Şimdi Ara

Mazda LANTİS nasıl bir arabadır??? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
249
Cevap
5
Favori
304.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tecniq verdiğin bilgiler için saol, cok faydalı oldu.Ben de şu sıralar Lantis bakıyorum. İzmir'de bildiginiz temiz bir Lantis varsa ve de bana haber verirseniz sevinirim. Tecniq, Lantis alırken nelere dikkat etmem gerekiyor. Bunların motor secenekleri farklılık göstermiyor ama donanımda cok farklı secenek goruyorum. Bu donanım olayında bir kodlama var mı "F" veya "GLX" gibi, ya da soyle sorayım bunun en donanımlısı nasıl adlandırılıyor?

    İlanlarda birkaç tane gördüm ama emin olamıyorum. Genelde genc işi oldugu için duzgun kullanılıp kullanılmadıgını bilemiyorum. 100000 km nin altında bulmak imkansız gibi bişey. Bir tanesinin motoru tamamen değişmiş acaba motoru değiştiği için sorun olur mu? Sıralı LPG takılmış çoğunda, LPG performanstan cok kaybettiriyor mu ya da motora bir zarar veriyor mu? Bir de bu klimasız olanlara Mazda servisinden klima bulup taktırabilir miyim? Yardımcı olursanız sevinirim arkadaslar?
  • klima sorusunu ben cavaplıyım. 99 model mazda 323 için aynı soruyu sormuştuk servise. 2-3 sene önce 2 milyar gibi bişeyden bahsetmişti servis. ancak, klima takılırken ön göğüs falan komple sökülecek takılacak... biz bunun iyi birşey olmadığına karar vermiştik. eskisi gibi olmayacağı malum. o yuzden vazgeçmiştik...

    Lantis e de takılabilir. hatta yeri falan hazırdır , sadece açıp klimayı monte edeceklerdir bence...
  • arkadas lar bu arabanın teknik ozellikleri nedir tek bildigim 1.8 115bg
    kliması varmı abs varmı hava yastıgı varmı
  • opsiyonel
  • abi sen uskudar bulusmasinda 5000 tork demisdin
    hatirladin mi
    akinda vardi
    quote:

    Orjinalden alıntı: Tecniq



    1840 cc,
    115 Hp
    160 nm (çok yüksek bir torkdur)
    üstten çift eksantirikli motor
    16 valf
    4 silindir
    şanzumanı bu araca küçük geldiği için kalkışlarda ok gibi fırlar ve çok çabuk devirlenir. ben bu araçla 8 saniyede 100 km ye çıktım. (fabriika verisi 9.6 sn idi galiba) bunun karşılığındada çok yüksek süratlere çıkamaz. mesela 210 km yi asla geçemez. hatta düm düz bir yolda 200 km yi bile geçemeyebilir. oysaki 2000 motorlu i mazda 626 220 km hızı görebilir. lantisde amaç aracın çok kısa mesafede birden fırlaması ve devirlenmesidir. tıpkı bir yarış otomobili gibi.
    klima ve sunroof genelde dönüşümlü oluyor, yani araçta klima varsa sunroof olmuyor, sunroof varsa klima olmuyor. nadiren hepsinin olduğu araçlarda var ancak bunlar genelde sonradan sunroof takılmış araçlardır. tavsiye etmem, sonradan takılan sunrooflar hep dert çıkarır.
    abs ve airbag de opsiyonel, yani bazılarında var bazılarında yok.
    ilk çıkan lantislerde 4 lastiktede fren diski vardı. (1996 model) fakat sonradan problem çıkması üzerine 1997 ve 1998 model lantislerde arka diskler kampana ile değiştirildi.
    ayrıca lantis 1998 yılında makyajlandı, kliması otomatik oldu, direksiyonu değişti, ön panelde ufak değişmeler oldu, eğer lantis alacaksan sana 98 model makyajlı olanı tavsiye ederim. en makbulu odur. makyajlı kasayı direksiyonun üzerindeki yeni mazda logosundan tanıyabilirsin. (kanatlarını açmış kartal simgesi)
    ayrıca küçük bir araba gibi gözükmesine rağmen içi geniş bir araçtır, (tavan hariç, tavan çok alçaktır)
    ayrıca petrol yeşili denen iğrenç renkten sakın alma, satamazsın walla :) benim tavsiyem beyaz yada kırmızı almandır. bence onlar çok hoş duruyor.
    lpg taktırman gerektiğini unutma, hatta mümkünse lpg lisini bul.

    Başka soru?







  • Eyvellah Techiq, açıklamaların faydalı oldu
    Bir de şu motor değiştirme olayı kafamı kurcalıyor. 100 bin kusur km'lik bir arac için konusursak motor değişimi arabanın avantajına mıdır yoksa dezavantajına mıdır? Yeni motoru nasıl kontrol ettirebilirim?
  • abicim eyvallah bu kadar yardımcı oldun peki sole bir sorum daa olacak fiyat konusu tam olarak nedir mesela 180.000 km araba ne kadar olmalı yada aldıgımız da ucuza aldık diyecegimiz fiyat nedir?
  • Modife yapılınca çok yakışmış.
  • tecniq baba eyvallah cok sagol gercekten cok yardımcı oldun
  • eyvallah sagolasın....
  • Türkiye'nin en iyi dünyanında sayılı Lantis lerinden biridir bu bi abimizin aracı, listesinde yapılmayı bekleyen özellikle motorla ilgili turbo gibi belli baslı modifikasyonlar daha bulunmakta ayrıca_tam anlamıyla tamamlanınca abimin bütün emeklerine degecek bence









  • Halen pişmanım güzelim Kırmızı renkli Lantisimi sattığım için şu an 2007 dizel focus ve 2007 dizel corolla sahibiyiz ama onun güzelliğini tadını hiçbiri vermiyor.
    Üniversite deyken almıştım Kızlar dönüp bakar ,arabamı park edince çocuklar etrafımı sarardı gaza bastımı giderdi honda civic vtech ve astra şamarlardım 3kuruş paraya sattım
    Şaka bi yana yakıt ekonomisini bi kenara bırakırsak yedek parça ve bakımı orjinal olmadığı sürece pahalı değil.Zaten bakımada çok ihtiyaç duymıyan bi marka 7 yıl kullandım ilk 3 yıl bakımları tamdı son 4 yıl hemen hemen hiç bakım yaptırmadım satarken 3 ayrı yere full kontrol ettirdik mükemmel çıktı araba.

    Şu an varisi olabilecek tek araba biliyorum Honda civic HB.

    Renk için diyeceğim Kırmızıdan şaşma.Kafana silah dayasalar Yeşilini alma.

    Edit:2007 dizel Corolla dada etrafımı sarıyorlar ama ne kızlar nede çocuklar 40+ yaşta amcalar.Kaça aldın az yakıyomu bu motor çekmez dışında muhabbetleride yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weak -- 23 Nisan 2007; 13:03:14 >




  • mazda lantis kadar kral araba yok bence 206 207 clio fiesta focus 307 civic bu ayarda bi araç amaa hepsine 1000 çekerrr tipi mükemmell bi araba 96 98 modellerinde bile çok iyi özellikler varr arabayı elden çıkarmamak için alıosanız alın derim
  • Mazda çok kaliteli ve sağlam arabalr yapıyor. Ama yıllardır mazda ve distribütör mermerler arasındaki ilişki Türkiyede çok zayıf bir satış grafiğine neden oldu, bu yüzden mazda kullannan memnun, ama parçaları oldukça pahalı ve pek tercih edilmeyen bir otomobil oldu. Mermerlerin bu konuda açıklaması Mazdanın sadece amerika ve japon pazarına önem verdiği, avrupa ve diğer pazarları önemsemediği yulonda, ayrılıklarda buradan başladı diyorlar (bir yerde okumuştum). Şöyle ya da böyle mazda üklemizde fazla satılan ve kullanılan bir araba olmadı. Senin dediğin mazda lantis güzel bir araba ama ikinci eli çok zayıf ve ğparçaları çok pahalı bir araba. Seçim senin!
  • slm arkadaslar....yaklasık ıkı hafta once lantıs aldım...:))
    ama sızlerın bıraz yardımı lazım , yardım edersenız cok sevınıcem..
    ılk olarak 17 jant almayı dusunuyorum lastıkler 17 205 45
    bu jant ve lastık ebatları lantıse sorunsuz olur mu? surter felan dıyorlar sızın bılgılerınıze ıhtıyacım var...
    bırde lantıs ıcın uretılmıs angel far varmı?
    sımdıden tesekkurler.....
  • slm..
    98 model 68 000 kmde cıft air bag sunroof abs mevcut ,klıma yok ama tesısatı hazır...
    12 500 ytl
    normalde bılıyorsun uzerınde 14 jant cıkıyor 17 jant takarsan arabaya dort kısı bındıgınde olsun hızlı bır kasisden gecme olsun surter felan dedıler,
    17 ye 40 yanak takman lazım felan oldular bende bombe olayı olmasın dıye 45 takıyım dıyorum....
    sen taktım bır sey olmadı bende dedın arabanın camurlugun ıcını felan dovdurmedın yanı yer acmak ıcın...?
    ayrıca ıstanbulda degılım ıspartadayım...
    angel olayı gercekten zor ıstanbulda bır ıkı yere tel actım yok dedıler
    burdan antalyaya ulastım ordada bulunamadı ....
  • www.clubjapon.com . Belki işine yarar
  • millette hiç zevk kalmamış harbiden haa.gerçi herkezin zevki ayrıdır ama böylesine güzel,hoş,sport bi arabayı nasıl beyenmiyolar hayret doğrusu...
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi büyükelçi -- 14 Ağustos 2009; 15:17:33 >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi büyükelçi -- 14 Ağustos 2009; 15:11:17 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.