Şimdi Ara

MEGANE II İÇ KAPI KOLU SOYULANLAR KULÜBÜ (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
413
Cevap
6
Favori
139.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mhalici adlı üyenin karşılaştığı muamelenin aynısı bana da yapıldığı için paylaşma gereği duydum. Renault da anladığım kadarıyla ÖZGÜR beyden daha yetkili kimse yok. Kapı kolu soyulmasından dolayı 2 defa renault a mail attım, servise yönlendirildiği şeklinde cevap geliyor, servise gidiyorum olaydan kimsenin haberi yok. Nihayet dün (17 Mayıs 2012) etkili ve yetkili ÖZGÜR beyle tanışma şerefine eriştim!! Sanırsınız ki Renault un sahibi. Ben ne dersem o olur edasında. Bana en başta kendisinin müşteri temsilcisi olmadığını, etkili ve yetkili bir kişi olduğunu söyleyerek göz dağı vermeye çalıştı. Ayrıca konuşmalarımın da hukuki sonuçlar doğuracağını hatırlatarak hafiften tehdit etmeyi de ihmal etmedi. Ayrıca konuyu şikayet sitelerine yazsam da tekrar kendisinin bana aynı cevabı vereceğini, yani birşey değişmeyeceğini de hatırlattı. Megane II kapı kolunun kronik bir sorun olmadığının da altını çizdi. Kurum olarak bu kollarını kaplamalı olarak yapmakla zaten maddi külfet altına girdiklerini bildirdi. Yani özetle markanın bir suçu yok. Suçlu kim?...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: izzet18

    Mhalici adlı üyenin karşılaştığı muamelenin aynısı bana da yapıldığı için paylaşma gereği duydum. Renault da anladığım kadarıyla ÖZGÜR beyden daha yetkili kimse yok. Kapı kolu soyulmasından dolayı 2 defa renault a mail attım, servise yönlendirildiği şeklinde cevap geliyor, servise gidiyorum olaydan kimsenin haberi yok. Nihayet dün (17 Mayıs 2012) etkili ve yetkili ÖZGÜR beyle tanışma şerefine eriştim!! Sanırsınız ki Renault un sahibi. Ben ne dersem o olur edasında. Bana en başta kendisinin müşteri temsilcisi olmadığını, etkili ve yetkili bir kişi olduğunu söyleyerek göz dağı vermeye çalıştı. Ayrıca konuşmalarımın da hukuki sonuçlar doğuracağını hatırlatarak hafiften tehdit etmeyi de ihmal etmedi. Ayrıca konuyu şikayet sitelerine yazsam da tekrar kendisinin bana aynı cevabı vereceğini, yani birşey değişmeyeceğini de hatırlattı. Megane II kapı kolunun kronik bir sorun olmadığının da altını çizdi. Kurum olarak bu kollarını kaplamalı olarak yapmakla zaten maddi külfet altına girdiklerini bildirdi. Yani özetle markanın bir suçu yok. Suçlu kim?...


    eminim biraz daha zorlasanız zararlı cıkan yıne bız kullanıcalar olacak bu sorun 1 kişide yokki ne kadar megane 2 ye bakarsanız bakın aynı kronık sorun hepsınde var




  • Arkadaşlar merhaba. Bende 2005 Megane 2 Exception var. Araç servis bakımlıydı ve ben renault ile görüşmem sonrasında iç kapı krom kollarını, airbag makarasını, sol cam açma çerçevesini ve iç kapı tutma kollarını değiştirttim. Sadece airbag makarası için %50 katılım da bulundum. Yalnız benim canımı sıkan bir durum var. Benim aracımda iç kapı açma kolları plastik üzeri krom boya değildi. Bildiğiniz metal krom kaplı koldu fakat servisten öne yeni takılanlar plastik üzeri boya. Arkalar değişmediğinden durumu ispat edebilirim. Fakat yetkili servis metal iç açma kolu yok diye ısrar ediyor. Bu parçanın akıbetini nasıl öğrenebilirim?
  • sonuc ne oldu sımdı arkadaslar kapı kollarını degıstırebılıyor muyuz? degıstıremıyor muyuz?
  • Arkadaşlar 2005 model megane alldık. Aldığımız aracın da kapı kolları soyulmus durumda. Arac 130 binde ve satıcı bugune kadar yetkili serviste değil özel servislerde ve sanayide tamirini yaptırdığını söyledi. Bu kapı kolları hakkında bi değişiklik durumu sözkonusu olamaz mı bizim aracımız için?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeolojici

    Arkadaşlar 2005 model megane alldık. Aldığımız aracın da kapı kolları soyulmus durumda. Arac 130 binde ve satıcı bugune kadar yetkili serviste değil özel servislerde ve sanayide tamirini yaptırdığını söyledi. Bu kapı kolları hakkında bi değişiklik durumu sözkonusu olamaz mı bizim aracımız için?

    Sanmıyorum .Genelde servis bakımlı (özellikle gidilen aynı servis olmalı , istisnalar kaideyi bozmuyor) araçlara uyguluyorlar.hemen evet demiyorlar zaten servis kayıtlarını kurcalıyorlar.Birazda gürültü patırtı yapmanız gerekiyor.

    Siz yine de şansınızı deneyin.

    En olmadı ,kapı kollarına sıcak buhar tutarak komple soyun.Eskisinden daha iyidir.
  • benim kapı kollarıda soyuldu , üç boyutlu 3m karbon sticker aldım kapladım , çok güzel oldu

    ama ben dikkat ettimde bmw ve mercedesin bikaç modelindede bu kaplamadan var biraz daha kalın olmasına ragmen onlardada soyulma sorunu var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheJudgé

    benim kapı kollarıda soyuldu , üç boyutlu 3m karbon sticker aldım kapladım , çok güzel oldu

    ama ben dikkat ettimde bmw ve mercedesin bikaç modelindede bu kaplamadan var biraz daha kalın olmasına ragmen onlardada soyulma sorunu var

    Doğrudur.Diğer markaların da muhtelif yerlerinde ,daha farklı soyulmalar olabiliyor.

    Ancak bu Renault ta olunca nedense kıyametler kopuyor.Üstelik garanti dışı ve servis bakımlı araçlarına bu soyulmalardan dolayı kolaylıklar sağlamalarına rağmen.

    Elbette soyulmayacak tür,şekilde ,daha kaliteli malzemeler kullanmaları gerekirdi.Ancak bu olay sadece Renault Megane mahsus değil.
  • ben 1 kere soyledım servıse 1 hafta ıcerısınde degıstırdıler kapı kollarını
  • Merhaba 2008 model megane 1.5 dci privilege aracımın kapı kolları soyulmaya başladı. daha 4 yıllık arabanın bir parçası bu kadar çabuk yıpranabilir mi?? buradaki yorumları okuyunca İnternet sitesinden şikayetimi yazdım 2 gün sonra aradılar ve servise yönlendirdiler. Serviste fotograflarını çekip merkeze göndereceklerini söylediler. şimdi arayıp yarısını karşılayacaklarını söylüyorlar. ben de kesinlikle kabul etmeyeceğimi söyledim. bu parçanın dayanıksız ve kusurlu olduğu ortada ve bunun faturasını bana çıkartmaya çalışıyorlar. kusurlu bir parça için neden para ödemek zorundayım. Hakkımı aramaya devam edeceğim. bu sorun çözünlünceye kadar ilgili heryere şikayette bulunacağım. bakımları düzenli olarak serviste yapılmış bir araba. Renault eğer iyi bir markaysa ürününün arkasında durmalı.
  • o özgür bey denen şahsa salladığım küfürden sonra airbag makarasının tamirinin yarısını karşılamayı kabul etmişti, ben de tamamaen olmadığı sürece o arabayı yapanın, tasarlayanın, montajını yapanın, araba diye satanın, sattıktan sonra bakanın, bir sorun olduğunda kullanıcıyı suçlayanın ... koyum diye kalaylayıp kapatmıştım. neymiş yağ değişimine servise gitmemişim. sana mı soracağım nereye gideceğimi, motor yağından airbag kopuyorsa lastik havasından kapı kolu soyulur o zaman diye bağırmıştım.en azından sinirim geçmişti bu şekilde. zaten 1 ay sonra da meganı sattımda iç huzura eriştim.

    kapı kollarını ben de değiştirtmiştim. ısrarcı olun, paşa paşa değiştiriyorlar ve sert bir üslup kullanın, koyun , kuzu gibi görünce bunlar tepenize çıkıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nekropsi -- 17 Ağustos 2012; 3:52:47 >
  • Merkezi sıkıştırınca değiştiriyorlar ama serviste kaydınız olması gerekiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nekropsi

    o özgür bey denen şahsa salladığım küfürden sonra airbag makarasının tamirinin yarısını karşılamayı kabul etmişti, ben de tamamaen olmadığı sürece o arabayı yapanın, tasarlayanın, montajını yapanın, araba diye satanın, sattıktan sonra bakanın, bir sorun olduğunda kullanıcıyı suçlayanın ... koyum diye kalaylayıp kapatmıştım. neymiş yağ değişimine servise gitmemişim. sana mı soracağım nereye gideceğimi, motor yağından airbag kopuyorsa lastik havasından kapı kolu soyulur o zaman diye bağırmıştım.en azından sinirim geçmişti bu şekilde. zaten 1 ay sonra da meganı sattımda iç huzura eriştim.

    kapı kollarını ben de değiştirtmiştim. ısrarcı olun, paşa paşa değiştiriyorlar ve sert bir üslup kullanın, koyun , kuzu gibi görünce bunlar tepenize çıkıyor.

    Aynen öyle hocam. Önce yarısını öderiz dediler. Kabul etmeyince 1 tane eksik bakımı var falan filan dediler. 9 kere bakıma gitmiş bir bakım dışarda yapılmış diye bahane buluyorlar. Ayrıca bakımla ne alakası var. böyle işgüzarlık olmaz. Servis topu direkt genel müdürlüğe atıyor biz birşey yapamayız diyor. istese servis de müdahale edebilir ama onlar da işgüzar. Şuanda servisten cevap bekliyorum. birşey çıkmazsa genel müdürlüğe kadar gidicem. gerekirse fransaya kadar yazarım.




  • Ben de kapı kollarını değiştirenlerdenim. İşlemi Bostancı Demirkollar'da yaptırdım. Bana tamamen ücretsiz olamayacağını müşterinin de bir miktarını karşılayacağını söylediler. Üstüme düşen 105 TL idi. İlla bedavaya gelsin diye uğraşmadım olsun bitsin istedim.
  • İç Kapı Kolu Soyulma sorunum çözüldü.
    Arkadaşlar geçen ay aldığım 2007 Megane aracımın iç kapı kolları soyulmuştu. Ben de forumdan okuduğum kadarıyla şikayette bulundum ve bugün ikisinide servis ücretsiz olarak değişti. Aşamalarını yazıyım belki size de faydalı olabilir.
    1- Şikayayetlerle ilgili malum siteye ve Renault'a mail attım.
    2- Renault müşteri hizmetleri beni arayarak Sivas yetkili servisine yönlendirdi.
    3- Yetkili servis araçta keşif yaptı.
    4- 1 hafta sonra iki kapı koluda değiştirildi.
    Bazı arkadaşlar aracın servis bakımlı olmasından bahsetmiş. Benim araçta son iki yılda sadece ufak tefek yağ filtre değişimi var. Yani ona pek bakmıyorlar.
  • bende mail attımç ertesi gün yönlendirdikleri servis aradı aracın km sini sordu 92000 dedim 90000 bakımı gelmiş dedi. bende yeni aldım arabayı butun bakımları yapılmış olarak dedim. 80000 bin dahil bütün bakımları serviste yapılmış ama 90000 bakımı dışarda yapılmış o zaman dedi. isterseniz mais mail atayım dedi yada başka servise yonlendireyim dedi yonlendir dedim bekliyorum
  • Cam silecek suyu depom delindi, servise değiştirmeye gitmiştim..
    Bende burayı okumuştum.. Kapı kolları soyuk soyuktu.. Servisteki temsilciyle bu konuyu konuştum..
    Arabam 2004 model, 65.000km'de.. İlk sahibiyim ve tüm bakımlarımda tamam..
    Temsilci, 2-3 yıl önce değiştiriyorduk kapı kollarını ama artık pek onay vermiyorlar. Hem sizin model epey eskidi, onay vermezler dedi..
    Bende ısrarcı davrandım.. Sizden böyle bir cevap aldığımı söyleyip internetten Mais'le irtibata geçeyim dedim..
    İnternetten başvurmanıza gerek yok, biz dosya açıp bu konuyu iletir, size döneriz dediler..
    1 hafta sonra döndüler..
    Mais'ten onaylamışlar..
    Elimizde kapı kolu yoktu, parça isteğinde bulunduk, gelince ararız dediler..
    Bugün aradılar kapı kolları gelmiş..

    Cumartesi kapı kollarını ücretsiz değiştirmeye gideceğim.




  • Serviste kapı kollarının değişimi ücretsiz yapıldı.
  • ben de 2006 model 106bindeki aracımı (en son 70bin bakımı yapılmış) seriste 100bin bakımını yaptırarak dosya açtırdım. vites topuzunu ve cam açma yerini değiştirmediler sadece kapı kollarını değiştiririz dediler ben de tamam dedim ve geçen hafta ücretsiz değiştirdiler.
  • dün itibarıyla yapıldı mail atın bir haftaya dönüyorlar servis bakımıda yılda birkez gitmişseniz ücretsiz yapıyorlar bir güzel de iç dış yıkanmış
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.