Şimdi Ara

Mercedes-Benz’in radikal kararı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • S Sınıfının 60 yıllık tarihinde ilk defa 4 silindirli motor kullanılacak.

    Daimler CEO’su Dieter Zetsche şirketin alt kuruluşu Mercedes-Benz’in dünyanın en yakıt-verimli, üst kalite otomobil yapımcısı haline gelme hedefine ulaşması için, şirkette ‘önceleri akla hayale gelmeyecek bir şey’ yapacağını söyledi.

    Aynı zamanda Mercedes-Benz Cars’ın da başkanı olan Zetsche geçen hafta Paris Otomobil Fuarı’nda, Mercedes S Sınıfı lüks sedanı amiral gemisi modelinin, 60 yıllık geçmişinde ilk defa dört silindirli motorlar ile satılacağını söyledi.

    Zetsche S Sınıfının basın sunumunda muhabirlere “Kimileri bunu kutsal bir otomobile saygısızlık olarak görebilir – biz ise ilerleme olarak görüyoruz,” dedi ve ekledi “Verimlilikte dünya şampiyonu olmak istiyoruz ve olacağız da.”

    Zetsche’nin bu sözleri BMW CEO’su Norbert Reithofer’a karşı doğrudan bir meydan okuma olarak görülebilir. Reithofer üç markayı içeren otomobil grubu filosunun CO2 emisyonlarını, 2020’ye kadar en az yüzde 25 azaltmayı hedefliyor. BMW Grubu BMW, Mini ve Rolls-Royce markalarını içeriyor.

    Avrupa’da 2012’de yürürlüğe girecek daha zorlu yönetmelikler öncesinde otomobil yapımcıları, CO2 emisyonlarını azaltmaları yönünde baskı görüyor. Otomobil yapımcıları modellerini daha yakıt-verimli yapmak için motor hacimlerini küçültüyor ve durdurma-çalıştırma sistemleri gibi teknolojiler ekliyor.

    Zetsche Smart ve Maybach’ı da içeren Mercedes otomobil grubu için ne özel bir hedef verdi, ne de ne zaman dünyanın en verimli lüks markası olmak istediğini söyledi.

    S Sınıfının yeni motoru 100 kilometrede 5,7 litre yakıt tüketen ve kilometre başına 149 gram CO2 salgılayan 2,2 litrelik bir dizel.

    S Sınıfı, Mercedes’in C ve E Sınıfı otomobillerinin bazılarında da kullanılan güç kaynağını kullanıyor. Yeni, daha çevre dostu S Sınıfı varyantı Avrupa’da şu anda Almanya için 71.876 avrodan başlayan fiyatlardan sipariş edilebiliyor.

    Diğerleri hadi neyse de ben şu fiyata takıldım 71.879 avro hadi olsun ikinci eli 20-30 bin avro gerçek bir otomobil tutkunu şahıs için Türkiye'de yaşamak ne acı olsa gerek







  • Anlaşılan içten yanmalı motorlar(özellikle üst sınıf araçlarda) 1000cc li değerlere düşene kadar elektriğe yada hidrojen gibi alternatif kaynaklarla çalışan motorlara geçemeyeceğiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zoom-Zoom -- 15 Ekim 2010; 18:15:48 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.