Şimdi Ara

Megan II - Seat Leon - Alfa 147 ??? Lütfen yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Megan II Sedan Full+Full 2004 70000 km'de servis bakımlı (Cruise Control+Sunroof+Yağmur Sensörü+Park Sensörü+Tiptronick Vites+6'lı Cd Changer+Lpg'li)

    Seat Leon 2006 Stylance 60000 km'de (Cruise Control+Yağmur Sensörü+Park Sensörü+Dijital iklimlendirmeli Klima+Cd-Mp3 Çalarlı)

    Alfa 147 2006 Model Disctintive (Cruise Control+Sunroof+Yağmur Sensörü+Park Sensörü+Dijital iklimlendirmeli Klima+Cd-Mp3 Çalarlı)

    Son olarak bu arabalarda karar kıldım.Mazda 3'te düşündüm evet ama lpg ile tam uyumlu değilmiş o yüzden vazgeçtim.Megan 22000'e falan alabilirim yukarıdaki özelliklerde.Alfa 147 ve Leon'u da 26000'e alıp lpg taktırması falan 28000tl'ya mal edebilirim.Benim aklım Alfa 147'de açık konuşmak gerekirse.Kronik sorunuymuş varyatör sorunuymuş umrumda değil:)Araba beni büyülüyor.Leon tamam Alman olabilir sağlam araba olabilir dışıda güzel eyvallah onuda beğeniyorum ama içi bence çok basit sanki tetris ekranı gibi gündüz arabadaki klima ve cd çaların ekranları.O yüzden Leon'a da sıcak bakmasamda alabilirim.Ama Megan II hem fiyat olarak hem kendini kanıtlamış bi araba olarak düşünebileceğim bi araba.Forum'da siz değerli arkadaşlarımdan bi kaç defa yardım istedim ilgilenen oldu ilgilenmeyen oldu teşekkür ederim herkese ama şimdi bu üç seçenekten siz olsanız hangisini seçerdiniz.Görüşleriniz benim için inanın çok önemli.İlk arabam olucak kendime ait o yüzden bu kadar ince eleyip sık dokuyorum.Bu arada yaş 28 ve Çeşme'de yaşıyorum.Hani yaşa görede değerlendirilebilir ama o zaman'da Megan Sedan'la ne işin olur denilebilir







  • Benimde Aklımda senin düşündüklerine Ek olarak Astra H ile Golf V vardı. Alfa 147 içlerinde en güçlü olanı. Ayrıca Seatı tasarlayan adamın tasarımcısından çıkma. Aslında Leon 147 nin kopyası denilebilir.

    Gel gör ki bende 147 almayı isteyen bir insanım ama Alt takım sorunları ve şu Başa Bela Varyatör hep beni soğutuyor. 10 bin km de varyatörün ses yapmaya başladığını söyleyenler var. Alfa Romeo ya burdan kızıyorum zaten 7-8 yıllık bir motorda sen halen kronik bir arızayı çözmeden üretim yapıyorsan bu senin ciddiyetsizliğindir başka birşey demiyorum.

    Varyatör problemini iyi düşün derim. Fiyatı 400 Tl civarında ayrıca Varyatör değiştiğinde Triger setide değişiyormuş. Yeni tip varyatörlerden bahsettiler bir ara alfist turkey sitesinde ama ondan da ses çıkmadı.
  • Biliyorum o sorunu ama ne bilim o arabaya değer diyorum açıkcası ya :) Birde kasa bakımından bakıyorum Megane Hatchback olarak çıkardı Sedan yerinede Fluance'ı çıkardı büyük bi ihtimalle Megane Sedan olarak son kasa Megan II'de kaldı.Yenilenmicek.Ayrıca Alfa'da 147 yerine bilirsin belki Giulietta geliyor ve 147'de yenilenmicek ve son kasa kalıcak.Bu ikisi olabilir.Ama Leon zaten makyajlandı ve iç tasarım değişti ve üretimi devam edicek belkide devamlı ford gibi kasa yenilicek bi araba.O yüzden uzak duruyorum ama dışı'da güzel arabanın.Golf V yenilendi biliyosun.Makyajlandı daha doğrusu.Astra yenilendi ve herkesde Astra var artık her sokakta 3'er tane:)Bu yüzden Megan ve Alfa daha yakın bana özelliklede Alfa.Ya kapıcaz gözümüzü bile bile alıcaz çünkü zevk arabası zevk'te de hesap kitap olmaz lpg dışında tabi.Lpg dışında diyorum benzine gidipte 4 liraya yakın para veremicem litrede kusura bakmasın kimse:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GFFERRE -- 1 Şubat 2010; 7:53:54 >




  • Yokmu başka görüşleri olan arkadaşlar?
  • Megane her yerde var ve ilk çıkan serilerde sorunlar vardı,Seat'ın da içinde tıkırılar eksik olmuyo ve kosolu berbat,Alfa al bence bari içine sinsin de varyatör sorunu çıkarsa bile severek kullanırsın,gözüne gelmez,zaten heryerde de yok daha özel bi araç diğerlerine göre.
  • Alfa kesinlikle çok farklı bi araba evet.60000 km yapayımda 400 tl'dan 15.000 km de bir 1600 tl fazla verim gerekirse varyatöre o zevki ben 1600 tl ile değişmem açıkcası:)Kaldı Megan ve Alfa gönlüm tabi ki Alfa diyo bakalım ne olucak:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GFFERRE

    Alfa kesinlikle çok farklı bi araba evet.60000 km yapayımda 400 tl'dan 15.000 km de bir 1600 tl fazla verim gerekirse varyatöre o zevki ben 1600 tl ile değişmem açıkcası:)Kaldı Megan ve Alfa gönlüm tabi ki Alfa diyo bakalım ne olucak:)



    Dikkatli kullanımda bu Varyatörün ömrü maximum kaç km?
  • Ben olsam Seat Leon'u alırdım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: net_katil


    quote:

    Orijinalden alıntı: GFFERRE

    Alfa kesinlikle çok farklı bi araba evet.60000 km yapayımda 400 tl'dan 15.000 km de bir 1600 tl fazla verim gerekirse varyatöre o zevki ben 1600 tl ile değişmem açıkcası:)Kaldı Megan ve Alfa gönlüm tabi ki Alfa diyo bakalım ne olucak:)



    Dikkatli kullanımda bu Varyatörün ömrü maximum kaç km?


    15-20.000 km arası diye biliyorum.Kimi var o ilk çalışmada çıkan sesi umursamadıklarını söylüyolar kimide titiz tabi o sesi duydumu anında servise çekiyo arabayı:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ali Dogukan

    Ben olsam Seat Leon'u alırdım


    Baba eyvallah alalım Leon'u ama o iç konsol ne rezilliktir öyle ya.O arabaya yazık etmişler.Yinede çok iyi sattı ona rağmen.Ha Leon alırım iç konsoldaki mp3 çaları kaldırırım ve navi-dvd-mp3 çalar koyarım dersen minimum 1800 tl daha verip alınır gezilir.Zaten Alfayıda alsam navi mutlaka taktırıcam
  • aynı tereddütleri bende yaşıyorum ,alfa 147 çok beğendiğim bir araç özellikle kırmızı veya siyahı ve kesinlikle 2005 ve sonrası makyajlı kasası çok hoşuma gidiyor ,varyatör sorunu 2006 sonrası 147 lerde yok diye biliyorum ,ikinci tercihim ise leon olurdu ,özellikle cupra body kit olanından ,içi tamamen sade ve basit tasarlanmış ve araba gitmiyo arkadaş ,1.4 tsi motorları hariç bu araba çok hantal ,megane 2 ise bu kategoriden tamamen farklı bir araç ,hb olsa anlardım ama sedanını beğenmiyorum ,tamamen şahsi görüşlerimle şöyle sıraladım tercihlerimi bu 3 araba arasından
    performans= alfa romeo 147
    prestij=alfa romeo 147
    güvenlik=seat leon
    en az sorun çıkaran=seat leon
    dış tasarım=alfa 147 ,seat leon
    iç tasarım=alfa 147
    yedek parça ve servis= megane
    yakıt tüketimi=megane
    yol tutuş = eğer megane hb olsaydı megane derdim ,leon diyorum onun için
    ikinci el= megane




  • Adamlar bilerekmi düzeltmiyolar her 15000'de bir yolalım Alfa sahiplerini diye bilmiyorum ama 2006'dan sonraki modellerdede var diye biliyorum bu problem.Alıp satmak için değil en azından bi 6-7 sene binmek için alınacak bi araba ama o sorunu bile bile alınacak bi araba:)
  • Varyatör sorunu 1.6 ile 2.0 TS motorların hepsinde mevcut 2009 modelini alsanız bile yalnızca makyajlı kasa 147 lerin 105 BG olanları var onda varyatör adlı parça bulunmadığından bu sorunda yok. vallahi dostum benimde aklıma gelmiyor değil yıllarca sorunlu olduğu bilinen bir parçanın üretimine devam etmesi ne demek ya. Milleti keriz yerine mi koyuyorlar yoksa bu kadar ciddiyetten uzak bir firma mı bu?
  • İşte dedimya bilerek yapıyolar koyun gibi gütmek için milleti.Yoksa Alfa gibi bi firma bu sorunu halledemicek bi firma değilki.
  • Adamlar sırf bu yüzden ne kadar müşteri kaybediyorlar farkında değiller. Bu sorunu biz kendi imkanlarımız ile çözemezmiyiz acaba? ne bilim Varyatörü tamamen çıkarsak. 105 BG olan motorun yazılımını yükletsek falan.
  • Araştırmak lazım vardır illa bi çaresi ama ne
  • Ben Megan 2 ile Leon arasında kalsam leon derim.
  • arkadasım
    bence sen alfada karar kıl
    ben alfa kullanıcısıyım aracım gt ama benimki 1.9 dizel
    ancak sana şunu söyleyeyyim
    sadece aracın yol tutuşuna ve sürüş zevkine bak
    başka bişey demeyecğim
    sana tavsiyem 147 nin Q2 modelini bak fiyatı nedir bilmiyorum ama
    böylesine zevkli birşey olmaz seni temin ederim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi temples -- 2 Şubat 2010; 23:22:23 >
  • Aklın varsa 147 alma.YANARSIN! Arkadaşın Blackline kırmızı Alfa'sı var ve direksiyon gacurduyor,Arka kapı ağır kapanıyor ve bagaj tam olarak yerine oturmuyor.Araba hala serviste.Yanlış anlamayın diğer Alfa'larda böyle sorun olacak diye birşey demiyorum yalnızca arkadaşın araba sorunlu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atom Heart Mother -- 3 Şubat 2010; 0:28:26 >
  • @pulpfiction , arkadaşınızın alfa romeo 147 si kaç model acaba merak ettim ,ben 2006 sonrası bir 147 düşünüyodumda onun için soruyorum ,makyajlı kasada böyle sorunlar çıkması çok enteresan gerçekten
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.