Şimdi Ara

Marvel’s Spider-Man Remastered (2022) PC ANA KONU (59. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.195
Cevap
24
Favori
61.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • FSR 2.0 sabit veya hareket esnasında hiçbir bulanıklık yapmıyor, Dinamic Resolution %120, ultra 2,5K'da aldığım 2 ss. Oyunlarda yansıma yani reflection efektleri böyle oldu mu son derece yeterli, RT açmaya falan gerek olmaz, zaten gerçek hayatta zemindeki seramik taş veya diğer nesnelerdeki yansımalar hiçbir zaman ayna gibi detaylı yansıma vermez. DLSS ve RT gibi teknolojilere öncü olduğu için NVIDIA'yı takdir ediyorum ama bence RT oyunlarda gerekli değil. Bunu AMD ekran kartı kullandığım için değil, objektif olarak söylüyorum, NVIDIA kart da kullansam RT'i açmazdım. DLSS ve FSR bence RT'den daha yararı olan bir teknoloji.



    Marvel’s Spider-Man Remastered (2022) PC ANA KONU


    Marvel’s Spider-Man Remastered (2022) PC ANA KONU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 23 Ekim 2022; 17:33:56 >




  • Oyunu 42 saatte kostüm modları, mücadelelerde 3 yıldız ve benchmarklar hariç dlcler dahil %100 tamamladım. Başarılı olduğum mücadelelerden sadece ikisini tekrarladım son kostüme mücadele puanım yetmediği için. Oyunda sadece 2 tane gizlilik mücadelesi zorladı youtube'dan baktım bir kısımlarına, bir de Raft landmarkı. Oyunu yan görevlerle gereksiz yere çok fazla uzatmışlar, sırf ek içerik olsun diye eklenmiş çoğu ek içerik. Son dlcde çıkmayan yan görev varsa tamamlamadığınız Screwball mücadelesi yüzünden çıkmıyor. Oyunu makine çeviri yamasıyla oynadım. Hiç kötü değil, şans verilmeli. Net şekilde anlaşılıyor diyaloglar.


    Yalnız aklıma takılan bir şey var, aşağıda kaynaklar elde kaldı, bunlarla alınacak veya açılacak bir özellik var mı?

    Marvel’s Spider-Man Remastered (2022) PC ANA KONU


    Marvel’s Spider-Man Remastered (2022) PC ANA KONU


    Marvel’s Spider-Man Remastered (2022) PC ANA KONU


    Marvel’s Spider-Man Remastered (2022) PC ANA KONU


    Marvel’s Spider-Man Remastered (2022) PC ANA KONU


    Marvel’s Spider-Man Remastered (2022) PC ANA KONU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi victoribarbo -- 31 Ekim 2022; 22:15:34 >




  • arkdaşlar son yamalarda durum nasıl işlemci ht sorunu vardı onu kapatınca gpu kullanımı artıyordu bu sorunlar giderilmiş mi biraz

  • evohan kullanıcısına yanıt
    Oyun aynı tas aynı hamam. Smt kapatmak bende bir sonuç vermedi, aksine fightlarda stutter yapıyor smt kapalı olunca.
    5800x3d 3080 Ti ikilisi ile ayar fark etmeksizin oyun kötü frame timelara sahip. Çareyi fpsi 80 ya da 90 limitleyerek buldum gibi ama onda bile fps anlık oynuyor saçma sapan.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kutu gibi görünen binalara ağ atma simülatörü olmuş. ps sahipleri çok övmüştü zamanında ama pek bir numarası yokmuş.

  • sukrullex kullanıcısına yanıt

    Evet bende update leri kurdum baktım pek bir değişiklik yok optimizede intel tatafında ht kapayınca gpu ve cpu kullanımları baya artıyor ama


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amazing bottleneck man çok yükleniyor cpu'ya abov! Oyunu kurdum son versiyona yükselttim falan ama şehir kalabalığı araçlar orta ayara almadan oynamak sıkıntılı ve gerek yok zaten neyse güzel olmuş combat zevkli baya şişmanı indirdik devam ediyoruz bakalım.

    Bu aarda DLAA bence olmamış TAA daha başarılı buldum anti aliasing olarak. İyiki çıktığında oynamamışım oyuna biton yama çıkmış anca düzeltmişler! Ray tracing fena değil çok detay var oyunda ve ayar menüsünde anlık yapılan ayarların oyuna etkisini görebilmek güzel keşşke bütün oyunlarda bu tip ayar menüsü kullanılsa.

  • Oyunu yeni bitirdim , kesinlikle oynamaya değer cok güzel bir oyun %1 Tavsiye ediyorum..

    Resmi Türkçe degil %99 Tavsiye etmiyorum. ( :P )


    '' AMA '' ;

    Anonymous ceviri ekibini alkişliyorum.. Sayesinde oyunu cok iyi anlayip oynayip bitirdik :) Son zamanlarda oynadigim en harika sürükleyici bir oyun oldu benim için.

  • Merhaba arkadaşlar, dün itibari ile bu oyunu voidu üzerinden 209 tl alarak aranıza katıldım. Türkçe yama bakayım dedim anonymous çevirisi var ama hem 35 tl, hem de aylıkmış. Ben haftada en fazla 2-3 saat oynuyorum. Makine çeviri de buldum, ne önerirsiniz ?

  • hDundar kullanıcısına yanıt
    Hocam makine çeviri de çok kötü ve anlaşılmaz değil para vermek istemiyorsanız kullanabilirsiniz. Anonymous ise aylık ücret istiyor evet ama yamayı kurduktan sonra oyunu PC’den silene kadar ya da oyuna bir güncelleme gelene kadar kullanabiliyorsunuz. Bir kere satın alıp abonelik iptali yapmanız yeterli yani aylık para vermenize gerek yok.

    Anonymous yaması tabii ki çok daha kaliteli ama dediğim gibi makine çeviri de anlaşılmaz ve oynanmaz düzeyde değil.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Spider Man ve Batman'in bendeki yeri çocukluğumdan beri ayrıdır. Bu iki kahramanın iyi kötü ne kadar çizgi filmi, çizgi romanı, filmi, oyunu varsa küçüklüğümden bugüne kadar tüketmişimdir. Ve en yetersiz işlerinden bile bir şekilde zevk almayı başarmışımdır (evet Spider Man 2 PC versiyonundan bile Marvel’s Spider-Man Remastered (2022) PC ANA KONU ). Özellikle iş film ve oyunlara geldiğinde Batman son yıllarda beni ne kadar tatmin ettiyse, Spider Man de bi o kadar hayal kırıklığına uğrattı. 2016 yılında Marvel's Spider Man duyurulduğunda büyük bir sevinç yaşamıştım çünkü hem AAA seviyede bir Örümcek Adam oyunu geliyordu hem de yapan firma, Sunset Overdrive ile açık dünya ve parkur elementlerini harika bir şekilde birleştirmiş olan Insomniac Games idi. Tabii temelde bir PC oyuncusu olduğum için Exc olması üzmüştü ama bir gün bir şekilde oynayacaktım ne de olsa.


    Ve 4 yıllık bekleyiş sonunda o gün bu günmüş, mutluyum :) Oyunu 43 saat sonunda, tüm DLC'leriyle beraber her şeyi %100 yaparak bitirdim. Genel anlamda Örümcek Adam'a fazlasıyla doyduğumu ve oyunun başından son derece memnun ayrıldığımı söyleyebilirim. Insomniac Games oyuncuya sonunda Spider Man olduğunu her açıdan hissettiren bir iş ortaya koymayı başarmış. Gelelim hemen oyunun olumlu ve olumsuz taraflarına :




    ++ En büyük artısı daha şimdi dediğim gibi oyuncuya her anlamda Spider-Man olduğunu hissettirmeyi başarıyor. Yabancıların ''immersion'' dediği olayı net hissediyorsunuz yani.

    ++ Oynanış genel anlamda çok eğlenceli ve oyuncuyu oyunun içine sokma konusunda iyi bir iş başarmış. Gameplay'i aksiyon ve swing yani ağ sallama olarak ikiye ayırırsak ; swing kısmı muazzam işliyor. Hani oyun hiçbir görevin olmadığı bomboş bir açık dünya bile olsaymış sırf öyle gezinmek için bile rahat 4-5 saat başına oturturmuş insanı. Filmlerde falan gördüğümüz neredeyse bütün hareketleri son derece basit, akıcı ve eğlenceli bir şekilde uygulayabiliyoruz. Ve Örümceğimiz ağlarını havaya değil, binalara ve nesnelere atıyor. Bu da gerçekçiliği arttıran bir durum olmuş. İşin aksiyon tarafına gelirsek de ; valla ne yalan söyleyeyim ilk 3-5 saatte beni pek açmamıştı ve ileride sıkılacağımı tahmin etmiştim ancak feci yanıldım. Çünkü ilerledikçe açılan yeni skill'ler ve gadget'lar sayesinde combat öyle çeşitli ve eğlenceli bir hale geliyor ki, dövüşleri izlerken adeta bir görsel şölen yaşıyorsunuz. İşin içine finisher'lar, kostüm yetenekleri falan da girince nerdeyse Batman Arkham oyunlarını aratmayacak kalitede bir aksiyon sistemi ortaya çıkmış oluyor (nerdeyse dedim çünkü bu kısımda önemli bir sıkıntı var, ondan oyunun eksi yanlarında bahsedeceğim).

    ++ Hikayesi temelde klişe ve nereye bağlanacağını belli eden bir yapıda olsa da bir süper kahraman hikayesi olarak baktığımda işleniş olarak oldukça sürükleyici ve insanı merak ettirmeyi başarıyor. Spider Man 2 ve Into the Spider-Verse ile birlikte hikayesinden zevk aldığım Spider-Man işlerinden biri oldu. Tabii bunda diyalog kalitesinin de payı büyük (Spider-Cop muhabbetlerinde iyi güldümMarvel’s Spider-Man Remastered (2022) PC ANA KONU )

    ++ New York atmosferi harika olmuş.

    ++ Oyunu 1080p'de Ultra ayarlarda deneyim ettim, grafiksel olarak öyle muazzam olmasa da gayet yeterli ve tatmin edici bir iş ortaya konmuş.

    ++ İlk defa bir süper-kahraman oyununda sadece kahraman değil, maskenin arkasındaki kişi de detaylı bir şekilde işlenmiş. Peter'ı tanımaktan memnun oldum bu süreçte

    ++ Skill ve kostüm sistemini çok güzel tasarlamışlar. Öncelikle skill'ler öyle boş yetenekler değil, hepsi çok faydalı ve nerdeyse tamamı Örümceğe yeni yetenekler ve kombolar kazandırıyor. Hani öyle canı arttır, verdiğin hasarı arttır gibi pasif yetenekler açmıyoruz, onları level atladığımızda oyun bize otomatik olarak sağlıyor. Kostüm sisteminde ise her bir kostüm, ultisiyle yani özel bir yeteneğiyle geliyor. Bu sayede sadece kozmetik olarak değil, işlevsel olarak da bir öneme sahipler. Ayrıca kostüm çeşitliliğini de beğendim, nerdeyse bütün önemli kostümler oyunda var.

    ++ Puzzle oyunlarını sevdim ben. Başlarda çok basit başlayıp ilerledikçe zorlaşıyor ama bir şeyleri kendimizin yaptığı hissini verdiği için ve modu değiştirdiği için hoşuma gitti

    ++ MJ ve Aunt May'in işlenişini sevdim. Bu iki karakter çoğu Örümcek Adam içeriğinde sırf süs olsun diye bulunan, içi boş ve devamlı kurtarılmayı bekleyen ''damsel in distress'' stereotipinde karakterlerdir (hele Sam Raimi'nin üçlemesinde bu konuda arşa çıkarlar) fakat oyunda ikisi de kendi ayakları üstünde durabilen ve bir işe yarayan, Peter'a o kadar da muhtaç olmayan bir şekilde işlenmişler ki bu duruma bayıldım.

    ++ Müzikleri başarılı, insanı moda sokuyor.

    ++ Boss savaşları sunum ve ambiyans olarak çok iyiler.

    ++ Stan Lee cameo'su :')

    ++ Mod desteği. Oyunun enfes bir mod içeriği var. Hani bu konuda nerdeyse Bethesda oyunlarıyla, Witcher 3'le falan yarışır. Ve bu modlar sadece kozmetik veya görsel falan da değiller, oynanışı da değiştirip çeşitlendiren çok güzel mod'lar var. Ancak şöyle bir sıkıntı var ki bu modları uygulamak bi Fallout, Skyrim, Witcher'daki gibi basit ve pratik değil. Yeni gelen ''Suit Adding Tool'' ile kostüm modlarını uygulamak evet kolay ancak grafik ve oynanış modlarını uygulamak daha teferruatlı ve çok fazla şey eklediğiniz zaman oyunu bozabiliyor. Ben bu yüzden oynanış olarak sadece finisher'larda kamerayı sinematik moda almayan modu kullandım. Kozmetik olarak da AGROFRO'nun Photoreal Raimi 2004 ve 2007 Simbiyot kostümlerini ekledim (2004 kostümü aslında oyunda var fakat hiç filmdeki gibi değil bana kalırsa. Benim kullandığım modlarda Spider Man'in fiziki görünüşünü bile Tobey gibi daha kalıplı yapmışlar). Bu 3 mod da oyun zevkimi birkaç kat attırdı.



    Şimdi de gelelim oyunun eksik bulduğum taraflarına :



    -- En büyük sıkıntısı çok net açık dünyası. Ben Arkham City ve Knight'taki sistemde bir açık dünya görev tasarımı beklemiştim fakat Spider Man gidip Ubisoft oyunlarını kendine örnek almış maalesef. 3957382 tane toplanabilir eşya, kule açma, outpost ele geçirme, challenge'lar, aynı suçları yine 658321 kere durdurma falan derken hani combat ve swing dinamikleri bu kadar iyi olmasa ve bu yan görevler karakteri geliştirip oynanışı çeşitlendirmek için gerekli olmasa oyunu %100 bitirmezdim büyük ihtimalle. Doğru düzgün senaryolu yan görev yoktu resmen. Aklımda kalan 1-2 tane var ki onlar da en basit, en sıradan yan görevler olması gerekirken en akılda kalıcı olanlar olmuş ne yazık ki. Arkham oyunlarındaki gibi her bir villain'ın kendi yan görev serisi olsun isterdim çok çünkü villain çeşitliliği konusunda Batman ile yarışabilecek tek süper kahraman Spider Man ve isteseler bu sistemi çok rahat yapabilirlermiş ama hiç kasmamışlar.

    -- MJ ve Miles Morales görevleri. Tamam oynanışı çeşitlendirmek için konulmuşlar belli ama arkadaş ben Örümcek Adam gibi uçan kaçan, aşırı çevik ve atletik bir karakteri oynadıktan sonra neden bu iki kalasa mahkum ediyorsunuz ki bizi. Hani öyle 5-10 dakikalık falan da değiller, ortalama 15 saatlik ana hikayede bu ikisini toplamda rahat 2 saat falan yönetiyorsunuz.

    -- Gün döngüsü yok. Hangi vakitte olacağınızı ana görevler belirliyor. Yani şu olayı en son 2014'te AC Unity falan yapıyordu ki onda da menüden direkt günün istediğiniz vaktine gidebiliyordunuz açık dünyada takılırken. Spider Man'de bunu yapabilmek için oyunu bitirmiş olmanız gerekiyor ve bitirdikten sonra da menüden değil, haritada belirli yerlere gidip yapabiliyorsunuz anca. Zaten bi gündüz bi akşamüstü bi de gece var hepi topu. Days Gone, Horizon gibi Sony Exc yapımlardaki değişen gün ve hava durumlarını gördükten sonra çok rahatsız etti bu durum beni.

    -- Örümcek Adamımız dövüşürken sürekli bacaklarını kullanıp tekme savuruyor, nerdeyse hiç yumruk atmıyor. Bu incelemeyi yazarken Miles Morales'i de bitirmiş bi şekilde yazıyorum, hani ana oyunda dikkat etmiştim buna ama Miles Morales'ten sonra daha da bi gözüme battı bu durum. Ayrıca adam döverken sanki kum torbasına vuruyormuşuz gibi hissettim hep. Üstte oynanıştaki önemli sıkıntı dediğim şey buydu. Farklı skill'ler ve gadget'lar sayesinde Batman oyunlarından daha çeşitli ve eğlenceli bir combat'ı olmasına rağmen beni Batman oyunlarındaki kadar tatmin edememesinin en önemli sebebi buydu. Batman resmen yumruklarıyla ''kodu mu oturtan'' bir durumdayken Spider Man kum torbasına tekme savuran bir hale geliyor.

    -- Finisher'lar bir yerden sonra kendini aşırı tekrar ediyor ve kamera açıları da bazılarında kullandığım moda rağmen sapıtıyor.

    -- Tobey'nin suit'i gibi bazı kostümler biraz özensiz tasarlanmışlar, modlardan sonra dikkat ettim buna da. Ayrıca TASM2 kostümünün oyunda olmaması da bir eksi bana kalırsa.

    -- Grafikler şehirde iyi dedim ama karakter yüzleri için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Özellikle Uncharted 4'ten sonra Spider Man'e geçince ekstra bi rahatsız etti.

    -- E3'lerde çok fazla şey göstermişler. Oyunun hem aksiyon hem hikaye anlamında en yoğun 2 görevi Mr. Negative'in peşinde koştuğumuz, binanın yıkıldığı görev ve Sinister Six'in ortaya çıktığı hapishane görevi ve bu 2 görevi zaten baştan sonra izletmişlerdi bize. O yüzden bu görevleri yaparken fazla heyecanlanamadım ve hikaye olarak da çok kritik yerlerde oldukları için gidişatı tahmin etmemi iyice kolaylaştırdılar.

    -- Boss savaşları evet sunum ve ambiyans olarak iyiler dedim ama oynanış olarak çok basitler ve hiçbir zorluk sunmuyorlar. Nasıl alt edileceklerini hemen anlıyorsunuz ve çoğunu alt etme yönteminiz de aynı oluyor.

    -- DLC içerikleri ana senaryo bakımından fena değiller ama bazı açıdan çok can sıkıcılardı. Öncelikle o Spider Bot ve Screwball challenge görevlerini tasarlayanın da, oyuna koyanın da.... demek istiyorum. Onun dışında 2 saatlik DLC içeriğine bile gidip o boş yürümeli MJ görevi koymuşsunuz, e yuh yani. Ayrıca bir bug vardı ki o görevi ta en baştan oynamak zorunda kaldım. İşin komik yanıysa bug'ı internetten arattığımda ta ilk çıkan PS4 versiyonunda bile olan bir hataymış ve hala çözülememiş. Hani üstüne PS5'e Remastered versiyonu gelmiş, yetmemiş üstüne PC'ye de gelip dünya kadar update almış ama ta 4 yıl öncesinin çok saçma bir bug'ını hala çözmemişler.




    İşte böyle. Sonuç olarak Spider-Man beni son derece memnun etse de çok bariz eksikleri de olan ve 2.oyunda yapacağı geliştirmeler ile bir Arkham City etkisi yapabilecek potansiyelde bir yapım olmuş. Oyuna 100 üzerinden 85 veririm rahatlıkla. Ancak bazı yerlerde ''en iyi süper kahraman oyunu'' gibi tabirler gördüm, bana kalırsa Origins dışındaki hiçbir Arkham oyunundan daha iyi değildi. O oyunların tamamı 90 ve üstü seviyede mesela benim için (evet Arkham Knight bile). Ama dediğim gibi işte kusurlarından arınmış bir 2.oyunla çok rahat o seviyeye çıkabilirMarvel’s Spider-Man Remastered (2022) PC ANA KONU 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psycho90 -- 5 Aralık 2022; 18:31:46 >




  • Spider Man fanı diyebileceğim kardeşim oynadı 1.5 saat ben de izledim film gibi, keyifliydi. Grafikler gayet yeterli, özellikle karakter çizimlerini çok beğendim. Bazı detaylar ise yok artık dedirtti (karakterlerin gözlük camları mesela, nedense çok gerçekçi geldi)


    Ben oynamam da kardeşim oynar ara ara izlerim. Zaten bu tarz oyunları uzun soluklu dizi gibi düşünüyorum artık. Anonymous çevirisi ise harikulade. Parasının hakkını veriyor bu adamlar, keşke herkes böyle çeviri yapsa.

  • Tam bir Sam Raimi manzarası ya harika :)



    Marvel’s Spider-Man Remastered (2022) PC ANA KONU
  • edit: fsr 2.1 açınca ve ayarı da kaliteye getirince daha güzel oldu. ancak ben bu fsr yi kullanmak istememiştim. yani grafik kalitesini olabilecek en iyi şekilde almak istemiştim. oyun içinde fsr açık değil ise varsayılan ayarı ne oluyor biliyor musunuz?


    arkadaşlar 6900xt ekran kartı ile 4k ayarları sonuna kadar açtım ancak uzak nesneleri çok kötü gösteriyor. haliyle oyunu oynayasım gelmiyor. 3090 var iken böyle yapmıyordu. amd nin bir ayarı var mı?


    Marvel’s Spider-Man Remastered (2022) PC ANA KONU
    Marvel’s Spider-Man Remastered (2022) PC ANA KONU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambetiko -- 14 Ocak 2023; 17:31:23 >




  • rambetiko R kullanıcısına yanıt
    Valla bendede öyle idi hocam nvidia geçince düzeldi
    Bulamadım kullanırken neden olduğunu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • GOKHAN 07 G kullanıcısına yanıt

    hocam fsr yi açınca düzeldi. ben fsr kullanmak istemiyorum aslında. orijinal kalite ne ise onu istiyorum. çünkü orijinal kalite fsr ve dlss gibi özelliklerden daha güzel diye biliyorum. oyunda açınca nesne kaliteleri çok güzel oldu. bu hususta bilgisi olan var ise paylaşır belki

  • rambetiko R kullanıcısına yanıt

    Emin değilim ama Amd'nin hilesi olabilir o da. Fsr açınca daha net ve güzel görseller alabilirsiniz demeye getirmiş olabilirler. Her şey beklenir bunlardan.Marvel’s Spider-Man Remastered (2022) PC ANA KONU 

  • Merhaba,dün oyunu Epic Games üzerinden aldım ancak Rtx3060,i512400f,16 gb ddr4 3200 sistemde zaman zaman işlemci ve ekran kartı kullanımı yüzde 10-20 lere düşüyor.Bu şekilde olunca da fps dropları oluyor.Dlss açsam da rtx i kapatıp açsam da aynı durum oluyor. Sıcaklıklar normal,kasa havadar ve işlemcide de sıvı soğutucu var. Çözünürlük 1080p bu durumu yaşayan ya da denk gelen var mı?

    Edit:Bir süre oynadıktan sonra ilginçtir kendi kendine sabit 60 civarlarından aşağı düşmez oldu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhan2707 -- 17 Mart 2023; 22:53:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benden bu kadar... İlk oynadığımda sadece hikayeyi bitirip geçmiştim DLC'lere hiç girişmemiştim bile. Şimdi hepsini %100 yapmadan bırakamadım. NG+ başarımları olmasa steam'de de başarımları fullerdim herhalde ama oyuna yeniden başlamakla uğraşamayacağım.



    Marvel’s Spider-Man Remastered (2022) PC ANA KONU
  • 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.