Şimdi Ara

Megane 1.33 Joy Comfort EDC - Corolla 1.5 Dream CVT (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
1
Favori
6.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • metalok kullanıcısına yanıt

    Şahıstan mı alıyorsunuz?

  • labidu kullanıcısına yanıt

    Şahıstan, al satçı değil

  • metalok kullanıcısına yanıt

    o rakama Joy comfort alınır,donanim çok fark ettiriyor.

  • kullanıcı aracını şehir dışı kullanacaksa yıl içerisinde şehir dışı ağırlıklı yol yapıyorsa sadece motor performansı bile göze alınarak tce Megane. atmosferik araçla rampa çıkmak eziyetten farksız ben Corolla hybrid ile pozantıyı tekiri çıkarken 4000 deviri görüyorum. 1.5-1.6 kullanıcıları ise 5000-5500devirleri görüyor. onlarda motor sesi hybride göre çok daha fazla. sadece bu bile bir neden. sadece şehir içi ise atmosferik 1.5corolla şehir içi kullanırım ama ailecek uzun yol da yaparım, rampalarda kafamın da şişmesini istemiyorum diyorsa kullanıcı net Megane.
  • Selamlar,


    550-575 civarı ikinci el bakarken üstüne 50-55 daha koyup sıfıra girdik arkadaşlar.


    Megane Joy 1.3 TCe EDC 140 bg + Plus Paket (otomatik vites) 627 bine geldi.


    Fikir veren ve yorum yapan herkese tekrar çok teşekkür ederim.

  • Tergener kullanıcısına yanıt
    Aynı aracı 15 gün kadar önce nakit 600 bine komşuma aldık.
    Baya zam yemiş belli ki



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 13 Ekim 2022; 17:51:30 >
  • Tergener kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun hocam mantıklı bir tercih.
  • Tergener kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Plus paketin içeriği nedir acaba?
  • Megane

  • mosasaurus kullanıcısına yanıt

    Uzun yokuşlarda hibritler daha çok bağırıyor. Batarya bitiyor ve güçsüz, gürültülü motor bağırıyor. 1.5, 1.6 o kadar bağırmaz. 5500-6000 devirde yokuş çıkan varsa zaten sıkıntı o kullanıcıdadır. 5500-6000 devirde bagirtarak çıkacağına 3500-4000 le çık 90-100 le, ölmezsin.

  • commandx C kullanıcısına yanıt
    batarya dolu veya değil hybrid Max torkunu 3500 devirde veriyor yokuş çıkarken aküden destek alsa da aynı devirde çıkıyor almasa da aynı devirde çıkıyor. akü bitince gaza çöktüğünüzde hızlanmada isteksizlik var o kadar zaten sakin sakin sürünce de 5dk da geri doluyor o yönden sıkıntı yok. genelde zaten rampa çıkarken 110u geçmem. (hız sabitleyici kullanırım.) zorlamanın anlamı yok 1.5-1.6-1.8 fark etmez bu araçlar turbo beslemesiz tork fakiri rampada özellikle pozantı tekir gibi yerlerde 3500-4000 devirin altına düşemez. hybridin alt devirde hızlanması çok daha iyi ben 3bin devirleri hiç görmüyorum günlük kullanımda 2500 bile görmüyorum 1200-1800devirde güzel güzel hızlanıyor çünkü. hem de bu devirlerde akü çok daha hızlı doluyor. hybrid 0-11kmh hıza kadar gaza çökerseniz 350nm tork bile ivmelenir 0-50 arası gaz açışlarında zaten yaydan çıkmış ok gibi fırlayıp yürüyor. ne övmeye ne de gömmeye gerek yok bu araçların performansını. 2019 1.6mds kullandım hybrid çok daha torklu ona göre kalkışlarda zaten tartışılmaz bile. 1.5i konuya dahil etmek istemiyorum. bu iki araç da gayet yeterli performansta ama şehir dışı özellikle rampalarda bu araçları övmek çok anlamsız. ufak eğim görse hız sabitlemede hızını korumak için 2500 devir çeviriyor bu araçlar. ama bastığında da yürümem demiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mosasaurus -- 15 Ekim 2022; 13:36:35 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cloud Nine

    Aynı aracı 15 gün kadar önce nakit 600 bine komşuma aldık.
    Baya zam yemiş belli ki

    Doğrudur arkadaşım, Ben de 603 bine anlaşmışken bayiden çıkmadan mail geldi ve 603 bine 26 bin zam gelmişti.

  • auto_man A kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler, Joy Comfort ile aynı aslında ama park sensörü gelmiyor nedense sadece.


    Ön sis farları + Çift bölgeli otomatik klima + Otomatik yanan farlar + Karartılmış arka camlar

  • Tergener kullanıcısına yanıt
    Bende sizle aynı ikilemde kalarak tercihimi
    2020 Model 1.3 Tce EDC Megane Sedan dan yana kullandım

    2020 plakalı 0 km ekstra olarak Görüş Paket, Yedek Lastik, Sedef Beyaz 520.000₺ ye aldım.

    Hayırlı olsun size de
  • commandx C kullanıcısına yanıt

    corolladaki 1.6 motor çok iyi,ne bağırıyor ne birsey roket gibi çıkıyor rampayı.

  • mosasaurus kullanıcısına yanıt

    Hibrit elektrik motordan da güç aldığı için torku yüksek. Alt devirlerde de canlı sürüşü var çünkü elektrik motoru alt devirde de verir bütün torkunu. 5. nesil hibritlerde(makyajlı corolla) daha da iyi olacak çünkü daha güçlü elektrik motoru koyuyorlar. Benim bahsettiğim durum uzun yokuşlarda, elektrik desteğinin bittiği durumlarda ortaya çıkıyor. 3500devirde maksimum torkunu verse bile daha güçsüz, hepi topu 99hp güç üretebilen bir 1.8 motor daha fazla ağırlığı(hibritler daha ağır) taşımak zorunda kalıyor. Bu motor yapısı gereği de daha gürültülü. Bu yüzden daha çok bağırıyor.

  • pro-black kullanıcısına yanıt

    Hocam hayırlı olsun hangi tarihte aldınız acaba

  • Megane tce ve EDC ile çok daha performanslı olacaktır net lakin Corolla daha güvenli liman.İkiside tercih edilebilir sundukları tamamen farklı ben Corolla tercih ederdim
  • TheTeknikeR T kullanıcısına yanıt
    3 hafta yeni oldu
  • Selamlar,

    Konuyu 2 ay önce açtığımda 550-575 bin civarı 2. el otomatik sedan araç araştırması yaparken bayide 10 gün içinde gelecek 2022 Megane Joy Plus bulunca ve bayi benim aracıma da takasta nispeten iyi bir fiyat verince tercihimi Megane dan yana kullandım. 4 haftadır araç bizde, 2-3 defa da uzun sayılabilecek yol da yaptım. 1.3 TCE EDC kullanması keyifli, hızlanması ve torku iyi bir araç. Yakıt şehir içinde 8-8.5 civarı, uzun yolda 100-110 civarı hızlarda 5-5.5 civarı, ancak hıza bağlı olarak yakıt tüketimi de artıyor, uzun yolda ben basayım uzayayım derseniz 7-7.5 de olur. Bunun dışında donanımı yeterli, görüş açıları ve sürüş pozisyonu iyi. Aldıktan sonra Corolla olan bir arkadaşın aracını da inceledim. İşçilik olarak Corolla dan iyi diyebilirim. Ancak şanzuman geçişi falan Corolla da çok daha iyi. Arada EDC den yuhaf vites değiştirme sesleri gelse de, bazen kendi kendine teybi kapansa da yine de tercihimden memnunum. Herkese hayırlı yollar ve yolculuklar dilerim.





  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.