Şimdi Ara

MEGANE III HB , yerli -ithal arasındaki farklar (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
9
Favori
62.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasar

    Merhaba arkadaşlar

    2009 model bir megame 3 almak üzereyim..Lakin arabaya baktığımda ithal yerli farkının bu kadar fark ettiğini bilmiyordum.

    Arabaya baktım biraz ama malesef aklımda bişey kalmamış doğru dürüst..İşi bilen arkadaşların yardımcı olmasını isteyeceğim.

    Elimde aracın 2 fotosu var.

    1)http://o1307.hizliresim.com/1c/7/q070x.jpg

    2)http://o1307.hizliresim.com/1c/7/q0719.jpg

    gız göstergesi dijitallerin çoğu ithal denmiş..dijitaldi ama yerlilerde de olabiliyormuş sanırım.

    Yerlilerde gösterge siperliği falan var denmiş nasıl bişey bilmediğim için yorumlayamadım.İç görüntü fotoların birinde mevcut..Yorumlayabilecek arkadaş var mı?



    Resimdeki arac ithal dynamic, açilir tavan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • arkadaşlar bu bölüm gerçekten çok faydalı olmuş megane cılar için. Ben megane 3 almayı düşünen biri olarak bu yerli vs ithal olayı biraz kafamı karıştırıyor doğrusu ama temiz bir privilage bulursam bu donanımı istiyorum açıkcası iç döşeme renginden dolayı ama dynamique donanımında artıları biraz fazla gibi sanki elektronik olarak. Benim sormak istediğim konu şimdi kaynak teknolojisi farklı olduğundan ve önkonsolun yerlilerde 2 parça olmasından araçta yerli üretimlerde mekanik bir sorun çıkar mı yada kullananlarda çıkmışmıdır yıpranma , deforme olma babında soruyorum. (lütfen bu soruya istinadsız kafadan yerliyi kötüleyecek cevap vermeyelim somut bir sonuç var mı onu öğrenmek istiyorum)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ace01

    arkadaşlar bu bölüm gerçekten çok faydalı olmuş megane cılar için. Ben megane 3 almayı düşünen biri olarak bu yerli vs ithal olayı biraz kafamı karıştırıyor doğrusu ama temiz bir privilage bulursam bu donanımı istiyorum açıkcası iç döşeme renginden dolayı ama dynamique donanımında artıları biraz fazla gibi sanki elektronik olarak. Benim sormak istediğim konu şimdi kaynak teknolojisi farklı olduğundan ve önkonsolun yerlilerde 2 parça olmasından araçta yerli üretimlerde mekanik bir sorun çıkar mı yada kullananlarda çıkmışmıdır yıpranma , deforme olma babında soruyorum. (lütfen bu soruya istinadsız kafadan yerliyi kötüleyecek cevap vermeyelim somut bir sonuç var mı onu öğrenmek istiyorum)

    Dynamiq ile privilege arasındaki tek fark döşeme rengi ve jant desenidir. Bunun dışında ikisinin de birbirine bir üstünlüğü yok.

    Lazer kaynak konusuna bişey diyemem ama yerlilerde ön göğüsün iki parça olması ses sorunu yapabiliyor. Benim araç da yerli ve yaşadığım şehirde bolca taş döşeli yol mevcut. Asfaltta sorun yok ama taş yollarda da zaman zaman gösterge siperliği zırıldıyor. Onun dışında başka bir problem görmedim.




  • Arkadaşlar kafama takılan bir nokta var... Yerli ve ithal ( Megane 3 Türkiye'ye getirilen ilk 2000 adet ve sonraki gt line'lar) meganeların hepsi euro ncap'tan 5 yıldızlı mı? Yoksa sadece ithal olanlar mı bu teste sokulmuş? Bildiğin kadarıyla yerli megane 3'ler fluence ile aynı platformu kullanıyor? BİLGİSİ OLAN???

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaslar bende 2-3 gün önce 2011 dizel megane 3 dynamic aldım. Aracın rengi siyah ön tamponlarda farların altında gri renkli çerçeveler çok hoşuma gidiyor.. Sport editionlarda yarım coupelerde tam oluyor bu cerceveler.. bunlar sonradan takılır mı.. 2 parca halınde.. fiyat konusunda bilgisi olan var mı???
  • ensaraydin E kullanıcısına yanıt
    Ön difüzörlerden bahsediyorsunuz.
    Bunlar araçta standart değildir.Sonradan taktırılırlar.
    Servislerde 300-375 tl civarı fiyatı vardir.3 yıl icersinde fiyatlari degismedi ise.

    Bunun dışında internet uzerinden arastirarak bulabileceginiz ya da modifiye- tuning yapanlarda bulabileceginiz parcalardir.Fiyatinin 150 Tl olması lazim.
    Ancak bunlar fiberglas olup ileride catlama ya da isi farkindan dolayi burulma bombelenme yapabilir.Yine de goze alinabilir.
    Zira difuzorler gorunumun yaninda zayif olan alt plastik izgaralari koruyarak bir nevi radyatoru koruma gorevi ustlenirler.
    Otoyolda onde giden bir aractan dusen 30 cm lik bir demir parcasindan korudugunu sotleyebilirim.Tam da difuzorun dikmesine carpmisti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turker75 çok saol..Aracı yeni aldım..Elim sıkışık bir kaç ay sonra taktırabilirsem taktırıcam..görüntü yanında koruma görevide varmış..çok iyi
  • benim araba 2011 in 12. ayında trafiğe çıkmış..Yerli olanlardan..bunlar euro 5 mi oluyor euro 4 mü oluyor acaba?
  • EDC ise kesin euro 5 tir ve Dpf vardır.
    Manuellerde 105 lik ise euro 4
    110 luk ise euro 5 tir diye biliyorum.
    Renault un kafa karıştirmakta üstüne yoktur genelde .
  • Arkadaşlar Selam,

    Analog Kadranlı bir Megane 3 Extreme plus aracım var. Bu aracıma Dijital gösterge taktırmayı düşünüyorum. Acaba uyar mı?
  • ycakir kullanıcısına yanıt
    Henuz bu sekilde cozum ureteni duymadim.
    Deneyenlerin de gerek arac beyin yetersizliginden gerekse soket giris cikis farkliliklarindan dolayi geri cevrildiklerini duymustum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ycakir

    Arkadaşlar Selam,

    Analog Kadranlı bir Megane 3 Extreme plus aracım var. Bu aracıma Dijital gösterge taktırmayı düşünüyorum. Acaba uyar mı?

    Ustaya sormak lazım.
  • https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-dosta-gider-507339320/detay/



    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-degisensiz,boyasiz,megane-iii-508079200/detay/



    Arkadaşlar bu iki model arasındaki donanim farkları nelerdir hangisi yerli hangisi ithal bilgilendirirseniz sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Haren H kullanıcısına yanıt
    Gri olan ithal ,beyaz ise yerli.


    Net ayrımı yapabileceğin en önemli nokta araçların tavan çıtalarına bakmak. Siyah çıtalı olanlar yerli , çıtasız olanlarsa ithal demektir.

    Donanım olarak ne farkları var tam olarak bilmiyorum ama burada farklı ve önemli bir ayrıntı var .Yerli olan 5 ileri vites ithal olansa 6 ileri. Bence araçların temizliğine bakıp öyle karar vermek gerekir. Kazasız ve uzun süre servis bakımı görmüş araçları tercih etmekte fayda var. Şartlar bir birine yakınsa tereddütsüz ithal versiyon alınmalı.Ama sırf ithal alacağım diye de bakımsız yada kazalı araç alınmaz yerli alınır mis gibi binilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fottili -- 9 Aralık 2017; 23:28:42 >
  • Bu arada konu eski ama madem biraz daha katkımız olsun.İthal araçların polen filtresi yerlilere göre daha büyük.Yani farklı bir polen filtresi var.

    İthallerde direksiyon tarafında konsolun alt kısmı halı tarzı kaplamayla kaplı , yani kafanızı soktuğunuzda ön konsol altındaki parçalar gözükmüyor.

    İthal araçların debriyaj telleri ve gerginlikleri bile farklı ve daha iyi işçilikle monte edilmiş.

    Yan yana denk gelse daha bir çok fark bulmak mümkün , küçük bir civataya kadar farklar eminim ki çıkar. Burada montaj farkından çok yerli otomobilde kullanılan parça farklılıkları asıl mesele.Yani yurt dışında üretilen araçlarda kullanılan parçalar tam anlamıyla araç için orjinal tasarlanmış parçalar.Yerlilerde ise bu parçalarla aynı görevi yapan yerli üretim parçalar kullanılmış.

    Temelde olay kullanılan parçalardan ibaret . Bana göre birebir aynı parçalar kullanılsa yerli üretimin aynı kaliteyi rahatlıkla sağlar.




  • Arkadaşlar bizim araba da Megane 3 CVT İcon yerli üretim acaba? Dijital hız kadranı var ve kumandadan kitleme tuşuna 2 kere bastığımda camları kapatıyor bana ithal geldi ama bir yandan da yerli üretim diye düşünüyorum yaşadığım yerde yollar çok bozuk ön göğüsten hafif gıcırtılar geliyor ithal olsa yapmaz belki.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Megane 3 HB 1.5 DCI 90 BG 5V Manuel 2012 Model Konfor Paket

    Bu aracın ozelliklerini bulabilecegimiz bir link vs var mıdır?Baya arastırdım ama bulamadım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.