Şimdi Ara

Matebook 14 AMD Ryzen 5 4600h 16-512 Windows 10 Home 14' QHD / 7011 ₺ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
4
Favori
5.674
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Herkese tekrardan selamlar, soyledigim gibi ben cihazdan 2 adet on siparisle almistim ikisindede isik suzmesi, esc tusunun basili kalmasi, touchpadin bazi bolgelerinde algilamama problemi ve cit cit sesleri geliyordu. İkisinide iade verdim ikisinin yerinede base model m1 air aldim, eger uygulamalariniz destekliyorsa kesinlikle mac tavsiye ediyorum. Bu cihazlarda film izlemek dahi bana keyif vermemisti dizinizin uzerine koydugunuzda veya yastik vb. biryere hoparlore cihazin altinda oldugu icin seste cok belirgin bir azalma ve bozulma oluyor. Macbook’un malzeme kalitesi kesinlikle cok daha iyi bu cihazi(matebook 14)1 hafta-10 gun kullanmama ragmen altindaki kaydirmaz plastik(siyah olan kisim) soyulmaya baslamisti. Tabi ki yine sizlerin kendi gorusu ancak ben m1 base air cihazimin malzeme kalitesi olarak, fiyatini koruma olarak, ekran kalitesi olarak, hoparlor kalitesi(kiyaslamaya dahi gerek yok), cok daha ustun oldugunu dusunuyorum.
    Matebook 14 seven arkadaslara da selamlar ve saygilar soyledigim gibi gerisi biraz daha tarz kullanis meselesi, windows mu macos mu sorusunu dusunerek hareket etmenizi oneririm.
    Matebook 14 belirttigim sorunlar disinda bir problem yasatmamisti bana isinma, batarya, uygulamalarda zorlanma gibi problemlerle karsilasmamistim( parmak izi okuyucusunun kesinlikle sorunlu oldugunu dusunuyorum bazen direk algiliyordu bazen ugrasiyorum baya)
    Herkese selamlar saygilar satin alan arkadaslars tekrardan hayirli olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RedInterface -- 5 Haziran 2021; 4:6:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • PT.Zafer kullanıcısına yanıt

    Macbookun 13 inc olmasi elemek icin ilk sebep benim acimdan. 13 inc kullandim daha once ve belli bir sure sonra cok ufak geliyor. Tercih meselesi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyat değişmiş kimse güncellemiyor, atılan mesajlarla konu sürekli yukarı çıkıyor ama içerik resmen Macbook vs. Matebook a döndü.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VYC Majoris

    Piyasanın en güçlü işlemcilerinden birine sahip bilgisayarın pdf açınca bile takılması bana çok garip ve inanılmaz geldi. Nasıl böyle bir şey olabilir yani? İnanmak istiyorum ama böyle bir şeye inanmak güç. Sebep ne?

    Ben aynı işlemci ile aynı anda MacOS sanal makine + içinde videolar da olan onlarca Chrome sekmesi + Android Studio + Microsoft SQL Server + bir sürü pdf/word/excel dosyaları açıyorum ve hiçbir yavaşlama olmuyor. Yani 32gb ram dolduracak kadar ve pdf açmanın en az 100 katı kadar işlem.

    Cihazı 3 gündür kullanıyorum. Bahsedilen sorunların hiçbiri yok benim cihazda. ne esc tuşu ne touchpad ne de kasada asimetri.

    Hele arkadaşın pdf lerde kasma donma olayına çok güldüm. Cihazda aynı anda spotify açık, web surf 8-10 sekme açıkken büyük excel dosyası ile makro kullanırken yine 70-80 mb lık pdf dosyaları ile okuma ve edit yaparken en ufak kasma takılma olmuyor. Bu donanımda olması da saçma zaten.

    Muhtemelen sorun yaşayan arkadaşların cihazlarında yazılımsal ya da donanımsal da sorun vardı.


    Pil de kullanımda güç tasarruf moduna alıyor sanırım ve web, youtube, netflix de fan devreye girmiyor. Çünkü bu işlemlerde işlemci kullanımı %5 lerde ve güç tüketimi quick cpu programında ortalama 4w gibi görünüyor. Ayrıca yine bir takılma ve yavaşlama olmuyorç Youtube da deli gibi ısınıyor demiş arkadaş. Bu güç tüketiminde ısınmasının imkanı yok zaten.


    Piriz kullanımında da 4-5 programla işlem yaparsanız işlemci 45-50 derecelerde dolanıyor ve fan en düşük devirde çalışıyor. Kulağınızı yaklaştırmadan anlamıyorsunuz bile. Piriz kullanımında da tamamen sessziklik isterseniz quick cpu programı ile çekirdeklerin bir kısmını isterseniz devre dışı bırakabilir ya da işlemci frekansını düşürebilirsiniz. Bu şekilde cpu max 4w güç tüketimi ile sadece youtube ya da sadece netflix izlerken tamamen sessiz ve soğuk bir şekilde takılma kasma olmadan deneyim yaşayabilirsiniz.


    Sonuç olarak sorun yaşayan arkadaşlar tüm cihazlar sorunlu gibi yorum yazmış ancak çok şükür ben de sorun yok ve memnunum.

    Ayrıca fiyat değiştiği için konu bence biten fırsatlara taşınmalı.





  • PT.Zafer kullanıcısına yanıt

    Cihazı kardeşime aldım, 3-4 gündür kullanıyor. Isınma, kasma gibi problemler farketmedim kendim test ederken fakat geçen gün beni arayıp hiçbir program açık değilken masaüstünde donma yaşadığını söyledi 5-10 dk boyunca. Güç tuşuyla açıp kapayınca kendine gelmiş.

    Aletin kasa kalitesini, ekranını vs beğendim baya fakat zaten 7-7,5 bin lira verdiğimiz cihazın iyi kalitede olmasını beklememek mantıklı değil.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: bjkyener

    bence esc sorunu yok tuş köşede olduğu için verilen kavisten dolayı ses çıkartıyor


    ama ekranda çok kötü ışık sızması var gündüzde fark ediliyordur (fark edilmiyorsa sorun yok)


    bu dizüstü değişim yapılırsa ekrandan yapılır


    bir de ekran mat değil direkt çöp (mat olmayan ekran 5 para etmez görüntü kaybı var)


    16,1" model mat ekrana sahip


    dizüstü alınırken ilk önce ekranına bakılır sen esc tuşuna bakmışsın ilk gönderdiğin dizüstünde ışık sızması yok uyanık firma hemen alımı yaptı 2. gönderdiğin dizüstünde ışık sızması var dur dediler ...



    16.1" HUAWEI MateBook D16



    bu tabi kişiye göre değişir klavyede bastığım herhangi bir tuş cidi ses çıkarıyorsa bnm için sorundur. Kimi önemse kimi önemsemez. IPS ekranların genel sorunu ışık sızması ama bazı notebooklarda cidden abartı oluyor.





  • şubat kullanıcısına yanıt

    Katılıyorum. Ben de olsam ekleme yapar ekran kartlı model alırdım ama 14" li modelin amacı farklıdır. Kullanım senaryolarına göre ürünler değerlendirilmeli. Kablosuz süpürgenin çekim gücünün düşük ve şarjının çabuk bitmesiyle aynı fiyata satılan kablolu süpürgenin halıyı kaldırabilmesi gibi bir fark var ortada.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.