Şimdi Ara

MEBS OKL. VE EĞT.MRK.K.LIĞI/ANKARA Mamak Bedelli Yeri Olanlar (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
589
Cevap
13
Favori
141.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, 4 Mart teslim benim de.


    Öncelikle bilgi verenlerin ellerine sağlık, benim de bir kaç sorum olacak.

    Tuşlu telefon getireceğim telefonu bavula mı koymalıyım içeri giriyorken?

    Kendi SIM kartımı götürmeyi planlıyorum, saklamalı mıyım / saklamalıysam nereye koyabilirim?

    İçeri girdikten sonra bavulu dolaplara boşaltmamız için yanımızda mı götürüyoruz, yoksa kısa sürede lazım olacakları yanımıza mı alıyoruz?

    Hanım bavula bir sürü havlu ve pijama koymak istiyor :) gerek var mı?

  • Ağdalı Bamya A kullanıcısına yanıt

    Tuşlu telefonu bavula koymanıza gerek yok giriş yaparken cebinizde durabilir, sim kartınızı da giriş yapmadan önce cüzdanınıza koyabilirsiniz. Bavulunuzdaki eşyaları yerleştirmek için ilk etapta koğuşa götürürsünüz sonra duruma göre ya depoya kaldırırlar ya da sizde kalır. Bizim kaldığımız bölükte bavulları depoya teslim etmedik askerlik boyunca koğuşta dolapların üstünde kaldı istediğimiz zaman bavulumuza eşya koyup alabiliyorduk ama dediğim gibi bölükten bölüğe değişiyor bazı bölüklerde bavulları depoya alıyorlar. Yanınızda çok eşya götürmenizi önermem 2 taneden fazla pijama götürmeyin. Aynı şekilde havlu da 2-3 adet yeterli olur.

  • despote kullanıcısına yanıt
    Cok cok tesekkur ediyorum. Galiba gercekten tatil koyune gidiyorum :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Şubat celbiydim, yeni dönüş oldu. Martlar gitmiştir ama Nisanlar için sorular varsa cevaplayabilirim.


    Ayrıca bir şeyler yazarım 1-2 güne.

  • Crosas kullanıcısına yanıt

    Hocam hayırlı olsun. Bazı sorularım var müsait olunca yanıtlayabilir misin ? Koğuşlarda kaç kişi kalınıyor, ilaç sokmakta herhangi bir sıkıntı oluyor mu, havası çok üşütüyor mu ve eğitimlerde zorluyolar mı çok :)

  • los pollos hermanos kullanıcısına yanıt

    Koğuşlar değişir ama ortalama 25-30 arasıdır. İlaç kesinlikle sokun, içeride tek tek (sabah-akşam vizite) veriyorlar ve hastalık kesin oluyor. O nedenle özellikle ilk günlerde epey sıra olur.


    Hava buz gibiydi ama Şubat'ın sonlarına doğru düzeldi. Nisan çok daha iyi olur, hava sorun olmaz.


    Eğitimler komutanına bakar. Ama mutlaka olur :)

  • Arkadaşlar mart döneminde askerlik yaptım.2 mart sevk tarihimdi. 4 mart teslim oldum. 29 mart itibariyle askerliğim sona erdi. Sıkça sorulan sorulara ben de cevap vermek isterim. Aklıma gelenleri yazıyorum.


    1. Kesinlikle ilaç götürün. Girişte ilacı olan var mı diye soruyorlar eğer var derseniz ilacınızı alıyorlar ve günde 3 kere (sabah - öğle akşam) ilaç saatleri var.
    2. Askerlik, teslim olma tarihi dahil toplam 26 gündür. 26. gün yemin töreninden sonra öğlen 1-2 arasında çıkıyorsunuz.
    3. Askeriyede tabur bölük ve manga kavramları vardı. Eğer 1.tabur 5.bölük , 1.tabur 6.bölük ve 2.tabur 5. bölüğe düşerseniz, hamama , kantine, restorana, kafeye, yemekhaneye ve oyun alanlarına çok yakın olursunuz
    4. Eğitimler mutlaka oluyor ama komutana göre rahat veya ağır geçiyor
    5. 1. tabur 5. bölük çıkarsa askerliğiniz rahat geçer :)
    6. İlk hafta tekbir verme, sağa,sola dönüş, temel askerlik bilgileri vs.. veriliyor. 2. hafta atış eğitimi , atış eğitiminden sonra ise tamamen tören hazırlıkları yapıyorsunuz yani bol bol yürüyüş :)
    7. Hasta olursanız doktora gitmekten korkmayın ama doktor sizin hangi niyetle gittiğinizi anlıyor ona göre gidin. Eğer 2 gün yatak izni alırsanız askerliğiniz 5 gün uzuyor. 1 gün yatak izni alırsanız uzamaz.
    8. Yatak izni haricinde eğitim-spor istirahati, tetkik istirahati, sakal istirahati, kep istirahati gibi istirahatler var. Eğer bacağınızda platin vs. gibi durunlar varsa kesinlikle raporunuzu götürün. Eğitim-spor istirahati alırsınız hiçbir eğitime katılmazsınız.Çok kişi vardı katılmayan.
    9. Sabah kalkış ilk hafta 5, ikinci hafta 5.30 3.hafta ise 6 dı. Her hafta 30dk değişiyor.
    10. Akşam yatış 9.30 veya 10 oluyor. Nöbetçi komutana göre değişiyor.
    11. Ben gittiğimde dolaplar çok çok küçüktü , 2 gün sonra yeni büyük dolaplar geldi.
    12. Dolap düzeni ve yatak düzeni komutanlar için çok önemli oluyor.
    13. Hiç haberiniz olmadan bi anda arama yapabiliyorlar. Akıllı telefon getirmeyin.
    14. Yemin töreninde ailelerinizle 15-20 dk görüşme imkanı oluyor. O sırada akıllı telefonu almayın. Dedektörle tek tek arama yapılıyor.
    15. Son Gün Tren garına, havaalanına ve Atiye askeriyeden servisler kalkıyor. Onlarla gidebilirsiniz. Taksiyle gitmek isterseniz çok yoğun oluyor. Benim tren biletim 15.20 di. 13.30 da tren garına giden servise bindim saat 14 de gardaydım.
    16. Bol bol mıntıka temizliği yapıyorsunuz :)
    17. Koğuşunuzu mutlaka temizleyin. Çok toz oluyor uyuyamazsınız.
    18. Nakit para geçmiyor. Temassız özellikli bankamatik kartı veya kredi kartı götürün.
    19. ATM ihtiyacınız varsa her zaman gidemiyorsunuz. Uzak olduğu için toplu bir şekilde götürüyorlar.
    20. Her yerde otomatlar var.
    21. Bölük içinde nöbet tutuyorsunuz. Sabah - öğle veya gece nöbeti oluyor. 4 saatlik nöbetler sabah-öğle 2 saatlik nöbetler gece oluyor. Ben 8 kere nöbet tutmuştum.
    22. Her hafta sonu ve Çarşamba günleri ziyaretçi günleri oluyor.
    23. Eğer dönüşte tren veya otobüsle dönecekseniz biletinizi önceden alın çünkü tüm biletler bitmişti.
    24. 3 kere G3 ile atış yapıyorsunuz.
    25. 1. Tabur Harbiye marşını 2.Tabur ise MEBS marşını söylüyor. Bunları ezberleyeceksiniz.
    26. Komutanların isimlerini ezberliyorsunuz.
    27. Bol bol albay ve yarbay göreceksiniz :)
    28. Koğuşlarda 40 kişi oluyor.
    29. Yataklara rastgele yerleşmiyorsunuz. Herkesin yatak numarası oluyor. Yatak ve dolap numarası aynı oluyor. Yataklarda merdiven olmuyor. Üst yatak çıkarsa biraz zorlanabilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezer1578 -- 30 Mart 2023; 11:36:29 >




  • Ağdalı Bamya A kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba. Geçmiş olsun, gelmiş olman gerekir :) Nasıl geçti bilgi verir misin ?

  • sezer1578 kullanıcısına yanıt

    Dönüş biletinizi önceden nasıl aldınız ? Hangi gün terhis olacağınızı söylüyorlar mı ?


    Celp dönemim 4 Mayıs , bu tarihte gidecek arkadaşlar varsa iletişime geçip aynı saatlerde giriş yapabiliriz.

  • frht5382 kullanıcısına yanıt

    Evet söylüyorlar zaten koğuşların kapılarında da yazıyor tüm bilgiler.

  • 4 mayıs için wp grubu var mı ?

  • 4 mayısta gidecek arkadaşlar , wp yada telegram grubu var mıdır ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • frht5382 kullanıcısına yanıt

    Telegramda bir kanal kurulmuş. Mebs diye aratırsanız çıkıyor bilginize , az önce bulup girdim ben de


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese selam. Mayıs celbiyle askerliğimi burada tamamladım. Gidecek olanlara bir kaç tavsiye vereceğim.


    1. Girişlerde askercell almak maalesef zorunlu arkadaşlar. 550 TL ücreti var. Almayacak olanlara tuşlu telefonla içeri giremezsiniz telefonunuzu dışarıda bırakın diyorlar, askerceli alırsanız diğer hattınızın yanınızda olup olmaması bir önem taşımıyor. Diğer hattı telefona takıp kullanıyorsunuz askerceli de öylesine almış oluyorsunuz. Onun dışında bizim bulunduğumuz bölgede vodafone maalesef çekmiyordu özellikle koğuş bölgesinde. Vodafone kullananlar çok zorluk çekti. Turkcell her yerde çekiyordu.
    2. Girişlerde bavullar xray cihazına giriyor ancak içerisinde ne olduğu konusunda bavul açılıp bir arama yapılmıyor. Ben ilaç vs. almadım yanıma bu yüzden pişmanlıklar yaşadım. Çünkü iler ki zamanlarda hastalıklar yaşanıyor. Revire bir gün önce akşamda yazılıyorsunuz, sabahına gidiiyorsunuz ancak yoğun olursa öğlen dönüyor ilaçlarınızı da akşam alıyorsunuz. (biraz zahmetli)
    3. Havası Mayıs olmasına rağmen çok soğuktu, sıcağı da çok sıcaktı. Kulaklarımız yandı ve soyuldu, yara olanlar dahi vardı. Bu yüzden güneş kremi, nemlendirici krem mutlaka götürün yanınızda.
    4. Birlikte 2 tabur mevcut. 1.tabur bölgesi hamama çok yakın ve sosyal aktivite geçireceğiniz bilardo salonları, ps makineleri, langırt gibi imkanlara sahip. 2.taburda sadece 3-5 langırt masası mevcut. Nereye düşeceğiniz tamamen tesadüf ben 2.taburdaydım ve her duşa gittiğimde 1.tabur bölgesini kıskanıyordum tatil beldesi havası var.
    5. Duşlarımız bizim pazartesi çarşamba cuma cumartesi idi. Saatleri farklılık gösteriyor. Duşlar maalesef kirli dolayısıyla terlik götürmek ve duşa terlikle girmek gerekiyor.
    6. Kalkış saatleri haftalık olarak değişmekte idi. 5.00 5.30 6.00 olarak. 30dk traş zamanı sonrasında da kahvaltı içtiması için toplanıp yemekhaneye gidiliyordu. Yemek içtimalarına katılmak zorunlu değil. Sadece sabah 8, öğlen 1 ve akşam içtimasına katılım zorunlu. Genelde tüm bölükler sabah ve akşam iç bahçede birlikte toplanıp içtima alınıyordu. Bölük önünden iç bahçe kısmına doğru sıralı olarak yürünüyor ve içtima alınıyordu. Havanın kötü olması durumunda akşam içtimaları yatak başında alınıyor. Ancak komutanlar istirahat verdikten sonra aniden içtima diye bağırıp sizi bahçeye çağırabiliyordu.
    7. Eğitimler ilk hafta sağa dön sola dön, tekmil verme, yürüyüş gösterme ve marş söyleme şeklinde geçiyor. ikinci hafta marşla birlikte yürüme ve birliği turlama, son hafta ise silah eğitimi atış ve yemin töreni hazırlığı.
    8. Koğuşlar 1 odayı ikiye dolaplarla bölünmüş şeklinde 24-24 toplam 48 kişi. Odalarda priz sıkıntısı var 1 odada toplam 3 priz mevcut. Telefon şarjı konusunda sıkıntı yaşayabilirisiniz. Biz telefonları sıraya koyuyor öyle dolduruyorduk.
    9. Telefonunuzda mutlaka radyo olsun, kulaklık alabileceğiniz bir stant söz konusu 1.tabur bölgesinde komutanlara söylediğinizde ihtiyaç doğrultusunda sizi toplayıp götürebiliyor. Radyo ile zaman daha çabuk geçebiliyor.
    10. Haftada 2 kez kat nöbeti toplamda 6 kez, toplamda 3 kez mıntıka (iç bahçe, dış bahçe ve tuvalet) denk geldi bana. Ayrıca sabah kahvaltısından sonra koğuş temizliği yapılıyordu. Biz ranza sırasına göre gittik badiyle birlikte koğuş temizliği yapıyorsunuz çek-pas ve süpürge ile. Bunun dışında tamamen keyfi olarak içtima sonrası iki üç sıra ayırıp kozalak toplama, ot yolma gibi mıntıka faaliyetlerine sizi götürebilirler. 1 kez kozalak topladım 1 kez de ot yolduk tırpanla. Zaman güzel geçiyor.
    11. Yemekler konusuna gelince sabah kahvaltısı yetersiz genelde. Öğle ve akşam yemekleri lokanta tarzında bence fena değildi. Et yemekleri çoğunlukta et yoksa tavuk oluyordu. Meyve ve tatlı da yemek yanında veriyorlardı. Onun dışında kantinde döner, tavuk fileto, köfte, sucuk tarzı şeyler satılıyor ve baklava trileçe ekler gibi tatlılar da mevcut. Su konusunda hem kantinde 12li paket hem otomatlarda sular mevcut. Mutlaka temassız kart götürün yanınızda tüm alışverişleriniz o kartla olacak. Temassız özelliği olmayan kartlarda arkadaşlar sıkıntı yaşadı.
    12. 2.taburda olup 2.bölük ve 4.bölüğe düşecek arkadaşlar yürüyüş konusunda biraz sıkıntı yaşayabilirler, çok istirahat vermiyordu komutanlar. Oradaki arkadaşlar biraz şikayetçi idi.
    13. Silah eğitimi ve atış gayet zevkli mutlaka o zevki tadın derim hem zaman geçiyor. Silah atışına ve yemin törenine katılım zorunlu değil. Soruyorlar, istemeyenleri ayırıyorlar. Onlara çeşitli mıntıka görevleri veriyorlar.
    14. Hafta sonu ne yazık ki zaman pek geçmiyor. Yanınızda kitap götürün, telefonunuz radyolu ise radyo dinleyin bol bol.


    Şimdilik aklıma gelenler bunlar, sorular gelirse cevaplamaya çalışırım.





  • Askercell nasıl zorunlu olabilir? Artık eskisi kadar dikkat edilmiyor herkes kendi hattını sokuyor diyorlardı

  • adilmaglup99 A kullanıcısına yanıt

    Herkes kendi hattını sokuyor bunda bi sıkıntı yok ancak daha kışlaya ilk girişte bir çadır kuruyorlar. Orada hat satılıyor ve girişler oradan yapılıyor. Tuşlu telefonun varsa askercell alacaksın, almayacaksan tuşlu telefon üstünde olmayarak giriş yapacaksın tarzında zorlama yapıyorlar. Mecbur alıyorsun fakat içerde kendi hattını kullanıyorsun.

  • los pollos hermanos kullanıcısına yanıt

    Askercell almıyorsan telefonu sokamazsın düzenlemesi yeni mi geldi? Önceden böyle bir şey yoktu daha doğrusu vardı ama dayatmıyorlardı yani ben telefonu radyo dinlemek için vs sokmak istiyorum hat kullanmayacağım diyerek çok rahat askercell almadan giriliyordu.

  • los pollos hermanos kullanıcısına yanıt

    Kimseyi yanıltmak istemem ama ben de mayıs celbinde askerliği tamamladım, girişte askercell al dediler almayacağım dedim, xrayden geçene kadar arkamdan bak telefonunu geri yollarız almak zorundasın vs sıkboğaz etti peşime düştü bir asker peki yollayın bir şey olmaz vs dedim sallamadım, xrayde telefonu gösterdim geç dediler askercell almadan girdim kendi hattımla askerliği tamamladım sıkıntısız. Bence sadece göz korkutuyorlar xrayden geçene kadar, kazıklayabildiklerini kazıklıyorlar. Başkasının telefonunu yolladılarsa geri bilemem sonra sen yanılttın vs demeyin ama ben her aşamada tuşlu telefonum var askercell almadım/almayacağım dedim ona rağmen rahat rahat girdim.


    Bu arada ben 2/4teydim, 3lü priz sokmamıza rağmen zorlandık şarj konusu dert, powerbank falan tavsiye ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meliodastablet -- 6 Haziran 2023; 21:1:1 >
  • Var mı ağustos arkadaşlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.