fakülte, öğrencilere akademik destek, danışmanlık ve sosyal etkinlikler gibi çok çeşitli destek hizmetleri sunmaktadır.

    Kötü Yanları:

    • Rekabetçi Kabul Süreci: Marmara Üniversitesi İngilizce Tıp Fakültesi'ne kabul süreci oldukça rekabetçidir. Yüksek not ortalaması ve sınav puanları gerekir.
    • Yüksek Öğrenim Ücretleri: Diğer tıp fakülteleriyle karşılaştırıldığında, Marmara Üniversitesi İngilizce Tıp Fakültesi'nin öğrenim ücretleri yüksektir.
    • Yoğun Ders Programı: Tıp eğitimi doğası gereği zordur ve Marmara Üniversitesi İngilizce Tıp Fakültesi'ndeki ders programı oldukça yoğundur.
    • Stresli Ortam: Tıp öğrencisi olmak zorlu ve stresli olabilir. Özellikle Marmara Üniversitesi İngilizce Tıp Fakültesi gibi rekabetçi bir ortamda bu durum daha da belirginleşebilir.
    • Konum: Fakülte, İstanbul'un merkezi olmayan bir bölgesinde yer almaktadır. Bu nedenle, toplu taşıma veya özel araçla ulaşım gerekebilir.

    Sonuç:

    Marmara Üniversitesi İngilizce Tıp Fakültesi, akademik mükemmellik ve uluslararası tanınırlık arayan öğrenciler için iyi bir seçenektir. Ancak, rekabetçi kabul süreci, yüksek öğrenim ücretleri ve yoğun ders programı gibi bazı dezavantajları da göz önünde bulundurulmalıdır. Tıp fakültesi seçimine karar vermeden önce bu faktörleri dikkatlice değerlendirmelisiniz.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam bu ne güzel bir yazı çölde vaha gibi. Sormak istediğim birkaç soru vardı da konaklama gibi halen buralarda mısınız hocam?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.