Şimdi Ara

MEBS OKL. VE EĞT.MRK.K.LIĞI/ANKARA Mamak Bedelli Yeri Olanlar (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
589
Cevap
13
Favori
141.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • olcaycukur kullanıcısına yanıt

    Atmler ver ama akbank atmsi varmı bilmiyorum. Banka kartı veya kredi farketmez ama temassız özelliği olsun

  • Herkese merhaba arkadaslar maltepe kenan evren kislasinda bedelli askerligimi yapacagim 1 gun yol izni gorunuyor e devlette ancak son katilma tarigi 12.11.2022 gorunuyor normalde baslama tarihi 10.11.2022 gorundugu icin mantiken 11.11.2022 de teslim olmam gerekmez mi ? Ayin 12.de gidersem problem olur mu

     MEBS OKL. VE EĞT.MRK.K.LIĞI/ANKARA Mamak Bedelli Yeri Olanlar

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Storm Raider kullanıcısına yanıt

    Hocan eğitimi biraz acar mısın, şınav mekik falan mı yaptırıyorlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oğuzhaan kullanıcısına yanıt

    Bedellide yok onlar hocam. Tabi aşırı disiplinsizlik yaparsanız duruma göre; Önce çök kalk halen disiplinsizlik devam ederse şınav daha sonra istikamet cezası gibi cezalar verilebilir.


    Bedelli eğitimi normalde ;

    1. Hafta sağa sola dön selam yürüyüş tekmil selam ANTK

    2. Hafta Silah eğitimi tüfeği hakimiyet boş tüfekle çalışma en son 3 kez 20 mt g3 atışı, bir de intikal eğitimi (gece yürüme eğitimi)

    3. Hafta belki de en zor hafta tören hazırlığı masa çalışması yürüyüş marşla yürüme yemin provası vs (çok yürütüyorlar)


    Emin ol gelen taburda 10 dan fazla şınav çekebilecek adam 5 i geçmez. Kilo sağlık problemi vs yürürken bile fenalaşan adam oluyor kim ne mekik çekecek.


    Buna komutan faktörü eklenir. Komutan değişir başka bir komutan gelir. 1 ayda 6 aylık askerlik yaptırır. Komutan umursamaz 1 ay yatarsınız iş komutana bağlı biraz ama genelde eğitim bu yüzbaşı veya binbaşı gelecek olursa yapmanız gereken program belli...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 9 Aralık 2022; 23:52:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Storm Raider kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler, bende de fıtık var tırsıyordum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oğuzhaan kullanıcısına yanıt

    Özel bir durumun varsa onu söylüyorsun en başta da yazıyorlar. Mesela sen çömelemiyorsan vs bunu söylersin komutana şundan ötürü bu hareketi yapamıyorum vs ama zorlanacağın bir eğitim yapılacağını düşünmüyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar.


    2022 Ağustos ayı celbinde askerliğimi burada yaptım. Gidecek arkadaşlara belki rehber olur. Soru sorabilirsiniz. İzlenimlerimi aktarayım. Hemen konuya geçeyim;


    İlk olarak aynı celp dönemine denk gelen arkadaşınız/yakınınız var ise askeriyeye birlikte girin ve tüm işlemlerde beraber olun. Kuvvetle muhtemel manganız aynı olacaktır.

    İlk 2-3 gün adapte olmaya çalışacaksınız ortama, arkadaşlarınıza. 3. günden sonra alışıyorsunuz ve benimsiyorsunuz ortamı ve çevrenizi.

    Tavsiyem yanınızda çok eşya götürmeyin. Bence alınabilecek eşya sıralamasında; iyi bir jilet, vatka(mümkünse 2 adet), ıslak mendil-tuvalet kağıdı ilk sıralarda gelir. Unutmadan boyunluklu askılı cüzdan alın, her yere beraber götürün. Zaten kantin var, kantin belirli saatlerde açık, ucuz genelde ürünler. Saatlerini iyi takip etmeniz lazım. Su kantini ise ayrı. Burada 12'li-24'lü sulardan muhakkak alın ve depo edin.

    Akıllı telefon sokmaya hiç çalışmayın, çok dikkatli bir şekilde arama yapılıyor. İçeride pek ihtiyacınız olmayacak. Tuşlu telefon için de muhakkak radyolu bir telefon alın yanınıza bir de fener olsun cihazda. Çünkü gece nöbetlerinde uyanıp giyinmek için lazım oluyor. Işık açınca rahatsız olan arkadaşlar vardı. Eğer oldu da içeriye tuşlu telefon soktunuz bir gece ansızın baskın yiyebilirsiniz, unutmayın komutanlar neyin nerede olduğunu çok iyi biliyor. Bölük bahçedeki çöpün içine veya botluğa telefon saklamaya kalkmayın. Yakalanırsanız askerliğiniz yanar.

    Yemekler özel bir şirket tarafından sağlanıyor. Sabah kahvaltısı diğer öğünlere göre çok az miktarda. Kahvaltıda 20 tane siyah 20 yeşil zeytin yediğimiz oldu. Öğle yemeği en iyi öğün. Akşam yemeği standart. Hacı Baki isimli bir yer restaurant var. Yemek biz çok yemedik ama yiyen arkadaşlar vardı, orta şekerliydi. Yemek sırasında ikiye bölünüyorsunuz, sırada sağda kalan taraf her zaman daha çabuk gidiyor, benden bir tavsiye.

    Hava bence askerlik yapılacak en iyi havaydı. Son 3-4 gün sabah ve akşam serindi. Genel olarak Ağustos sonuna kadar gündüzleri sıcak oluyor.

    Eğitimlerde ilk hafta sağa/sola dön, tekmil ver, yürüyüş yap. İkinci hafta silah eğitimi. Üçüncü hafta yürüyüş ve tören hazırlığı şeklinde geçiyor. Eğitimler çok ağır değil, haftanın 5 günü eğitim var. Son 2 hafta cumartesi de eğitim oluyor. Hafta sonları genelde dinleniyorsunuz, gazinoda TV var ancak kumanda bozuk. Onbaşı ya da çavuşlardan rica ediyorsunuz. Her an albay karşınıza çıkabilir o yüzden çok ortalıkta görünmeyin.

    Gitmeden önce Harbiye marşını muhakkak ezberleyin en azından ilk 2 kıtasını. Yürüyüş sırasında söyleyeceksiniz. Yürüyüş eğitimlerinde kaçmaya çalışmayın veya söylememezlik yapmayın zira komutanlar kimin ne olduğunu çok iyi biliyor. Eğer denilenleri yapmazsanız istikamet yersiniz ki bu da çok gurur incitici bir şey. Ne kadar iyi yaparsanız o kadar az eğitim alıp istirahat edersiniz.

    Nöbet konusunda en az 7-8 kere nöbet tutacaksınız, saati saatine, dakikası dakikasına görev yerine gitmelisiniz aksi halde gece nöbetlerinde komutanlara denk gelirseniz laf yersiniz.

    Komutanlar şahane insanlardı. Ben 1. tabur 5. bölükte yaptım askerliğimi. En alttaki komutandan en üstteki komutana kadar harika insanlar. Yeter ki sözlerini dinleyin. Buradan başta bölük komutanımız Anıl üsteğmen olmak üzere Abdurrahman üsteğmene, Metin ve Doğukan teğmene ve daha nice komutana selam olsun. Komutanlar sizin her zaman iyiliğinizi düşünür yeter ki kendilerini kandırmaya çalışmayın ve aradaki saygıyı bozmayın.

    Kılık ve kıyafetiniz her zaman düzenli olsun, botunuz boyalı olsun. Bölük içinde kep takmayın. Her içtimada komutanlarımız bu hususa dikkat ediyor. Her sabah traş olmak zorundasınız. Aksi halde içtimada fark edilirse hemen gönderip kestiriyorlar bir de bölüğü bekletiyorsunuz, sizin dezavantajınıza. Böyle olunca da komutanların iyi yanlarını suistimal etmiş oluyorsunuz. Gitmeden saç traşı da muhakkak olun. Yoksa orada ayırıyorlar ve traş ettiriyorlar. Her ağrı-sızı da revire gitmeye kalkmayın, mimleniyorsunuz. Ciddiye almıyorlar sizi. Bu arada C vitamini kesinlikle alın yanınıza. Çok ama çok ihtiyacınız olacak.

    Haftanın en z 4 günü duş imkanı var. Duş alanı bayağı büyük, 200-250 kişilik bir alan. Sabahları da ihtiyaç duşu oluyor. Sıkıntı yaşamazsınız.

    İş yapmaktan kaçmayın, eğer anlaşılırsa daha çok iş yaparsınız.

    İçtimaya geç kalırsanız muhtemelen ilk cezanız ANTK olacak. En az 2 kere yazacaksınız, bu bir gelenektir.


    Genel olarak aklıma gelenler bunlar. Mamak-MEBS Okulu gerçekten hakkı verildiğinde askerlik yapılabilecek, özellikle bedelli askerlik yapılabilecek en güzel yer. Önemli olan komutanların dediklerini yapmak. Onların iyi niyetini anlamak. Komutanlarla konuşmaktan çekinmeyin.


    Bu şanlı ordunun bir parçası olmak harika bir duygu, herkese nasip olmaz. Kıymetini bilmek lazım.


    Unutmadan; Şan Şeref Beşinci Bölük!





  • Ben de 1-3'te (tabur-bölük) yapmış biri olarak birkaç tavsiye verebilirim. İçeri girerken çantanıza ve üstünüze içecek-yiyecek, akıllı telefon koymamakla başlayalım.

    1.si sabah kahvaltılarına kalkmak zorunlu değil ancak komutanınız gece sayımı sırasında sabah koğuşta veya dışarıda iştima alacağım kalkın derse (bazı komutanlar böyle yaparlar) o kahvaltıya mutlaka kalkın ve koğuşu da kaldırın; zira koğuşa kadar gelip azarı basabilir, dışarıda da koca bölüğü bekletirsiniz ki hak değil. Küçük düşersiniz ve manganız mimlenir.


    ** 2.si yanınıza mutlaka göz bandı alın siyah, gecenin ortasında zırt pırt ışığı açanlar olacaktır hele de ışığın altında üst ranzada uyuyorsanız bana dua edeceksiniz göz bandı aldığınız için. Komutanlar yat sayımında uyumanıza pek laf etmiyorlar o yüden bandı takıp erken uyuyabilirsiniz. Kulağı rahatsız etmeyecek ve sesi çok iyi izole edecek kulak tıkacı da getirin verdikleri kulak tıkacı iyi değil gece konuşanların horlayanların sesini çok engellemiyor.


    3.sü iş varsa öne atlayıp gönüllü olmayın. Ne iş yapılacağı pek belli olmaz ve genelde ağır işlerdir.


    4.sü buddy yani yakın arkadaşınız olacak. En iyi nlaşabileceğiniz insanı seçin. Onu göz önünden ayırmayın eğer iştima-sayım olur da ortalıkta olmazsa ondan siz sorumlusunuz çıkıp etrafta koşturacaksınız onu bulmak için. Hele de yanında telefon getirmemişse işiniz zor. Nöbetler bittikten sonra imza kağıdına imza atmayı unutmayın. Başkasının yerine imza atmayın.


    5.si duş alınan yerdeki dolaplara pek güvenmeyin cüzdanınız her daim yanınızda olsun. Bir poşete koyup kenara koyun, unutkansanız poşeti kolunuza asın öyle duş alın cüzdanını unutanlar oluyor. Yerinizde olsam sıcak suda atlet, alt-üst pijama gibi sık giyip terlettiğiniz giysileri haftada 1-2 kere getirir yıkardım. (Bölük binasında sıcak su yoktu) Kirli ve temiz torbaları yanınızda getirin kantinlerde satmıyorlar. Bence poşet de getirin ıslak giysileri koymak için.


    ** 6.sı fazla nakit para, değeri yüksek parfüm, saat vs. eşyalar getirmeyin, dolaba koymayın. Hırsızlık vakaları yaşandı, yaşanabilir.


    7.si yemek menüsüne yemekten önce bakın. Yemeği beğenmeyecekseniz hemen yemek kantinine gidin sıra çok olur. Yemek-kantin sıralarında kaynak yapmalarına izin vermeyin. Kantinde et döner tavsiye ederim her zaman çıkmıyor ama en iyisi bece o askeriye şartlarında. 40tl idi zam yemiştir. Tavuk fileto da ucuz ve güzeldir.


    8.si kantinlerde sıra çok oluyor iştimaya yakın kantine gitmeyin. Temassız özelliği çalışan 2-3 binlik düşük limitli bir kart getirin, gerçi şifreyle de işlem yapabilirsiniz ama otomatlar için temassız şart. Kimseye kendi kartınızdan yemek-kantin alışverişi yapmayın bazıları paranızın üzerine yatar. Kartınızı ve şifrenizi telefonunuzu başkalarına vermeyin.


    ** 9.su temizlik sırası mangaca size geldiğinde tuvalet/koridor/mıntıka her neyse çok özenli ve temiz iş yapın beğenmezlerse komutanlar tekrar temizlik yaptırıyorlar. Komutan kontrol edene kadar tuvaletlere kimseyi sokmayın. Bu yüzden çok tartışmalar olacak traş olmadım acil tuvalete girmeliyim vs. diye, komutanı işaret edin.


    10.su dolaplarınız ve yataklarınız mutlaka düzenli olsun, dolap üstlerine çöp kitap vs. koymayın koğuştan eğitime çıkarken. Dolaplara kilit takılmayacak. Koğuş kontrolünde dolap, yatak düzgün değilse kişi kişi mimleniyorlar kalabalığın önünde. Herkes buddysinin yatağını düzenlesin gerekirse. Dolaplarda askılar yetersiz 3-4 tane askı getirin yanınızda.


    *** 11.si koğuş temizliği için her gün 2 kişi temizlik yapacak. Yerleri süpürmeyin toz kalkıyor, bir kovaya su ve biraz sabun doldurun ve yerlere su döküp çekbasla çekin kapı dışına kadar. Birkaç kova su gerekebilir. Bu konu çok önemli biz tozdan ölüyorduk son günlerde bunu denedik işe yaramıştı. Ayakkabılarını koğuşa koyanları ve koğuşta sigara içenleri de durdurun.


    12.si bazı ayakkabı dolaplarında kilit olmuyor bot kilidi alın. Botların değiştirildiğine şahit olduk.


    ** 13.sü silah atışına giderken yol biraz uzun sigara içenler sigara içmesinler. Askerlik boyunca hep hızlı yürüyüşler olacak, çok yorulur ve geride kalırsınız. Aynı yolun geri dönüşü de var. Silah atışı zorunlu değil ama ben katıldım çok da keyif aldım. Silahın geri tepmesi anlatıldığı gibi çok fazla değil bence katılın. Kulak tıkacına bence gerek yok hedefe iyi odaklanın 12'den vuranlara ödüller var :)


    14.sü telefon ve powerbank gibi değerli eşyalarınızı gözünüzün önünden ayırmayın. Gazinolarda toplu şarj yerleri var ama olası bir olayda sorunlar benim zamanımda yaşandı, tekrar yaşanabilir. Adam akşam 8'de valiz odasında kendi valizine koysa bir daha bulamazsınız eşyalarınızı. Komutanların umurunda olmayacak açık söylüyorum.


    ** 15.si koğuş arkadaşlarınızdan bazıları uyumsuz-itici olacak kesinlikle, uyumsuzlarla muhabbeti ilk günden kesip aranıza mesafe koyun. Yürüyüşlerle yeterince yorulacaksınız bir de koğuşta gerginlikle sinirleriniz yıpranmasın. Fiziksel kavgalardan askerlik uzayabilir. Kimseye sizi rahatsız etmedikçe karışmayın, size karışmalarına da asla izin vermeyin. Eşşek şakaları yapmayın.


    ** 16.sı yanınıza mutlaka 1-2 tane bulmaca dergisi getirin, gerçekten çok faydasını göreceksiniz boş vakitlerde, özellikle nöbetlerde. Sudoku sevenler telefona sudoku kurabilir elbette, bence küçücük ekranda sudoku çözmek işkence gibi.


    17.si yürüyüşler bazen işkence gibi oluyor mutlaka bot tabanlığı getirin, sık terleyenler mendil ve su getirsinler yanlarında. Botu normal numaranızdan 1 numara büyük alın. Yürüyüşü karıştıranlar olacaktır onlar hep orta sıralara geçsinler. Boy sırasına göre dizilin kısalar öne, çok uzunlar arkaya geçmesinler.


    18.si harbiye marşını ezberletecekler ama siz kendinizi kasmayın o marşı ezberlemesi bence çok kolay. Youtubede 2 kıtasını müziğiyle dinleyip ezber yapın, kağıda bakıp ezberlemekten daha kolaydır.


    19.su yanınızda 4-5 tane mavi kalem getirin 1 tanesi hep yanınızda bulunsun. Kalem, evrak imza vs. işinizi hızlı halletmenizi sağlayacak. 1 tane de not defteri iyi olur.


    20.si traş için kaliteli 1-2 tane jilet getirin. Verdikleri jiletler çok iyi değil. Yüzü hassas olanlar kan taşı da getirebilirler. Tuvalete biraz erken kalkın traş için, tuvaletin biri doluysa diğerini de kontrol edin sıra az olabilir.

    Aklıma başka şeyler gelirse burayı editlerim. Yıldızlı maddelere bence extra önem verin.





  • Mayıs 4 +

  • 2 Şubat teslim.

  • Bir mayıs 4te benden.

  • 7 aralık teslim wp grubu varsa paylaşırmısınız

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 7 Aralık Ankara Mamak MEBS
    Whatsapp Grup Bağlantısı:

    https://www.facebook.com/unsupportedbrowser

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 2 Mart teslim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 02 Şubat Mamak

  • 02 Şubat için whatsapp grubu varsa katılırım

  • Benim de yerim burası mart ayı sevk tarihi, bir kaç sorum olacaktı arkadaslar.


    Dolapları kilitlemek yasak fakat çantaları kilitleyince bir sorun olmuyor herhalde?

    İçtiğim sigara tekelde olmadıgı için yanımda fazla fazla getirsem sorun olur mu girişte?


    teşekkür ederim şimdiden

  • BurakTuran47 B kullanıcısına yanıt

    Çantaları en alt katta çanta dolabı olacak oraya koyacaksınız, cumartesi hariç her akşam 8de açıyorlar orayı. Kilitleyebilirsin. Kaldığım bölükte böyleydi diğerlerinde farklı uygulama olabilir.


    Sigara konusunda bir sorun olacağını zannetmiyorum, birşey diyen olursa valizini açar sigarayı gösterirsin X-Ray girişte bekleyen subaya.

  • @TerryMore , @Vali1 benimde 2 şubat

  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.